Wakmen 20.03.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Czy możecie mi podpowiedzieć gdzie kupili?cie dziennik budowy. Chodzi mi o taki niewypełniony :) :) Ja kupiłem w księgarni a słyszałem, że nawet gdzieś na stacjach paliw sprzedają. ja "dostałem" za 25zł przy odbieraniu pozwolenia na budowę w starostwie powiatowym A ja nie zapłaciłem więcej jak 8 PLN w księgarni w Rumi na Dąbrowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 20.03.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Mam pytanie - Gdzie kupowaliście parapety wewnętrzne? Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu przyjdzie już wiosna i będę miała okna u kamieniarza.Ja mam z marmuru A ja w Praktycznym Panie obok Alfy w Gdańsku bo mam z klejonki sosnowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 20.03.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 A mój mały brzdąc wczoraj obchodził pierwsze urodziny i z 3 rzeczy (różańca, kieliszka i pięciozłotówki - nic z tego wcześniej nie widział) wybrał monetę. Po chwili gdy mu sie już znudziła to dobrał się do kieliszka a na różaniec wcale nie spojrzał. Zna się na rzeczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faustyn 20.03.2006 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Czy możecie mi podpowiedzieć gdzie kupili?cie dziennik budowy. Chodzi mi o taki niewypełniony :) :) Ja kupiłem w księgarni a słyszałem, że nawet gdzieś na stacjach paliw sprzedają. ja "dostałem" za 25zł przy odbieraniu pozwolenia na budowę w starostwie powiatowym mi dał nowy kierownik budowy , bo miał w gratsie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarL 20.03.2006 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 drodzy trójmieszczanie czy znacie firmę która wynajmuje szalunki gotowe (na ogrodzenie)? Interesuje mnie wysokość szalunku ok. 125 cm. Czy znacie jakieś ceny? Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 21.03.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Mam pytanie - Gdzie kupowaliście parapety wewnętrzne? Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu przyjdzie już wiosna i będę miała okna Kolia - zalezy jakie chcesz ja mam drewnopodobne. Największy wybór jest na Sandomierskiej (To już chyba Gdańsk Orunia) - ale kolorystyka i wybór jest na prawdę duży. Namiar: ul. Sandomierska 17 - tel. 58/300 08 70 - fax 58/300 08 71 www: http://www.alpo.com.pl Sama nie wiem jakie chce, więc wszystkie namiary na miejsca gdzie jest duży wybór i można pooglądać różne różniaste i coś wybrać mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 22.03.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Mam pytanie - Gdzie kupowaliście parapety wewnętrzne? Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu przyjdzie już wiosna i będę miała okna Kolia - zalezy jakie chcesz ja mam drewnopodobne. Największy wybór jest na Sandomierskiej (To już chyba Gdańsk Orunia) - ale kolorystyka i wybór jest na prawdę duży. Namiar: ul. Sandomierska 17 - tel. 58/300 08 70 - fax 58/300 08 71 www: http://www.alpo.com.pl Sama nie wiem jakie chce, więc wszystkie namiary na miejsca gdzie jest duży wybór i można pooglądać różne różniaste i coś wybrać mile widziane mi robił stolarz co robi mi schody, drzwi i barierki, ładne za psi pieniądz ... chociaż nie wiem w sumie chyba ceny jeszcze nie ustalaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN 22.03.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Witam,Ocieplałem elewację i zostało mi trochę wełny firmy Rockwool - (system ECOROCK MAX).Cena do ustalenia - sprzedam o wiele taniej niż uda wam się zakupić gdziekolwiek tą wełnę. Odbiór - Chłapowo, koło Władysławowa.Do kupienia: płyta fasadowa FASROCK MAX (ok. 15-20 m2), Dorzucam gratis: duży karton łączników mechanicznych, 1 rolka siatki zbrojeniowej.Informacje na temat systemu http://www.rockwool.pl/sw52798.aspTelefon: 606 - 897 827, jakbym nie odbierał to dzwońcie do mojej żony na 663 - 874 809 pozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 22.03.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 DarekN dach masz niezły, komin na ścianie też mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN 22.03.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Zapomniałem jeszcze podać wymiaru płyt fasadowych Fasrock Max - grubość 12 cm, długość 1,2 m, szerokość 0,2 m p.s. niższa cena jaką dam na wełnę na pewno też zrekompensuje dodatkowy koszt transportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VanGelerth 22.03.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Witam ! Mam trzy pytanka. 1. Mam zdjąć humus, wytyczyć granicę działki oraz domu i zrobić wykop pod dom niepodpiwniczony. Czy dobrze rozumiem kolejność prac : wytyczyć granice, zdjąć humus, wytyczyć osadowienie domu, wykonać wykop ? Czy te prace są do wykonania jednego dnia ? tak aby umówić geodetę i kolesi od kopania ?2. Czy ktoś ma namiary na rozsądną cenowo ekipę do zdjęcia humusu i wykonania wykopu (budowa Gdynia - Kosakowo)3. Gdzie najłwatwiej/w miarę tanio zdobyć taki blaszany barak dla ekipy budowlanej ? Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 22.03.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Witam ! Mam trzy pytanka. 1. Mam zdjąć humus, wytyczyć granicę działki oraz domu i zrobić wykop pod dom niepodpiwniczony. Czy dobrze rozumiem kolejność prac : wytyczyć granice, zdjąć humus, wytyczyć osadowienie domu, wykonać wykop ? Czy te prace są do wykonania jednego dnia ? tak aby umówić geodetę i kolesi od kopania ? 2. Czy ktoś ma namiary na rozsądną cenowo ekipę do zdjęcia humusu i wykonania wykopu (budowa Gdynia - Kosakowo) 3. Gdzie najłwatwiej/w miarę tanio zdobyć taki blaszany barak dla ekipy budowlanej ? Pozdrawiam Michał a po co chcesz wytyczać granice działki? chyba jest już wytyczona? wg mnie to w tej kolejności: zebrać humus, wytyczyć budynek, wykonać wykop - nie wiem czy ci się uda to zgrać jednego dnia, kwestia czy uda ci się zorganizować spychacz i geodetę na jeden dzień, bo czasowo to nie widzę problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VanGelerth 22.03.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 a po co chcesz wytyczać granice działki? chyba jest już wytyczona? działka jest narożna , ze ściętym rogiem i może się okazać że namierzenie słupków lub butelek będzie wymagało pomocy geodety bo ja niestety nie byłem w stanie tego odszukać... Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 22.03.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 a po co chcesz wytyczać granice działki? chyba jest już wytyczona? działka jest narożna , ze ściętym rogiem i może się okazać że namierzenie słupków lub butelek będzie wymagało pomocy geodety bo ja niestety nie byłem w stanie tego odszukać... Michał geodeta sobie poradzi, ja też myślałem, u nas, że nie będzie mógł znaleźć słupków, masz mapę geodezyjną z wyrysowanym budynkiem dajesz to geodecie i niech sobie radzi, jeśli uzna że trzeba to wyciągnie jeszcze określone materiały z wydziału geodezji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 22.03.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Czy możecie polecic kogos do zdjecia humusu? Najlepiej z Gdańska lub okolicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 22.03.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Czy możecie polecic kogos do zdjecia humusu? Najlepiej z Gdańska lub okolicy... mam tu namiar na typa z Banina od koparki, ale z góry mówię że nie jest miły i sympatyczny delikatnie mówiąc 058 681 71 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buduj 22.03.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 czy ktoś zna naprawde dobrego i uczciwego geodetę w trójmiescie , ktory by pomógł rozwiązać moje problemy?? moj problem opisałem w:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=66913 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaba73 22.03.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 beti555, wyslalam ci forumowe namiary na priva. Gaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaba73 22.03.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 beti555,my dopiero w nastepnym tygodniu składamy dokumenty, wszystkie te sprawy przyłączeniowe trwaja duzo dłużej niż się spodziewałam. Ciekawe, ile przyjdzie nam czekać na samo pozwolenie. A Wy juz macie złożone? Kiedy zamierzacie ruszyć z budową? Jak będziecie wbijać łopatę, to chetnie podejdę podpatrzyć, bo my pewnie wczesniej niż koniec maja nie ruszymy. Gaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 22.03.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 beti555, my dopiero w nastepnym tygodniu składamy dokumenty, wszystkie te sprawy przyłączeniowe trwaja duzo dłużej niż się spodziewałam. Ciekawe, ile przyjdzie nam czekać na samo pozwolenie. A Wy juz macie złożone? Kiedy zamierzacie ruszyć z budową? Jak będziecie wbijać łopatę, to chetnie podejdę podpatrzyć, bo my pewnie wczesniej niż koniec maja nie ruszymy. Gaba Widzę, że jesteśmy na tym samym etapie. Czekanie. Ja też jeszcze nie mam wszystkich papierków do pozwolenia na budowę. Czytam, że z ekipą będzie kiepsko bo wszyscy pozajmowani, ale nawet nie mogę szukać bo nie wiem kiedy będę miała pozwolenie na budowę. Nie chcę umawiać się na późny termin a może będę miała szczęście i się jeszcze ktoś dobry trafi wcześniej. Postanowiliśmy z mężem nie panikować i wszystko robić po kolei. Oczywiście chcielibyśmy szybko zbudować ten dom ale jak wszystko się będzie wydłużać to trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts