jjaromir 10.12.2005 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Witam Poszukuję osoby (najlepiej projektanta) do uzykania wszyskich wymaganych dokumentów potrzebnych do pozwolenia na budowę.Może ktoś mógłby mi kogoś sprawdzonego polecić ? Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjaromir 10.12.2005 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Zapomniałem dodać że działka jest w połchowie gmina Puck a ja mieszkam w Gdyni.Więc fajnie by było gdyby ta osoba była z okolic. Jeszcze raz z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 10.12.2005 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Dzięki Zochna trochę mnie pocieszyłaś Jesli dostales moja widomosc (prv) daj znac, bo nie jestem pewien, czy mi sie dobrze wyslala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 10.12.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Dzięki Zochna trochę mnie pocieszyłaś Jesli dostales moja widomosc (prv) daj znac, bo nie jestem pewien, czy mi sie dobrze wyslala. Dostałam, odpisałam, bardzo serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 10.12.2005 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Kończą mi montować i obudowywać kominek. Zadanie jakie postawiłem nie było łatwe, ponieważ kominek był budowany na podstawie zdjęcia z katalogu wystawy we Francji z 1995 roku. Kominek jest rustykalny, polączenie wapienia, płytek i cegieł. Jak na razie jestem zadowolony: z wykonania, kontaktów i jakości. Czekam na efekt końcowy. PS czy mierzyliście się z problemem smug spalonego kurzu przy kratkach kominka. Jakie macie z tym doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 11.12.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Zwracam się z ogromną prośbą do wszystkich doświadczonych budawaniam domu! Jestem na etapie wyboru projektu no i oczywiście nic mi się gotowego niepodoba. Jeśli znacie architekta, który nie zedrze ze mnie skóry to bardzo proszę o namiar. Kadar podaj swego e-maila to postaram się Ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 11.12.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Czy ktoś z Was ma doświadczenie z grzejnikami kanałowymi (grzejnik w podłodze). Jestem na etapie wylewek i muszę przygotować otwór pod kratkę, która będzie zainstalowana w podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 11.12.2005 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Witam. Mam pytanko jak w temacie: czy ktos cos wie o tej firmie. Ktos z was budowal u nich. Szukam wykonawcy - co prawda budowe zamierzam zaczac za dwa lata ale powoli zaczyam "ruch w interesie".Bede wdzieczny z info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadar 11.12.2005 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Franciszek dzięki za odzew. Mail wysłałam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 11.12.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Czy ktoś z Was ma doświadczenie z grzejnikami kanałowymi (grzejnik w podłodze). Jestem na etapie wylewek i muszę przygotować otwór pod kratkę, która będzie zainstalowana w podłodze.ja wiem, z tego co pamietam, to były cholernie drogie dltego ja z nich zrezygnowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 12.12.2005 03:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Czy ktoś z Was ma doświadczenie z grzejnikami kanałowymi (grzejnik w podłodze). Jestem na etapie wylewek i muszę przygotować otwór pod kratkę, która będzie zainstalowana w podłodze.ja wiem, z tego co pamietam, to były cholernie drogie dltego ja z nich zrezygnowałam Popieram poprzedniczke (moj hydraulik zniechecil mnie mowiac o cenach oscylujacych wokol 2000zl za szt.), a tak nawiasem mowiac to wielkosc otworu chyba jest uzalezniona od mocy (a co sie z tym wiaze i wielkosci) grzejnika. A co na to Twoj hydraulik-rurki juz masz chyba polozone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 12.12.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Czy ktoś z Was ma doświadczenie z grzejnikami kanałowymi (grzejnik w podłodze). Jestem na etapie wylewek i muszę przygotować otwór pod kratkę, która będzie zainstalowana w podłodze.ja wiem, z tego co pamietam, to były cholernie drogie dltego ja z nich zrezygnowałam Popieram poprzedniczke (moj hydraulik zniechecil mnie mowiac o cenach oscylujacych wokol 2000zl za szt.), a tak nawiasem mowiac to wielkosc otworu chyba jest uzalezniona od mocy (a co sie z tym wiaze i wielkosci) grzejnika. A co na to Twoj hydraulik-rurki juz masz chyba polozone?Mi podał około 3000 za sztuke.Niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 12.12.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Zochnacos renifer Ci sie napił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 12.12.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Tez przerabialem temat proby ubezpieczenia budowy od kradziezy-bez skutku. Nie udalo sie. A ja ubezpieczałam w Compensie - było ubezpieczone i od kradziezy elementów stale zainstalowanych czyli okna, baterie itp. I nawet nie musiałm mieć ogrodzonej posesji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 12.12.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 W jakich towarzystwach ubezpieczaliście budowę? w PZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 12.12.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Hej, Czeka mnie malowanie i chyba jestem zainteresowany Tikkurilą, Gdzie można kupić, jakie zużycie na m2 i jakie ceny? Sklep Tikkurila na ul. Zwycięstwa w Gdyni (w budynku Komfortu). Pytać o p. Marcina - bardzo sympatyczny człowiek. Ceny farb około 200 zł za 10l bańkę i około 70 za 3l. Zużycie różne w zależności od podłoża i rodzaju farby ale w granicach 8-12 m2/l na jedne raz. jest też w Gdańsku Wrzeszczu na Grunwaldzkiej (skrzyżowanie z de Gaule) -cen nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 12.12.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 PS Kolia - Ja mam okna oparte na Veka. Mój Dostawca (Polecam!) od razu powiedział, że okucia WK2 będą chodzić ciężej niż zwykłe właśnie ze względu na ilośćblokad w okuciu. Czym większe okno, tym więcej blokad i cięższe zamykanie okna. Gdzie kupowałeś okna i jakie PCV czy drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 12.12.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Słuchajcie moi drodzy, czy ktoś ma jakieś możliwości magazynowe? z miejsca gdzie trzymamy nasze rzeczy, tymczasowo do momentu możliwego wniesienia ich do domu, musimy się wynieść. Wiem że pytanie jest raczej niestandardowe, ale sytuacja jest dość beznadziejna więc próbujemy wszystkiego, oczywiście możemy zapłacić. Komercyjne usługi tego typu to powierzchnie kilkusetmetrowe a nam potrzeba raptem 20m2, wśród znajomych możliwości się wyczerpały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fin 12.12.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Witam, no cóż, zwlekałem, czytałem, przygotowywałem się i wygląda na to, że będziemy startowali z budową na wiosnę ! Co prawda wiele jeszcze jest kwestii do wyjaśnienia, ale to chyba tak każdy ma. Decyzja jednak podjęta. Po przeglądnięciu zyliona projektów gotowych zdecydowaliśmy się na projekt indywidualny. Generalnie dom będzie kompilacją kilku projektów, które nam się podobały. Będzie prosty w bryle i, boję sie napisać, tani w budowie To się jeszcze okaże. Miejsce budowy Pępowo, koło Leźna, gm. Żukowo. Mamy zrobione badania geotechniczne, które wyszły korzystnie. Warunki przyłączy: wodociągi gotowe, gazowy gotowy, prąd w trakcie załatwiania. Tak to wygląda w dużym skrócie, bo nie chce tu zamulać forum Pozostaje poważna kwestia, jedna z zasadniczych, mianowicie ekipa budowlana. Dostałem propozycję za stan surowy zamkniety, dach deskowanie i papa za 25 000 PLN. Nie mam jednak odniesienia do innych potencjalnych wykonawców. Czy może moglibyście kogoś polecić ? Czy ceny są zbliżone do mojej oferty ? Czas płynie, a ja się boję, że się nie wyrobie Serdeczne pozdrowienia dla Wszystkich Trójmiejskich sąsiadów Fin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 12.12.2005 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 PS Kolia - Ja mam okna oparte na Veka. Mój Dostawca (Polecam!) od razu powiedział, że okucia WK2 będą chodzić ciężej niż zwykłe właśnie ze względu na ilośćblokad w okuciu. Czym większe okno, tym więcej blokad i cięższe zamykanie okna. Gdzie kupowałeś okna i jakie PCV czy drewniane? Okna Kupowałem w Gdańskim Centrum Okiennym 9 (są to okna Kołobrzeskiej Fabryki Okiennej oparte na VEKA). profesjonalna obsługa, polecam. Kontakt Krzysztof Iwański, tel: 508 016 504 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts