Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A, ja mam okna, okna, hurrra :lol: :lol: :lol: zamontowane i mam nadzieje ze jeszcze na swoim miejscu.Zaraz jade obejrzec, bo w dniu montazu pokonała mnie grypa zołądkowa :(Zochna, byłas?Wiem ze byli CMYK i Elmer?dobrze pamietam Agnieszka :wink: ?We wtorek p.Andrzej jedzie z kaflami.Co ze spotkaniem grupy?

niestety u mnie kuchnia to też inwestycja pierwszoplanowa :lol:

jeszcze ściany niepomalowane a już stolarz depcze mi na progu - piekarnik i płyta leżała 3 miesiące w hurtowni - odebraliśmy ją przedwczoraj :lol:

kominek oczywiście taki jak chciałam narożny - kosztował trochę więcej niż zwykły - ale jest super:wink:

z rolet chyba zrezygnować nie mogę bo blok 4-piętrowy za moimi oknami całą dobę dopinguje postępy prac na mojej budowie :wink:

Ale jakby co to nadal czekam na opinie na temat praktycznego wykorzystywania okapu - bo prędzej czy później jego zakup mnie dopadnie :D

Anekri,

kominek masz rzeczywiście bardzo ładny. Choruję na taki . Czy możesz zdradzić z jakiej firmy, no i ile za to cudeńko trzeba zapłacić?

:oops: jak mi miło :D

Kupiłam Hajduka bo jest sporo tańszy od sparthermu SMART 2L i dałam za niego niecałe 4000,- dodatkowo zapłaciłam za obudowę i rozprowadzenie ciepłego powietrza.

Ja też chorowałam na niego odkąd zobaczyłam taki narożny w muratorze i koniecznie chciałam mieć taki prosty :wink:

a teraz kupiłam kamień żeby go obłożyć i będę malowała to dopiero bedzie piękniutki :lol:

A, ja mam okna, okna, hurrra :lol: :lol: :lol: zamontowane i mam nadzieje ze jeszcze na swoim miejscu.Zaraz jade obejrzec, bo w dniu montazu pokonała mnie grypa zołądkowa :(Zochna, byłas?Wiem ze byli CMYK i Elmer?dobrze pamietam Agnieszka :wink: ?We wtorek p.Andrzej jedzie z kaflami.Co ze spotkaniem grupy?

No to gratulacje, w końcu się doczekałaś :) Muszą być na swoim miejscu, w końcu masz stróża, to niby jak miałyby sobie pójść :roll:

Dobrze pamiętasz. :D

No to gratulacje, w końcu się doczekałaś :) Muszą być na swoim miejscu, w końcu masz stróża, to niby jak miałyby sobie pójść :roll:

No, tak ale lepiej na zimne dmuchac :wink:

A mam pytanko - jak powinno sie gruntować ściany z płyt karton-gipsowych? czy tylko białą farbą czy też unigruntem czy czymś takim?

Sorry za tak późną odpowiedź, ale przeprowadzka w toku :D Płyty gruntowaliśmy też Duluxem - najlepiej 2 warstwy i będzie OK.

Niestety teraz na foum pewnie będę sporadycznie, bo jeszcze netu niet, ale założymy chyba radiowy, no bo jak to tak odcięci od świata zupełnie :roll:

W środę wracam do pracy to postaram sie obszerniej streścić pierwsze wrażenia z "mieszkania wreszcie na swoim" :p

Sorry za tak późną odpowiedź, ale przeprowadzka w toku :D Płyty gruntowaliśmy też Duluxem - najlepiej 2 warstwy i będzie OK.

Niestety teraz na foum pewnie będę sporadycznie, bo jeszcze netu niet, ale założymy chyba radiowy, no bo jak to tak odcięci od świata zupełnie :roll:

W środę wracam do pracy to postaram sie obszerniej streścić pierwsze wrażenia z "mieszkania wreszcie na swoim" :p

No to gratulacje :D

I czekam oczywiście na streszczenie pierwszych dni w nowym domu :D

Kupiliśmy w końcu farbę Dekorala, a jedynie czerwony wzieliśmy z Duluxa, a płyty gruntowalismy w końcu rozcieńczoną Jedynką.

Bylismy z zona u Gosi z Koleczkowa wlasnie skonczyli montowac okna moja zonka byla nimi zachwycona glaskala je i dokladnie ogladala jakby byly jej czy aby zadnej rysy nie maja. Ja bylem oczarowany kotlownia i tez marzy mi sie taka lodowka, czysto prawie sterylnie. Obecnie w starym domu kotlownia to moje miejsce zeslania gdzie jak na Titanicu dorzucam wegla do pieca, wracam stamtad jak palacz caly w popiele i sadzy.

Odebralismy od ekipy wyliczenia materialów na stan 0 oraz mury teraz spokojnie moge zrobic sobie kosztorys realny i pojezdzic po hurtowniach mam na to jakies 6 tygodni i mam nadziej ze robota na dzialce ruszy.

CMyK

MarcinU - no to powiem szczerze, że Ci zazdroszę. JA taki plan miałem jak zaczynałem. Teraz mała obsuwa. Mam nadzieje że na wiosnę też będzie przeprowadzka.

He! Mój pierwotny (znaczy zeszłoroczny :lol: ) plan zakładał przeprowadzkę we wrześniu. Jak kończyło się lato to już wiedziałem, że październik-listopad. Taktycznie założyłem dead-line na święta. No i może się uda ... :roll:

Bylismy z zona u Gosi z Koleczkowa wlasnie skonczyli montowac okna moja zonka byla nimi zachwycona glaskala je i dokladnie ogladala jakby byly jej czy aby zadnej rysy nie maja. Ja bylem oczarowany kotlownia i tez marzy mi sie taka lodowka, czysto prawie sterylnie. Obecnie w starym domu kotlownia to moje miejsce zeslania gdzie jak na Titanicu dorzucam wegla do pieca, wracam stamtad jak palacz caly w popiele i sadzy.

Odebralismy od ekipy wyliczenia materialów na stan 0 oraz mury teraz spokojnie moge zrobic sobie kosztorys realny i pojezdzic po hurtowniach mam na to jakies 6 tygodni i mam nadziej ze robota na dzialce ruszy.

CMyK

Z okien jestem bardzo zadowolona, z drzwi tez.A, w kotłowni tez jest przewidziana pralnia, wiec nie miałam wyjscia :wink: :p

MarcinU - no to powiem szczerze, że Ci zazdroszę. JA taki plan miałem jak zaczynałem. Teraz mała obsuwa. Mam nadzieje że na wiosnę też będzie przeprowadzka.

He! Mój pierwotny (znaczy zeszłoroczny :lol: ) plan zakładał przeprowadzkę we wrześniu. Jak kończyło się lato to już wiedziałem, że październik-listopad. Taktycznie założyłem dead-line na święta. No i może się uda ... :roll:

Odebrałes moja wiadomosc z cykliniarzem?