maxiquill 11.02.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Witam, Mam jeszcze jedno pytanko Jestem po wstępnych ustaleniach z kierownikiem budowy Panem Kordkiem. Narazie o stawkach nie rozmawialam szczegolowo, mówił tylko ze ma stawke od kazdej wizyty na budowie. I teraz moje pytanie brzmi ile bral od Was? Bardzo prosze odpowiedz!! DZIEKUJE Witam Jeśli ten Pan ma na imię Stanisław to proponowałbym poszukać innego kierownika. Akurat tak się składa, że był on kierownikiem na bliskiej mi budowie. Miary i projektu nie trzymał wiecej niż 1 raz. Trzeba przyznać, że dużo i "na okrągło" mówił, mercedes, złoty łańcuch, duży zegarek to jego rekwizyty. Ja swojemu kierownikowi płacę 2000zł w 4 ratach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 11.02.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Udało się. Dziś 10 lutego (święto Gdyni) odebrałem moje pozwolenie na budowę. Obiecałem sobie, że jak dostanę ten papier to się upiję ... i udało się mam pozwolenie i właśnie świętuję. Starałem się o to pozwolenie przeszło 2 lata. Dlaczego ? Nie było planu zagospodarowania i jak wystąpiłem o warunki zabudowy to mi zawiesili postępowanie na rok. Po roku i kilku miesiącach dostałem warunki, ale gorsze niż w planie, który właśnie był uchwalany. Trochę w ciemno (planu jeszcze nie było) zleciłem projekt indywidualny. Zabawa z architektem trwała przeszło pół roku. Końcówka to już standardowe dogadzanie urzędnikom (donieść jeszcze to i to), które zajęło prawie 2 miesiące i do końca nie byłem pewien czy wogóle pozwolą mi się budować. Czuję, że po takich przebojach to sama budowa będzie już dla mnie przyjemnością. Ekipę i kierownika mam już zaklepanych ruszam pod koniec kwietnia. Wasze zdrowie !!! Witam w klubie oczekujących na warunki zabudowy w Gdyni My czekamy na warunki zabudowy ponad rok. Na rok nam wstrzymali wydanie decyzji. W grudniu ubiegłego roku wznowili i nadal czekamy, dzwonimy, biegamy do urzędu i dalej nic. Przekładają z tygodnia na tydzień. Szlag człowieka moze trafić Powiedzieliśmy sobie, że jak dostaniemy warunki zabudowy to się .... upijemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.02.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Basiu trzymam kciuki. A co do ... picia-zauważyłem, że wiekszość oczekujących na różne papierki stwierdza ,że "jak je dostanę to się upiję" czyli jak na raz wszystkim wydadzą to sami narąbani bedą w Polsce? Ładnie nam tu naród rozpijają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod fikusem 11.02.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Ponieważ w mojej okolicy nie ma gazu planuję ogrzewanie domu piecem na eko-groszek. Najpopularniejszy taki piec to chyba ZEBIEC ale czy ktoś z Was słyszał cos na temat pieców VASCOAL? http://www.vascoal.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 11.02.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Witam. Mam pytanie ile kosztuje godzina pracy koparki małej i duzej poniewaz zaczynam budowę k/Wejherowa i juz musze zaczac myslec o poniesionych kosztach budowy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.02.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Witam. Mam pytanie ile kosztuje godzina pracy koparki małej i duzej poniewaz zaczynam budowę k/Wejherowa i juz musze zaczac myslec o poniesionych kosztach budowy? Pozdrawiam Skubańcy liczą od m3 ziemii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawo 11.02.2006 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Witam w klubie oczekujących na warunki zabudowy w Gdyni Cóż budowa w granicach miasta Gdyni nie należy do rzeczy łatwych. Gdy jednak wszystkie przeszkody uda się pokonać radość jest wielka. Czego i Wam życzę. Grunt to robić swoje i specjalnie się nie przejmować, by oszczędzać siły na długą batalię. Warto dzwonić i dopytywać się to trochę pomaga. Warto też pamiętać, że w urzędzie krzykiem nic się nie załatwi nawet, gdy ma się rację !!! do anSi Mam projekt indywidualny i jestem z niego bardzo zadowolony. Miałem dużo czasu by go sobie przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej67 12.02.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Czy ktoś z Was budował lub buduje D 36 Wielopokoleniowy muratora? Jeśli tak bardzo proszę o kontakt. Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 12.02.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Witam, Mam jeszcze jedno pytanko Jestem po wstępnych ustaleniach z kierownikiem budowy Panem Kordkiem. Narazie o stawkach nie rozmawialam szczegolowo, mówił tylko ze ma stawke od kazdej wizyty na budowie. I teraz moje pytanie brzmi ile bral od Was? Bardzo prosze odpowiedz!! DZIEKUJE Witam Jeśli ten Pan ma na imię Stanisław to proponowałbym poszukać innego kierownika. Akurat tak się składa, że był on kierownikiem na bliskiej mi budowie. Miary i projektu nie trzymał wiecej niż 1 raz. Trzeba przyznać, że dużo i "na okrągło" mówił, mercedes, złoty łańcuch, duży zegarek to jego rekwizyty. Ja swojemu kierownikowi płacę 2000zł w 4 ratach. Pozdrawiam tak i jeszcze raz tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 12.02.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 zA ja juz mieszkam,mieszkam Na razie niestety tylko prez modem moge sobie do Was pozerkac ale dzielnie walcze o neostrade.Odezwe sie na dłuzej jak mnie juz podlacza.Mieszkajacych w okolicy i nie.. zapraszam na kawe jak beda w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 12.02.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 gosi@ gratulacje z okazji zamieszkania w swoim domu, nie zapominaj o nas i pisz, jak się mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 12.02.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 zA ja juz mieszkam,mieszkam Na razie niestety tylko prez modem moge sobie do Was pozerkac ale dzielnie walcze o neostrade.Odezwe sie na dłuzej jak mnie juz podlacza.Mieszkajacych w okolicy i nie.. zapraszam na kawe jak beda w okolicy Gosiu, ale szybko Wam to poszło Przyjmij od nas gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 13.02.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witam. Mam pytanie ile kosztuje godzina pracy koparki małej i duzej poniewaz zaczynam budowę k/Wejherowa i juz musze zaczac myslec o poniesionych kosztach budowy? Pozdrawiam Mała w granicach 60-70 zł/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 13.02.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witam wszystkich budujących. Ja zaczynam budowe jak tylko pozwoli na to pogoda. No i w zwiazku z powyzszym mam pytanie - skad braliscie stal do budowy? W Twoim przypadku dobrym rozwiązaniem będzie Almares - jak ja kupowałem byli lepsi cenowo od Metalzbytu tuż obok. Brałem z Centrostalu Szczecinek na Hutniczej. Ceny mieli najlepsze, a stal ... warto było zobaczyć! Murarz twierdził, że takiej stali to jeszcze nie widział. Ja z resztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaD 13.02.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 zA ja juz mieszkam,mieszkam Na razie niestety tylko prez modem moge sobie do Was pozerkac ale dzielnie walcze o neostrade.Odezwe sie na dłuzej jak mnie juz podlacza.Mieszkajacych w okolicy i nie.. zapraszam na kawe jak beda w okolicy Gratulacje!!!!Pisz, pisz jak się mieszka na swoim. A chciałam się jeszcze zapytać czy zdjęcia z Twojej budowy gdzie można obejrzeć??? I jeszcze jedno, czy masz może takš balustradę jaka Ci się kiedy podobała (stal nierdzewna połšczona z drewnem)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.02.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Ponieważ w mojej okolicy nie ma gazu planuję ogrzewanie domu piecem na eko-groszek. Najpopularniejszy taki piec to chyba ZEBIEC ale czy ktoś z Was słyszał cos na temat pieców VASCOAL? http://www.vascoal.pl/ W muratorze faktycznie ,ale w okolicach Wejherowa bardziej wszystkie "pleszewy"... Podaje namiary do serwisanta HEF a - Andrzej - 0608-315-387 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.02.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Gosia - GRATULACJE ! PS jak nieszczęsny kominek? Wystartował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fin 13.02.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witam, chciałem się Was poradzić o jedną kwestię. Chodzi o uzgodnienia projektu w ZUDzie. Wiem, że były jakieś zmiany i wygląda to teraz trochę inaczej niż w poprzednich latach. Mam mapę do celów projektowych z wrysowanym budynkiem, instalacją elektryczną oraz przyłączem do szamba. Projekt przyłącza gazowego będzie organizowany później więc to odrębna kwestia. Tak samo przyłącze wodociągowe ponieważ Zakład Usług Komunalnych będzie wykonawcą tej instalacji i ma tę sprawę przygotować. Pytanie: Czy muszę uzgadniać w ZUDzie posadownienie budynku na działce ? W Kartuzach powiedziano mi, że oni ustalają jedynie przyłącza ..., a do pozwolenia na budowę będą mi potrzebne jedynie Warunki Przyłączy (woda, prąd, gaz, które mogę uzgodnić po uzyskaniu pozwolenia na budowę). Możecie potwierdzić lub zaprzeczyć ? Dzięki serdeczne ... Fin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 13.02.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witam, co myślicie o tym zeby zacząć budowę w połowie kwietnia i wprowadzić się na Boze Narodzzenie? Zamierzaliśmy w tym roku postawić stan surowy z dachem, a wiosną 2007 rozpocząć resztę, jednak sytuacja mieszkaniowa baaaardzo nas pogania. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Prosimy o opinie. Pozdrawiamy Mirek i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 13.02.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Czy komuś z Was budowała dom firma pana Tomasza Cylkowskiego z Kaszub? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts