Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja nieco z innej beczki. Temat: malowanie ścian; ...........Teraz na pewno nie malowalibyśmy żadną tanią farbą (wydaje nam się, że od tego wszystko się zaczęło) tylko od razu grunt Duluxa, i to nawet 2 warstwy.

Ech...

Miałem dokładnie to samo co piszesz ale z Duluxem Once (...)

Generalnie malowanie na tynkach gipsowych okazało się nie lada sztuką i coś co liczyłem że zajmie mi 3-4 dni zajęło mi prawie 2 tygodnie

Wypisz-wymaluj nasz przypadek! Ale my używamy Kolorów Swiata i nie once, za to szorowalnych. Spróbuję z tą pastą duluxa.

Właśnie zaczynamy 3 tydzień :evil:

Marcin - wyrabiasz jeszcze ??? :D

Daj spokój. :roll: Trzyma mnie tylko wizja końca. :wink:

ja chyba jeszcze w połowie nie jestem a już nie mogę

Ja dzisiaj na welne mówiłam wanna, a rozmawiajac o parapetach i zamawiajac, histerycznie pytałam ile kosztuja

No to ja może kciuki za Wasze budowlane samopoczucie potrzymam, bo niedobrze mi to wygląda, niedobrze... :( :( :)

Drodzy Bojanowicze

W temacie gazu.

Czy ktoś po - nie pamiętam dokładnie kwietniowym lub majowym wiecu dotyczącym gazyfikacji Bojana - otrzymał jakąś informacje dotyczące czegokolwiek w tym temacie? Złożyłem ponad 6 miesięcy temu wymagane dokumenty i o ile mnie pamięć nie zawodzi padła deklaracja ze strony gazowni, że odpowiedzą nie później niż po dwóch ale jak do tej pory cisza.

Pozdrawiam

Ja też nic nie dostałąm i na próżno szukam nawet wszelkich informacji na stronie Szemuda czy gazowni :(

Napisałam również w tej sprawie do gminy ale bez odzewu.

Wenta i Dawidowski, to ta sama brygada :lol:

Teraz rozumiem :) Pracują tylko we dwoje? Z którym rozmawiać odnośnie ceny?

Nie pracuja w 4, 5 osób.Odnosne cney rozmwaiac z p.Janem(podałam jego telefon) U mnie na budowie sa od poniedziałku.MOzesz podjechac i zerknac na ich dzieło :wink: Juz pisąłam drugi dom, tez bym z nimi budowała

Gosia chętnie zobaczymy. Czy Twoja ekipa będzie u Ciebie w sobotę? Ten dzień nam najbardziej pasuje. Możesz dać numer do siebie, żeby móc się umówić?

Czy możecie polecić mi jakiegoś magika od grzejników i instalacji co?

Mam problem ze słabo grzejącymi grzejnikami podejrzewam, że mogły być pomieszane rurki wejscia z wyjściem. Fachowiec mógł wypić za dużo piwa :evil: Albo to jest inny pasztet. :-?

Zajrzyj proszę na priv.

Kolorystykę to mam super! :D Tzn. mnie się bardzo podoba :lol: Generalnie 3 kolory Duluxa z kolorów świata: delikatny łosoś (przedpokój i klatka schodowa), magnolia (mały pokój i salon) i delikatna brzoskwinia (kuchnia i wykusz). Generalnie bardzo pastelowo i przytulnie. Z tych 3, najbardziej podoba mi się ta brzoskwinka i w dodatku super pasuje do płytek opoczna toscania (pogłębiło kolor płytek, które na tle białej ściany wydawały się prawie białe), i fugi sopro jasny beż, i naxosa białego :p

Ale ile jeszcze roboty :roll: , a przeprowadzka tuż, tuż... Dziś zaczęłam nas pakować :-? : ale ten Mikołaj uzbierał zabawek :o

Kolia i Anerki, dzięki za info.

Mój majster, trochę się przestraszył chyba ,że straci robotę. Miałam z nim dzisiaj widzenie. Zaproponował,że zacznie robotę 5 grudnia, ale ... ale jak będzie padał śnieg to nie będzie robił. Nie mam do niego już zaufania, a szkoda bo to dobry fachowiec. Z drugiej strony kierownik hurtowni, w której się zaopatruję dał mi kontakt do firmy budowlanej, która mogłaby wejść na budowę już w najbliższy poniedziałek i w dodatku miałabym dachówki z 7 ,a nie 22 % VAT-em.Już sama nie wiem, co robić. :cry:

Kolorystykę to mam super! :D Tzn. mnie się bardzo podoba :lol: Generalnie 3 kolory Duluxa z kolorów świata: delikatny łosoś (przedpokój i klatka schodowa), magnolia (mały pokój i salon) i delikatna brzoskwinia (kuchnia i wykusz). Generalnie bardzo pastelowo i przytulnie. Z tych 3, najbardziej podoba mi się ta brzoskwinka i w dodatku super pasuje do płytek opoczna toscania (pogłębiło kolor płytek, które na tle białej ściany wydawały się prawie białe), i fugi sopro jasny beż, i naxosa białego :p

Ale ile jeszcze roboty :roll: , a przeprowadzka tuż, tuż... Dziś zaczęłam nas pakować :-? : ale ten Mikołaj uzbierał zabawek :o

Oj fajnie, że już masz pomalowane bo ja dopiero będę zaczynała ale nie wiem kiedy bo to cekolowanie się ciągnie strasznie.

Ale generalnie super kolory :D Mi strasznie sie podobają z kolorów swiata piaski, beże, ciepłe żółte i takie chce mieć. Ale zastanawiam się nad zrobieniem ścian w wykuszu na żywą czerwień jako akcent i tym samym kolorem podwieszony sufit nad częścią salonu i mam dylemat jak to bedzie wyglądało :roll:

A sufity masz białe?

LUDZIE RATUJCIE!!!

Czy ktoś zna godnego polecenia dekarza? Potrzebuję od zaraz, bo mój choć umówony parę miesięcy temu właśnie wystawił nas do wiatru :evil: :evil: :evil: , a miał zacząć przedwczoraj.

Proszę o pomoc!!!

ten który u mnie robił był całkiem do rzeczy, chociaż trochę powoli robili, ale za to robi dosyć tanio 27zł/m2 i w sumie dobrze, moj kierbud chwalił jego robote, możesz zadzwonić:

Leszek Sarah :0605 052 277