Basia Z. 10.04.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Dzisiaj dowiedzieliśmy się, że dostaniemy wreszcie WZ dla naszej działki Ale, zeby nie było za różowo, to nie dostaniemy pozwolenia na zbiornik bezodpływowy, o oczyszczalni nie ma mowy wogóle, a kanaliza będzie rozbudowywana po uchwaleniu planu ogolnego, czyi jak dobrze pojdzie za rok, może dwa... Czy gmina rzeczywiście może wydać takie warunki zabudowy? Jesli tak, jak można przekonać gminę do pozwolenia na budowę szamba tymczasowego? No przecież wybudowanie domu bez możliwości odprowadzania ścieków to jakaś paranoja chyba. Czy słyszeliście o takich przypadkach? Jak sobie z tym poradzić? Ja nie tylko słyszałam ale i to bardzo dokładnie przerobiłam ... i to na tyle miłych spraw - całość swoich perypeti przedstawiłam na forum więc przeszukaj moje wcześniejsze posty... bo za długo to opisywać od nowa. W razie czego służę radą i życzę powodzenia Dziękuję Ci bardzo. Zabieram się za przeszukiwanie Twoich postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 10.04.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Witam wszystkich po długiej przerwie. Jak zwykle z prośbą o pomoc, tym razem chodzi o bramę garażową. W tej chwili mam wycenę tylko od przedstawiciela Hormann. Poszukuję namiarów na sprawdzone inne firmy. No i ile płaciliście za swoje bramy ( z napędem, montażem itp ). Aha, czy ktoś ma okna z firmy Grand z Gdyni? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MICHU_Gdynia 11.04.2006 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Witam wszystkich po długiej przerwie. Jak zwykle z prośbą o pomoc, tym razem chodzi o bramę garażową. W tej chwili mam wycenę tylko od przedstawiciela Hormann. Poszukuję namiarów na sprawdzone inne firmy. No i ile płaciliście za swoje bramy ( z napędem, montażem itp ). Aha, czy ktoś ma okna z firmy Grand z Gdyni? Pozdrawiam Zobacz jeszcze bramy firmy Bediton. Z tego co wiem to mają przedstawicielstwo na Północnej w Gdyni ale należałoby sprawdzić w sieci. Z mojego porównania wynika, że ceny na bramy z napędem są bardzo zblizone ale osobiście zamierzam sprawdzić w czartek pozdrowionko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 11.04.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 witam forumowiczow z trojmiasta, czy ktos moze polecic jakies okna drewniane z okolic 3miasta? co myslicie o firmach: dziadek, bracia bertrand? Patryk, bierz tych co my będziesz miał tylko miesiąc obsuwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 11.04.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Witam, Czy ktoś orientuje się może, czy jest gdzieś w Trójmieście , bądź okolicach jakaś wypożyczalnia sprzętu ogrodniczego? Chodzi mi o glebogryzarkę - mam ok. 600 m2 ziemi do przygotowania pod trawnik . łopatą to bym chyba do Świat Wielkanocnych nie zdążył . A jeszcze do pracy trzeba chodzić Potrzebowałbym ją na jakiś jeden dzień. Dzięki za wszelkie informacje i pomoc. Pozdrawiam. Z tego co wiem to wypożyczalnia sprzętu budowlano-ogrodniczego jest przy obwodnicy pomiędzy Osową a Selgrosem (trzeba jechać od Selgrosa taka wąską asfaltową drogą biegnącą równolegle przy obwodnicy). (Osobiście pożyczałem tam zagęszczarkę do betonu przy laniu stropu). oCZYWIŚCIE jest to po stronie prawej obwodnicy jadąc z Gdyni. pozdrawiam MICHU_GDYNIA Ta wypożyczalnia sprzętu to RAMIRANT. Mają bazę w Gdyni na Hutniczej i przy Obwodnicy za Osową. Wybór sprzętu ogromny, a ceny za wypożyczenie jeszcze większe. RAMIRENT 81-062 Gdynia ul. Św. Mikołaja 59 tel. (0-58) 663-77-30 tel. kom. 0-607 26-27-08 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dejonara 11.04.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Witam ! Szukam dobrej ceny na kociołek Vitopend 100 WHEA z zamkniętą komorą spalania i podgrzewaczem 120l. Ktoś mógłby polecić jakiś namiar ? Katarzyna, Gdynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fin 11.04.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Cześć, czy budował może ktoś z Was z Kierownikiem Budowy p. Grzegorzem Cieślińskim i mógłby się podzielić opiniami na temat współpracy ? bardzo dziękujęFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 11.04.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Cześć, czy budował może ktoś z Was z Kierownikiem Budowy p. Grzegorzem Cieślińskim i mógłby się podzielić opiniami na temat współpracy ? bardzo dziękuję Fin Ja budowałem bez tego Pana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 11.04.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Witam wszystkich po długiej przerwie. Jak zwykle z prośbą o pomoc, tym razem chodzi o bramę garażową. W tej chwili mam wycenę tylko od przedstawiciela Hormann. Poszukuję namiarów na sprawdzone inne firmy. No i ile płaciliście za swoje bramy ( z napędem, montażem itp ). Aha, czy ktoś ma okna z firmy Grand z Gdyni? Pozdrawiam Ja mam Hormanna 5 m i płaciłam chyba cos koło 5000, nie jestem pewna.Zamawiałam w Boshor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fin 11.04.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Ja budowałem bez tego Pana. Gratuluje .. Chciałeś się tylko pochwalić czy może ukryłeś jakąś dodatkową treść w tym jednym zdaniu ? Fin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 11.04.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Ja budowałem bez tego Pana. Gratuluje .. Chciałeś się tylko pochwalić czy może ukryłeś jakąś dodatkową treść w tym jednym zdaniu ? Fin to miał być powiedzmy żart , nie znam gościa ot co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MICHU_Gdynia 11.04.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Cześć, szukam sprawdzonej ekipy od tynków gipsowych maszynowych z okolic Trójmiasta a w szczególności Gdyni - Chwaszczyna - Osowej.Będę wdzięczny za informacje. pozdrowionko Michu_Gdynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 11.04.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Cześć, szukam sprawdzonej ekipy od tynków gipsowych maszynowych z okolic Trójmiasta a w szczególności Gdyni - Chwaszczyna - Osowej. Będę wdzięczny za informacje. pozdrowionko Michu_Gdynia Lademan. Zdecydowanie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 11.04.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Cześć, szukam sprawdzonej ekipy od tynków gipsowych maszynowych z okolic Trójmiasta a w szczególności Gdyni - Chwaszczyna - Osowej. Będę wdzięczny za informacje. pozdrowionko Michu_Gdynia Lademan. Zdecydowanie polecam. mi się na początku też podobała jego robota, na oko, tymczasem "kąty proste" wyszły przy układaniu kafli i wykończeniówce, oczywiście mogłem reklamować bo Pan Lademan z góry deklarował że jak coś to oni oczywiście poprawią, ale nie wyobrażam sobie skuwania połowy ścian, nie wierzę zresztą żeby taki zakres poprawek miał na myśli a ja nie miałem na to czasu, chociaż wizualnie oczywiście ok, dodam że sporą część powierzchni i tak trzeba było szpachlować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MICHU_Gdynia 11.04.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 A macie jakieś namiary na tego gościa (firmę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 11.04.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 A macie jakieś namiary na tego gościa (firmę)? Lademan Zdzisław 604 424 811 Do jego pracy nie miałem zastrzeżen ... po wykonaniu. A do rzeczy: 1. Lademan ma kilka ekip. Praca może różnić się pomiędzy nimi. 2. Pracuja bardzo szybko. U mnie 200 m2 zajęło im 3 dni. 3. Uwagi na temat pracy zgłaszać NA BIEŻĄCO - trzeba ze 2-3 razy w ciągu dnia tam podejchać. Poprawiają wszystko, co zgłosisz. Ale niestety jak każdy wykonawca ma tednencje do szybkiej czyli niezbyt dokładnej roboty. Ale jak coś jest nie tak i się to pokaże - poprawią i drugi raz taki bład sie nie pojawi. Zgodnie z zasadą "upierdliwi mają lepiej" lub "jaki inwestor taki dom". 4. ŻADNEJ ściany nie szpachlowałem. Nie są oczywiście idealne w sensie super-turbo gładkości jak po szpachlowaniu, ale uważam, ze wystarczająco gładkie. WAŻNE z góry uprzedzałem, że szpachlować nie będę i ściana ma być wygładzona pod malowanie. Oczywiście dodałem, że sprawdzę z lampą co wzburzyło pana Zdzisława. Ale nawet pod lampą ściany były dobre. 5. Kąty i inne są OK i nigdzie nie miałem problemu z płytkami. Faktem jest, że miałem ściany idealnie proste (silka + robota pana Jana Sikory). Tu uwaga - nie dajcie sobie nikomu przy murowaniu wmówić że potem się wyrówna. Wyrównywanie to dodatkowa robota i albo drożej kosztuje, albo pozostanie krzywe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 11.04.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 A macie jakieś namiary na tego gościa (firmę)? Lademan Zdzisław 604 424 811 Do jego pracy nie miałem zastrzeżen ... po wykonaniu. A do rzeczy: 1. Lademan ma kilka ekip. Praca może różnić się pomiędzy nimi. 2. Pracuja bardzo szybko. U mnie 200 m2 zajęło im 3 dni. 3. Uwagi na temat pracy zgłaszać NA BIEŻĄCO - trzeba ze 2-3 razy w ciągu dnia tam podejchać. Poprawiają wszystko, co zgłosisz. Ale niestety jak każdy wykonawca ma tednencje do szybkiej czyli niezbyt dokładnej roboty. Ale jak coś jest nie tak i się to pokaże - poprawią i drugi raz taki bład sie nie pojawi. Zgodnie z zasadą "upierdliwi mają lepiej" lub "jaki inwestor taki dom". 4. ŻADNEJ ściany nie szpachlowałem. Nie są oczywiście idealne w sensie super-turbo gładkości jak po szpachlowaniu, ale uważam, ze wystarczająco gładkie. WAŻNE z góry uprzedzałem, że szpachlować nie będę i ściana ma być wygładzona pod malowanie. Oczywiście dodałem, że sprawdzę z lampą co wzburzyło pana Zdzisława. Ale nawet pod lampą ściany były dobre. 5. Kąty i inne są OK i nigdzie nie miałem problemu z płytkami. Faktem jest, że miałem ściany idealnie proste (silka + robota pana Jana Sikory). Tu uwaga - nie dajcie sobie nikomu przy murowaniu wmówić że potem się wyrówna. Wyrównywanie to dodatkowa robota i albo drożej kosztuje, albo pozostanie krzywe. To się wszystko zgadza, jak wspomniałem generalnie też jestem zadowolony, nie mniej nie jestem bezkrytyczny, bo pan Lademan gdyby pilnował swojej roboty tak jak powytykał mi "faule" ekipy od poddasza (notabene najgorszej ekipy jaką miałem na budowie) to powinien robić idealnie dobrze bez wytykania miejsc do poprawek. A przyczepić się można do każdej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 11.04.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Amys na jakim etepie budowy jesteś i gdzie dokładnie jest Twoja działka? Mieszkam kilometr od Będzieszyna i chętnie bym obejrzał jak Ci idzie, bo czytam że budujesz w Ytongu, a sam się nad tą technologią zastanawiam. Mimo,że tak blisko mieszkam to ostatni raz byłem tam dobre kilka lat temu. Pozdrawiam marjucha stan mojego domku od roku niezmienny surowy zamkniety zdjecia oddaja stan obecny (kliknij ikonke z domkiem) po swietach bede przez tydzien non-stop na budowie w bedzieszynie wiec wpadaj jak masz ochote zobaczyc nieotynkowane sciany z ytonga 40cm przy okazji opowiem dlaczego wybralem ta technologie. jak wjedziesz od strony wojanowa (tylko tak sie teraz da) i dojedziesz do konca wsi, do zakretu to po prawej jest moja dzialka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MICHU_Gdynia 11.04.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Wielkie dzięki - już do niego dzwonię. Ile bierze standardowo za m2? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 11.04.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Wielkie dzięki - już do niego dzwonię. Ile bierze standardowo za m2? pozdrawiamPilnuj go , bo namietnie gipsuje gniazdka elektryczne;-(U mnie tez miał poprawki. Wykonał je jednak bez szemrania. Ja miałam jakas fatalna ekipe. Najpierw mi rabneli bez pytania moje deski i zbili sobie rusztowanie, a potem objadali sie 1 h pomidorem w sosnowym lesie. Popukujuac rytmicznie, ze niby cos robia Załapali sie na niezłe oper....., bo mnie szlag po prostu trafił. Landemann był w tym czasie w Warszawie i nawet nie wiedział jaka "tfórczosc radosna" robia jego ludzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts