Wakmen 11.11.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 Kurde, ale jego sława rośnie . Może nie chwalmy słońca przed zachodem. U mnie zrobił fajnie taras, balustrady, schody i elementy drewniane w srodku, dlatego polecam. Można zobaczyć. Zapraszam. ... A ja to wolałbym zobaczyć zdjęcia. Jeszcze ani jednego nie widziałem a są same superlatywy i to nie tylko tarasu ale i dachu. Może się doczekam. Oczywiście mógłbym pojechać, zobaczyć ale ... nie mam czasu a będąc 25 godzin w pracy zawodowej mam dostęp do internetu więc i w taki sposób mogę zwiedzać Wasze budowy. Podeślę. Pozdrawiam CZekam z niecierpliwością. Podaj adres email. Ile mega wytrzyma twoja skrzynka ? [email protected] Moja skrzynka wytrzyma ... 3 Gb ale w paczkach nie większych jak 5 Mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 11.11.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 słuchajcie chce se kupić piłę łańcuchową (będzie teksańska masakra na budowie) jaką byście polecili coby nie była miażdżąca cenowo a pochodzila trochę, tak samo czy co do dobrej siekiery (marki) macie jakieś doświadczenia? Ja mam Makitę elektryczną. Moc chyba 1800 W i długość miecza 35 cm. Dla moich potrzeb pocięcia drzewa do kominka w zupełności wystarczy a poza działkę nie mam zamiaru chodzić i nic ścinać. Kupiłem w tym roku (po znajomości) za 500 PLN (a są na pewno droższe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 11.11.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 Ni stąd ni zowąt zaczeliście wypowiadać się na temat stropów drewnianych bardziej jak w wątkach na jego temat. A gdzie znajdę taki temat? W początkowej fazie budowy przetrząsnąłem całe forum w poszukiwaniu takich informacji i nic nie znalazłem. Jedynie w wątku o domach szkieletowych co nieco było, ale to jakby nieco inna bajka. Można znaleźć na tym forum ale w krótkich wątkach ale dość często powtarzających się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puzon 11.11.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 Do papierow na zakonczenie budowy trzeba jeszcze dolaczyc protokol odbioru przylacza elektrycznego, ktory jest do wziecia w ZE. Wiem bo 2 tyg temu bieglem po takowy po tym jak uslyszalem ze nie mam kompletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 12.11.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 słuchajcie chce se kupić piłę łańcuchową (będzie teksańska masakra na budowie) jaką byście polecili coby nie była miażdżąca cenowo a pochodzila trochę, tak samo czy co do dobrej siekiery (marki) macie jakieś doświadczenia? Ja mam Makitę elektryczną. Moc chyba 1800 W i długość miecza 35 cm. Dla moich potrzeb pocięcia drzewa do kominka w zupełności wystarczy a poza działkę nie mam zamiaru chodzić i nic ścinać. Kupiłem w tym roku (po znajomości) za 500 PLN (a są na pewno droższe). Ja mam od ponad roku oregona 1.8kW.Na razie dzielnie znosi moje wyżywanie się nad nią. choc od czasu do czasu łańcuch zeskoczy jak na czas nie naciągnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 12.11.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Mam dwa pytania1.Macie dostep do drewna do kominka, ale takiego conajmniej 1 rocznego???Bardzo potzrebuje2.Gdzie kupowaliscie kostke brukowa?jest gdzies jakas inna,niz taki tradycyjny bruk?3.macie wideodomofony?jesli tak, to standartowe pytanie jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 12.11.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Dobry wieczór wszystkim, a ja mam jedno pytanie, czy ktoś zetknął się z dachowymi konstrukcjami drewnianymi firmy MODERNDACH?http://www.moderndach.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carlgustav7 13.11.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Z Moderndachem spotkałem się teoretycznie - przymierzałem się do budowy w szybkim systemie opartym na prefabrykatach keramzytowych, a firma stawiająca tak domy (podobno w trzy miesiące) współpracuje właśnie z moderndachem. Tak czy inaczej, budują także w Gdańsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 13.11.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Witam. Elewacja po wielu bojach nareszcie skończona. Trochę to trwało ale ogólnnie nie najgorzej. K-G też ułożone - obiecałem namiar -trochę to trwało (przepraszam ) 505139549 Marek powołajcie się na mnie. Przypominam 25 zł za m2 ocieplenia , ułożenia płyty , szpachlowanie , szlifowanie oraz zagruntowanie (jednorazowe pomalowanie emulsją ) Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 13.11.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Z Moderndachem spotkałem się teoretycznie - przymierzałem się do budowy w szybkim systemie opartym na prefabrykatach keramzytowych, a firma stawiająca tak domy (podobno w trzy miesiące) współpracuje właśnie z moderndachem. Tak czy inaczej, budują także w Gdańsku. Witaj omc sąsiedzie A można zobaczyć gdzieś w Gdańsku, jak wygląda konstrukcja dachowa MODERNDACHU (jeden z architektów polecił nam zastanowienie się nad takim właśnie rozwiązaniem, ale podobno jest dość drogie?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 13.11.2005 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Kurde, ale jego sława rośnie . Może nie chwalmy słońca przed zachodem. U mnie zrobił fajnie taras, balustrady, schody i elementy drewniane w srodku, dlatego polecam. Można zobaczyć. Zapraszam. ... A ja to wolałbym zobaczyć zdjęcia. Jeszcze ani jednego nie widziałem a są same superlatywy i to nie tylko tarasu ale i dachu. Może się doczekam. Oczywiście mógłbym pojechać, zobaczyć ale ... nie mam czasu a będąc 25 godzin w pracy zawodowej mam dostęp do internetu więc i w taki sposób mogę zwiedzać Wasze budowy. Podeślę. Pozdrawiam CZekam z niecierpliwością. Podaj adres email. Ile mega wytrzyma twoja skrzynka ? [email protected] Moja skrzynka wytrzyma ... 3 Gb ale w paczkach nie większych jak 5 Mb. Poszło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 13.11.2005 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Czy ktoś ma działkę w Borkowie koło Gdańska. Interesuje mnie ile zapłaciliście za podłączenie kanalizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carlgustav7 13.11.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Nie wiem, czy oglądanie ich dzieła coś zmieni dla nas, "laików". Chyba pytanie sprowadza się do zagadnienia: czy robić dach tanio, przez miejscowych fachowców z miejscowych tartaków, czy zamówić dach drożej, z większej firmy, stosującej parę drobnych patentów i bardziej zaawansowaną technologię niby prowadzącą do oszczędności na materiale dzięki dokładniejszym wyliczeniom. Chyba to się sprowadza do pytania, które ciągle stawiamy podczas budowy - czy budować drożej, ale lepiej, czy taniej, ale bardziej hazardowo. Ja mam już jeden dom budowany taniej. Ale ciągle się zastanawiam, czy impregnowanie skombinowanej tanio więźby na placu budowy jest skuteczne, czy może lepiej było trochę dołożyć i mieć więźbę zaprojektowaną i zaimpregnowaną w jakiejś "poważnej firmie", jaką pewnie ma być moderndach. Sam nie wiem. Na razie ten milion ton dachowek cementowych jeszcze mi się nie zwalił na głowę. To kiedy robimy sąsiedzkiego grilla? Zdążycie za rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 13.11.2005 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Nie wiem, czy oglądanie ich dzieła coś zmieni dla nas, "laików". Chyba pytanie sprowadza się do zagadnienia: czy robić dach tanio, przez miejscowych fachowców z miejscowych tartaków, czy zamówić dach drożej, z większej firmy, stosującej parę drobnych patentów i bardziej zaawansowaną technologię niby prowadzącą do oszczędności na materiale dzięki dokładniejszym wyliczeniom. Chyba to się sprowadza do pytania, które ciągle stawiamy podczas budowy - czy budować drożej, ale lepiej, czy taniej, ale bardziej hazardowo. Ja mam już jeden dom budowany taniej. Ale ciągle się zastanawiam, czy impregnowanie skombinowanej tanio więźby na placu budowy jest skuteczne, czy może lepiej było trochę dołożyć i mieć więźbę zaprojektowaną i zaimpregnowaną w jakiejś "poważnej firmie", jaką pewnie ma być moderndach. Sam nie wiem. Na razie ten milion ton dachowek cementowych jeszcze mi się nie zwalił na głowę. To kiedy robimy sąsiedzkiego grilla? Zdążycie za rok? Za rok mówisz Gril może być w każdej chwili, natomiast za rok mamy zamiar mieć stan surowy otwarty (może zamkniety - who knows?), a dokończenie w kolejnym roku. Z jednej strony finanse, a z drugiej sprawy zawodowe nas tak ograniczją No i Ty już drugi budujesz, a my doświadczeń zero, a czasu jeszcze mniej, stąd te pytania o modern dach. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 14.11.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Mam dwa pytania 1.Macie dostep do drewna do kominka, ale takiego conajmniej 1 rocznego???Bardzo potzrebuje quote] w Chwaszczynie jest firma Skwar, która - tak przynajmniej zapewniają - ma roczny buk i dąb, po 140 zł/mp ,tel.: 552 80 06, 502 582 489; zaznaczam że nie brałem od nich więc nie ręczę co do solidności, chociaż wrażenie sprawiają dobre, nawet zapraszali żeby najpierw przyjechać i zobaczyć jak się pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.11.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Mam dwa pytania 1.Macie dostep do drewna do kominka, ale takiego conajmniej 1 rocznego???Bardzo potzrebuje quote] w Chwaszczynie jest firma Skwar, która - tak przynajmniej zapewniają - ma roczny buk i dąb, po 140 zł/mp ,tel.: 552 80 06, 502 582 489; zaznaczam że nie brałem od nich więc nie ręczę co do solidności, chociaż wrażenie sprawiają dobre, nawet zapraszali żeby najpierw przyjechać i zobaczyć jak się paliMaja ale nie roczny niestety maja z lipcowego ciecia, a takiego drewna ja juz mam dosc Dymi, soki puszcza, brrrrr.Qurde, drewutnie tzreba jak nic robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 14.11.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Mam dwa pytania 1.Macie dostep do drewna do kominka, ale takiego conajmniej 1 rocznego???Bardzo potzrebuje quote] w Chwaszczynie jest firma Skwar, która - tak przynajmniej zapewniają - ma roczny buk i dąb, po 140 zł/mp ,tel.: 552 80 06, 502 582 489; zaznaczam że nie brałem od nich więc nie ręczę co do solidności, chociaż wrażenie sprawiają dobre, nawet zapraszali żeby najpierw przyjechać i zobaczyć jak się paliMaja ale nie roczny niestety maja z lipcowego ciecia, a takiego drewna ja juz mam dosc Dymi, soki puszcza, brrrrr.Qurde, drewutnie tzreba jak nic robic drewutnie bez dyskusji, tylko że w świetle czasu jaki został do zimy to nie uratuje za bardzo, ale dziwię się, jeszcze niedawno mieli drewno ścinane w styczniu i łupane w czerwcu ... niektórzy twierdzą że brzoza to nawet świeża się dobrze pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.11.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Mam dwa pytania 1.Macie dostep do drewna do kominka, ale takiego conajmniej 1 rocznego???Bardzo potzrebuje quote] w Chwaszczynie jest firma Skwar, która - tak przynajmniej zapewniają - ma roczny buk i dąb, po 140 zł/mp ,tel.: 552 80 06, 502 582 489; zaznaczam że nie brałem od nich więc nie ręczę co do solidności, chociaż wrażenie sprawiają dobre, nawet zapraszali żeby najpierw przyjechać i zobaczyć jak się paliMaja ale nie roczny niestety maja z lipcowego ciecia, a takiego drewna ja juz mam dosc Dymi, soki puszcza, brrrrr.Qurde, drewutnie tzreba jak nic robic drewutnie bez dyskusji, tylko że w świetle czasu jaki został do zimy to nie uratuje za bardzo, ale dziwię się, jeszcze niedawno mieli drewno ścinane w styczniu i łupane w czerwcu ... niektórzy twierdzą że brzoza to nawet świeża się dobrze pali A, to łupane maja w lipcu, ale ja takie sprawdzałam wilgotniomierzem i ma 30% a powinno 20, wiec du......Kupiłam ostatnio takie 3 letnie, to bylo mistrzostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 14.11.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Mam dwa pytania 1.Macie dostep do drewna do kominka, ale takiego conajmniej 1 rocznego???Bardzo potzrebuje quote] w Chwaszczynie jest firma Skwar, która - tak przynajmniej zapewniają - ma roczny buk i dąb, po 140 zł/mp ,tel.: 552 80 06, 502 582 489; zaznaczam że nie brałem od nich więc nie ręczę co do solidności, chociaż wrażenie sprawiają dobre, nawet zapraszali żeby najpierw przyjechać i zobaczyć jak się paliMaja ale nie roczny niestety maja z lipcowego ciecia, a takiego drewna ja juz mam dosc Dymi, soki puszcza, brrrrr.Qurde, drewutnie tzreba jak nic robic drewutnie bez dyskusji, tylko że w świetle czasu jaki został do zimy to nie uratuje za bardzo, ale dziwię się, jeszcze niedawno mieli drewno ścinane w styczniu i łupane w czerwcu ... niektórzy twierdzą że brzoza to nawet świeża się dobrze pali A, to łupane maja w lipcu, ale ja takie sprawdzałam wilgotniomierzem i ma 30% a powinno 20, wiec du......Kupiłam ostatnio takie 3 letnie, to bylo mistrzostwo to jest oczywiste, drewno schnie do poziomu zadowalającego min. 2 lata, ale o tej porze to już może być za późno na znalezienie takiego, ja ostatnio kupiłem 13 mp brzozy ale ona będzie dobra właśnie za 2 lata , też by mi się przydała partia suchego, może sprawdź wilgotność tego z Chwaszczyna może 30% to nie taka tragedia nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 14.11.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 tak czy inaczej jakby kto miał namiar na suche drewno to chętnie też kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts