Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

Więc witaj Andrzej74 na Forum i w nasej grupie.

Wakmen - piękne dziecię Ci się urodziło..... :lol: :lol: :lol: Spóźnione gratulacje, ale szczere :p

U mnie też rodziny przybyło.......drugi syn.......no i tym sposobem muszę się starać jeszcze raz :wink: :wink: :wink:

Pozdrawiam

Groszek :p

Dzięki i również gratuluję choć w drugiej połowie przyszłego roku możesz mi kolejny raz gratulować - drugiej dzidzi :D . Ciekawe czy drugie to też będzie synek czy dziewczynka Świetnie by było gdyby tak dziewczynka - śliczna z nich będzie parka ... Co ja piszę? Najważniejsze by było zdrowe.

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wakmen - piękne dziecię Ci się urodziło..... :lol: :lol: :lol: Spóźnione gratulacje, ale szczere :p

U mnie też rodziny przybyło.......drugi syn.......no i tym sposobem muszę się starać jeszcze raz :wink: :wink: :wink:

Pozdrawiam

Dzięki i również gratuluję choć w drugiej połowie przyszłego roku możesz mi kolejny raz gratulować - drugiej dzidzi :D . Ciekawe czy drugie to też będzie synek czy dziewczynka Świetnie by było gdyby tak dziewczynka - śliczna z nich będzie parka ... Co ja piszę? Najważniejsze by było zdrowe.

Gratuluje :p i trzymam kciuki za mała sliczna zdrowa dziewuszke :p

Pozdrawiam

Gratuluje :p i trzymam kciuki za mała sliczna zdrowa dziewuszke :p

Jeszcze nic nie jest pewne. Takie byłoby nasze życzenie.

Tydzień temu miałem robione wylewki, wykonawca: Mirosław Toporek 605 103 371. Trzy razy umawiałem sie z nim na termin zanim sie udało. :-? Ktoś pytał o innego wykonawcę wylewek, więc podaje: Serafin 601 831 484. Cena to 10zł za robociznę i 12 zł za materiał wylewki (gr. wylewki ok. 7cm).

Przez cztery dni wietrzyłem intensywnie i paliłem w kominku więc wylewki szybko wyschły i obecnie nie ma już wody na oknach. Na tynki mokre jednak o tej porze roku bym się nie decydował.

Gosia, jak tam wykończeniówka? Może jakieś relacje z pola walki?

Ja zaczynam wykończeniówkę w połowie stycznia, narazie projektuje wnętrza. Na papierze wszystko wygląda fajnie, problem sie zaczyna gdy do narysowanej np. łazienki zaczynam robić kosztorys i tak np. sama wanna, sedes, umywalka (seria EGO firmy Koło), brodzik +kabina, dwa mebelki, lustro, troche opraw oświetleniowych i .....mamy 10 000zł :o , a to przecież jedna mała łazienka. Do tego zastanawiam się nad kaflami. Żona namawia mnie na kafle po 160zł/1m2, ale ona nie zaglada to kosztorysu :wink:

Ja zaczynam wykończeniówkę w połowie stycznia, narazie projektuje wnętrza. Na papierze wszystko wygląda fajnie, problem sie zaczyna gdy do narysowanej np. łazienki zaczynam robić kosztorys i tak np. sama wanna, sedes, umywalka (seria EGO firmy Koło), brodzik +kabina, dwa mebelki, lustro, troche opraw oświetleniowych i .....mamy 10 000zł :o , a to przecież jedna mała łazienka. Do tego zastanawiam się nad kaflami. Żona namawia mnie na kafle po 160zł/1m2, ale ona nie zaglada to kosztorysu :wink:

Ja co jakiś czas przymierzam się do kosztorysu i się przewracam po podsumowaniu kosztów :-? . Na razie wyliczyłem podłogi na parterze: Terakota:6-8 tyś (zdecydowałem się na Monocibec, cena zależy od gatunku), podłogi: dąb i jesion (4 tyś). I tu się zatykam).

Wykonczeniówka wykonczyła nas :( teraz wszystko idzie w grubych tysiacach.Kuchnia, 10.000, łazienki nawet nie licze, ale 10.000 na jedna to mało :-? Najgorsze oswietlenie.Ja mam duzo małych halogenów, a tu jeden np 50 zł :evil: Juz zrezygnowałam z robienia schodow na dzien dzisiejszy, po prostu zabraknie nam kasy.Nastepny problem z balustradami.Mam 11 m, a najtansze po 650 zł i to takie brzydkie :evil: te co mi sie podobaja kosztuja 1000 za m.Z ogrodu na pewno beda nici.Nie wiem z czego mozna jeszcze zrezygnowac :roll: Na szczescie mam juz zrobione 3 łazienki i kompletnie wykonczone.Karton gipsytez mam zrobione, jestem pzred malowaniem.U góry zamiast drewna, wykładziny, a i tak byłam w szoku ile moga kosztowac :evil: Taka co rzuca na kolana, nie dosc ze kosztuje 200 złm2 to tzrebaczekac na nia 3 miesiace :evil: Ech, szkoda gadac.Wpadnij do mnie na budowe, zobaczysz na zywo :p

Cieszy mnie tylko za to bardzo, ze Krzysiu wykancza cudnie, a pan Andrzej, to kafelkowy wirtuoz :wink:

Tydzień temu miałem robione wylewki, wykonawca: Mirosław Toporek 605 103 371. Trzy razy umawiałem sie z nim na termin zanim sie udało. :-? Ktoś pytał o innego wykonawcę wylewek, więc podaje: Serafin 601 831 484. Cena to 10zł za robociznę i 12 zł za materiał wylewki (gr. wylewki ok. 7cm).

Przez cztery dni wietrzyłem intensywnie i paliłem w kominku więc wylewki szybko wyschły i obecnie nie ma już wody na oknach. Na tynki mokre jednak o tej porze roku bym się nie decydował.

A, mnie Serafin robił w jajo.Zwodził, zwodził az olał :( Toporek zas mistrzuniu wylewek.U mnie kazdy sie wylewkami zachwyca

Witam wszystkich stałych uczestników Forum. Jestem tu nowy. Z wiosną zamierzam ruszać z budową i bardzo liczę na Wasza pomoc w przejściu ścieżek, któreście juz sami wydeptali. Jako świerzynka, poszukuje ekipy budowlanej, godnej polecenia. Czy ktoś może mi dac namiar. Budowa w okolicach Kolbud - w Lisewcu.

Pozdrawiam

Ojejku......no to GRATULACJE i życzę tej dziewczynki jak nie wiem co.

Żebyś Ty wiedział jak ja liczyłam na babkę a tu znów chłop.....ale co tam nie po to mam 7 pokoi.....hihi.......może za 2 lata znów??? :roll: :roll: :roll:

Dobrze że mąż tego nie widzi co piszę.... :wink:

Witam,

dzisiaj zakończyliśmy formalności związane z nabyciem działki i domu w budowie w Chwaszczynie. Projekt nazywa się Cyprys z pracowni Horyzont (http://www.domnahoryzoncie.pl). Zamierzamy kontynuować od wczesnej wiosny, tak aby lato spędzać w ogrodzie.

Na imię mam Krzysztof i wraz z Lucyną i małym Szymkiem jesteśmy pełni entuzjazmu i zapału :D

Obecnie chcemy zakończyć kwestię wyboru kompleksowego wykonawcy CO, CWU, kanalizacji, instalacji gazowej. Jeżeli macie sprawdzonych instalatorów, to chętnie poszukamy ich oferty.

Dom jest w stanie surowym częściowo zamkniętym, więc również szukamy dobrej ekipy do prac wykończeniowych.

Pozdrowienia,

Lucyna, Krzysztof i Szymek

To może gdzieś blisko nas co?

Jak zaczynałam to nikogo nie było z Chwaszczyna a teraz już 2 rodzinki.......fajnie :p

Witam Grupę trójmiejską. Ja u Was dzisiaj gościnnie, choc może pozwolicie mi sie zadomowic na dłużej - buduję w Elblągu.

Tym razem mam pytanie. Szukam ekipy do tynków cem-wap maszynowych i wylewek z miksoreta w mojej okolicy. Ekipy gdańskie też w zasadzie mile widziane. Poradźcie !

Hej

Mam dobrego wylewkarza z mikroseta z Pępowa, facet rzeczowy, szybko i ekstra równo - ja jestem zadowolona, jak coś daj znać to Ci podam tel.