Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

Witaj Groszek :D gratuluję dziecięcia :D jak to mówią do trzech razy sztuka :lol: a jak domek? piszesz że niedługo przeprowadzka.... trzymam kciuki żeby się odbyła bezboleśnie..... :D

Witaj

Możżżżżżżżeeeee..... :lol: :lol: :lol:

Jeszcze trochę prac zostało, ale najważniejsze będą, czekam jeszcze na schody drewniane, które zamontują 3 stycznia, trzeba kupić jakąś kuchnię, panele i można mieszkać.......nie mam dużo gratów więc chyba nie będzie tak źle z przeprowadzką, za to dużo kartonów będzie :wink:

O co u Ciebie słychać? Zaległości nie czytałam tom nie w temacie :wink:

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tydzień temu miałem robione wylewki, wykonawca: Mirosław Toporek 605 103 371. Trzy razy umawiałem sie z nim na termin zanim sie udało. :-? Ktoś pytał o innego wykonawcę wylewek, więc podaje: Serafin 601 831 484. Cena to 10zł za robociznę i 12 zł za materiał wylewki (gr. wylewki ok. 7cm).

Przez cztery dni wietrzyłem intensywnie i paliłem w kominku więc wylewki szybko wyschły i obecnie nie ma już wody na oknach. Na tynki mokre jednak o tej porze roku bym się nie decydował.

A, mnie Serafin robił w jajo.Zwodził, zwodził az olał :( Toporek zas mistrzuniu wylewek.U mnie kazdy sie wylewkami zachwyca

U mnie było to samo z Serafinem, zawalony robotą....ale na szczęście znajomy polecił kogo innego.

Tydzień temu miałem robione wylewki, wykonawca: Mirosław Toporek 605 103 371. Trzy razy umawiałem sie z nim na termin zanim sie udało. :-? Ktoś pytał o innego wykonawcę wylewek, więc podaje: Serafin 601 831 484. Cena to 10zł za robociznę i 12 zł za materiał wylewki (gr. wylewki ok. 7cm).

Przez cztery dni wietrzyłem intensywnie i paliłem w kominku więc wylewki szybko wyschły i obecnie nie ma już wody na oknach. Na tynki mokre jednak o tej porze roku bym się nie decydował.

A, mnie Serafin robił w jajo.Zwodził, zwodził az olał :( Toporek zas mistrzuniu wylewek.U mnie kazdy sie wylewkami zachwyca

Ha, a mnie Toforek robil kilka razy w konia i nie przyjezdzal jak sie umowil (no, ale ktos z forumowiczow pisal, ze w tym czasie robil jakies centrum handlowe na Mazurach- wiec pewnie moje 220m2 to nie byl rarytas dla niego), a Serafin super. Nie mielismy czasu z zona byc na budowie w czasie wykonywania prac, tylko po dwoch dniach przyjechalismy, zaplacilismy i bez zarzutu. Jestem laikiem, ale dopytywalem sie kafelkarzy, to powiedzieli, ze wyzsza polka.

Generalnie z kazdym wykonawca jest tak, ze jak ma wiecej zamowien to lekcewazy inwestora (chyba ze trafi na sliczna gosi@'e -ZAZDROSZE)- a mnie prawie kazdy oszukiwal z terminami.

SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU

Ha, a mnie Toforek robil kilka razy w konia i nie przyjezdzal jak sie umowil (no, ale ktos z forumowiczow pisal, ze w tym czasie robil jakies centrum handlowe na Mazurach- wiec pewnie moje 220m2 to nie byl rarytas dla niego), a Serafin super. Nie mielismy czasu z zona byc na budowie w czasie wykonywania prac, tylko po dwoch dniach przyjechalismy, zaplacilismy i bez zarzutu. Jestem laikiem, ale dopytywalem sie kafelkarzy, to powiedzieli, ze wyzsza polka.

Generalnie z kazdym wykonawca jest tak, ze jak ma wiecej zamowien to lekcewazy inwestora (chyba ze trafi na sliczna gosi@'e -ZAZDROSZE)- a mnie prawie kazdy oszukiwal z terminami.

SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU

Widzę, że z Mirosławem Toporkiem każdy ma inne doświadczenia. Ja nie miałem z nim problemu. Jak nie mógł to zadzwonił i mówił że nie może przyjechać. A robotę u mnie wcisnął pomiędzy dwie duże inwestycje. I jak pisałem: zadzwonił w środę, że w czwartek wchodzi a w piątek było po sprawie. Polecam go bo jest dobrym fachowcem.

Poza tym... Najlepszego w Nowym Roku !!!!! :D

Mam dobrego wylewkarza z mikroseta z Pępowa, facet rzeczowy, szybko i ekstra równo - ja jestem zadowolona, jak coś daj znać to Ci podam tel.

Witaj Trzy Groszki,

Ladnie poprosze o namiary :D

Pozdrowienia

Ależ proszę bardzo:

p.Kazimierz Wicki tel.693-379-089

(acha brałam go ze swoim materiałem....)

No i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU DLA NOWYCH, STARYCH FORUMPOWICZÓW :p :p

...Ojejku......no to GRATULACJE i życzę tej dziewczynki jak nie wiem co.

Żebyś Ty wiedział jak ja liczyłam na babkę a tu znów chłop.....ale co tam nie po to mam 7 pokoi.....hihi.......może za 2 lata znów??? :roll: :roll: :roll:

Dobrze że mąż tego nie widzi co piszę.... :wink:

Ja już niemogę sobie pozwolić na rodzinkę większą 2+2 bo mam tylko 3 sypialnie a nie mam zamiaru ani przebudowywać domku ani od razu budować drugiego - większego. Kiedyś napewno zbuduję kolejny domek (może dla moich pociech) ale not yet.

O co u Ciebie słychać? Zaległości nie czytałam tom nie w temacie :wink:

a u mnie zastój, na wiosnę ruszę z fundamentami ale szykuje mi się weselisko córci więc nie będzie głowy i czasu na resztę. Zresztą nie spieszę się, do emerytury mam jeszcze parę lat to zdążę :lol: :wink:

Jak czytam niewiele Ci zostało do końca, trzymam kciuki cobyście Wielkanoc już w nowym domku spędzili :D

Pozdrawiam serdecznie :)

[

Jestem laikiem, ale dopytywalem sie kafelkarzy, to powiedzieli, ze wyzsza polka.

SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU

:oops: :oops: :oops: nie mów tak, bo jeszcze sobie pomyslą, zem młoda i cudna :lol: umowie sie na budowie i .....zostane nierozpoznana :D

Ja z terminami miałam kłopot tylko z Serafinem i Landemanem.Zreszta Landeman radosnie mi zatynkował połowe gniazdek :evil:

We wnetrzach wrzucilam pare zdjec ze swojej wykonczeniówki :p

Witam groszka 3 i KrzysztofaJ 76. My mamy działkę pomiędzy ul. Staffa i Gałczyńskiego- o ile nie mylę ulic. Kila razy oglądaliśmy Cyprysa zakupionego przez KrzysztofaJ 76, nasza działka jest wyżej w kierunku kościoła, ładny i funkcjnalny domek tj. ten cyprysek, nie ma zbędnych metrów, może garaż zakończyłbym skosem abu poprawić bryłę budynku, zastanawialismy się nad tym projektem, był nawet przez pewien czas naszym faworytem, ale do czasu jak zobaczyliśmy projekt archi-projektu z Lublina APS 136 i ten wygrał- wersja z 2 garażami, choć ma skomplikowany dach- tak twierdzą fachowcy. Cyprys stoi również w Baninie. Mam pytanie czy ktoś miał do czynienia z p. Alojzym Pranczem- gościu od bodwy stanu s. zamknięego i cieslą p. Józkowskim. jeśli tak będe wdzięczny za informacje co do ich pracy, lub o namiary do innych fachowców. :roll: I jeszcze jedno pytanie, uff co za długi post..., czy ktoś już zmieniał klasyfikację gruntów, bo my mamy 3 i nie chcemy płacić rocznie kilkuset złotych i chcemy to zrobić przed uzyskaniem pozwolenia na budowę.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i przesyłam spóźnione życzenia Wszelkiej pomyslności w Nowym Roku. Trochę mi mina dzisiaj zrzedła, gdy przyleciałem na Rębiechowo i zobaczyłem ile jest sniegu. Jeszcze bardziej mi zrzedła gdy zajechałem pod dom. Trzy godziny szuflowania :evil: :evil: :evil:

Witajcie w NOWYM 2006 ROKU !

Niech to będzie dla Was wszystkich dobry, pomyślny i szczęśliwy rok ! :D :D :D

Jestem TU nowa. Na imię mam Agnieszka i chciałabym do Szanownego Grona dołączyć.

Wcześniej jedynie "czytałam" Was, ale jakoś odwagi mi brakowało, by się przedstawić, bo ja taka nieśmiała jestem :oops: Jakoś tak najtrudniej w "swojej grupie", no i tylu tu WSPANIAŁYCH :o , że onieśmielają :oops:

No, ale ponieważ Nowy Rok, to i nowe postanowienia i plany. Zaczęłam więc od próby zadomowienia się tutaj. Przyjmiecie mnie ?

Serdecznie pozdrawiam