Alunek 24.11.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Ados - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 24.11.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Ados - dzięki nie ma za co, byle dach się zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 24.11.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Ados - dzięki nie ma za co, byle dach się zrobił a co do roboty pana Leszka to możesz spojrzać na zdjęcia link poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 24.11.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Szukam kontaktu do Lusi - ktoś ma jakiś namiar na nią? Może być na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 24.11.2005 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Szukam kontaktu do Lusi - ktoś ma jakiś namiar na nią? Może być na priva. Marcin, w takich sytuacjach najlepiej skorzystać z wyszukiwarki na forum( "szukaj autora") Zajrzyj do : http://forum.muratordom.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=7569 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 24.11.2005 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Szukam kontaktu do Lusi - ktoś ma jakiś namiar na nią? Może być na priva. Marcin, w takich sytuacjach najlepiej skorzystać z wyszukiwarki na forum( "szukaj autora") Zajrzyj do : http://forum.muratordom.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=7569 Pozdrawiam Dzięki za pomoc, ale niestety taki kontakt to ja też mam. Chodzi mi o jakiś "żywy" czyli najlepiej telefon (na e-maile i privy niestety nie odpowiada). W ostatecznosci pójdę z wizytą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 24.11.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Oj fajnie, że już masz pomalowane bo ja dopiero będę zaczynała ale nie wiem kiedy bo to cekolowanie się ciągnie strasznie. Ale generalnie super kolory Mi strasznie sie podobają z kolorów swiata piaski, beże, ciepłe żółte i takie chce mieć. Ale zastanawiam się nad zrobieniem ścian w wykuszu na żywą czerwień jako akcent i tym samym kolorem podwieszony sufit nad częścią salonu i mam dylemat jak to bedzie wyglądało A sufity masz białe? Tak, białe. Ten wykusz może fajnie wyglądać Ale przemyśl sprawę sufitu, wiesz, żeby nie był przytłaczający - to wszystko zależy od wielkości pomieszczeń i wielkości tego podwieszanego sufitu. Tutaj na forum ktoś dał kiedyś link do strony 2 projektantek (ale nie pamiętam ) i było tam coś co bardzo mi się podobało: w korytarzu na suficie "przyczepiono" prostokątną brązową płytę (chyba ) i pod nią na podłodze tej samej wielkosci i w tym samym kolorze chodnik/dywan ( ) - super to wyglądało: odbicie lustrzane. Może coś "w ten deseń"? Ale widzę, ze mamy te same "ciągoty" Ja z kolei marzę o burgundowej sypialni, bordowej kanapie w salonie i chciałabym jedną ze ścian (ta gdzie będzie stał sprzęt) bordową. Ale jeszcze się z tym wstrzymuję-zobaczę co i jak już po zamieszkaniu i jako takim umeblowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 25.11.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 takie mocne kolorystyczne akcenty ostatnio są w modzie zwłaszcza, że różnorodność kolorystyczna kusi i chyba się pokuszę na tę czerwień, najwyżej będę przemalowywała A mam pytanko - jak powinno sie gruntować ściany z płyt karton-gipsowych? czy tylko białą farbą czy też unigruntem czy czymś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 25.11.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Szukam kontaktu do Lusi - ktoś ma jakiś namiar na nią? Może być na priva. Marcin, w takich sytuacjach najlepiej skorzystać z wyszukiwarki na forum( "szukaj autora") Zajrzyj do : http://forum.muratordom.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=7569 Pozdrawiam Dzięki za pomoc, ale niestety taki kontakt to ja też mam. Chodzi mi o jakiś "żywy" czyli najlepiej telefon (na e-maile i privy niestety nie odpowiada). W ostatecznosci pójdę z wizytą . Przecież szybciej dojdziesz na piechotę niż e-mail Kiedy Przeprowadzka ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 25.11.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Przecież szybciej dojdziesz na piechotę niż e-mail Kiedy Przeprowadzka ??? Jeszcze chwilka W przyszłym tygodniu dokończą mi podłogi, zamontujemy armaturę, przywiozę kuchnię i ... i ... no w zasadzie ... gdzieś tak ... połowa grudnia ? no ale na pewno święta już na nowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 25.11.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 markus_gdynia jak sprawuje sie okap mastercook ?? bo właśnie sie zastanawiam nad okapem kominowym tej firmy Omega 90, mam jeszcze do wyboru Amica OKC9513 i TEKA NC90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 25.11.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 markus_gdynia jak sprawuje sie okap mastercook ?? bo właśnie sie zastanawiam nad okapem kominowym tej firmy Omega 90, mam jeszcze do wyboru Amica OKC9513 i TEKA NC90 Hmmm, co by tu odpowiedzieć. Okap komponuje się rewelacyjnie i to by było na tyle. Zasadniczo służy jako oświetlenie wieczorne w kuchni Po pół roku mieszkania w nowym domu jestem na etapie sporządzania listy pt: "czego bym nie kupił / zamontował następnym razem, gdybym powstrzymał moje chciejstwo", okap znajduje się na tej liście. Ja najnormalniej w świecie nie miałem do tej pory potrzeby używania go zgodnie z zasadniczym przeznaczeniem. Niczego nie przypaliłem do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 25.11.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 to mi dałeś do myślenia bo faktycznie zastanawiałam się z czego "chwilowo" mogę zrezygnować i poczekać zanim wariactwo z wykończeniem sie nie skończy co mógłbys jeszcze wpisać na ta listę - może poczekać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 25.11.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 to mi dałeś do myślenia bo faktycznie zastanawiałam się z czego "chwilowo" mogę zrezygnować i poczekać zanim wariactwo z wykończeniem sie nie skończy co mógłbys jeszcze wpisać na ta listę - może poczekać?? Kuchnia dzierży palmę pierwszeństwa - zbyt bajerancki sprzęt, niby piekarnik i zmywarka tylko Amica, ale oczywiście poszedłem na "full wypas", w rzeczywistości nie używam połowy funkcji; - automatyczna szufelka w kuchni od odkurzacza centralnego jeszcze nie używana, jak mam iść do pomieszczenia gospodarczego po miotłę żeby podmieść kilka okruchów pod szufelkę to już wolę odpalić odkurzacz; - okap juz opisałem - kominek zrobiłem bo chciałem zakończyć wewnątrz domu wszelkie brudne prace i chciała go żona, na moją propozycję "może byśmy rozpalili w kominku" usłyszałem - niee, a po co. Zgroza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 25.11.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Kuchnia dzierży palmę pierwszeństwa - zbyt bajerancki sprzęt, niby piekarnik i zmywarka tylko Amica, ale oczywiście poszedłem na "full wypas", w rzeczywistości nie używam połowy funkcji; - automatyczna szufelka w kuchni od odkurzacza centralnego jeszcze nie używana, jak mam iść do pomieszczenia gospodarczego po miotłę żeby podmieść kilka okruchów pod szufelkę to już wolę odpalić odkurzacz; - okap juz opisałem - kominek zrobiłem bo chciałem zakończyć wewnątrz domu wszelkie brudne prace i chciała go żona, na moją propozycję "może byśmy rozpalili w kominku" usłyszałem - niee, a po co. Zgroza Markus ale w sprawie kuchni to tak szczerze - nie jesteś w pełni reprezentatywną próbką społeczeństwa, nieprawdaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 25.11.2005 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 niestety u mnie kuchnia to też inwestycja pierwszoplanowa jeszcze ściany niepomalowane a już stolarz depcze mi na progu - piekarnik i płyta leżała 3 miesiące w hurtowni - odebraliśmy ją przedwczoraj kominek oczywiście taki jak chciałam narożny - kosztował trochę więcej niż zwykły - ale jest super:wink: z rolet chyba zrezygnować nie mogę bo blok 4-piętrowy za moimi oknami całą dobę dopinguje postępy prac na mojej budowie Ale jakby co to nadal czekam na opinie na temat praktycznego wykorzystywania okapu - bo prędzej czy później jego zakup mnie dopadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 25.11.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 niestety u mnie kuchnia to też inwestycja pierwszoplanowa jeszcze ściany niepomalowane a już stolarz depcze mi na progu - piekarnik i płyta leżała 3 miesiące w hurtowni - odebraliśmy ją przedwczoraj kominek oczywiście taki jak chciałam narożny - kosztował trochę więcej niż zwykły - ale jest super:wink: z rolet chyba zrezygnować nie mogę bo blok 4-piętrowy za moimi oknami całą dobę dopinguje postępy prac na mojej budowie Ale jakby co to nadal czekam na opinie na temat praktycznego wykorzystywania okapu - bo prędzej czy później jego zakup mnie dopadnie Anekri, kominek masz rzeczywiście bardzo ładny. Choruję na taki . Czy możesz zdradzić z jakiej firmy, no i ile za to cudeńko trzeba zapłacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 26.11.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 ... czy można wstawiać drzwi, bramę garażową i np okna balkonowe jak nie ma zrobionych wylewek? Nie widzę przeciwwskazań. Przy odpowiedniej późniejszej wentylacji nic przykrego się nie stanie. Ja mam wszystkie okna i nie mam tynków ani wylewek a włśnie robię ocieplenie poddasze i sychą zabudowę na skosach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carlgustav7 26.11.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 > kominek oczywiście taki jak chciałam narożny - kosztował trochę więcej niż zwykły - ale jest super Mam taki wkład - Spartherm Mini. Działa super, tylko szyby trzeba często czyścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 26.11.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Przecież szybciej dojdziesz na piechotę niż e-mail Kiedy Przeprowadzka ??? Jeszcze chwilka W przyszłym tygodniu dokończą mi podłogi, zamontujemy armaturę, przywiozę kuchnię i ... i ... no w zasadzie ... gdzieś tak ... połowa grudnia ? no ale na pewno święta już na nowym MarcinU - no to powiem szczerze, że Ci zazdroszę. JA taki plan miałem jak zaczynałem. Teraz mała obsuwa. Mam nadzieje że na wiosnę też będzie przeprowadzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts