OLA.J. 17.11.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Nie wiecie gdzie w miare tanio kupić kpłyty karton-gips ? Z góry dzieki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 17.11.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Ados a kto ci robił projekt wewnętrznej instalacji gazowej i ile zapłaciłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 17.11.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 kolia - jakiś miesiąc temu byłem zgłosić w gazowni Rumia, że chce odbierać gaz od marca 2006 (zgłoszenie 6 miesięcy przed planowanym odbiorem). Do tego zgłoszenia pani chciała mapkę nie starszą niz 12 miesięcy - zaniosłem jej mapkę którą miałem do pozwolenia na budowę - starą 14 miesięcy przed zgłoszeniem - pani przyjęła ale zaznaczyła że jak ZUD nie przyjmie to będe musiał dostarczyć nową. Po 2 dniach zadzwoniła za na tej mojej mapce nie jest naniesiony gazociąg do którego oni się musza wpiąć więc i tak musze zrobić aktualizcję mapki. Poszedłem do geodety co mi robił tą mapkę - on stwierdził ze nie za bardzo moze zrobic aktualizacje bo mapka (matryca na kalce technicznej) juz była wykorzystana do plany zagospodarowania działki i musi zrobić nowa mapke. Nie wiem czy tak musiało byc - zrobił mi w 7 dni nową mapkę skasował 400 PLN i taką mapkę zaniosłem do gazowni. Przyjęli bez słowa kazali zapłacić 3.400 PLN za wybudowanie przyłacza. Teraz poszukuję kogoś kto zrobi mi projekt instalacji wewnątrz budynku i wykona ta instalację - czyli postawi skrzynkę w ogrodzeniu, pociągnie rurę od ogrodzenia do domu i wepnie ją w kuchi i w kotłowni. Jezeli mógłbym prosic o namiary na A-Tom bede zobowiązany - wiem ze juz kilka razy były na forum ale jako ze kotłownię, c.o. robi mi inna firma to nie zwracałem na to uwagi, a teraz widze ze oni robia tez przyłącze gazu. Arku. A dlaczego po prostu z nami nie porozmawiasz? Też robimy takie rzeczy. Podjedź do firmy pokażę jak wygląda takie przyłącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
la_mancha 17.11.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Drodzy Bojanowicze W temacie gazu. Czy ktoś po - nie pamiętam dokładnie kwietniowym lub majowym wiecu dotyczącym gazyfikacji Bojana - otrzymał jakąś informacje dotyczące czegokolwiek w tym temacie? Złożyłem ponad 6 miesięcy temu wymagane dokumenty i o ile mnie pamięć nie zawodzi padła deklaracja ze strony gazowni, że odpowiedzą nie później niż po dwóch ale jak do tej pory cisza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-p-o 18.11.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 witam, poszukuje dobrej , fachowej i niedrogiej ekipy budowlanej do blizniaka w gdyni na 2006 rok. Czy ktos móglby mi polecic kogos sprawdzonego? bede bardzo wdzieczny. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arco 18.11.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Arku. A dlaczego po prostu z nami nie porozmawiasz? Też robimy takie rzeczy. Podjedź do firmy pokażę jak wygląda takie przyłącze. Wiem, wiem właśnie dzisiaj jak rozmawiałem z tym gościem co mi kładzie instalacje powiedział ze wy to tez robicie. A z tego co pamietam z naszej rozmowy wydawało mi sie ze nie robicie ... a teraz sobie przypominam ze nie robicie chyba projektu ale samo wykonanie mozecie zrobic. Na pewno sie zjawię u Ciebie i przy okazji odbiore moją klamkę do okna . BTW: Dzięki za tego gościa od instalacji - jest boski - moja pani kierownik budowy (upierdliwa babka) juz sie umawia z wami na remont instalacji u znajomych. Jak do tej pory z wykonawców na mojej budowie moge polecić jedynie wykonawców więźby i odeskowania oraz hydraulikę - co do okien to mogłyby być o 1-2cm wyższe bo szpary na dole mam spore (na szczęście nie przeszkadza to w niczym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Krzyś 18.11.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Wszystkich szukających okien przestrzegam przed firmą FERNO a szczególnie przed ich autoryzowanym przedstawiaciele w Gdańsku. Firma się nazywa MB Michał Brzostowski. Dzisiaj byłam w sprawie okien i parapetów u rzecznika konsumentów. A przed chwilą dwoniłam do tego sprzedawcy i zapewnił mnie, że jak oddam sprawę do sądu to zamknie działaność i otworzy nową na kogoś innego więc uważąjcie i okna FERNO omijajcie szerokim łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 18.11.2005 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Ados a kto ci robił projekt wewnętrznej instalacji gazowej i ile zapłaciłeś?? Pan Klawitter z Banina, za 250 zetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmer 18.11.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Jakiś czas temu ktoś z forumowiczów - chyba rafalg - rozsyłał listę wykonawców. Czy mogę też taką otrzymać? Będę wdzięczna. Na dzień dzisiejszy poszukujemy wykonawców stanu surowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwka 18.11.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Jakiś czas temu ktoś z forumowiczów - chyba rafalg - rozsyłał listę wykonawców. Czy mogę też taką otrzymać? Będę wdzięczna. Na dzień dzisiejszy poszukujemy wykonawców stanu surowego. Ja też poproszę. Lidka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmer 18.11.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Witam wszystkich ... Nie chciałem wczesniej zapeszać, ekipa była bardzo polecana, ale rzeczywiście warto było, są dokładni i chętni do współpracy. Szczerze mogę ich polecić - namiary - p. Piotr Freitag - tel. 0604455684. Szkoda że dopiero teraz na nich trafiłem, budują domy od podstaw, łącznie z wykończeniówką.[...] Pozdrowionka Adamski Adamski ponad rok temu polecałeś tą ekipę, nadal to podtrzymujesz? Szukamy ekipy do budowy stanu surowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmer 18.11.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Do nowych: Zdecydowanie godna polecenia jest moja ekipa: do murarki Jan Sikora - 603 363 699, więźba dachowa - Andrzej Kobiela 607 712 935. Dekarz na razie nie skończył, więc jeszcze nie podam. efekty pracy można obejrzeć w Bojanie na Ziołowej. MarcinU czy nadal polecasz panów Sikorę i Kobielę? I jeszcze jedno pytanie: jakie mają ceny? Wiem, że przez rok czasu mogło się sporo zmienic, ale orientacyjnie jaka to półka cenowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 18.11.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Witam wszystkich ... Nie chciałem wczesniej zapeszać, ekipa była bardzo polecana, ale rzeczywiście warto było, są dokładni i chętni do współpracy. Szczerze mogę ich polecić - namiary - p. Piotr Freitag - tel. 0604455684. Szkoda że dopiero teraz na nich trafiłem, budują domy od podstaw, łącznie z wykończeniówką.[...] Pozdrowionka Adamski Adamski ponad rok temu polecałeś tą ekipę, nadal to podtrzymujesz? Szukamy ekipy do budowy stanu surowego.Ja mam rewelacyjna ekipe, pisąłam juz o nich podaje namiar p.Dawidowski Jan 0607862132.Odetchnełam z ulga, ze znowu przyjada do mnie na moment, po tym jak mi inny oszołom spieprzył mur oporowy Cała kasa w błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmer 18.11.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Ja mam rewelacyjna ekipe, pisąłam juz o nich podaje namiar p.Dawidowski Jan 0607862132.Odetchnełam z ulga, ze znowu przyjada do mnie na moment, po tym jak mi inny oszołom spieprzył mur oporowy Cała kasa w błoto Dzięki za namiar. Myślałam, że u Ciebie robił pan Wenta. Chyba że źle coś zrozumiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 18.11.2005 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Ja mam rewelacyjna ekipe, pisąłam juz o nich podaje namiar p.Dawidowski Jan 0607862132.Odetchnełam z ulga, ze znowu przyjada do mnie na moment, po tym jak mi inny oszołom spieprzył mur oporowy Cała kasa w błoto Dzięki za namiar. Myślałam, że u Ciebie robił pan Wenta. Chyba że źle coś zrozumiałam.Wenta i Dawidowski, to ta sama brygada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmer 19.11.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 Wenta i Dawidowski, to ta sama brygada Teraz rozumiem Pracują tylko we dwoje? Z którym rozmawiać odnośnie ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 19.11.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 Wenta i Dawidowski, to ta sama brygada Teraz rozumiem Pracują tylko we dwoje? Z którym rozmawiać odnośnie ceny?Nie pracuja w 4, 5 osób.Odnosne cney rozmwaiac z p.Janem(podałam jego telefon) U mnie na budowie sa od poniedziałku.MOzesz podjechac i zerknac na ich dzieło Juz pisąłam drugi dom, tez bym z nimi budowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 19.11.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 ja tam swojej ekipy się też nie wstydzę, wręcz przeciwnie, chociaż nie jest tania, no i jest w Polsce sezonowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 20.11.2005 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 kolia - jakiś miesiąc temu byłem zgłosić w gazowni Rumia, że chce odbierać gaz od marca 2006 (zgłoszenie 6 miesięcy przed planowanym odbiorem). Do tego zgłoszenia pani chciała mapkę nie starszą niz 12 miesięcy - zaniosłem jej mapkę którą miałem do pozwolenia na budowę - starą 14 miesięcy przed zgłoszeniem - pani przyjęła ale zaznaczyła że jak ZUD nie przyjmie to będe musiał dostarczyć nową. Po 2 dniach zadzwoniła za na tej mojej mapce nie jest naniesiony gazociąg do którego oni się musza wpiąć więc i tak musze zrobić aktualizcję mapki. Poszedłem do geodety co mi robił tą mapkę - on stwierdził ze nie za bardzo moze zrobic aktualizacje bo mapka (matryca na kalce technicznej) juz była wykorzystana do plany zagospodarowania działki i musi zrobić nowa mapke. Nie wiem czy tak musiało byc - zrobił mi w 7 dni nową mapkę skasował 400 PLN i taką mapkę zaniosłem do gazowni. Przyjęli bez słowa kazali zapłacić 3.400 PLN za wybudowanie przyłacza. No właśnie też chce zadzwonić do tego geodety, który robił poprzednią mapkę, zakładajac że numer z jego pieczątki jest aktualny, bo może jak juz raz robił to będzie taniej Na mojej obecnej na pewno nie ma gazociągu, bo go tam wtedy nie było. w sprawie geodety zajzyj na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 20.11.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Rafalg - zdjęcia otrzymałem i wiesz co powiedziałem jak je zobaczyłem? OOOOOOOOO wwwwwwwww mmmmmmoooorrrrddddeeeee!!!!!!!!!!! W polsce mało jest podobnych tarasów a już wiele oglądałem. Ten jest naprawdę super. Nic a nic go nie przechwaliłeś. Powinieneś takie zdjęcia udostępniać innym budującym bo skąd mają czerpać przykłady i wzorce. Mój przyszły tarasik nie będzie aż tak fantastyczny bo ... Żoneczka uparła się, że chce mieć prosty i bez żadnych udziwnień więc pierwszy projekt naszego tarasu musiałem pozmieniać. Tarasy drewniane można bardzo łatwo i czytelnie zaprojektować w programie z Muratora TARASY. Jest dobry. Dzięki Wakmen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts