groszek 3 30.12.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Witaj Groszek gratuluję dziecięcia jak to mówią do trzech razy sztuka a jak domek? piszesz że niedługo przeprowadzka.... trzymam kciuki żeby się odbyła bezboleśnie..... Witaj Możżżżżżżżeeeee..... Jeszcze trochę prac zostało, ale najważniejsze będą, czekam jeszcze na schody drewniane, które zamontują 3 stycznia, trzeba kupić jakąś kuchnię, panele i można mieszkać.......nie mam dużo gratów więc chyba nie będzie tak źle z przeprowadzką, za to dużo kartonów będzie O co u Ciebie słychać? Zaległości nie czytałam tom nie w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 30.12.2005 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Tydzień temu miałem robione wylewki, wykonawca: Mirosław Toporek 605 103 371. Trzy razy umawiałem sie z nim na termin zanim sie udało. Ktoś pytał o innego wykonawcę wylewek, więc podaje: Serafin 601 831 484. Cena to 10zł za robociznę i 12 zł za materiał wylewki (gr. wylewki ok. 7cm). Przez cztery dni wietrzyłem intensywnie i paliłem w kominku więc wylewki szybko wyschły i obecnie nie ma już wody na oknach. Na tynki mokre jednak o tej porze roku bym się nie decydował.A, mnie Serafin robił w jajo.Zwodził, zwodził az olał Toporek zas mistrzuniu wylewek.U mnie kazdy sie wylewkami zachwyca U mnie było to samo z Serafinem, zawalony robotą....ale na szczęście znajomy polecił kogo innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 31.12.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Mam dobrego wylewkarza z mikroseta z Pępowa, facet rzeczowy, szybko i ekstra równo - ja jestem zadowolona, jak coś daj znać to Ci podam tel. Witaj Trzy Groszki, Ladnie poprosze o namiary Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 31.12.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Tydzień temu miałem robione wylewki, wykonawca: Mirosław Toporek 605 103 371. Trzy razy umawiałem sie z nim na termin zanim sie udało. Ktoś pytał o innego wykonawcę wylewek, więc podaje: Serafin 601 831 484. Cena to 10zł za robociznę i 12 zł za materiał wylewki (gr. wylewki ok. 7cm). Przez cztery dni wietrzyłem intensywnie i paliłem w kominku więc wylewki szybko wyschły i obecnie nie ma już wody na oknach. Na tynki mokre jednak o tej porze roku bym się nie decydował.A, mnie Serafin robił w jajo.Zwodził, zwodził az olał Toporek zas mistrzuniu wylewek.U mnie kazdy sie wylewkami zachwyca Ha, a mnie Toforek robil kilka razy w konia i nie przyjezdzal jak sie umowil (no, ale ktos z forumowiczow pisal, ze w tym czasie robil jakies centrum handlowe na Mazurach- wiec pewnie moje 220m2 to nie byl rarytas dla niego), a Serafin super. Nie mielismy czasu z zona byc na budowie w czasie wykonywania prac, tylko po dwoch dniach przyjechalismy, zaplacilismy i bez zarzutu. Jestem laikiem, ale dopytywalem sie kafelkarzy, to powiedzieli, ze wyzsza polka. Generalnie z kazdym wykonawca jest tak, ze jak ma wiecej zamowien to lekcewazy inwestora (chyba ze trafi na sliczna gosi@'e -ZAZDROSZE)- a mnie prawie kazdy oszukiwal z terminami. SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 31.12.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Tydzień temu miałem robione wylewki, wykonawca: Mirosław Toporek 605 103 371. Trzy razy umawiałem sie z nim na termin zanim sie udało. Ktoś pytał o innego wykonawcę wylewek, więc podaje: Serafin 601 831 484. Cena to 10zł za robociznę i 12 zł za materiał wylewki (gr. wylewki ok. 7cm). Przez cztery dni wietrzyłem intensywnie i paliłem w kominku więc wylewki szybko wyschły i obecnie nie ma już wody na oknach. Na tynki mokre jednak o tej porze roku bym się nie decydował.A, mnie Serafin robił w jajo.Zwodził, zwodził az olał Toporek zas mistrzuniu wylewek.U mnie kazdy sie wylewkami zachwyca Ha, a mnie Toforek robil kilka razy w konia i nie przyjezdzal jak sie umowil (no, ale ktos z forumowiczow pisal, ze w tym czasie robil jakies centrum handlowe na Mazurach- wiec pewnie moje 220m2 to nie byl rarytas dla niego), a Serafin super. Nie mielismy czasu z zona byc na budowie w czasie wykonywania prac, tylko po dwoch dniach przyjechalismy, zaplacilismy i bez zarzutu. Jestem laikiem, ale dopytywalem sie kafelkarzy, to powiedzieli, ze wyzsza polka. Generalnie z kazdym wykonawca jest tak, ze jak ma wiecej zamowien to lekcewazy inwestora (chyba ze trafi na sliczna gosi@'e -ZAZDROSZE)- a mnie prawie kazdy oszukiwal z terminami. SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU Widzę, że z Mirosławem Toporkiem każdy ma inne doświadczenia. Ja nie miałem z nim problemu. Jak nie mógł to zadzwonił i mówił że nie może przyjechać. A robotę u mnie wcisnął pomiędzy dwie duże inwestycje. I jak pisałem: zadzwonił w środę, że w czwartek wchodzi a w piątek było po sprawie. Polecam go bo jest dobrym fachowcem. Poza tym... Najlepszego w Nowym Roku !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 31.12.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 W Nowym 2006 Roku niech się spełniają marzenia, te małe i te duże, niech każdy dzień przybliża nas do szczęścia, ot tak po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 01.01.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 Mam dobrego wylewkarza z mikroseta z Pępowa, facet rzeczowy, szybko i ekstra równo - ja jestem zadowolona, jak coś daj znać to Ci podam tel. Witaj Trzy Groszki, Ladnie poprosze o namiary Pozdrowienia Ależ proszę bardzo: p.Kazimierz Wicki tel.693-379-089 (acha brałam go ze swoim materiałem....) No i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU DLA NOWYCH, STARYCH FORUMPOWICZÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 02.01.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Wakmen co z obiecanymi zdjeciami ocieplania poddasza? Na dysku już mam ale ten ciągły brak czasu. Postaram się to nadrobić ... Wiem, ciągle tylko obiecuję i nic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 02.01.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 .... Na tynki mokre jednak o tej porze roku bym się nie decydował. Nawet Dolina Nidy (producent tynków gipsowych) pisze, że najlepszy okres na zrobienie tynków gipsowych to zima. Oczywiście przy dobrej wentylacji i niedopuszczeniu do obniżenia temperatury poniżej 5 st C przy nakładaniu tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 02.01.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 ...Żona namawia mnie na kafle po 160zł/1m2, ale ona nie zaglada to kosztorysu To czym prędzej pokarz jej kosztorys bo troszeczkę się zdziwi gdy w pewnym momencie zabraknie pieniążków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 02.01.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 ...Ojejku......no to GRATULACJE i życzę tej dziewczynki jak nie wiem co. Żebyś Ty wiedział jak ja liczyłam na babkę a tu znów chłop.....ale co tam nie po to mam 7 pokoi.....hihi.......może za 2 lata znów??? Dobrze że mąż tego nie widzi co piszę.... Ja już niemogę sobie pozwolić na rodzinkę większą 2+2 bo mam tylko 3 sypialnie a nie mam zamiaru ani przebudowywać domku ani od razu budować drugiego - większego. Kiedyś napewno zbuduję kolejny domek (może dla moich pociech) ale not yet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 02.01.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 O co u Ciebie słychać? Zaległości nie czytałam tom nie w temacie a u mnie zastój, na wiosnę ruszę z fundamentami ale szykuje mi się weselisko córci więc nie będzie głowy i czasu na resztę. Zresztą nie spieszę się, do emerytury mam jeszcze parę lat to zdążę Jak czytam niewiele Ci zostało do końca, trzymam kciuki cobyście Wielkanoc już w nowym domku spędzili Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 02.01.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 [ Jestem laikiem, ale dopytywalem sie kafelkarzy, to powiedzieli, ze wyzsza polka. Generalnie z kazdym wykonawca jest tak, ze jak ma wiecej zamowien to lekcewazy inwestora (chyba ze trafi na sliczna gosi@'e -ZAZDROSZE)- a mnie prawie kazdy oszukiwal z terminami. SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU nie mów tak, bo jeszcze sobie pomyslą, zem młoda i cudna umowie sie na budowie i .....zostane nierozpoznana Ja z terminami miałam kłopot tylko z Serafinem i Landemanem.Zreszta Landeman radosnie mi zatynkował połowe gniazdek We wnetrzach wrzucilam pare zdjec ze swojej wykonczeniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 02.01.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Witam groszka 3 i KrzysztofaJ 76. My mamy działkę pomiędzy ul. Staffa i Gałczyńskiego- o ile nie mylę ulic. Kila razy oglądaliśmy Cyprysa zakupionego przez KrzysztofaJ 76, nasza działka jest wyżej w kierunku kościoła, ładny i funkcjnalny domek tj. ten cyprysek, nie ma zbędnych metrów, może garaż zakończyłbym skosem abu poprawić bryłę budynku, zastanawialismy się nad tym projektem, był nawet przez pewien czas naszym faworytem, ale do czasu jak zobaczyliśmy projekt archi-projektu z Lublina APS 136 i ten wygrał- wersja z 2 garażami, choć ma skomplikowany dach- tak twierdzą fachowcy. Cyprys stoi również w Baninie. Mam pytanie czy ktoś miał do czynienia z p. Alojzym Pranczem- gościu od bodwy stanu s. zamknięego i cieslą p. Józkowskim. jeśli tak będe wdzięczny za informacje co do ich pracy, lub o namiary do innych fachowców. I jeszcze jedno pytanie, uff co za długi post..., czy ktoś już zmieniał klasyfikację gruntów, bo my mamy 3 i nie chcemy płacić rocznie kilkuset złotych i chcemy to zrobić przed uzyskaniem pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 02.01.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Mam pytanie, robił ktos balustrade ostatnio?Potrzebuje do ogrodzenia schodów i antresoli, a cena 650 zł mnie dobija.Mam 11 m do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofJ_76 02.01.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 To może gdzieś blisko nas co? Jak zaczynałam to nikogo nie było z Chwaszczyna a teraz już 2 rodzinki.......fajnie Z mapy budujących w Trójmieście wynika, że jesteśmy sąsiadami Nabiałka. Ostatni (na dzień dzisiejszy) budynek na ulicy Żeromskiego w kierunku Osowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 02.01.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Pozdrawiam wszystkich serdecznie i przesyłam spóźnione życzenia Wszelkiej pomyslności w Nowym Roku. Trochę mi mina dzisiaj zrzedła, gdy przyleciałem na Rębiechowo i zobaczyłem ile jest sniegu. Jeszcze bardziej mi zrzedła gdy zajechałem pod dom. Trzy godziny szuflowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 02.01.2006 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Witajcie w NOWYM 2006 ROKU ! Niech to będzie dla Was wszystkich dobry, pomyślny i szczęśliwy rok ! Jestem TU nowa. Na imię mam Agnieszka i chciałabym do Szanownego Grona dołączyć. Wcześniej jedynie "czytałam" Was, ale jakoś odwagi mi brakowało, by się przedstawić, bo ja taka nieśmiała jestem Jakoś tak najtrudniej w "swojej grupie", no i tylu tu WSPANIAŁYCH , że onieśmielają No, ale ponieważ Nowy Rok, to i nowe postanowienia i plany. Zaczęłam więc od próby zadomowienia się tutaj. Przyjmiecie mnie ? Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 03.01.2006 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Witaj Agnieszko i powodzenia w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 03.01.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Witaj Agnieszko w naszej grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts