Alunek 03.11.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Oczywiscie ze pedze mam okna dachowe do odebrania koniec grudnia i Twoje steple tez leza. Najwieksza przeszkoda to bank jeszcze nie wybraliśmy, ale jutro bedziemy wiedzieli. Trzeba liczyc minimum 20 dni na formalnosci bankowe i wchodzimy na dzialeczke. Chyba ze wykombinujemy kase wcześniej chocby na materialy. CMyK No to gratuluję !!! Nie będę osamotniona w "zimowym' budowaniu Chociaż , kto wie, jak będzie. Mój kierownik ostatnio mnie straszył, że z robotami w środku mamy poczekać do wiosny . Nie podoba mi się ta wizja w perspektywie planu przeprowadzki w sierpniu. Ale pożyjemy zobaczymy.... a kierownik też człowiek i może da się obłaskawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 03.11.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Nie do końca...kwestia wyhandlowania sobie odpowiedniej prowizji.Tak w banku jak i w agencji. A co do kosztów kredytu co powiesz na "najniższe oprocentowanie" i maciupkim druczkiem "przez pierwsze dwa lata"... Dlatego nie będę brał żadnych kredytów długoterminowych. Jak tu żyć z kredytem na 25 czy 30 lat? No może jakiś niewielki na rok czy 2 to na pewno się nie obejdzie. Cóż , nie każdego stać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 03.11.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Witam! Mam skromną prośbę! Poszukuję KAMIENIARZA coby mi część elewacji na domku zrobił. Nie mam w tej materi żadnych doświadczeń i nie znam też nikogo kto by takowe posiadał....Chodzi mi ścianę zrobioną ze zwykłego otoczaka pociętego w plasterki, nieregularne ( może to mało fachowe określenie, ale mam nadzieję że widomo o co chodzi ) Moje dotychczasowe poszukiwania nic mi nie wyjaśniły lecz odwrotnie , wszystko zagmatwały...Całkiem głupia już od tej" wiedzy" jestem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 03.11.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Nie do końca...kwestia wyhandlowania sobie odpowiedniej prowizji.Tak w banku jak i w agencji. A co do kosztów kredytu co powiesz na "najniższe oprocentowanie" i maciupkim druczkiem "przez pierwsze dwa lata"... Dlatego nie będę brał żadnych kredytów długoterminowych. Jak tu żyć z kredytem na 25 czy 30 lat? No może jakiś niewielki na rok czy 2 to na pewno się nie obejdzie. Cóż , nie każdego stać... I dlatego nie buduję domu z 200 m2 pow. użyt. a o połowę mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 03.11.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Jak kupowałem plany to niestety nie bardzo były mniejsze...ale gdybym 1 ROK zaczekał to zaczęły się piękne, małe domeczki...ale burzyć juz nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 04.11.2005 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Dla zainteresowanych podję linka do mojego zawiadomieniu o niezgłaszaniu sprzeciwu w sprawie wybudowania POŚ:http://wakmen.w.interia.pl/index_files/photos/rsz_129.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 04.11.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 czasami wybór budowy wiekszego domu to "zbieg okoliczności łagodzących" No a bez kredytu to chyba budowałabym 30 lat zamiast 30 lat spłacać. A tak mam dom i spokojnie go spłacam Jest to chyba kwestia "oswojenia" kredytu Jeżeli ktoś w nocy spać nie może bo musi raty spłacać to problem ale ja raczej staram się mysleć, że mniej zarabiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 04.11.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 dzien dobry szukam pilnie chetnego do transportu pretow stalowych - ok 6 m dlugosci . Nie macie jakis namiarow ? Najlepiej okolice Bojano , Koleczkowo .. Bede wdzieczna za info - dziekuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 04.11.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Witam! Mam skromną prośbę! Poszukuję KAMIENIARZA coby mi część elewacji na domku zrobił. Nie mam w tej materi żadnych doświadczeń i nie znam też nikogo kto by takowe posiadał....Chodzi mi ścianę zrobioną ze zwykłego otoczaka pociętego w plasterki, nieregularne ( może to mało fachowe określenie, ale mam nadzieję że widomo o co chodzi ) Moje dotychczasowe poszukiwania nic mi nie wyjaśniły lecz odwrotnie , wszystko zagmatwały...Całkiem głupia już od tej" wiedzy" jestem....Mam kamieniarza, 0502306149, zajmuja sie wykonywaniem elewacji z kamienia.Wlasciciel p.majewski, to jego telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 04.11.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 dzien dobry szukam pilnie chetnego do transportu pretow stalowych - ok 6 m dlugosci . Nie macie jakis namiarow ? Najlepiej okolice Bojano , Koleczkowo .. Bede wdzieczna za info - dziekuje bardzo Zapytaj z hurtowni AZ mi kiedys pzrewozili deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 04.11.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 gosia:) Ty Skarbnico wiedzy dzieki - zaraz dzwonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 04.11.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 gosia:) Ty Skarbnico wiedzy dzieki - zaraz dzwonie. Zocha, mam pzrecudnej urody marmur.No i tak sie w nim zakochałam ze mam całe dwie płyty w bardzo dobrej cenie.Nie chcesz?Na kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 04.11.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Witam! Mam skromną prośbę! Poszukuję KAMIENIARZA coby mi część elewacji na domku zrobił. Nie mam w tej materi żadnych doświadczeń i nie znam też nikogo kto by takowe posiadał....Chodzi mi ścianę zrobioną ze zwykłego otoczaka pociętego w plasterki, nieregularne ( może to mało fachowe określenie, ale mam nadzieję że widomo o co chodzi ) Moje dotychczasowe poszukiwania nic mi nie wyjaśniły lecz odwrotnie , wszystko zagmatwały...Całkiem głupia już od tej" wiedzy" jestem....Drugi kamieniarz, O, rany, popitoniłam tamten to do Kramera, a do Majewskiego to ten 694951035 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 04.11.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 co do kredytu to pochodzilem po kilku banakch ale oferta tak sie zmienia ze moje zapiski juz nieaktualne. Najlepsza obsluga i najbardziej elastyczny kredyt byl w GE Money Banku w reszcie to staszna zlewka. Pojde na latwizne dzis jestem umowiony w Expanderze i Open finance i bede mial caly przeglad bankow, wtedy pojde do najlepszego (wykluczjac stanowczo Milenium) i bede dodatkowo negocjowal sadze ze do srody bede mial juz ustalone warunki.Na razie jestem umowiony wstepnie na niedziele z ekipa na szczególowe rozmowy. Bede wiedzial ile materialu na kazdy etap. Nastepny tydzien negocjuje warunki z hurtowniami. Powoli odświeźam kontakty ze znajomymi fachowcami, mam wstepnie umowiona instalaacje wodociagowa i grzewcza oraz elektryczna (to zalatwia zona). Luty to dach instalacje i tynki moze zejdzie do marca w zaleznosci od pogody i innych zdarzen losowych. Kwiecien do konca sierpnia wykonczeniowka, pazdziernik przeprowadzka.To taki plan w zalozeniu.CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 04.11.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 co do kredytu to pochodzilem po kilku banakch ale oferta tak sie zmienia ze moje zapiski juz nieaktualne. Najlepsza obsluga i najbardziej elastyczny kredyt byl w GE Money Banku CMyKGE nie kojarzy mnie sie dobrze My mamy w Multibanku i jestesmy bardzo zadowoleni, maja dobra oferte i taki patent, ze jak masz kase na koncie, to o tyly pomniejszaja ci odsetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 04.11.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 ja tez mialem od innych grupowiczow niepochlebne opinie o nim ale obsluga byla rewelacyjna z dokladnym terminarzem w sprawie zalatwiania wszystkich formalonosci a nie jak w innych bankach ze bedzie pierwsza transza moze za miesiac. wiem ze niektore banki np m-bank maja taka mozliwosc w swojej ofercie i szybko zalatwiaja formalonsci.CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 04.11.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 moja pierwsza styczność GE bank była super- szybko, elestycznie i profesjonalnie A potem było już tylko gorzej, gorzej, gorzej .... Do totalnej olewki i zbywaniu klienta. Do tej pory mam niesmak Poza tym strona zakulisowa to nie jest ich najmocniejsza strona. Chodzi mi o ewentualny kontakt jak już ten kredyt dostaniemy Ale reklamują się, że są najbardziej elastyczni i akceptują różne źródła dochodu - ale to tylko moja opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 04.11.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 co do kredytu to pochodzilem po kilku banakch ale oferta tak sie zmienia ze moje zapiski juz nieaktualne. Najlepsza obsluga i najbardziej elastyczny kredyt byl w GE Money Banku CMyKGE nie kojarzy mnie sie dobrze My mamy w Multibanku i jestesmy bardzo zadowoleni, maja dobra oferte i taki patent, ze jak masz kase na koncie, to o tyly pomniejszaja ci odsetki w takim przypadku skłonna byłabym zlikwidować 3 posiadane konta i wszystko załatwiać przez jeden bank i jedno konto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greganna 04.11.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Jedno pytanko ,czy mozna dostac jeszcze dzialke (OK.1000m2) w okolicach Rębiechowa z warunkami zabudowy ?i jak wygladaja ceny ,dzieki !!! gregannaNie pomoge, wiem ze w Koleczkowie sa, ceny ok 60 złm2 Witam Z warunkami zabudowy ? Dzieki gregannaNoooo Mam nadzieje ze nie naginam moge prosic o jakies namiary na priv? Dzieki U mojego gospodarza sa działki z aktualnymi warunkami zabudowy, i sa na które dostaniesz warunki ze wzgledu na zasade dobrego sasiedztwa.Swoja droga w grudniu juz bedzie w koleczkowie plan i warunki nie beda potzrebne.Jakby co, to dzwon.Podaje swój namiar 0608 508450 do gospodarza tez moge podac, ale on tak troche inaczej "jarzy" Witam Ados ,gosia@ Dziekuje za odpowiedz ,nara nosi mnie po swiecie ,ale jak zladuje w kraju to sie odezwe ,mam nadzieje ze nie sprawiam klopotu gregannaSpoko, spoko a dla kogo szukasz??? Witam Szukam dla mnie o szepraszam dla nas ,normalnie to sie nie spieszy nara koncze nasz "maly domek letniskowy" kolo Suleczyna ,tylko wiesz jak to jest jak COS wpadnie w oko i AKURAT bedzie pasowac to biore .Wlasciwie to chcialbym postawic blizniaka albo dwa male domki ca 2x 120m2 na styk z garazami .Za wszystkie namiary jeszcze raz dzieki. greganna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 04.11.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 ja tez mialem od innych grupowiczow niepochlebne opinie o nim ale obsluga byla rewelacyjna z dokladnym terminarzem w sprawie zalatwiania wszystkich formalonosci a nie jak w innych bankach ze bedzie pierwsza transza moze za miesiac. wiem ze niektore banki np m-bank maja taka mozliwosc w swojej ofercie i szybko zalatwiaja formalonsci.CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts