Ados 20.03.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Moj kandydat na wykonawcę chce 1500 zł za wykopanie dołu, zainstalowanie szamba (betonowego), podłaczenie do kanalizy w budynku i montaz szybkozłaczki do odbioru scieków. Czy taka cena jest OK? ja za szambo płaciłem tak: - wykop 300 zł (ale to jest przepłacone, tylko że na rynku koparkarzy za mała konkurencja jest i wtedy na szybko nic nie bylo) - szambo betonowe 10m3 z transportem i włożeniem do wykopu 3000zł - podłączenie kanalizy do szamba 600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcseb 20.03.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Witam forumowiczów z trómiasta i okolic. Jestem na forum nowy więc najpierw parę słów o sobie. Razem z żoną mieszkamy w Gdyni ale na wiosnę (raczej późną wiosnę) zaczynamy się budować w Koleczkowie. Oboje z żoną jesteśmy laikami w tym temacie więc przedzieranie się przez zawiłości urzędowe i budowlane trochę już nas nerwów kosztowało. W tej chwili jesteśmy na etapie kompletowania dokumentacji do wniosku o pozwolenie na budowę i wyboru wykonawcy. Stąd moja gorąca prośba do Szanownych Forumowiczów o podanie namiarów na jakiegoś solidnego architekta, który zrobiłby adaptację projektu do działki i ewentulanie pociągnął sprawę aż do pozwolenia na budowę w urzędzie w Wejherowie. Ponadto ciągle szukam jeszcze jako ewentulanej alternatywy dobrego wykonawcy na stan surowy z dachem. Za ewnetualną pomoc z góry dzięki Pozdrawiam: mcseb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzynier.mamon 20.03.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Moj kandydat na wykonawcę chce 1500 zł za wykopanie dołu, zainstalowanie szamba (betonowego), podłaczenie do kanalizy w budynku i montaz szybkozłaczki do odbioru scieków. Czy taka cena jest OK?raczej ok, rozumiem, ze kregi płacisz osobno?szambo jest prefabrykowane (nie z kręgów), ale tak - chodzi o wycene za sam montaz, bez materialow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzynier.mamon 20.03.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Moj kandydat na wykonawcę chce 1500 zł za wykopanie dołu, zainstalowanie szamba (betonowego), podłaczenie do kanalizy w budynku i montaz szybkozłaczki do odbioru scieków. Czy taka cena jest OK? ja za szambo płaciłem tak: - wykop 300 zł (ale to jest przepłacone, tylko że na rynku koparkarzy za mała konkurencja jest i wtedy na szybko nic nie bylo) - szambo betonowe 10m3 z transportem i włożeniem do wykopu 3000zł - podłączenie kanalizy do szamba 600złdzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 20.03.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Witam forumowiczów z trómiasta i okolic. Jestem na forum nowy więc najpierw parę słów o sobie. Razem z żoną mieszkamy w Gdyni ale na wiosnę (raczej późną wiosnę) zaczynamy się budować w Koleczkowie. Oboje z żoną jesteśmy laikami w tym temacie więc przedzieranie się przez zawiłości urzędowe i budowlane trochę już nas nerwów kosztowało. W tej chwili jesteśmy na etapie kompletowania dokumentacji do wniosku o pozwolenie na budowę i wyboru wykonawcy. Stąd moja gorąca prośba do Szanownych Forumowiczów o podanie namiarów na jakiegoś solidnego architekta, który zrobiłby adaptację projektu do działki i ewentulanie pociągnął sprawę aż do pozwolenia na budowę w urzędzie w Wejherowie. Ponadto ciągle szukam jeszcze jako ewentulanej alternatywy dobrego wykonawcy na stan surowy z dachem. Za ewnetualną pomoc z góry dzięki Pozdrawiam: mcsebO(, witaj, witaj Namiary na dobrego architekta, p Makander Jolanta 0501 785505.Mozecie u mnie zobaczyc jej dzieło A w którym miejscu sie budujecie?Dobry wykonawca 0607862132 p Arno juz pisałam o nim, nie iwem tylko czy bedzie miał wolne terminy.Dach wiezba p gajtkowski 692707131, a dachówka p Garlak nie mam teraz numeru.Wykop p Grablowski 0603642014, szambo i podłaczenie do wodociagu tez on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 20.03.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Witam forumowiczów z trómiasta i okolic. Jestem na forum nowy więc najpierw parę słów o sobie. Razem z żoną mieszkamy w Gdyni ale na wiosnę (raczej późną wiosnę) zaczynamy się budować w Koleczkowie. Oboje z żoną jesteśmy laikami w tym temacie więc przedzieranie się przez zawiłości urzędowe i budowlane trochę już nas nerwów kosztowało. W tej chwili jesteśmy na etapie kompletowania dokumentacji do wniosku o pozwolenie na budowę i wyboru wykonawcy. Stąd moja gorąca prośba do Szanownych Forumowiczów o podanie namiarów na jakiegoś solidnego architekta, który zrobiłby adaptację projektu do działki i ewentulanie pociągnął sprawę aż do pozwolenia na budowę w urzędzie w Wejherowie. Ponadto ciągle szukam jeszcze jako ewentulanej alternatywy dobrego wykonawcy na stan surowy z dachem. Za ewnetualną pomoc z góry dzięki Pozdrawiam: mcseb polecam wątek Biała Lista - Trójmiasto, jest tam cały wachlarz namiarów na sprawdzonych wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 20.03.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Poszukuję dostawcy bramy szerokości ok.3,5m. Brama ma być przesówna, wbudowana w ogrodzenie, sterowana pilotem. Czy macie jakieś doświdczenia w tym temacie? Czekam na podpowiedzi. Zastanawiam się też nad samym płotem, napiszcie z czego go zrobiliście lub z czego planujecie zrobić.Brama, to temat rzeka....Mi robi facet, ten sam co Jooli.Ona jest bardzo zadowolona,a z płotem sama sie cigle mecze.Na chwile obecna wyglada, ze bedzie drewniano-matalowy Gosia@ - przslij mi na priva namiary na Bramiarza. I kiedy będzie gotowa u ciebie? Chętnie bym ją zobaczył.Słuchajcie zaraz Wam pzresle, tylko Tomek wróci, bo ma numer.A, swoja droga zapraszam na kawke.Franciszku, Wy tez cos nie mozecie dojechac Ja też poproszę o te namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 20.03.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Gosia@ - przslij mi na priva namiary na Bramiarza. I kiedy będzie gotowa u ciebie? Chętnie bym ją zobaczył.Słuchajcie zaraz Wam pzresle, tylko Tomek wróci, bo ma numer.A, swoja droga zapraszam na kawke.Franciszku, Wy tez cos nie mozecie dojechac Podaje namiary na bramiarzap Litwin 0607 075-168 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 20.03.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Mam pytanie - Gdzie kupowaliście parapety wewnętrzne? Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu przyjdzie już wiosna i będę miała okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 20.03.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Mam pytanie - Gdzie kupowaliście parapety wewnętrzne? Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu przyjdzie już wiosna i będę miała okna u kamieniarza.Ja mam z marmuru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcseb 20.03.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Dzięki gosia@ za namiary. Budujemy się na ul.Malinowej (w Koleczkowie oczywiście). Od drogi na Kamień skręcasz w prawo w ul.Leśną - obok takiego brązowego domu z bali - potem ostro do góry i w lewo w ul. Malinową (nowo wytyczona). Zwą to miejsce podobno Sarnią Górą. Budować się będziemy na samym szczycie. Rozmawiamy już z dwoma wykonawcami ale obaj chcą drogo w naszym odczuciu, więc nawet dla porównania i spokoju sumienia chciałbym poznać ofertę innych wykonawców.Jeszcze raz pozdrawiam:mcseb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 20.03.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Mam pytanie - Gdzie kupowaliście parapety wewnętrzne? Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu przyjdzie już wiosna i będę miała okna u kamieniarza.Ja mam z marmuru Rozumiem, że nie tylko marmur można u niego dostać - jak tak to poproszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 20.03.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Mam pytanie - Gdzie kupowaliście parapety wewnętrzne? Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu przyjdzie już wiosna i będę miała okna u kamieniarza.Ja mam z marmuru Rozumiem, że nie tylko marmur można u niego dostać - jak tak to poproszę o namiary no, granit tez ale tani nie jest na wszelki wypadek podaje namiar 0502306149 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 20.03.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Dzięki gosia@ za namiary. Budujemy się na ul.Malinowej (w Koleczkowie oczywiście). Od drogi na Kamień skręcasz w prawo w ul.Leśną - obok takiego brązowego domu z bali - potem ostro do góry i w lewo w ul. Malinową (nowo wytyczona). Zwą to miejsce podobno Sarnią Górą. Budować się będziemy na samym szczycie. Rozmawiamy już z dwoma wykonawcami ale obaj chcą drogo w naszym odczuciu, więc nawet dla porównania i spokoju sumienia chciałbym poznać ofertę innych wykonawców. Jeszcze raz pozdrawiam: mcsebChyba kojarze.A, tam niedaleko jest taki niedokonczony dom na skarpie?hmm, nie boicie sie dojazdu w zimie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcseb 20.03.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Dzięki gosia@ za namiary. Budujemy się na ul.Malinowej (w Koleczkowie oczywiście). Od drogi na Kamień skręcasz w prawo w ul.Leśną - obok takiego brązowego domu z bali - potem ostro do góry i w lewo w ul. Malinową (nowo wytyczona). Zwą to miejsce podobno Sarnią Górą. Budować się będziemy na samym szczycie. Rozmawiamy już z dwoma wykonawcami ale obaj chcą drogo w naszym odczuciu, więc nawet dla porównania i spokoju sumienia chciałbym poznać ofertę innych wykonawców. Jeszcze raz pozdrawiam: mcsebChyba kojarze.A, tam niedaleko jest taki niedokonczony dom na skarpie?hmm, nie boicie sie dojazdu w zimie? Ten dom jest pod lasem. My będziemy ze 200 m w prawo. Co do dojazdu to rzeczywiście będzie to temat dyżurny każdego roku. Rozmawiałem już z sołtysem i obiecał utwardzenie żwirem na wiosnę. Ze swojej strony również licze się z małym wdatkiem w utwardzenie. Ale za to jaki widok ze wzgórza W całości rekompensuje trudy dojazdu. No i okolica ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 20.03.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 [My będziemy ze 200 m w prawo. Co do dojazdu to rzeczywiście będzie to temat dyżurny każdego roku. Rozmawiałem już z sołtysem i obiecał utwardzenie żwirem na wiosnę. Ze swojej strony również licze się z małym wdatkiem w utwardzenie. Ale za to jaki widok ze wzgórza W całości rekompensuje trudy dojazdu. No i okolica ładna Swoja droga ja w zapewnienia sołtysa nie wierze Powie Ci ze nie ma kasy..A działki tam ogladałam.Okolica piekna Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 20.03.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Poszukuję dostawcy bramy szerokości ok.3,5m. Brama ma być przesówna, wbudowana w ogrodzenie, sterowana pilotem. Czy macie jakieś doświdczenia w tym temacie? Czekam na podpowiedzi. Zastanawiam się też nad samym płotem, napiszcie z czego go zrobiliście lub z czego planujecie zrobić.Brama, to temat rzeka....Mi robi facet, ten sam co Jooli.Ona jest bardzo zadowolona,a z płotem sama sie cigle mecze.Na chwile obecna wyglada, ze bedzie drewniano-matalowy Gosia@ - przslij mi na priva namiary na Bramiarza. I kiedy będzie gotowa u ciebie? Chętnie bym ją zobaczył.Słuchajcie zaraz Wam pzresle, tylko Tomek wróci, bo ma numer.A, swoja droga zapraszam na kawke.Franciszku, Wy tez cos nie mozecie dojechac Gosiu, właśnie Julka skończyła brac antybiotyk i zaczyna Antoś. Jednym, słowem szpital. Jak dzieciaki wyzdrowieją to się odezwiemy, no chyba, że uda się zostawić maluchy z rodzicami ale o to ostatnio trudniej. Poza tym dobieramy materiał na wykończeniówkę, a to oznacza ogólny zawrót głowy. Myślę, że na spokojnie możesz nas planować w następny weekend bo w ten muszę pracować (no tak, konczy sie kaska więc trzeba duuuużo pracować ). zadzwonie. Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 20.03.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Czy możecie mi podpowiedzieć gdzie kupili?cie dziennik budowy. Chodzi mi o taki niewypełniony :) :) Ja kupiłem w księgarni a słyszałem, że nawet gdzieś na stacjach paliw sprzedają. ja "dostałem" za 25zł przy odbieraniu pozwolenia na budowę w starostwie powiatowym Ja również jw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 20.03.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Mam pytanie - Gdzie kupowaliście parapety wewnętrzne? Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu przyjdzie już wiosna i będę miała okna u kamieniarza.Ja mam z marmuru Szeroki wybór parapetów wewnętrznych i zwnętrznych znajdziesz w firmach oferujących okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 20.03.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Mam pytanie - Gdzie kupowaliście parapety wewnętrzne? Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu przyjdzie już wiosna i będę miała okna Kolia - zalezy jakie chcesz ja mam drewnopodobne. Największy wybór jest na Sandomierskiej (To już chyba Gdańsk Orunia) - ale kolorystyka i wybór jest na prawdę duży. Namiar: ul. Sandomierska 17 - tel. 58/300 08 70 - fax 58/300 08 71 www: http://www.alpo.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts