Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kolor juz mialam zdecydowany, ale jak byla w jakims sklepie to zobaczyłam inne kafle w zupełnie innym kolorze i pomyślałam, że też piekne, i tez by pasowały :roll: juz nie wiem czy tylko ja tak mam

Nie martw się, ja to jeszcze nawet nie wiem jaki kolor chce, więc też będzie ciekawie. A co ogladam jakis nowy katalog, to wiele różnych rzeczy mi się podoba :D Jak remontowałam mieszkanie to jakoś bardziej byłam zdecydowana i wiedziałam co chce :roll: [/i]

Bo fajny ten Pruszcz :) Na Kusocińskiego, koło szkoły nr 4, a Wy?

Faktycznie rzut beretem :D Żałuję że nie kupiłam działki po tamtej stronie - bliżej do szkoły i brak torfu.

Mój geodeta to Elżbieta Koza - biuro "DEBET" 683-50-50 lub 601-74-50-85- podpytaj o cenę. A do projektów przyłączy polecam Michała Rejniaka 692-163-274 - bardzo dobrze mi sie z nim współpracuje.

My jestesmy na etapie wykańczania siebie i domu - chociaż na zewnątrz tego nie widać :wink:

Markus jako znawca tematu napisz proszę jaki zestaw magicznych czynności należy wykonać aby złożyć papiery do stosownego urzędu celem zakończenia budowy? Powoli się przymierzam i chciałbym zacząć to kompletować.

W Powiatowym Inspektoracie Nadzoru Budowlanego w Wejerowie należy pobrać kwit (egzemplarzy 2) wykorzystując KierBud do funkcji gońca o nazwie "Zgłoszenie zakończenia budowy". Wypełnić go i załączyć oryginały:

- wypełniony Dziennik Budowy

- pozwolenie na budowę

- projekt wraz z planem zagospodarowania działki

- pomiary zerowania instalacji elektrycznej plus xero uprawnień elektryka do dokonania takowych (Lidzbarski przerabiał temat więc wie)

- zaświadczenie o nadaniu numeru (z Gminy)

- protokól odbioru przewodów dymowych od kominiarza

- zaświadczenie z Gminy o przyłączeniu do wodociągu

- geodezja powykonawcza

Więcej grzechów nie pamiętam

Markus jako znawca tematu napisz proszę jaki zestaw magicznych czynności należy wykonać aby złożyć papiery do stosownego urzędu celem zakończenia budowy? Powoli się przymierzam i chciałbym zacząć to kompletować.

W Powiatowym Inspektoracie Nadzoru Budowlanego w Wejerowie należy pobrać kwit (egzemplarzy 2) wykorzystując KierBud do funkcji gońca o nazwie "Zgłoszenie zakończenia budowy". Wypełnić go i załączyć oryginały:

- wypełniony Dziennik Budowy

- pozwolenie na budowę

- projekt wraz z planem zagospodarowania działki

- pomiary zerowania instalacji elektrycznej plus xero uprawnień elektryka do dokonania takowych (Lidzbarski przerabiał temat więc wie)

- zaświadczenie o nadaniu numeru (z Gminy)

- protokól odbioru przewodów dymowych od kominiarza

- zaświadczenie z Gminy o przyłączeniu do wodociągu

- geodezja powykonawcza

Więcej grzechów nie pamiętam

Słuchaj, a długo sie czeka na takie nadanie numeru?