Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

Czy możecie mi podpowiedzieć gdzie kupili?cie dziennik budowy.

Chodzi mi o taki niewypełniony :) :) :) :)

Ja kupiłem w księgarni a słyszałem, że nawet gdzieś na stacjach paliw sprzedają.

ja "dostałem" za 25zł przy odbieraniu pozwolenia na budowę w starostwie powiatowym

A ja nie zapłaciłem więcej jak 8 PLN w księgarni w Rumi na Dąbrowskiego.

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy możecie mi podpowiedzieć gdzie kupili?cie dziennik budowy.

Chodzi mi o taki niewypełniony :) :) :) :)

Ja kupiłem w księgarni a słyszałem, że nawet gdzieś na stacjach paliw sprzedają.

ja "dostałem" za 25zł przy odbieraniu pozwolenia na budowę w starostwie powiatowym

mi dał nowy kierownik budowy , bo miał w gratsie :-))

Mam pytanie - Gdzie kupowaliście parapety wewnętrzne? Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu przyjdzie już wiosna i będę miała okna :roll:

Kolia - zalezy jakie chcesz ja mam drewnopodobne. Największy wybór jest na Sandomierskiej (To już chyba Gdańsk Orunia) - ale kolorystyka i wybór jest na prawdę duży.

Namiar: ul. Sandomierska 17 - tel. 58/300 08 70 - fax 58/300 08 71

www: http://www.alpo.com.pl

Sama nie wiem jakie chce, więc wszystkie namiary na miejsca gdzie jest duży wybór i można pooglądać różne różniaste i coś wybrać mile widziane :D

Mam pytanie - Gdzie kupowaliście parapety wewnętrzne? Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu przyjdzie już wiosna i będę miała okna :roll:

Kolia - zalezy jakie chcesz ja mam drewnopodobne. Największy wybór jest na Sandomierskiej (To już chyba Gdańsk Orunia) - ale kolorystyka i wybór jest na prawdę duży.

Namiar: ul. Sandomierska 17 - tel. 58/300 08 70 - fax 58/300 08 71

www: http://www.alpo.com.pl

Sama nie wiem jakie chce, więc wszystkie namiary na miejsca gdzie jest duży wybór i można pooglądać różne różniaste i coś wybrać mile widziane :D

mi robił stolarz co robi mi schody, drzwi i barierki, ładne za psi pieniądz ... chociaż nie wiem w sumie chyba ceny jeszcze nie ustalaliśmy :D

Witam,

Ocieplałem elewację i zostało mi trochę wełny firmy Rockwool - (system ECOROCK MAX).

Cena do ustalenia - sprzedam o wiele taniej niż uda wam się zakupić gdziekolwiek tą wełnę.

Odbiór - Chłapowo, koło Władysławowa.

Do kupienia: płyta fasadowa FASROCK MAX (ok. 15-20 m2),

Dorzucam gratis: duży karton łączników mechanicznych, 1 rolka siatki zbrojeniowej.

Informacje na temat systemu http://www.rockwool.pl/sw52798.asp

Telefon: 606 - 897 827, jakbym nie odbierał to dzwońcie do mojej żony na 663 - 874 809

pozdrawiam

Darek

Witam !

Mam trzy pytanka.

1. Mam zdjąć humus, wytyczyć granicę działki oraz domu i zrobić wykop pod dom niepodpiwniczony. Czy dobrze rozumiem kolejność prac : wytyczyć granice, zdjąć humus, wytyczyć osadowienie domu, wykonać wykop ? Czy te prace są do wykonania jednego dnia ? tak aby umówić geodetę i kolesi od kopania ?

2. Czy ktoś ma namiary na rozsądną cenowo ekipę do zdjęcia humusu i wykonania wykopu (budowa Gdynia - Kosakowo)

3. Gdzie najłwatwiej/w miarę tanio zdobyć taki blaszany barak dla ekipy budowlanej ?

Pozdrawiam Michał

Witam !

Mam trzy pytanka.

1. Mam zdjąć humus, wytyczyć granicę działki oraz domu i zrobić wykop pod dom niepodpiwniczony. Czy dobrze rozumiem kolejność prac : wytyczyć granice, zdjąć humus, wytyczyć osadowienie domu, wykonać wykop ? Czy te prace są do wykonania jednego dnia ? tak aby umówić geodetę i kolesi od kopania ?

2. Czy ktoś ma namiary na rozsądną cenowo ekipę do zdjęcia humusu i wykonania wykopu (budowa Gdynia - Kosakowo)

3. Gdzie najłwatwiej/w miarę tanio zdobyć taki blaszany barak dla ekipy budowlanej ?

Pozdrawiam Michał

a po co chcesz wytyczać granice działki? chyba jest już wytyczona?

wg mnie to w tej kolejności:

zebrać humus, wytyczyć budynek, wykonać wykop - nie wiem czy ci się uda to zgrać jednego dnia, kwestia czy uda ci się zorganizować spychacz i geodetę na jeden dzień, bo czasowo to nie widzę problemu

a po co chcesz wytyczać granice działki? chyba jest już wytyczona?

działka jest narożna , ze ściętym rogiem i może się okazać że namierzenie słupków lub butelek będzie wymagało pomocy geodety bo ja niestety nie byłem w stanie tego odszukać...

Michał

geodeta sobie poradzi, ja też myślałem, u nas, że nie będzie mógł znaleźć słupków, masz mapę geodezyjną z wyrysowanym budynkiem dajesz to geodecie i niech sobie radzi, jeśli uzna że trzeba to wyciągnie jeszcze określone materiały z wydziału geodezji

beti555,

my dopiero w nastepnym tygodniu składamy dokumenty, wszystkie te sprawy przyłączeniowe trwaja duzo dłużej niż się spodziewałam. Ciekawe, ile przyjdzie nam czekać na samo pozwolenie. A Wy juz macie złożone? Kiedy zamierzacie ruszyć z budową? Jak będziecie wbijać łopatę, to chetnie podejdę podpatrzyć, bo my pewnie wczesniej niż koniec maja nie ruszymy.

Gaba

beti555,

my dopiero w nastepnym tygodniu składamy dokumenty, wszystkie te sprawy przyłączeniowe trwaja duzo dłużej niż się spodziewałam. Ciekawe, ile przyjdzie nam czekać na samo pozwolenie. A Wy juz macie złożone? Kiedy zamierzacie ruszyć z budową? Jak będziecie wbijać łopatę, to chetnie podejdę podpatrzyć, bo my pewnie wczesniej niż koniec maja nie ruszymy.

Gaba

Widzę, że jesteśmy na tym samym etapie. Czekanie. :evil:

Ja też jeszcze nie mam wszystkich papierków do pozwolenia na budowę. Czytam, że z ekipą będzie kiepsko bo wszyscy pozajmowani, ale nawet nie mogę szukać bo nie wiem kiedy będę miała pozwolenie na budowę. Nie chcę umawiać się na późny termin a może będę miała szczęście i się jeszcze ktoś dobry trafi wcześniej. Postanowiliśmy z mężem nie panikować i wszystko robić po kolei. Oczywiście chcielibyśmy szybko zbudować ten dom ale jak wszystko się będzie wydłużać to trudno. :(