clark 12.06.2003 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 cze jureks wszystkiego naj na nowej drodze co robic, szkoda czekac. ogladalem miejsce gdzie bedziesz sie budowal to znaczy okolice bo miejsca nieznama jakos glupio bylo mi pytac naszego kierownika pedze ale jakis przeciek mi sie w k-cie zrobil bo pieniadze zaczely jakos znikac , a zapomnialbym ja placilem za beton 160/m3 plus cala reszta wiec to znacznie mniej niz pisales musze sie postarac o telefon to ci podam u mnie majster zalatwia takie rzeczy jak moze taniej niz ja. planuje miec piwnice do przyszlego piatku. zobaczymy teraz sie martwie o kanalizacje i doprowadzenie powietrza do kominka. jakbedziesz przejazdem to mozesz zajechac na ulice tartaczna to ta obok piekarni budowa jest na koncu ulicy. w zasadzie to wszyscy moga tam zajzec i powiedziec co sie dzieje nie tak. jureks kiedy planujesz zaczac. pozdrowienia dla zonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimas_gdynia 13.06.2003 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Adamski - mam wycenę Rupp-a i Wiekora. Różnice są niewielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 13.06.2003 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Czesc bractwo budowlane Informacje wprost z Ruppa-firma ktora kupila w zeszlym roku dużą partię dachowki Syriusz w kolorze czerwien naturalna to Seiger (jezeli jest na Przymorzu to pewnie mowimy o tym samym). Matelbud w Gdyni na ul. Hurtniczej daje 20% upustu na wszystkie elementy z Ruppa. Sprawdzilem - Rupp zarecza za nich, poza tym w watku "dachowka cementowa czy ceramiczna" w "Wymianie doswiadczen" jest osoba kupujaca wlasnie Syriusza w Matelbudzie w Lublinie (maja tam takze placowke). W zwiazku z tym ze podobno Matelbud (oprocz Bata) jest najwiekszym odbiorcem Ruppa w Pomorskim to maja juz na wystawkach u siebie, no i w sprzedazy dachowke syriusz angobowana w kolorze czerwien naturalna (nowosc, wprowadzona na rynek w tym roku). Jaca: tego Syriusza ogladales w zeszlym roku, czy teraz? Co do jakosci - z wygladu solidna, stopien nasiakliwosci wg producenta ponizej 5%, gwarancja na 20 lat (nasiakliwosc tez na 20 lat). Co do mnie dodam ze mam dach 4spadowy - zreszta mozecie go zobaczyc pod adresem http://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?cat=1010700&pid=23&form=advanced&seek=Manuela;0;0;;;0;0;0;;;;;;;0;0;1&ExtraNavText=Manuela Poza upustem Matelbut dolozyl transport do Tczewa gratis i skladowanie towaru do wrzesnia. Tak wiec warunki niezle. Jeszcze nie podpisalem umowy, chce jeszcze zobaczyc oferte i wycene Wiekora. Zreszta w przyszlym tygodniu zobacze jak wyglada Wiekor na dachach Na decyzje mam 2 tygodnie - tyle czasu utrzymaja oferte Ruppa. Jureks: gratuluje! Ladne masz tempo Slub, budowa domu, czas rozejrzec sie za jakims drzewkiem, no i ... Clark: co do dachu - mam tych metrow troche wiecej - 220 - na razie Rupp lacznie z 4oknami Fakro i orynnowaniem Marleya kosztuje mnie po upustach 22 tys. Raczej na Creatona sie nie zdecyduje, podejrzewam ze cena bylaby powyzej 30tys. Co do komina Zapela - napisz moze co w ta cene wchodzi. Dostalem na kiermaszu w Bacie wycene z Schreyera - na 5550zl (juz z upustem 10%)przy czym mialem udziwnione zamowienie (komin nr1:kominek, gaz,piec weglowo-drzewny, wentylacja+komin nr2:3xwentylacja). Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 13.06.2003 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Mam zapytanie - czy ktoś nie ma czasem do sprzedania dobrej betoniarki ( 150) - proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 13.06.2003 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Aha, jeszcze co do Syriusza to niedaleko mojego bloku stoi swiezo postawiony domek pokryty wlasnie Syriuszem. Domek wyglada swietnie, wedlug projektu "Maly dworek" (tez taki kiedys rozwazalismy), dachowka w kolorze czerwien miedziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 13.06.2003 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 ADAMSKI - dachowke ogladalismy w okolicach pazdziernika/listopada. Nie byla to zdecydowanie angoba i to podejrzewam zadecydowalo. A jesli chodzi o kanalize/powietrze_do_kominka to u mnie bylo tak, ze wszystko bylo zasypane piachem a potem ekipa przed pierwszymi wylewkami, szpadelkiem zrobila rowki i spadki tam gdzie trzeba, jak trzeba i wsadzila wszystkie rury (u mnie tez peszele do elektryki). Potem zalane i zapomniane... Gratuluje nowemu zonkosiowi. Jak to napisal ADAMSKI - powiedzialo sie A to trzeba powiedziec i B, a potem C, a potem.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 13.06.2003 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Witam wszystkich,Szukam hydraulika do polozenia kanalizacji pod chudziakiem. Ile placilisci za taka prace?Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 13.06.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 500zł za cała kanalizętel: 678-35-08KozerskiPolecam ich jako ekipę ogólnobudowlaną.Nam robili kanalizę, oczyszczalnię i płyty gk a rodzicom budują dom pod dach - bardzo ładnie i czysto i do tego cena bardzo konkurencyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 16.06.2003 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Żyjecie ??? Ostatni mail z 13-ego, czyżby był tak pechowy, że wszystkim odcięło dostęp do internetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 16.06.2003 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Taaa - wszyscy siedza cicho i czekaja na lepsza pogode.... Wlasciwie to mozna sie cieszyc, bo ile czasu moze tak palic. Niech nasza przyroda ma nieco luzu. Matka Natura wie co robi. Pola za oknami nam sie zazielenia bo ostatnio juz nieco podeschly Pozdrawiam i siedze cicho dalej choc dzis bede mial nocne rande vois z moim domkiem - czeka mnie zalozenie paru swietlowek w jednej z przemyslnych wnek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 16.06.2003 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Jaca_V40: będziesz jutro na budowie? Jak się wyrobię normalnie w pracy to po 17:00 zjawiłbym się w Baninie.PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 16.06.2003 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Jest pewna szansa ze bede bo ok. bodajze 18:00/18:30 jest spotkanie w sprawie kanalizy na ktorym musze byc. Postaram sie wiec urwac z roboty aby w okolicach tej pory byc na dzialce. O szczegolach mozemy pogadac jutro. OK? Juz sie ciesze na spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 16.06.2003 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Juz sie ciesze na spotkanie Ja także Jutro uzgodnimy wszystko. Może ktoś jeszcze się pojawi w Baninie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 17.06.2003 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 Niestety, z przyczyn losowych nie mogę przyjechać dzisiaj do Banina Padł dysk w domowym komputerku, a żona musi na jutro przygotować ostatnie konspekty do szkoły - czeka mnie szybka instalacja drugiego dysku, oprogramowania i wklepywanie tekstu. Złośliwość rzeczy martwych ... Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu sobie to odbiję. Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 17.06.2003 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 Dziś mam koniec tynkowania - do Banina niestety nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 17.06.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 No i wszystko jasme. Szkoda. Inna sprawa, ze i tak mam cholernie malo czasu Przelozymy na pozniej - moze bedzie lepiej Pozdrawiam Jaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 17.06.2003 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 Jaca - wspominałeś coś wcześniej, że można uzyskać bezpłatnie gruz - jeśli dalejjest to aktualne to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 17.06.2003 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 wczoraj ruszyla ekipa i sciany piwnicy zaczely rosnac - ale buzka sie cieszy . adamski - jeslichodzi o komin to: komin_1 - dl. 11m. sklad-pustaki dymne+wentylacyjny (pustaki keramzytowe), pustaki wentylacyjne, wklady ceramiczne, welna mineralna, akcesoria typu kratki drzwizki i taki tam inne. Komin_2 to samo tylko dlugosc 8 m i bez pustakow wentylacyjnych poprostu jeden pustak z przewodem dymnym i wentylacyjnym. srednica dymnych 200. super jest widziec obrys pomieszczen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 17.06.2003 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 wczoraj ruszyla ekipa i sciany piwnicy zaczely rosnac - ale buzka sie cieszy . Zazdroszczę ja jeszcze czekam na papier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 17.06.2003 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 To sobie wyobrazam jak sie gotujesz.ale co tam pewnie zaraz go dostaniesz, kiedy skladales papiery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts