anekri 16.11.2005 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Mam pilne pytanie Ile płaciliście za przyłaczenie gazu od granicy działki (tam gazownia kończy swoje dzieło) do budynku?? Robocizna + materiał + skrzynka na budynku i w granicy. 2500 zł - za tyle mają mi zrobić ludzie z A-Tomu - komplesowoA, ja mam juz odpalona kotłownie Tez ekipa z A-Tomu mi robiła, jestem bardzo bardzo zadowolona, a w szczegolnosci z przesympatycznego p.Mirka moja ma ruszyć z końcem tygodnia ale u mnie robi pan Janek a możesz powiedzieć ile kosztowało cię właśnie podłaczenie gazu od granicy działki do budynku?? nie miałam tego w kosztorysie i będę musiała dodatkowo zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 16.11.2005 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Mam pilne pytanie Ile płaciliście za przyłaczenie gazu od granicy działki (tam gazownia kończy swoje dzieło) do budynku?? Robocizna + materiał + skrzynka na budynku i w granicy. 2500 zł - za tyle mają mi zrobić ludzie z A-Tomu - komplesowoA, ja mam juz odpalona kotłownie Tez ekipa z A-Tomu mi robiła, jestem bardzo bardzo zadowolona, a w szczegolnosci z przesympatycznego p.Mirka moja ma ruszyć z końcem tygodnia ale u mnie robi pan Janek a możesz powiedzieć ile kosztowało cię właśnie podłaczenie gazu od granicy działki do budynku?? nie miałam tego w kosztorysie i będę musiała dodatkowo zapłacić Ja mam butle z gazem i gaz był juz dociagniety do budynku.Niestety nie potrafie ci pomóc.Mylse ze kwota 2500 jest oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 16.11.2005 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 dzięki za info u Adosa może 2500 jest ok - u mnie spodziewałam się coś ok 1000- bo to tylko 7m i w dodatku sami kopiemy pod rurę, mamy projekt, własnego kierownika ... może ktoś jeszcze ma praktykę w tym temacie z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 16.11.2005 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 trochę w innym temacie - w ogłoszeniach drobnych mam ogłoszenie, że mam ostatnią nową matę do hydromasażu po likwidacji firmy- za pół ceny rynkowej ale dla "swoich" sprzedam nawet poniżej kosztów - to tak w temacie bąbelków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunia78 16.11.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Dzięki Mały , odebrałam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 16.11.2005 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Mam pilne pytanie Ile płaciliście za przyłaczenie gazu od granicy działki (tam gazownia kończy swoje dzieło) do budynku?? Robocizna + materiał + skrzynka na budynku i w granicy. 2500 zł - za tyle mają mi zrobić ludzie z A-Tomu - komplesowoA, ja mam juz odpalona kotłownie Tez ekipa z A-Tomu mi robiła, jestem bardzo bardzo zadowolona, a w szczegolnosci z przesympatycznego p.Mirka a ja jeszcze nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 16.11.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 trochę w innym temacie - w ogłoszeniach drobnych mam ogłoszenie, że mam ostatnią nową matę do hydromasażu po likwidacji firmy- za pół ceny rynkowej ale dla "swoich" sprzedam nawet poniżej kosztów - to tak w temacie bąbelków Anekri - a co to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 16.11.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 trochę w innym temacie - w ogłoszeniach drobnych mam ogłoszenie, że mam ostatnią nową matę do hydromasażu po likwidacji firmy- za pół ceny rynkowej ale dla "swoich" sprzedam nawet poniżej kosztów - to tak w temacie bąbelków Anekri - a co to jest ? Hydromasaż do każdej wanny -nic dodać nic ująć dla zainteresowanych info na priv bo nie chcę tutaj kryptoreklamy robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaD 16.11.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Macie może namiary na kogoś kto robi takie schody: http://www.centrum-schodow.com.pl/grafika/b/rzymskie02.jpg Te są z Centrum Schodów ale może macie jakiegoś dobrego fachowca który miałby trochę przyjaźniejszą cenę Chodzi mi właśnie o schody drewniane ażurowe z elementami ze stali nierdzewnej. Rafalg czekam na zdjęcia tarasu, może Twój stolarz jest też specjalistą jeżeli chodzi o schody? W każdym razie namiar na niego już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 17.11.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Potrzebna mi mapka do celów projektowych do przyłącza gazu i w związku z tym mam pytanie, czy do tego celu muszę sćiągnąc geodetę na działkę czy taka mapkę mogę gdzieś dostać - nie wiem Starostwo, Gmina czy jeszcze coś innego. Ktoś wie? O co chodzi z tą mapką??? To chyba powinna być twoja mapka, którą chyba już masz wykonaną Geodeta wykonuje mapę do celów projektowych potrzebną do pozwolenia na budowę i tą samą mapkę wykorzytujesz do projektu przyłącza (a ten projekt wykonywała sama gazownia - ja robiłam tylko projekt wewnętrznej instalacji gazowej) Wykonaną to ja mam z '98 roku (bo wtedy bylo wydawane pozwolenie na budowę - kupiłam już rozpoczetą budowę) a chcą aktualną, projekt przyłącza będą robić sami ale ode mnie chcą mapkę - czyli co jednak geodetę trzeba znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 17.11.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Potrzebna mi mapka do celów projektowych do przyłącza gazu i w związku z tym mam pytanie, czy do tego celu muszę sćiągnąc geodetę na działkę czy taka mapkę mogę gdzieś dostać - nie wiem Starostwo, Gmina czy jeszcze coś innego. Ktoś wie? O co chodzi z tą mapką??? To chyba powinna być twoja mapka, którą chyba już masz wykonaną Geodeta wykonuje mapę do celów projektowych potrzebną do pozwolenia na budowę i tą samą mapkę wykorzytujesz do projektu przyłącza (a ten projekt wykonywała sama gazownia - ja robiłam tylko projekt wewnętrznej instalacji gazowej) Wykonaną to ja mam z '98 roku (bo wtedy bylo wydawane pozwolenie na budowę - kupiłam już rozpoczetą budowę) a chcą aktualną, projekt przyłącza będą robić sami ale ode mnie chcą mapkę - czyli co jednak geodetę trzeba znaleźć? no tak, mapa jest ważna 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 17.11.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 właściwie to mapka jest ważna tak długo jak nie nastąpią zmiany w terenie, które powodują jej dezaktualizację więc najlepiej pójść do biura geodezyjnego i niech geodeta sprawdzi czy wystarczy jej aktualizacja czy trzeba wykonać nową ze względu na wiele zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 17.11.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Ados jeszcze jedno pytanko czy montaż kotłowni wchodzi w tą kwotę 2500 czy osobno ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 17.11.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Ados jeszcze jedno pytanko czy montaż kotłowni wchodzi w tą kwotę 2500 czy osobno ?? Montaż kotłowni mam w podstawowej ofercie, ale jest w tej cenie oczywiście podłączenie do niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 17.11.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Ados jeszcze jedno pytanko czy montaż kotłowni wchodzi w tą kwotę 2500 czy osobno ?? Montaż kotłowni mam w podstawowej ofercie, ale jest w tej cenie oczywiście podłączenie do niej. Ja już nic nie rozumiem Znalazłam wątek w którym jest że 100zł/mb to cena rynkowa za podłączenie od granicy do budynku - a u nas wychodzi sporo wiecej. Ludzie z gazowni tyle właśnie chcieli- tzn 100/mb. I nadal nie wiem co w tej cenie jest- co to znaczy kompleksowo? Czy rura wewnątrz do kuchenki gazowej też jest w ofercie podstawowej czy tej na 2500? I o jakich papierach mówisz?? o projekcie instalacji wew? Co to jest projekt ofc. ? I dlaczego gdybyś miał swojego kierownika to byłyby 2 koła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 17.11.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Ados jeszcze jedno pytanko czy montaż kotłowni wchodzi w tą kwotę 2500 czy osobno ?? Montaż kotłowni mam w podstawowej ofercie, ale jest w tej cenie oczywiście podłączenie do niej. Ja już nic nie rozumiem Znalazłam wątek w którym jest że 100zł/mb to cena rynkowa za podłączenie od granicy do budynku - a u nas wychodzi sporo wiecej. Ludzie z gazowni tyle właśnie chcieli- tzn 100/mb. I nadal nie wiem co w tej cenie jest- co to znaczy kompleksowo? Czy rura wewnątrz do kuchenki gazowej też jest w ofercie podstawowej czy tej na 2500? I o jakich papierach mówisz?? o projekcie instalacji wew? Co to jest projekt ofc. ? I dlaczego gdybyś miał swojego kierownika to byłyby 2 koła?? A-Tom robi mi instalację wod-kan-ogrz i na to mi przedłożyli ofertę (nazwałem ją podstawową), później się okazało że mogą zrobić również pociągnięcie od skrzynki gazowej do kotła (innej nie mam) co ja nazywałem niefachowo przyłączem a fachowo się (w granicach działki) nazywa instalacją wewnątrzbudynkową i za nią oni ode mnie chcą 2500 (niecałe tak naprawdę, dwa z kawałkiem). Co to znaczy kompleksowo? Wszystko co musi się tam znaleźć na odcinku ok. 15 m. Wykop, rura, druga skrzynka, nadzór budowlany człowieka z uprawnieniami który poprowadzi dziennik, podpisze odbiór itd itd. jeżeli standardowo jest 100 za metr no to wychodzi rura 1500 plus szafa na postumencie plus kierownik mniej więcej tyle wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 17.11.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Ados dzięki - teraz jestem na dobrej drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arco 17.11.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 kolia - jakiś miesiąc temu byłem zgłosić w gazowni Rumia, że chce odbierać gaz od marca 2006 (zgłoszenie 6 miesięcy przed planowanym odbiorem). Do tego zgłoszenia pani chciała mapkę nie starszą niz 12 miesięcy - zaniosłem jej mapkę którą miałem do pozwolenia na budowę - starą 14 miesięcy przed zgłoszeniem - pani przyjęła ale zaznaczyła że jak ZUD nie przyjmie to będe musiał dostarczyć nową. Po 2 dniach zadzwoniła za na tej mojej mapce nie jest naniesiony gazociąg do którego oni się musza wpiąć więc i tak musze zrobić aktualizcję mapki. Poszedłem do geodety co mi robił tą mapkę - on stwierdził ze nie za bardzo moze zrobic aktualizacje bo mapka (matryca na kalce technicznej) juz była wykorzystana do plany zagospodarowania działki i musi zrobić nowa mapke. Nie wiem czy tak musiało byc - zrobił mi w 7 dni nową mapkę skasował 400 PLN i taką mapkę zaniosłem do gazowni. Przyjęli bez słowa kazali zapłacić 3.400 PLN za wybudowanie przyłacza. Teraz poszukuję kogoś kto zrobi mi projekt instalacji wewnątrz budynku i wykona ta instalację - czyli postawi skrzynkę w ogrodzeniu, pociągnie rurę od ogrodzenia do domu i wepnie ją w kuchi i w kotłowni. Jezeli mógłbym prosic o namiary na A-Tom bede zobowiązany - wiem ze juz kilka razy były na forum ale jako ze kotłownię, c.o. robi mi inna firma to nie zwracałem na to uwagi, a teraz widze ze oni robia tez przyłącze gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 17.11.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 A-Tom: 691 70 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 17.11.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 kolia - jakiś miesiąc temu byłem zgłosić w gazowni Rumia, że chce odbierać gaz od marca 2006 (zgłoszenie 6 miesięcy przed planowanym odbiorem). Do tego zgłoszenia pani chciała mapkę nie starszą niz 12 miesięcy - zaniosłem jej mapkę którą miałem do pozwolenia na budowę - starą 14 miesięcy przed zgłoszeniem - pani przyjęła ale zaznaczyła że jak ZUD nie przyjmie to będe musiał dostarczyć nową. Po 2 dniach zadzwoniła za na tej mojej mapce nie jest naniesiony gazociąg do którego oni się musza wpiąć więc i tak musze zrobić aktualizcję mapki. Poszedłem do geodety co mi robił tą mapkę - on stwierdził ze nie za bardzo moze zrobic aktualizacje bo mapka (matryca na kalce technicznej) juz była wykorzystana do plany zagospodarowania działki i musi zrobić nowa mapke. Nie wiem czy tak musiało byc - zrobił mi w 7 dni nową mapkę skasował 400 PLN i taką mapkę zaniosłem do gazowni. Przyjęli bez słowa kazali zapłacić 3.400 PLN za wybudowanie przyłacza. No właśnie też chce zadzwonić do tego geodety, który robił poprzednią mapkę, zakładajac że numer z jego pieczątki jest aktualny, bo może jak juz raz robił to będzie taniej Na mojej obecnej na pewno nie ma gazociągu, bo go tam wtedy nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts