rafalg 23.12.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, wielkiego worka prezentów oraz wspaniałej zabawy Noworocznej życzy Rafalg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 23.12.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Zycze wszystkim Zdrowych ,Spokojnych i Radosnych Swiat oraz Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2006 Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 26.12.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 ...Nie boisz się robić tynków o tej porze? Chodzi mi o nadmiar wilgoci jaki jest związany z tymi robotami, zwłaszcza, że pisałeś iż wykonujesz obudowę poddasza płytami a płyty sa bardzo wrażliwe na wilgoć. Trzymam kciuki za dobrą wentylacje i powodzenia. Ja zdecydowałem się na suche tynki, choć zdaje sobie spreawę z ich wad. Co do nadmiaru wilgoci to się nie obawiam, bo dwa kominy wentylacyjne do uchni jeszcze nie są podłączone rurami spiro i jak na razie mają za zadanie wyrzucać nadmiar wilgoci i powietrza poza budynek. Pod drzwiami wejściowymi zostawiłem ponad 3 cm szparę da dopływ świerzego powietrza a dodatkowo jak jestem na budowie to cały czas palę kozą szamotową więc temperatura napewno będzie powyżej +5 stC. Co jeszcze ? Może w tym tygodniu zamontują mi na parterze automatyczne nawiewniki w oknach co znowu poprawi wentylację. Chyba nie mam się już czego obawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 26.12.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Śniegu po pachy, smacznej kiełbachy, prezentów kupe, rózgi na dupe, do nieba choinki i wędzonej szynki oraz szczęśliwego wskoku do nowego roku dla wszystkich Forumowiczów - Wakmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 26.12.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Witam, od pewnego czasu zaglądam na forum Muratora, postanowiłem przyłączyć się do klubu z Trójmiasta, na wiosnę zaczynamy budowę domu w Chwaszczynie, będzie to projekt APS 136 z archi-projektu. Mam nadzieję, że mogę liczyć czasami na Wasze porady, na razie razem z żoną jesteśmy trochę "zieloni" ale pracujemy nad tym. Życzę wszystkim przede wszystkim zdrowia, bo jak ono będzie to wszystko inne z pewnością sie ułoży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 26.12.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Więc witaj Andrzej74 na Forum i w nasej grupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 26.12.2005 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Witam imiennika i zycze powodzenia w budowie wymarzonego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 27.12.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Witam, od pewnego czasu zaglądam na forum Muratora, postanowiłem przyłączyć się do klubu z Trójmiasta, na wiosnę zaczynamy budowę domu w Chwaszczynie, będzie to projekt APS 136 z archi-projektu. Mam nadzieję, że mogę liczyć czasami na Wasze porady, na razie razem z żoną jesteśmy trochę "zieloni" ale pracujemy nad tym. Życzę wszystkim przede wszystkim zdrowia, bo jak ono będzie to wszystko inne z pewnością sie ułoży Czasami? Zawsze! Lepiej lub gorzej ,ale zawsze... Poza tym witaj i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitek78 27.12.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Zaczynam budować domek d06 mały w okolicach malborka. Może ktoś budował taki domek . Proszę o podanie szacunkowych kosztów budowy oraz podanie dobrych firm budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 27.12.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 ZACZYNAM BUDOWAĆ DOMEK D06 MAŁY W OKOLICACH MALBORKA. MOŻE KTOŚ BUDOWAŁ TAKI DOMEK . PROSZĘ O PODANIE SZACUNKOWYCH KOSZTÓW BUDOWY ORAZ PODANIE DOBRYCH FIRM BUDOWLANYCH Mnie zaczynasz budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitek78 27.12.2005 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 dzięki za radę mały - teraz już wszystko wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 27.12.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Witam po LAAAAAATACH! Wszystkim życzę oczywiście wesołego ..... i Szcześliwego Nowego Roku Ciekawe.....czy mnie kto jeszcze pamięta??? Andrzej74....witaj szczególnie, bo i ja buduję się w Chwaszczynie. Wykańczam w końcu nasz dom i SIEBIE....ale za niedługo się w końcu przeprowadzam........ufffffffffff.........2,5 roku się bujałam z tą chałupą, ale warto było Pozdrawiam wszystkich Groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 27.12.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Więc witaj Andrzej74 na Forum i w nasej grupie. Wakmen - piękne dziecię Ci się urodziło..... Spóźnione gratulacje, ale szczere U mnie też rodziny przybyło.......drugi syn.......no i tym sposobem muszę się starać jeszcze raz Pozdrawiam Groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 27.12.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Ciekawe.....czy mnie kto jeszcze pamięta??? Witaj Groszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 27.12.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Ciekawe.....czy mnie kto jeszcze pamięta??? Witaj Groszku Witaj too......widzę że domek rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 27.12.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 A.....i jeszcze jedno. Mam pytanie do wszystkich zorientowanych..... JAK WYGLĄDA SPRAWA ODBIORU DOMU w gminie ŻUKOWO? tzn: * jaki komplet dokumentów jest potrzebny? * na co zwracać szczególną uwagę? * czego się wystrzegać? * co jest niezbędne, a co zbędne do odbioru domu? * i w ogóle ? Podzielcie się doświadczeniem i zasłyszanymi strasznymi opowieściami oraz tymi miłymi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 28.12.2005 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Witam Grupę trójmiejską. Ja u Was dzisiaj gościnnie, choc może pozwolicie mi sie zadomowic na dłużej - buduję w Elblągu.Tym razem mam pytanie. Szukam ekipy do tynków cem-wap maszynowych i wylewek z miksoreta w mojej okolicy. Ekipy gdańskie też w zasadzie mile widziane. Poradźcie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 28.12.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 A.....i jeszcze jedno. Mam pytanie do wszystkich zorientowanych..... JAK WYGLĄDA SPRAWA ODBIORU DOMU w gminie ŻUKOWO? tzn: * jaki komplet dokumentów jest potrzebny? * na co zwracać szczególną uwagę? * czego się wystrzegać? * co jest niezbędne, a co zbędne do odbioru domu? * i w ogóle ? Podzielcie się doświadczeniem i zasłyszanymi strasznymi opowieściami oraz tymi miłymi.... Ja też podłaczam się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofJ_76 28.12.2005 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Witam, dzisiaj zakończyliśmy formalności związane z nabyciem działki i domu w budowie w Chwaszczynie. Projekt nazywa się Cyprys z pracowni Horyzont (http://www.domnahoryzoncie.pl). Zamierzamy kontynuować od wczesnej wiosny, tak aby lato spędzać w ogrodzie. Na imię mam Krzysztof i wraz z Lucyną i małym Szymkiem jesteśmy pełni entuzjazmu i zapału Obecnie chcemy zakończyć kwestię wyboru kompleksowego wykonawcy CO, CWU, kanalizacji, instalacji gazowej. Jeżeli macie sprawdzonych instalatorów, to chętnie poszukamy ich oferty. Dom jest w stanie surowym częściowo zamkniętym, więc również szukamy dobrej ekipy do prac wykończeniowych. Pozdrowienia, Lucyna, Krzysztof i Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 29.12.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Czesc Nowy Fajny domeczek z pracowni horyzont co do firm instalacyjnych to przejrzyj posty wstecz ludzie jakis miesiac temu chwalili firmy i osoby prywatne robiace im instalacje. Pozdrawiam CMyK ps widze ze zmienia sie kadra starzy powoli odchodze mniej sie udzielaja a wkraczaja nowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts