valdizet 15.12.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Witaj Waldi. I powodzenia. Witam i dzieki! Powodzenie bedzie pewnie potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 15.12.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Witaj Valdi w naszej grupie. Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 16.12.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Witaj Valdi, życzę duuuuużych rabatów w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdizet 16.12.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Dzieki i oczywiscie wszystkim nawzajemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fin 17.12.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 gosi@ ma szczesliwa reke do wykonawcow (a moze jest niezbyt dociekliwa?)Hmm, o mojej dociekliwosci, a własciwie mojej architekt kraza juz legendy.stawiam na szczesliwa reke, bo oprócz faceta od kominków którego znienawidziłam szczerze(robota jednak zrobiona dobrze ale za złodziejskie pieniadze)naprawde miałam kochana ekipe.Drugi dom tez ze wszystkimi bym budowała.Ciesle własnie robia u mnie taras, murarze znowu sie pojawili i tak sobie mkne ku koncowi I dalej 3-mam kciuki.nie dziekuje Wszystkim dziękuję za odpowiedzi ! Chciałem tylko dodać, że ekipa też (odniosłem takie wrażenie) mówi z sympatią o Gosi, więc tylko sobie życzyć takiej współpracy. W końcu budowa domu to spory stres i taka współpraca jest na wagę złota dzięki i pozdrawiam ! Fin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 17.12.2005 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Wszystkim dziękuję za odpowiedzi ! Chciałem tylko dodać, że ekipa też (odniosłem takie wrażenie) mówi z sympatią o Gosi, więc tylko sobie życzyć takiej współpracy. W końcu budowa domu to spory stres i taka współpraca jest na wagę złota dzięki i pozdrawiam ! FinMiło mi ale jak sie ma dobrych fachowców, to naprawde nie ma powodów do zdenerwowania i czepiania sie.Na etapie murarki mogłam sobie siedziec spokojnie w domu, bo "chłopcy" byli sumienni, spieszyli sie i zwracali mi uwage na błedy w projekcie( mieli racje) ostatnio jak mi robili ogrodzenie, to zauwazyli, ze 1.dach mi przecieka( była ledwo widoczna plama, ani ja ani maz nie zauwazylismy) i trzeba to poprawic przed połozeniem wełny 2.zauwazyli, ze woda z powodu wybrania ziemi idzie na głebokosci 50 cm!!! i bedzie zamarzac.Dzieki Bogu, dali nam znac, bo ja w tym momencie byłam bardzo zajeta juz wykonczeniówka, i po prostu nie zwróciłam uwagi.Ufff, teraz moge ich chwalic i chwalic, bo wszystko juz zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 17.12.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Witam.Wiosna 2006 r. zaczynam budowe domu w Redzie.Własnie dzisiaj dowiedziałam sie od wykonawcy na ktorego mam zamiar sie zdecydowac ile bedzie mnie kosztowac stan surowy zamkniety domu o pow.uz.127 m2 ktory bedzie cały podpiwniczony . oraz dach bedzie odeskowany i opapowany tj 18 tys zł.Co sadzicie o tej cenie ? czy jest to duzo czy mało?Bede wdzieczna za komentarzehttp://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m41e39f67ab48a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 18.12.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Witam.Wiosna 2006 r. zaczynam budowe domu w Redzie.Własnie dzisiaj dowiedziałam sie od wykonawcy na ktorego mam zamiar sie zdecydowac ile bedzie mnie kosztowac stan surowy zamkniety domu o pow.uz.127 m2 ktory bedzie cały podpiwniczony . oraz dach bedzie odeskowany i opapowany tj 18 tys zł.Co sadzicie o tej cenie ? czy jest to duzo czy mało? Bede wdzieczna za komentarze http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m41e39f67ab48a mało ja za podobny dom ale bez dachu i piwnicy zapłaciłem 18 000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 19.12.2005 02:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Pytanie do tych, którym robili tynki gipsowe:- jaka była cena wykonania tynku gipsowego z materiałem (np,: za m2)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 19.12.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Slynny tu p. Lademan 20zl m2. Bylismy umowieni na 19, ale na poddaszu kiepsko wylali mi wieniec i zaczal krecic nosem. A ze jestem kiepskim negocjatorem to zostalo na tych 20zl. Oczywiscie z materialem.Wesolych Swiat wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 19.12.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Slynny tu p. Lademan 20zl m2. Bylismy umowieni na 19, ale na poddaszu kiepsko wylali mi wieniec i zaczal krecic nosem. A ze jestem kiepskim negocjatorem to zostalo na tych 20zl. Oczywiscie z materialem. Wesolych Swiat wszystkim. A czy ten słynny Pan ma też cennik bez materiału? Mam bardzo dobre dojście do tynków gipsowych maszynowych Optiroca w cenie fabrycznej dla hurtowni i wiem że w taki sposób mógłbym dostarczyć lepszy i jeszcze tańszy tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaD 19.12.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Pytanie do tych, którym robili tynki gipsowe: - jaka była cena wykonania tynku gipsowego z materiałem (np,: za m2)? U mnie też 20 zł/m2 z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 19.12.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Slynny tu p. Lademan 20zl m2. Bylismy umowieni na 19, ale na poddaszu kiepsko wylali mi wieniec i zaczal krecic nosem. A ze jestem kiepskim negocjatorem to zostalo na tych 20zl. Oczywiscie z materialem. Wesolych Swiat wszystkim. A czy ten słynny Pan ma też cennik bez materiału? Mam bardzo dobre dojście do tynków gipsowych maszynowych Optiroca w cenie fabrycznej dla hurtowni i wiem że w taki sposób mógłbym dostarczyć lepszy i jeszcze tańszy tynk. Wakmen - Przedzwoń do niego i zapytaj. Mi podawał w sierpniu podział na materiał i usługę, ale już nie pamiętam. Myślę że na taki układ pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 19.12.2005 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Pytanie do tych, którym robili tynki gipsowe: - jaka była cena wykonania tynku gipsowego z materiałem (np,: za m2)? 18-20 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 19.12.2005 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Pytanie do tych, którym robili tynki gipsowe: - jaka była cena wykonania tynku gipsowego z materiałem (np,: za m2)? W temacie tynkow: a czy ktos moze podac ile kosztuje m2 zabudowy poddasza plytami gipsowo-kartonowymi. Jest zima i juz za pozno na tynki mokre dlatego rozpatruje wykonanie tynkow suchych. Dzieki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arco 20.12.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 a czy ktos moze podac ile kosztuje m2 zabudowy poddasza plytami gipsowo-kartonowymi. Moj wykonawca chciał 7PLN/m2 za ułożenie wełny plus 25 PLN/m2 za płytę G/K z zagruntowaniem i 1 krotnym szpachlowaniem. Jego ludzie którzy mieliby to robić sa gotowi zrobić to poza wykonawcą za 25 PLN/m2 za wszystko - dach jest prosty - 1 lukarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 20.12.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 a czy ktos moze podac ile kosztuje m2 zabudowy poddasza plytami gipsowo-kartonowymi. Moj wykonawca chciał 7PLN/m2 za ułożenie wełny plus 25 PLN/m2 za płytę G/K z zagruntowaniem i 1 krotnym szpachlowaniem. Jego ludzie którzy mieliby to robić sa gotowi zrobić to poza wykonawcą za 25 PLN/m2 za wszystko - dach jest prosty - 1 lukarna. Dzieki za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiul 20.12.2005 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 WitajcieJestem asiul, posiadam meza i uroczego synka. Oecnie mieszkamy w bloku ale planujemy z mezem podjac powazna zyciowa decyzje.Tylko nie wiemy co lepsze: budowac czy kupowac.Maz chce budowac, ja sie tego troche boje (poniewaz kompletnie sie na tym nie znamy). Swoje miejsce na ziemi widzimy w okolicach Lostowic (mozna kupic fajna dzialke obok osiedla cztery pory roku), Kowal, Pruszcza lub Straszyna.Dzialki narazie nie posiadamy ale wiemy choc gdzie ma sie znajdowac.Czy my zwykle szraczki damy sobie rade , nie wpadniemy w pulapke finasowa, w studnie bez dna budujac dom.Przyznam ze mnie korci oferta w straszynie :Przysiolek Jana, gdzie za 190 tys mozna kupoc szeregowiec.Gdybysmy wybrali opcje budownia domu to czy mozliwe jest zamkniecie sie w kwocie 240 000 lacznie z kupnem dzialki?Chcielibysmy startowac na wiosneCo robic, co wybrac zeby nie osiwiec????Prosze o pomocAaaa najbardziej interesuje nas dom parterowy bez piwnicy ale z uzytkowym poddaszem. Njlepiej taki do 120 m. Marzymy o domu ale ja sie boje.Poddac sie wyzwaniu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 21.12.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Witajcie Jestem asiul, posiadam meza i uroczego synka. Oecnie mieszkamy w bloku ale planujemy z mezem podjac powazna zyciowa decyzje. Tylko nie wiemy co lepsze: budowac czy kupowac. Maz chce budowac, ja sie tego troche boje (poniewaz kompletnie sie na tym nie znamy). Swoje miejsce na ziemi widzimy w okolicach Lostowic (mozna kupic fajna dzialke obok osiedla cztery pory roku), Kowal, Pruszcza lub Straszyna. Dzialki narazie nie posiadamy ale wiemy choc gdzie ma sie znajdowac. Czy my zwykle szraczki damy sobie rade , nie wpadniemy w pulapke finasowa, w studnie bez dna budujac dom. Przyznam ze mnie korci oferta w straszynie :Przysiolek Jana, gdzie za 190 tys mozna kupoc szeregowiec. Gdybysmy wybrali opcje budownia domu to czy mozliwe jest zamkniecie sie w kwocie 240 000 lacznie z kupnem dzialki? Witajcie. Sam bym szeregu nigdy nie kupił (z bloku do "bloku"?). A budować sie nie bójcie - jeśli uda Wam się niedrogo wybudować to na pewno na tym nie stracicie. w końcu będziecie mieli zabezpeiczenie-nieruchomość. Co do kosztów budowy takiego domku zdania są baaaardzo podzielone. Ja bym za tą cene wybudował dwa takie domki -ale proste. Są z kolei na forum ludzie w/g których budowa będzie droższa niż 250 tys.I też mają rację. Kwestia tego co w owym domku ma być. Tak czy inaczej 3-mam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 21.12.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Pytanie do tych, którym robili tynki gipsowe: - jaka była cena wykonania tynku gipsowego z materiałem (np,: za m2)? W temacie tynkow: a czy ktos moze podac ile kosztuje m2 zabudowy poddasza plytami gipsowo-kartonowymi. Jest zima i juz za pozno na tynki mokre dlatego rozpatruje wykonanie tynkow suchych. Dzieki za podpowiedzi. m2 płyty średnio kosztuje do 6 PLN, 4m stelaża głównego (chyba się nazywa CD6) kosztyje około 10PLN a przyścieny "C 3" 4PLN. Wieszaki eski kosztują mniej jak 0,5 PLN. Ceny dotyczące stelazy są dla skosów bo przy ścianach ich nie stosujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts