clark 29.05.2003 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 w zasadzie podaj jak mozesz namiar na te hurtownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 29.05.2003 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Clark: zawsze mozna sie dogadac z hurtownia ze teraz placisz a odbierasz pozniej. Ja tak zalatwilem sprawe bloczkow - zaplacilem w grudniu w Rotmance w Pruszczu po 4,69 za bloczek 24, bloczki beda do odebrania "swieze" - aktualne, musze tylko dac znac z tydzien wczesniej. Na podobnej zasadzie zalatwiam dachowke - wplace teraz - odbiore we wrzesniu.Co do namiarow - moze lepiej podam tel. do mnie 0605329110.PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 29.05.2003 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 adamski troszke z innej beczki pozwolilem sobie zajzec do twojego profilu i zostalem milo zaskoczony ze jestes informatykiem ja jestem dopiero na etapie studiow i to 1 roku co prawda.czy projektowales w domu rozprowadzenie sieci i innych cudow zwiazanych z kompami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 29.05.2003 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Na forum chyba minimum z 30% ma coś wspolnego z komputerami. W planach mam małą sieć w domu, ale na razie to tylko plany. Zresztą to jest najmniejszy problem - marzeniem byłaby cała magistrala spinajaca wszystkie "elektropodobne" rzeczy w calosc. Ale jeszcze nie doszedlem tak daleko. Na razie boli mnie glowa od wyborow materialow na stan surowy. Wiecej na ten temat moglby powiedziec Zachar - wlasnie kladzie instalacje w domu. Teoretycznie moge pogdybac ze postawie jakiegos kompa do monitoringu systemu alarmowego, jakis firewall na Linuksie do wejscia do sieci podlaczony do internetu (pewnie postawiony w kotlowni ), ... Moze strona www w internecie z podgladem na kamery kolo domu Na pewno w kazdym pokoju gniazdko komputerowe. Wszystko jest do zrobienia z biegiem czasu. Clark: te studia to gdzie? Politechnika Gdanska? Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 29.05.2003 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 wlasnie sobie tak pomyslalem jak piszesz kupic teraz odebrac za 10 lat , tylko troszke daleko do tego pruszcza sposob na monitoring jest super, chyba zaczne juz nad tym myslec niestety ucze sie az w lodzi,kawal drogi, po pierwszym roku (jak zalicze) przeniose sie do gdanska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 29.05.2003 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 mam nowy problem po jakim czasie od postawienia piwnicy moge ja obsypac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 29.05.2003 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 w jaki prawidlowy sposob powinno sie przyklejac styropian do scian fundamentowych, na placki?czy na steropian naklada sie siatke i zaciera klejem a potem jeszcze maluje dysperbitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 29.05.2003 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 CLARK: Dzialke w Bojanie kupilem od p. Dawidowskiego. Jest to na zapleczu ulicy Rumiankowej. Podejrzewam, ze sa na niej chwasty do wysokosci I pietra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 29.05.2003 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 TRÓJMIASTO POMOCY !!! Wlaśnie siedzę nad stosem Muratorów i próbuję podjąć decyzję z czego wybudować ściany. Chodzi mi po głowie ściana trójwarstwowa. Zwolennicy, przeciwnicy i ci co już takie ściany zbudowali proszeni są o opinię. Jakby tego było mało, wpadłem dodatkowo na pomysł aby je wybudować z keramzybetonu. Czy ktoś ma pojęcie gdzie znależć sprzedawcę tego wynalazku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 30.05.2003 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 Markus: 3-warstwowa? Osobiscie nie polecalbym, no chyba ze masz troche wiecej pieniedzy i warstwa zewnetrzna bedzie np. z klinkieru lub piaskowca. Osobisicie polecalbym 2warstwowa, lub jesli masz zaufanych murarzy 1warstwowa.Co do keramzytu to jest np. optiroc http://www.optiroc.pl , leier - http://www.leier.com.pl (centrala w Malborku), termat - http://www.termat.pl. Co do termatu mozesz obejrzec go na budowie Zachara - wyglada naprawde niezle. Ja zastanawiam sie nad stropem z terivy z leiera. Moze ktos bral taki? PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 30.05.2003 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 Jaca_V40: jakis czas temu rozwazalem sens kladzenia kabli wlasnie w kontekscie Wi-Fi. Jak na razie pozostaje przy kablu, moze jak sie rzeczywiscie pojawia rozsadne ceny sprzetu Wi-Fi to wowczas sie polasze. Na razie pozostaje skretka. Co do magazynowania towaru w hurtowni - najlepsze rozwiazanie, placi sie zimą mniej, hurtownia ma pieniazki na biezaca dzialalnosc, a kupujacy ma oszczednosci. Liczylem i nie ma banku w ktorym wplacajac w grudniu 10tys. zaoszczedzilbym w tym momencie 1000 zl - roznica w cenie szt. bloczka 24 - 79gr. Jaca-masz racje, da sie uzbierac na autko Zwlaszcza jak by sie jeszcze utargowalo sporo z kosztow dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 30.05.2003 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 A propos oszczedzania - na takim pierniczonym styropianie oszczedzilismy ponad 1000PLN. Lekko liczac, na jeszcze kilku rzeczach samymi ostrymi (podkreslam - ostrymi) negocjacjami udalo sie zejsc o jakies 20-30 tysiecy. Pisanie wiec o tym samochodzie to niest zaden nie wiadomo jaki wyczyn. Niejednokrotni potem dowiadywalem sie ze wcale nie mialem najlepszych cen, i mozna by jeszcze na calosci dorzucic lekko dyche ))) Kwestia niestety jest umiejetnosci, samozaparcia i niestety (a moze najwazniejsze) CZASU. Zycze wiec powodzenia Jaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 30.05.2003 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 to mi szczena opadla:0 musze rozplanowac teraz zakupy tylko zeby mi kasy na biezace prace starczylo. ekipa wchodzi we wtorek (mam nadzieje ze nic sie nie odwlecze) zaraz dzwonie do majstra ile czego wyliczyl i jakie ceny jemu oferuja.jak myslicie ile beda wstanie zbudowac do 20 czerwca (wychodze w morze). adamski - moze sie orientujesz jak u nich jest z transportem?czy tu juz kupiles czy moze czekasz zeby kupic wiecej ale taniej? ale czy bede wstanie okreslic potrzebne dodatki do wykonczenia? markus trzy warstwy to spore wyzwanie dla portfela, mozesz blizej okreslic polozenie twojej dzialeczki? ~ czy juz powinienem sie zdecydowac na rodzaj komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 30.05.2003 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 adamski ile licza za metr i czy dotyczy to wszystkich rodzajow dachowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 30.05.2003 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 ile za sztuke bo chyba tak sa sprzedawane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 30.05.2003 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 Clark jak chłopaki jadą ze ścianami torównocześnie mogą jechać z kominem. Ja mam komin upełnie oddylatowany od ścian więc postawilem go na samym końcu. Zależy także z czego ma być. Jak zwykle pytań jest wiele, lecz jak "twoje" chłopaki mają trochę olejku w głowie to Ci pomogą. A co na to kierownik budowy czy może inspektor nadzoru?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 02.06.2003 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Clark - jaki nadzór autorski. Co to jest? Wyluzuj. Masz pozwolenie i budujesz chatę. Kto będzi Ci sprawdzał czy ściankę masz tu czy tu. Dzisiaj koleś sprawdza u mnie instalacje a w czwartek wylewki. Mamy już rozprowadzenie ciepła z kominka. Wszystko w podłodze w kanałach. Nieźle to wygląda. Ale pogoda - podobno ma się popsuć pod koniec tygodnia?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 02.06.2003 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Czesc Wojtekk Tak jak zrobiles czyli poprzez "odpowiedz" jest OK. Napisz - gdzie budujesz, z czego, jaki projekt, na jakim etapie jestes. Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 02.06.2003 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Witam Wojtku. Milo ze jestes z nami. Co do wertowania po Muratorach itp. to normalka. Sam sie za glowe lapie bo jestem strasznie monotonny. Tylko budowa i budowa. Mam taka szafeczke i mase czasopism i ciesze sie ze niedlugo sie przeprowadzam bo za diabla nie moge jej zamknac. Twoja luba tez bedzie miala bzika - poczekaj tylko az beda sciany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekk 02.06.2003 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Kodi. Chcialbym wrocic do pytania zadanego Tobie na forum kilka dni temu, dotyczacego hydrauliki. Moi rodzice sa akurat na etapie wyboru instalacji i szukaja informacji. Przekazalem im juz adres ktory podales, ale lepiej jak poczytaja cos wiecej. W internetowym poradniku Muratora znalazlem tylko jedna lub dwie firmy.PS. Buduja w Koleczkowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts