Docent - Gdańsk 10.06.2003 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 Wielkie dzięki moi mili - kamień mi spadł z serca, bo w/g zapowiedzi mojej żonki i 9 letniej córeczki miała to być kolejna piękność w moim domku - a tak będzie po równo, no i najważniejsze z kim pójść np. na mecz kosza - bo córka jakoś nie akceptuje gier zespołowych. A co do następnej pociechy to raaaaczej nie jest dobry pomysł - no chba , że wypadek przy pracy, co dość często się zdarza!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 11.06.2003 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Witam! Gratulacje dla wszystkich Rodziców szczególnie tych którzy czekają na urodziny ... . Kodi - po ile masz wełnę? Ja w Brokerze dostałem 25% upustu od ceny katalogowej na Isover i 20% na Urse. Co do kierownika to na ciągnącą się budowę mój raczej się nie zgodzi ale w razie czego mogę podać namiary - gość jest z Gdańska. O przedstawicielu Osławy pamiętam, ale w domu teraz nawet jeść nie mam kiedy . Poszukuję kanałów do rozprowadzenia ciepłego powietrza z kominka w podłodze -prostokątnych. Jedyne jakie na razie znalazłem to Jotul po 40-50 zł za kształtkę - może macie coś taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 11.06.2003 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Gabi - nie wiem co będzie. Beata czuje że dziewczynka i niech tak zostanie. Potwierdzenia jednak nie ma. Zachar - wełnę mam po 11.40m2 Isovera - Uni mata, gr.15cmNie wiem czy lepsza cena, ale jaka by nie była to już trudno - mam ją kupioną. Co do rozprowadzenia powietrza, to biorą albo z jotula albo z Darco. Wiejdź na ich stronę, wiem że koleś z Gdańska handluje ich materiałami. Robota nie jest trudna, choć mi się spieszyło i zleciłem tą robotę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 11.06.2003 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Witam Docent - gratulacje za przedłużenie rodu, teraz jeszcze tylko dom i drzewo Zachar - spróbuj u kominkarza na Kartuskiej (róg przy skręcie na Morene w strone Carrefour'a). Kupowałem u niego kształtki do doprowadzenia powietrza z zewnątrz (mam je w podłodze). Płaciłem 25 zł/mb za przekrój 5x15 i chyba 27 zł za kolanko. Gość ma otwarte codziennie do 17, a w sobote do 13. Są one wykonane z blachy. Pozdrawiam B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 11.06.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Panie i Panowie - od jutra tzn. 12.06. do 22.06 jestem na urlopie. Walczę z poddaszę i cekolowaniem. Kto ma ochotę może mnie odwiedzić. Jestem zawsze pod kom. 606-701-346. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 11.06.2003 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 KODI - przyjadę do Ciebie w sobotę - wcześniej dam znaćBenicio - czy nóżka już w porządku i czy pojawiasz się na budowie? Potrzebuję namiary na spychacz do zdjęcia humusu w okolicach Banina jeśli ktoś zna proszę o nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 11.06.2003 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Sorry, ze tak tylko na slowo, ale nie mam czasu. GRATULACJE! Nie mow tak chop, jak wybudujesz chate to stwierdzisz ze cos w niej pusto i machniesz trzecia pocieche. A nuz wyjda blizniaki Pozdrawiam i zycze szczesliwego rozwiazania! Jaca_dwa_razy_za_soba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimas_gdynia 11.06.2003 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Cześć , dołączam do WAS! Zacząłem budowę w Gdyni - Suchy dwór! Mam pytanie , które się na pewno "przewaliło" przez forum - dachówka. mam zamiar wybrać dachówkę Wiekor-a - holenderkę. Czy macie jakieś sugestie ; gdzie tanio kupić , dobre wykonawstw , może jakiaś alternatywa - Rupp, Roben etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 12.06.2003 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Czesc ForumowiczeKlimas: poczytaj wczesniejsze posty - moze zainteresujesz sie RuppCeramika. Masz juz jakies wyliczenia z Wiekora, informacje o upustach? Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 12.06.2003 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Witam Docent Noga jeszcze w gipsie (zdejmuje w najbliższy poniedziałek wieczorem) i do tego czasu może będe na budowie - ale o porze, ktoórej nie moge przewidzieć, także proponuję któryś dzień po poniedziałku. Do wyboru, do koloru - który, zgadamy sie co do tego. Koparka - spróbuj zadzwonić do pana Kazimierza Lodemana 681 - 79 - 76 lub 501 - 222 - 123. Sam z jego usług nie korzystałem, ale gość jest "bardzo sprytny i w godzine zrobi tyle, co inny w dwie godziny" - to cytat znanego nam obu pana Juźwiaka (on sie chyba pisze przez "u", a nie przez "ó" ). Markus Witam. Wiekora sprzedaje Ambit, Ruppa napewno możesz dostać w BAT'cie. Jedni i drudzy polecają wykonawców, zresztą przewijali się oni w tym wątku. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 12.06.2003 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 JACA - jak dobrze zrozumiałem to Twój aktualny stan jest 2+2 i na ty m kończysz, czy będziesz próbował dalej? - chałupkę masz dużą więc nie będzie problemu. BENICIO - dzięki za namiary ( czy on jest z Banina, a może wiesz ile bierze za tą usługę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 12.06.2003 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Hej Docent Gość nie jest z Banina, jest bodajże z wiochy o nazwie Lniska (mogłem coś pomylić w nazwie), ale Banino obsługuje napewno - pracował chociażby u pana Juźwiaka, czyli jakieś 30 metrów od Ciebie . Chyba bierze 70 zł/h, ale to całkowicie niesprawdzona informacja. Standardem jest 60 zł/h, ale tak jak napisałem wcześniej podobno "jest bardzo sprytny i szybki". Sam zdecydujesz czy go brać czy nie, a o opinię dokładniejsza zapytaj pana Juźwiaka. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 12.06.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 KLIMAS - witamy Ja mam wiekora. Poczytaj historie naszego 3citty forum to bedziesz wiedzial wszystko. Polecam. No i witamy! LODEMAN -> tez u mnie robil Mozna brac i to lokalny zawodnik wiec bedzie patriotycznie. DOCENT - nie wiemy z zona czy koniec czy nam kiedys cos nie odbije Zobaczymy jak sie przeprowadzimy i odzipniemy. Pozdrawiam JACA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 12.06.2003 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Wczoraj cos mnie podkusilo i jadąc w drodze z Chojnic do Starogardu wstapilem w Starogardzie do Brokera. Chcialem popytac o dekarzy ktorych by polecali, podpytac o to co sądzą o RuppCeramice. Wczesniej rozmawialem tylko z ich pracownikami z Tczewa i bylo zawsze bardzo uprzejmie i miło.Niestety w Starogardzie okazalo sie ze Broker tak naprawde nie sprzedaje Ruppa (w przeciagu ostatniego roku tylko 1 klient na Ruppa), a preferuje Robena. Trudno, ich problem. Poza tym mialem juz oferte z Tczewa i wiedziałem ze nie sa w stanie zaoferowac super upustu.Chwila rozmowy z fachowcem od dachow. wszystko ok. W tym momencie włącza sie do rozmowy drugi z pracownikow Brokera, zaczyna narzekać na konkurencję, dziwić się dlaczego wybrałem Ruppa a nie Robena, tworzyć insynuacje ze konkurencyjne firmy puszczają na rynek dachówkę 2 kategorii, itd. Zadzwonił do przedstawiciela Ruppa - po rozmowie telefonicznej stwierdzil że w zeszłym roku jedna z firm trojmiejskich kupiła dużą partię dachówki Syriusz w kolorze czerwień naturalna i sprzedaje ją teraz z dużym rabatem. Dachówka jest nieangobowana i "podobno" złej jakości. Sprawdziłem te informacje dzisiaj bezposrednio w Ruppie - rzeczywiscie dachowka jest z zeszlorocznej oferty, ale jest w 1 gat. Roznica pomiedzy tą czerwienią naturalną aktualnie wprowadzaną na rynek, a zeszłoroczną to to ze tegoroczna jest angobowana. Mysle ze tą zeszłoroczną można porownac pod wzgledem jakosci i wykonania do czerwieni naturalnej z Robena. Ogolnie mam uczucie "wstretu" do zachowania pracownika Brokera - ktorys raz spotykam sie z podejsciem handlowym - "oczernij konkurencje, chwal tylko swoje produkty, a zdobedziesz klienta". Mało słów na temat roznic w sposobie produkcji dachowki, gwarancji, roznic w ukladaniu dachu, tylko od razu szukanie dziury, dlaczego ktos inny dał większy upust. Ciekawe nie? Moze zakłada organizację charytatywną?Wszystko wygląda tak, że klient nic nie wie, pyta o głupoty, chce mało zapłacić... Ciekawe, może my forumowcy, z racji tego że chcemy wiedzieć coś o tym co kupujemy jesteśmy największym przekleństwem dla hurtowni budowlanych? Pozdrawiam(Juz) zmeczony budowaniem (a raczej kupowaniem)Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 12.06.2003 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Adamski - już wcześniej pisałem o dachówce RUpp Ceramika - Sirius, - w hurtownii na Przymorzu na początku marca była ona w promocji zdaje się po 24 zł za m kw. - ale tylko dachówka podstawowa- wszystkie dodatki były w normalnej katalogowej cenie . Zdziwienie jednak było moje jak zajrzałem do jednego z nr. Muratora i przeczytałem, że producent tej dachówki daje na nią tylko 10 lat gwarancji - coś nie tak. A tak z ciekawości na ile utargowałeś się na tą dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 12.06.2003 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 ADAMSKI - powtorze jeszcze raz - slyszalem sporo niepochlebnych opinii wlasnie o Syriuszu i to tym nieangobowanym. Jest to jeden z powodow z ktorego wraz z zonka zesmy z niego zrezygnowali - bo to byl nasz wybor - jest ladna Pomijajac sprawe totalnego braku profesjonalizmu, wydaje sie ze cos w tej jakosci (o ktorej mowil kolo z Brokera) moze byc. Slyszalem, ze poziom nasiakliwosci wlasnie w Ruppie jest dosc wysoki - czytaj glony, mikro a potem maaakro pekniecia i ogolnie kiepskie noszenie sie. Przyjrzyj sie uwaznie bo potem bedzie kla Pozdrawiam Jaca PS> LUDZIE! Gdzie mozna dostac wentylatory kanalowe - please! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 12.06.2003 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 witam panstwa po malej przerwie, widze ze spoleczenstwo nam sie powieksza - bardzo ladnie kupilem kominy z zepela (http://zepel.com.pl/kominy)cena ok. 5600poogladalem sobie dachoweczki i niestety nie podoba mi sie sirius. natomiast bardzo mi sie podoba karpiowka creatona cena 21 tys razem z orynnowaniem, oknami (5 szt) i wykonczeniem - czy tanio hm?wiekor renesansowa miedziana 17 737 z cala reszta j/w i blachodachowka plastizol 13 864 z cala reszta j/w moja pow. 160m2. znalazlem w pruszczu hurtownie bloczki bk24 z oslawy 4,88, styropian fs15 z frezem 118, bez frezu 113, folia kubelkowa 4,95/m2 , waz drenarski 2,51/mb przed upustem.problem ze majster twierdzi ze zalatwi taniej z bodaj ol-transu z tamtad dostalem bb i wygladaja calkiem przyzwoicie. niesteyty na nie bylem nigdzie w niedziele odpoczywalem po egzaminie z anglika (zaliczony) i przygotowywalem sie do kolejnego wieczorem tez w niedziele a sypnal mi sie rozrzad w samochodzie w czasie powrotu z budowy na szczescie 1 km przed domem koszt 1200 w plecy. Uslugi ziemne gosc z bojana 603642014 niedrogi tak mi sie wydaje. drzewo z szemud ale jeszcze nie jest przyklepane. a teraz pytanie kiedy mam robic wyjscia kanalizacyjne? mury ruszaja od poniedzialku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 12.06.2003 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Clark - w/g mnie kanalizę musisz zrobić przed zrobieniem wylewki na gruncie - w zależności od tego kiedy to będziesz robił - można przecież także po zadaszeniu budynku. Ale najlepiej po wymurowaniu ścianek fundamentowych w trakcie wsypywania piasku do środka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 12.06.2003 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 obawiam sie tylko czy nie popenie przy ty jakis bledow.majster mnie zaproblemil z kominem jak ustwic wyczystke przy kominku i ze do tego bedzie potrzebny gosc ktory sie na tym zna czy mozecie cos o tym napisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jureks 12.06.2003 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Witam, ale Clark gonisz!!Ja niestety musialem zrobic malą przerwę i ożenic się z moją -dotej pory -nieslubna. Mam już papiery na budowe i ruszam niewiem kiedy ( niechcący wbabralem się w obrzydliwie wielką robotę i musze kiblować w bielsku ). Ale prawdziwie moja poślubiona ma talent i chyba domek zbuduje za mnie. PozdrawiamTrzymajcie się betoniarek, pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts