gosia1719499730 13.02.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Gosia - GRATULACJE ! PS jak nieszczęsny kominek? Wystartował?Kominek oki, daje czadu az miło to była kwestia zimego komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.02.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 zA ja juz mieszkam,mieszkam Na razie niestety tylko prez modem moge sobie do Was pozerkac ale dzielnie walcze o neostrade.Odezwe sie na dłuzej jak mnie juz podlacza.Mieszkajacych w okolicy i nie.. zapraszam na kawe jak beda w okolicy Gosiu, ale szybko Wam to poszło Przyjmij od nas gratulacje 9 miesiecy prawie.Od 15 czerwca do 30 stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.02.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 zA ja juz mieszkam,mieszkam Na razie niestety tylko prez modem moge sobie do Was pozerkac ale dzielnie walcze o neostrade.Odezwe sie na dłuzej jak mnie juz podlacza.Mieszkajacych w okolicy i nie.. zapraszam na kawe jak beda w okolicy Gratulacje!!!!Pisz, pisz jak się mieszka na swoim. A chciałam się jeszcze zapytać czy zdjęcia z Twojej budowy gdzie można obejrzeć??? I jeszcze jedno, czy masz może takš balustradę jaka Ci się kiedy podobała (stal nierdzewna połšczona z drewnem)???Mam nawet ładnniejsza mieszka sie superrrrr.Zdjec niestety nie mam czasu zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaD 13.02.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 zA ja juz mieszkam,mieszkam Na razie niestety tylko prez modem moge sobie do Was pozerkac ale dzielnie walcze o neostrade.Odezwe sie na dłuzej jak mnie juz podlacza.Mieszkajacych w okolicy i nie.. zapraszam na kawe jak beda w okolicy Gratulacje!!!!Pisz, pisz jak się mieszka na swoim. A chciałam się jeszcze zapytać czy zdjęcia z Twojej budowy gdzie można obejrzeć??? I jeszcze jedno, czy masz może takš balustradę jaka Ci się kiedy podobała (stal nierdzewna połšczona z drewnem)???Mam nawet ładnniejsza mieszka sie superrrrr.Zdjec niestety nie mam czasu zrobic Ja spokojnie poczekam na zdjęcia Jeżeli możesz to podaj skšd jest ta balustrada i jaki jest koszt za m (może być na priv) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 13.02.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Gosia@ Gratulacje !!! Czekamy na zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siula 13.02.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 hejka silna grupo trojmiejska obecnie zamieszkujemy na Obłużu i przymierzamy sie do działki w Bojanie ale mamy takie malutenkie watpliwosci i zamierzamy Was wlasnie podpytac po pierwsze działka (1300 m) jest trójkątna , po drugie niedaleko jej jednego boku jest oczko wodne i sciana lasu ( ok.20m) I to chyba wsio wymyslilismy ze nim ja kupimy zrobimy badania gruntu ( ju zmamy znajomego ktory to zrobi) o czym powinnismy jeszcze pomsylec , czy czekac do wiosny ? ta dzialka jest jedna z 2 ostatnich na takiej polance miedzy drzewami i jest jakby najnizej z wszystkich.... No to tupam nozkami i czekam na jakies cenne informacje od Was:)czy ktos juz z Was widzial trojkatna dzialke i dom na niej ? Aha tak w ogole to jestesmy malzenstwem z 2 letnim stazem i cudnym rocznym JAsiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 14.02.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 ...Do Walkmena to jak z tymi drzwiami WX20 z Gerdy bo nie dostałam odpowiedzi U mnie byli instalatorzy i stwierdzili, że montaż jest ok a to drzwi są wadliwe, a wogóle to nie wiedzą o co mi chodzi bo to jest infiltracja powietrza. Ale jakbym chciała żeby mi wiało to bym drzwi nie wstawiała albo okno otworzyła. Beszczelnie chcieli jeszcze 20 zł za przyjazd i powiedzieli że mam się do firmy odwoływać w sprawie drzwi. CO do tej infiltracji powietrza to jest nieprwaidłowe. Gdzie jest przyczyna? 1. Uszczelki które są montowane w WX 20 mają na celu wieloletnie zapobieganie nawiewania powietrza z zewnątrz. Gdy drzwi są jeszcze nowe to taka uszczelka musi sie "ułożyć" i na samym początku drzwi mogą sie cieszko domykać. Po kilki tygodniach częstego eksploatowania uszczelka dopasowauje się się do futryny i wszellkich jej mikroskopijnych niedoskonałości. Przu dobrym montarzu drzwi nawiewać powietrze nie może występować przy założeniu, że uszczelka spełnia swoje wymagania użytkowe. 2. Próg. Prawidłowy montarz tego elementu też nie powienien sprawiać problemów. Moja propozycja: Wyślij emaila do Gerdy z opisem usterki i niech się ustosunkują do całej sytuacji. dzięki czyli moje podejrzenia są uzasadnione przedstawilciel gerdy wciska mi kit, że ten typ tak ma i dlatego wieje. Odpisał mi, że moja reklamacja jest nieuzasadniona ponieważ montaż jest prawidłowy a drzwi posiadają Aprobatę Techniczną jakby sama aprobata automatycznie wykluczała nawiew i kazał mi sie zwrócić do producenta... ale ja mu nie odpuszczę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdizet 14.02.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Witam, co myślicie o tym zeby zacząć budowę w połowie kwietnia i wprowadzić się na Boze Narodzzenie? Zamierzaliśmy w tym roku postawić stan surowy z dachem, a wiosną 2007 rozpocząć resztę, jednak sytuacja mieszkaniowa baaaardzo nas pogania. Mam dokładnie te same plany Wczoraj odebrałem projekt i przekazałem do adaptacji. Mapki wysosościowe są w trakcie tworzenia. Liczę, że w połowie marca najpozniej bede mial pozwolenie na budowe i rusze z pracami jak tylko pogoda pozwoli. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 14.02.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 ...Do Walkmena to jak z tymi drzwiami WX20 z Gerdy bo nie dostałam odpowiedzi U mnie byli instalatorzy i stwierdzili, że montaż jest ok a to drzwi są wadliwe, a wogóle to nie wiedzą o co mi chodzi bo to jest infiltracja powietrza. Ale jakbym chciała żeby mi wiało to bym drzwi nie wstawiała albo okno otworzyła. Beszczelnie chcieli jeszcze 20 zł za przyjazd i powiedzieli że mam się do firmy odwoływać w sprawie drzwi. CO do tej infiltracji powietrza to jest nieprwaidłowe. Gdzie jest przyczyna? 1. Uszczelki które są montowane w WX 20 mają na celu wieloletnie zapobieganie nawiewania powietrza z zewnątrz. Gdy drzwi są jeszcze nowe to taka uszczelka musi sie "ułożyć" i na samym początku drzwi mogą sie cieszko domykać. Po kilki tygodniach częstego eksploatowania uszczelka dopasowauje się się do futryny i wszellkich jej mikroskopijnych niedoskonałości. Przu dobrym montarzu drzwi nawiewać powietrze nie może występować przy założeniu, że uszczelka spełnia swoje wymagania użytkowe. 2. Próg. Prawidłowy montarz tego elementu też nie powienien sprawiać problemów. Moja propozycja: Wyślij emaila do Gerdy z opisem usterki i niech się ustosunkują do całej sytuacji. dzięki czyli moje podejrzenia są uzasadnione przedstawilciel gerdy wciska mi kit, że ten typ tak ma i dlatego wieje. Odpisał mi, że moja reklamacja jest nieuzasadniona ponieważ montaż jest prawidłowy a drzwi posiadają Aprobatę Techniczną jakby sama aprobata automatycznie wykluczała nawiew i kazał mi sie zwrócić do producenta... ale ja mu nie odpuszczę ... No niestety ale musze cie zmarwic,ja mam takie same drzwi i po 2latach eksploatacji tez wieje od dolu przy rogach(jak bylo -20 to zamarzly mi drzwi na dole),ani prog ani uszczelka tego nie wyeliminuja,te drzwi maja taka wade ze panel i jego przetloczenia nie sa adekwatne z futryna,uszczelka drzwi jest glebiej niz uszczelka progu ktora uszczelnia od strony wewnetrznej,nie stykaja sie po zamknieciu drzwi( sa przesuniete wzgledem siebie o okolo 2 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 14.02.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 hejka silna grupo trojmiejska obecnie zamieszkujemy na Obłużu i przymierzamy sie do działki w Bojanie ale mamy takie malutenkie watpliwosci i zamierzamy Was wlasnie podpytac po pierwsze działka (1300 m) jest trójkątna , po drugie niedaleko jej jednego boku jest oczko wodne i sciana lasu ( ok.20m) I to chyba wsio wymyslilismy ze nim ja kupimy zrobimy badania gruntu ( ju zmamy znajomego ktory to zrobi) o czym powinnismy jeszcze pomsylec , czy czekac do wiosny ? ta dzialka jest jedna z 2 ostatnich na takiej polance miedzy drzewami i jest jakby najnizej z wszystkich.... No to tupam nozkami i czekam na jakies cenne informacje od Was:)czy ktos juz z Was widzial trojkatna dzialke i dom na niej ? Aha tak w ogole to jestesmy malzenstwem z 2 letnim stazem i cudnym rocznym JAsiem Powodzenia - co do działki w trójkšcie moja teciowa takš ma.I w dodatku na skarpie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.02.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 hejka silna grupo trojmiejska po pierwsze działka (1300 m) jest trójkątna , po drugie niedaleko jej jednego boku jest oczko wodne i sciana lasu ( ok.20m) I to chyba wsio wymyslilismy ze nim ja kupimy zrobimy badania gruntu ( ju zmamy znajomego ktory to zrobi) o czym powinnismy jeszcze pomsylec , czy czekac do wiosny ? ta dzialka jest jedna z 2 ostatnich na takiej polance miedzy drzewami i jest jakby najnizej z wszystkich.... Ja bym szukała dalej na Waszym miejscu.Skoro jest najnizej polozona to woda bedzie spływała do was, prawdopodobnie jest torf, a i komary i inne paskudztwa przyleza od bagienka.Ja swoja dzialka sie zachwyciłam i uparłam, ale teraz biorac pod uwage ile mnie kosztowała wiecej budowa przez skarpe, to bym sie chyba zastanowiuła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.02.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Mamm pytanie czy mozna zgłosic do uzytkowania budynek nieotynkowany?Musze czekac z tynkiem do wiosny, a budynek juz chce zgłosic.Oczywiscie wczesniej musze galopowac po wszystkie wpisy do szanownego kierownika budowy który za 2000 zl kaze mi mi za soba jezdzic po całym 3 miescie Na budowie byl 3 razy!Nigdy nie miał ze soba metrówki, poziomicy czy tez innego sprzetu.Przesuniecia sciany garazu o 30 cm nawet nie zauwazył itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.02.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Gosia@ Gratulacje !!! Czekamy na zdjęcia!Mam takie urwanie głowy, ze na zdjecia nie mam czasu.Jeszcze montuja mi kuchnie, garderoby a ja na kartonach siedze.Na szczescie kuchnia po bojach cudna wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 14.02.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 zA ja juz mieszkam,mieszkam Na razie niestety tylko prez modem moge sobie do Was pozerkac ale dzielnie walcze o neostrade.Odezwe sie na dłuzej jak mnie juz podlacza.Mieszkajacych w okolicy i nie.. zapraszam na kawe jak beda w okolicy Gratulacje!!!!Pisz, pisz jak się mieszka na swoim. A chciałam się jeszcze zapytać czy zdjęcia z Twojej budowy gdzie� można obejrzeć??? I jeszcze jedno, czy masz może takš balustradę jaka Ci się kiedy� podobała (stal nierdzewna połšczona z drewnem)???Mam nawet ładnniejsza mieszka sie superrrrr.Zdjec niestety nie mam czasu zrobic Ja spokojnie poczekam na zdjęcia Jeżeli możesz to podaj skšd jest ta balustrada i jaki jest koszt za m (może być na priv) Gosia - to ja też poproszę o informacje o tej balustradzie I oczywiście zazdroszczę mieszkania w domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 14.02.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 zA ja juz mieszkam,mieszkam Na razie niestety tylko prez modem moge sobie do Was pozerkac ale dzielnie walcze o neostrade.Odezwe sie na dłuzej jak mnie juz podlacza.Mieszkajacych w okolicy i nie.. zapraszam na kawe jak beda w okolicy Gratulacje!!!!Pisz, pisz jak się mieszka na swoim. A chciałam się jeszcze zapytać czy zdjęcia z Twojej budowy gdzie� można obejrzeć??? I jeszcze jedno, czy masz może takš balustradę jaka Ci się kiedy� podobała (stal nierdzewna połšczona z drewnem)???Mam nawet ładnniejsza mieszka sie superrrrr.Zdjec niestety nie mam czasu zrobic Ja spokojnie poczekam na zdjęcia Jeżeli możesz to podaj skšd jest ta balustrada i jaki jest koszt za m (może być na priv) Gosia - to ja też poproszę o informacje o tej balustradzie I oczywiście zazdroszczę mieszkania w domku http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63912&highlight= tutaj maz calkiem fajna balustrade,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 14.02.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 czy można jakoś przyspieszyć wysyłanie wiadomości na priva? napisałam godzinę temu i nadal siedzi w mojej skrzynce do wysłania macie jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 14.02.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Witam. Mam pytanie ile kosztuje godzina pracy koparki małej i duzej poniewaz zaczynam budowę k/Wejherowa i juz musze zaczac myslec o poniesionych kosztach budowy? Pozdrawiam Średnio za 1godzinę pracy CATa to 70 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 14.02.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Wakmen - czy Twój taras drewniany będzie zadaszony czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.02.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 czy można jakoś przyspieszyć wysyłanie wiadomości na priva? napisałam godzinę temu i nadal siedzi w mojej skrzynce do wysłania macie jakiś pomysł? a masz wpisany temat?bez tematu nie wyslesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 14.02.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Witam, co myślicie o tym zeby zacząć budowę w połowie kwietnia i wprowadzić się na Boze Narodzzenie? Zamierzaliśmy w tym roku postawić stan surowy z dachem, a wiosną 2007 rozpocząć resztę, jednak sytuacja mieszkaniowa baaaardzo nas pogania. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Prosimy o opinie. Pozdrawiamy Mirek i TO ja Wam życzę bardzo niskooprocentowanego i dużego kredytu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts