Gaba73 22.03.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 e.kala , rzeczywiście, trudno robić dokładne plany, gdy pozwolenie w zawieszeniu - ci, co mają pozwolenie w kieszeni, już czekają w blokach i lada moment ruszą, bo wiosna idzie. My pójdziemy druga turą: pewnie maj, czerwiec. To mniej komfortowa sytuacja, zwłąszcza, jeśli myśli się o przeprowadzce do końca roku. Ale myślę, że nie ma się co martwić, trzeba robić swoje, przygotowywac się na maksa, a cała machina ruszy w swoim czasie. My już rozmawiamy wstepnie z ekipami, ale to mocno wstępnie. Poza tym zaczęliśmy brać pod uwagę, że wykończeniówka zahaczy jednak o zimę i byc może termin zamieszkania w nowym domu przesunie się na przyszły rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 22.03.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 beti555, my dopiero w nastepnym tygodniu składamy dokumenty, wszystkie te sprawy przyłączeniowe trwaja duzo dłużej niż się spodziewałam. Ciekawe, ile przyjdzie nam czekać na samo pozwolenie. A Wy juz macie złożone? Kiedy zamierzacie ruszyć z budową? Jak będziecie wbijać łopatę, to chetnie podejdę podpatrzyć, bo my pewnie wczesniej niż koniec maja nie ruszymy. Gaba Nas wykiwał architekt, który po adaptacji miał złożyc dokumenty w Starostwie Miały być złożone już 2 tygodnie temu, a okazalo sie, że adaptacja nie zrobiona i chyba dopiero dzisiaj to zrobił Ale jutro to sprawdze Planowaliśmy ruszyć po Świętach, ale chyba sie nie uda, bo kredyt jeszcze musimy załatwić... a bez pozwolenia ani rusz Jak zaczniemy, to of kors powiadomię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 22.03.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Gaba 73 i beti555 widzę, że jesteśmy na podobnym etapie . CZEKAMY NA POZWOLENIE NA BUDOWĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faustyn 22.03.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 a po co chcesz wytyczać granice działki? chyba jest już wytyczona? działka jest narożna , ze ściętym rogiem i może się okazać że namierzenie słupków lub butelek będzie wymagało pomocy geodety bo ja niestety nie byłem w stanie tego odszukać... Michał Cześć, Też zaczynam od kwietnia w Kosakowie ! Niech tylko ten śnieg przestanie sypać Z składzikiwm dla ekipy - to mam namiary na składane garaże blaszane - koszt z dostawą i złożeniem ok. 1700zł - sam chyba taki wezmę bo po przemyśleniu wszytkich opcji i tak to wychodzi najtaniej i najbezpieczniej i jeszcze można odsprzedać po zakończeniu budowy. Pozdr/Mariusz Ps. Na jakiej ulicy w Kosakowie stawiasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 23.03.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 A jak to jest ze składzikiem dla ekipy. Czy trzeba coś kupić, czy też oni sami coś zbiją, czy też ekipa ma swoje jakieś barakowozy czy coś w tym stylu? Napiszcie jak to rozwiązujecie na swoich budowach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin B 24.03.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 a po co chcesz wytyczać granice działki? chyba jest już wytyczona? działka jest narożna , ze ściętym rogiem i może się okazać że namierzenie słupków lub butelek będzie wymagało pomocy geodety bo ja niestety nie byłem w stanie tego odszukać... Michał Cześć, Też zaczynam od kwietnia w Kosakowie ! Niech tylko ten śnieg przestanie sypać Z składzikiwm dla ekipy - to mam namiary na składane garaże blaszane - koszt z dostawą i złożeniem ok. 1700zł - sam chyba taki wezmę bo po przemyśleniu wszytkich opcji i tak to wychodzi najtaniej i najbezpieczniej i jeszcze można odsprzedać po zakończeniu budowy. Pozdr/Mariusz Ps. Na jakiej ulicy w Kosakowie stawiasz ? Ja kupiłem garaż od znajomego po cenie złomu, a ekipa sama sobie go złożyła. Obok na budowie sąsiad kupił desek i ekipa tez sobie sama złożyła. Przestarzegam przed opcją starych niejeżdżących baraków lub barakowozów. Do ich przewiezienia i postawienia potrzeba ciążkiego sprzętu. A później nikt nie chce tego odkupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin B 24.03.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Do Faustyna: Na jakiej ulicy w Kosakowie stawiasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin B 24.03.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Pilnie poszukuję stempli niedaleko Kosakowa (może być Gdynia, Pogórze, Mosty) Wysokość ok 2,70m Potrzebne na czas 1 miesiąca (kwiecień). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 24.03.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Mam pytanie : jakš farbę używalićie jako podkladowej do malowania płyt kartonowo-gipsowych. Za odpowied z góry dziękuję.Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 24.03.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Mam pytanie : jakš farbę używalićie jako podkladowej do malowania płyt kartonowo-gipsowych. Za odpowied z góry dziękuję. Pozdrawiam Ola my używaliśmy śnieżki, ale nie pomnę szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 24.03.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ja również użyłem śnieżki jako podkład gruntujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 24.03.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 CZyli nie musi być to jakas specjalna farba. Dzięki za odpowied. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 24.03.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 a tak trochę z innej beczki, wczoraj minął mi pierwszy miesiąc ogrzewania domu, gazem ziemnym (z rurki) od 22 lutego do 22 marca zużyłem 570m3 gazu, ściana z porothermu 38cm na zaprawie ciepłochronnej, powierzchnia podłogi 190m2, nie było co prawda już takich mrozów jak te największe ale jeszcze spadało do -15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 24.03.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 CZyli nie musi być to jakas specjalna farba. Dzięki za odpowied. używaliśmy śnieżki rozcieńczonej wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faustyn 24.03.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Do Faustyna: Na jakiej ulicy w Kosakowie stawiasz ? Na ul.Skalniakowej - zaczynam od kwietnia - a ty ? Pozdr/Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin B 24.03.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ja mam postawione do połowy ściany parteruZapraszam do lektury mojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin B 24.03.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Kosakowo ul.Stokrotkowa przecznica od Narcyzowej 50 m w stronę Gdyni od Urzędu Gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 27.03.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Witam poniedziałkowo wszystkich starych i nowych forumowiczów Co jest rodacy, wiosna a tu nikt nie buduje? Gosia@, gdzie są Twoje zdjęcia, dlaczego nie chwalisz się barierką Markus czy wiesz coś może na temat naszego stolarza, zamawiałeś coś u niego ostatnio? Qrcze albo facet ma totalny brak pracowników albo...ma dość mojej upierdliwości i pomysłów Czekam i czekam na kilka rzeczy a tu nic.... ps.O antence pamiętam, chyba, że już masz, to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 27.03.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Witam poniedziałkowo wszystkich starych i nowych forumowiczów Co jest rodacy, wiosna a tu nikt nie buduje? Gosia@, gdzie są Twoje zdjęcia, dlaczego nie chwalisz się barierką Markus czy wiesz coś może na temat naszego stolarza, zamawiałeś coś u niego ostatnio? Qrcze albo facet ma totalny brak pracowników albo...ma dość mojej upierdliwości i pomysłów Czekam i czekam na kilka rzeczy a tu nic.... ps.O antence pamiętam, chyba, że już masz, to daj znać. OOOOOO, qurcze Pingwin powrócił Stolarz wykonał u mnie miesiąc temu zabudowę przedsionka i szafę a`la Komandor u córki. Niedługo mam zamiar zamówić u niego kolejne elementy. Facet jest rozrywany i praktycznie trzeba za nim chodzić i prosić się. Temat anteny jest nadal aktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 27.03.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 No, no...Tylko nie po imieniu Mówisz miesiąc temu...Zabiję dziada. Zaraz do niego dzwonię , a potem zabiję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts