Wakmen 29.12.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Więc witaj Andrzej74 na Forum i w nasej grupie. Wakmen - piękne dziecię Ci się urodziło..... Spóźnione gratulacje, ale szczere U mnie też rodziny przybyło.......drugi syn.......no i tym sposobem muszę się starać jeszcze raz Pozdrawiam Groszek Dzięki i również gratuluję choć w drugiej połowie przyszłego roku możesz mi kolejny raz gratulować - drugiej dzidzi . Ciekawe czy drugie to też będzie synek czy dziewczynka Świetnie by było gdyby tak dziewczynka - śliczna z nich będzie parka ... Co ja piszę? Najważniejsze by było zdrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 29.12.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Wakmen gonisz mnie? U mnie starszy syn ,a młodsza córka no i nie daję się selimowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 29.12.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Wakmen gonisz mnie? U mnie starszy syn ,a młodsza córka no i nie daję się selimowi. NIe gonię a wyrabiam normę 2+2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 29.12.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 To gratulacje ,jeszcze drzewo i domek i można "spocząć na laurach"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 29.12.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Witaj Groszek gratuluję dziecięcia jak to mówią do trzech razy sztuka a jak domek? piszesz że niedługo przeprowadzka.... trzymam kciuki żeby się odbyła bezboleśnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 29.12.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 To gratulacje ,jeszcze drzewo i domek i można "spocząć na laurach"... Drzewek to już posadziłem co niemiara a dom ... już niedługo. Wtedy wymyślę sobię coś trudniejszego . Ciekawe co to będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 29.12.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Więc witaj Andrzej74 na Forum i w nasej grupie. Wakmen - piękne dziecię Ci się urodziło..... Spóźnione gratulacje, ale szczere U mnie też rodziny przybyło.......drugi syn.......no i tym sposobem muszę się starać jeszcze raz Pozdrawiam Groszek Dzięki i również gratuluję choć w drugiej połowie przyszłego roku możesz mi kolejny raz gratulować - drugiej dzidzi . Ciekawe czy drugie to też będzie synek czy dziewczynka Świetnie by było gdyby tak dziewczynka - śliczna z nich będzie parka ... Co ja piszę? Najważniejsze by było zdrowe.Gratuluje i trzymam kciuki za mała sliczna zdrowa dziewuszke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 29.12.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Więc witaj Andrzej74 na Forum i w nasej grupie. Wakmen - piękne dziecię Ci się urodziło..... Spóźnione gratulacje, ale szczere U mnie też rodziny przybyło.......drugi syn.......no i tym sposobem muszę się starać jeszcze raz Pozdrawiam Groszek Dzięki i również gratuluję choć w drugiej połowie przyszłego roku możesz mi kolejny raz gratulować - drugiej dzidzi . Ciekawe czy drugie to też będzie synek czy dziewczynka Świetnie by było gdyby tak dziewczynka - śliczna z nich będzie parka ... Co ja piszę? Najważniejsze by było zdrowe.Gratuluje i trzymam kciuki za mała sliczna zdrowa dziewuszke Jeszcze nic nie jest pewne. Takie byłoby nasze życzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 29.12.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 ... Jeszcze nic nie jest pewne. Takie byłoby nasze życzenie. No to ja potrzymam kciuki, żeby niepewne stało się pewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 30.12.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Wakmen co z obiecanymi zdjeciami ocieplania poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 30.12.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Tydzień temu miałem robione wylewki, wykonawca: Mirosław Toporek 605 103 371. Trzy razy umawiałem sie z nim na termin zanim sie udało. Ktoś pytał o innego wykonawcę wylewek, więc podaje: Serafin 601 831 484. Cena to 10zł za robociznę i 12 zł za materiał wylewki (gr. wylewki ok. 7cm). Przez cztery dni wietrzyłem intensywnie i paliłem w kominku więc wylewki szybko wyschły i obecnie nie ma już wody na oknach. Na tynki mokre jednak o tej porze roku bym się nie decydował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 30.12.2005 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Gosia, jak tam wykończeniówka? Może jakieś relacje z pola walki? Ja zaczynam wykończeniówkę w połowie stycznia, narazie projektuje wnętrza. Na papierze wszystko wygląda fajnie, problem sie zaczyna gdy do narysowanej np. łazienki zaczynam robić kosztorys i tak np. sama wanna, sedes, umywalka (seria EGO firmy Koło), brodzik +kabina, dwa mebelki, lustro, troche opraw oświetleniowych i .....mamy 10 000zł , a to przecież jedna mała łazienka. Do tego zastanawiam się nad kaflami. Żona namawia mnie na kafle po 160zł/1m2, ale ona nie zaglada to kosztorysu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 30.12.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Gosia, jak tam wykończeniówka? Może jakieś relacje z pola walki? Ja zaczynam wykończeniówkę w połowie stycznia, narazie projektuje wnętrza. Na papierze wszystko wygląda fajnie, problem sie zaczyna gdy do narysowanej np. łazienki zaczynam robić kosztorys i tak np. sama wanna, sedes, umywalka (seria EGO firmy Koło), brodzik +kabina, dwa mebelki, lustro, troche opraw oświetleniowych i .....mamy 10 000zł , a to przecież jedna mała łazienka. Do tego zastanawiam się nad kaflami. Żona namawia mnie na kafle po 160zł/1m2, ale ona nie zaglada to kosztorysu Ja co jakiś czas przymierzam się do kosztorysu i się przewracam po podsumowaniu kosztów . Na razie wyliczyłem podłogi na parterze: Terakota:6-8 tyś (zdecydowałem się na Monocibec, cena zależy od gatunku), podłogi: dąb i jesion (4 tyś). I tu się zatykam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 30.12.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Gosia, jak tam wykończeniówka? Może jakieś relacje z pola walki? Ja zaczynam wykończeniówkę w połowie stycznia, narazie projektuje wnętrza. Na papierze wszystko wygląda fajnie, problem sie zaczyna gdy do narysowanej np. łazienki zaczynam robić kosztorys i tak np. sama wanna, sedes, umywalka (seria EGO firmy Koło), brodzik +kabina, dwa mebelki, lustro, troche opraw oświetleniowych i .....mamy 10 000zł , a to przecież jedna mała łazienka. Do tego zastanawiam się nad kaflami. Żona namawia mnie na kafle po 160zł/1m2, ale ona nie zaglada to kosztorysu Wykonczeniówka wykonczyła nas teraz wszystko idzie w grubych tysiacach.Kuchnia, 10.000, łazienki nawet nie licze, ale 10.000 na jedna to mało Najgorsze oswietlenie.Ja mam duzo małych halogenów, a tu jeden np 50 zł Juz zrezygnowałam z robienia schodow na dzien dzisiejszy, po prostu zabraknie nam kasy.Nastepny problem z balustradami.Mam 11 m, a najtansze po 650 zł i to takie brzydkie te co mi sie podobaja kosztuja 1000 za m.Z ogrodu na pewno beda nici.Nie wiem z czego mozna jeszcze zrezygnowac Na szczescie mam juz zrobione 3 łazienki i kompletnie wykonczone.Karton gipsytez mam zrobione, jestem pzred malowaniem.U góry zamiast drewna, wykładziny, a i tak byłam w szoku ile moga kosztowac Taka co rzuca na kolana, nie dosc ze kosztuje 200 złm2 to tzrebaczekac na nia 3 miesiace Ech, szkoda gadac.Wpadnij do mnie na budowe, zobaczysz na zywo Cieszy mnie tylko za to bardzo, ze Krzysiu wykancza cudnie, a pan Andrzej, to kafelkowy wirtuoz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 30.12.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Markuspodaj AnSi wzór umowy i harmonogram.Plizzz.Ja miałam od Ciebie, ale gdzies mi wcieło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 30.12.2005 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Tydzień temu miałem robione wylewki, wykonawca: Mirosław Toporek 605 103 371. Trzy razy umawiałem sie z nim na termin zanim sie udało. Ktoś pytał o innego wykonawcę wylewek, więc podaje: Serafin 601 831 484. Cena to 10zł za robociznę i 12 zł za materiał wylewki (gr. wylewki ok. 7cm). Przez cztery dni wietrzyłem intensywnie i paliłem w kominku więc wylewki szybko wyschły i obecnie nie ma już wody na oknach. Na tynki mokre jednak o tej porze roku bym się nie decydował.A, mnie Serafin robił w jajo.Zwodził, zwodził az olał Toporek zas mistrzuniu wylewek.U mnie kazdy sie wylewkami zachwyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anamiera 30.12.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Witam wszystkich stałych uczestników Forum. Jestem tu nowy. Z wiosną zamierzam ruszać z budową i bardzo liczę na Wasza pomoc w przejściu ścieżek, któreście juz sami wydeptali. Jako świerzynka, poszukuje ekipy budowlanej, godnej polecenia. Czy ktoś może mi dac namiar. Budowa w okolicach Kolbud - w Lisewcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 30.12.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Więc witaj Andrzej74 na Forum i w nasej grupie. Wakmen - piękne dziecię Ci się urodziło..... Spóźnione gratulacje, ale szczere U mnie też rodziny przybyło.......drugi syn.......no i tym sposobem muszę się starać jeszcze raz Pozdrawiam Groszek Dzięki i również gratuluję choć w drugiej połowie przyszłego roku możesz mi kolejny raz gratulować - drugiej dzidzi . Ciekawe czy drugie to też będzie synek czy dziewczynka Świetnie by było gdyby tak dziewczynka - śliczna z nich będzie parka ... Co ja piszę? Najważniejsze by było zdrowe. Ojejku......no to GRATULACJE i życzę tej dziewczynki jak nie wiem co. Żebyś Ty wiedział jak ja liczyłam na babkę a tu znów chłop.....ale co tam nie po to mam 7 pokoi.....hihi.......może za 2 lata znów??? Dobrze że mąż tego nie widzi co piszę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 30.12.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Witam, dzisiaj zakończyliśmy formalności związane z nabyciem działki i domu w budowie w Chwaszczynie. Projekt nazywa się Cyprys z pracowni Horyzont (http://www.domnahoryzoncie.pl). Zamierzamy kontynuować od wczesnej wiosny, tak aby lato spędzać w ogrodzie. Na imię mam Krzysztof i wraz z Lucyną i małym Szymkiem jesteśmy pełni entuzjazmu i zapału Obecnie chcemy zakończyć kwestię wyboru kompleksowego wykonawcy CO, CWU, kanalizacji, instalacji gazowej. Jeżeli macie sprawdzonych instalatorów, to chętnie poszukamy ich oferty. Dom jest w stanie surowym częściowo zamkniętym, więc również szukamy dobrej ekipy do prac wykończeniowych. Pozdrowienia, Lucyna, Krzysztof i Szymek To może gdzieś blisko nas co? Jak zaczynałam to nikogo nie było z Chwaszczyna a teraz już 2 rodzinki.......fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 30.12.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Witam Grupę trójmiejską. Ja u Was dzisiaj gościnnie, choc może pozwolicie mi sie zadomowic na dłużej - buduję w Elblągu. Tym razem mam pytanie. Szukam ekipy do tynków cem-wap maszynowych i wylewek z miksoreta w mojej okolicy. Ekipy gdańskie też w zasadzie mile widziane. Poradźcie ! Hej Mam dobrego wylewkarza z mikroseta z Pępowa, facet rzeczowy, szybko i ekstra równo - ja jestem zadowolona, jak coś daj znać to Ci podam tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts