Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...Nie boisz się robić tynków o tej porze? Chodzi mi o nadmiar wilgoci jaki jest związany z tymi robotami, zwłaszcza, że pisałeś iż wykonujesz obudowę poddasza płytami a płyty sa bardzo wrażliwe na wilgoć. Trzymam kciuki za dobrą wentylacje i powodzenia. Ja zdecydowałem się na suche tynki, choć zdaje sobie spreawę z ich wad.

Co do nadmiaru wilgoci to się nie obawiam, bo dwa kominy wentylacyjne do uchni jeszcze nie są podłączone rurami spiro i jak na razie mają za zadanie wyrzucać nadmiar wilgoci i powietrza poza budynek. Pod drzwiami wejściowymi zostawiłem ponad 3 cm szparę da dopływ świerzego powietrza a dodatkowo jak jestem na budowie to cały czas palę kozą szamotową więc temperatura napewno będzie powyżej +5 stC. Co jeszcze ? Może w tym tygodniu zamontują mi na parterze automatyczne nawiewniki w oknach co znowu poprawi wentylację.

Chyba nie mam się już czego obawiać?

Witam, od pewnego czasu zaglądam na forum Muratora, postanowiłem przyłączyć się do klubu z Trójmiasta, na wiosnę zaczynamy budowę domu w Chwaszczynie, będzie to projekt APS 136 z archi-projektu. Mam nadzieję, że mogę liczyć czasami na Wasze porady, na razie razem z żoną jesteśmy trochę "zieloni" ale pracujemy nad tym. Życzę wszystkim przede wszystkim zdrowia, bo jak ono będzie to wszystko inne z pewnością sie ułoży

Witam, od pewnego czasu zaglądam na forum Muratora, postanowiłem przyłączyć się do klubu z Trójmiasta, na wiosnę zaczynamy budowę domu w Chwaszczynie, będzie to projekt APS 136 z archi-projektu. Mam nadzieję, że mogę liczyć czasami na Wasze porady, na razie razem z żoną jesteśmy trochę "zieloni" ale pracujemy nad tym. Życzę wszystkim przede wszystkim zdrowia, bo jak ono będzie to wszystko inne z pewnością sie ułoży

Czasami? Zawsze! Lepiej lub gorzej ,ale zawsze... :D

Poza tym witaj i powodzenia.

Witam po LAAAAAATACH!

Wszystkim życzę oczywiście wesołego ..... i Szcześliwego Nowego Roku :lol: :lol: :lol:

Ciekawe.....czy mnie kto jeszcze pamięta??? :roll:

Andrzej74....witaj szczególnie, bo i ja buduję się w Chwaszczynie. Wykańczam w końcu nasz dom i SIEBIE....ale za niedługo się w końcu przeprowadzam........ufffffffffff.........2,5 roku się bujałam z tą chałupą, ale warto było :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam wszystkich

Groszek

A.....i jeszcze jedno. Mam pytanie do wszystkich zorientowanych..... JAK WYGLĄDA SPRAWA ODBIORU DOMU w gminie ŻUKOWO? tzn:

* jaki komplet dokumentów jest potrzebny?

* na co zwracać szczególną uwagę?

* czego się wystrzegać?

* co jest niezbędne, a co zbędne do odbioru domu?

* i w ogóle :roll: ?

Podzielcie się doświadczeniem i zasłyszanymi strasznymi opowieściami oraz tymi miłymi.... :wink: :wink: :wink:

A.....i jeszcze jedno. Mam pytanie do wszystkich zorientowanych..... JAK WYGLĄDA SPRAWA ODBIORU DOMU w gminie ŻUKOWO? tzn:

* jaki komplet dokumentów jest potrzebny?

* na co zwracać szczególną uwagę?

* czego się wystrzegać?

* co jest niezbędne, a co zbędne do odbioru domu?

* i w ogóle :roll: ?

Podzielcie się doświadczeniem i zasłyszanymi strasznymi opowieściami oraz tymi miłymi.... :wink: :wink: :wink:

Ja też podłaczam się do pytania :D

Witam,

dzisiaj zakończyliśmy formalności związane z nabyciem działki i domu w budowie w Chwaszczynie. Projekt nazywa się Cyprys z pracowni Horyzont (http://www.domnahoryzoncie.pl). Zamierzamy kontynuować od wczesnej wiosny, tak aby lato spędzać w ogrodzie.

Na imię mam Krzysztof i wraz z Lucyną i małym Szymkiem jesteśmy pełni entuzjazmu i zapału :D

Obecnie chcemy zakończyć kwestię wyboru kompleksowego wykonawcy CO, CWU, kanalizacji, instalacji gazowej. Jeżeli macie sprawdzonych instalatorów, to chętnie poszukamy ich oferty.

Dom jest w stanie surowym częściowo zamkniętym, więc również szukamy dobrej ekipy do prac wykończeniowych.

Pozdrowienia,

Lucyna, Krzysztof i Szymek