kolia 05.05.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Witam szanownych forumznawców Wybudowałam dom na wybrzeżu pomorskim i jak do tej pory wszystko było w miarę proste. Do czasu kiedy musiałam podjąc decyzję o stolarce otworowej. Po zebraniu i przeanalizowaniu ofert (nie kieruję się tylko ceną ale przedewszystkim jakością i funkcjonalnością okna ) pozostały mi dwie firmy do wyboru. Pierwsza to Avante reprezentowana przez Megabud z Rumi, a druga to Vetrex z Tczewa. Oferty są cenowo zbliżone róznica jest bardzo mała, ale okna Avante mają lepsze bajery w standardzie. Proszę niech mi ktoś pomoże podjąc decyzję, napiście jeśli korzystaliście z jednej bądz drugiej firmy. Jeśli Avante są robione w Elblągu - Technika Okienna - to ja takie mam i póki co jestem zadowolona, ale za dużo Ci nie powiem, bo dom w stanie surowym to i używać ich za bardzo nie było kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duża 05.05.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 czy jest ktoś kto buduje w tczewie lub okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 05.05.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Hej gdzie w trojmiescie mozna kupic materialy do instalacji odkurzacza centralnego oraz zasiegnac fachowej porady na ten temat pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 05.05.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Hej gdzie w trojmiescie mozna kupic materialy do instalacji odkurzacza centralnego oraz zasiegnac fachowej porady na ten temat pozdrawiam U Pawła - znajdziesz go w ogłoszeniach drobnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.05.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Czy ktoś ma namiar na jakiegoś dobrego wykonawcę ogrodzeń lub orientuje się w stawkach jakie chodzą na 3-miejskim rynku? W Rumii jest duzy producent siatek. Musze pogrzebac za nazwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 05.05.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 O Gosia, jak tam namiary na ziemię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.05.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 O Gosia, jak tam namiary na ziemię?O, słuchaj bede miała tansza, ale dopiro w czwartek sie dowiem o namiary, bo babka zaczyna mi robic ogród i wtedy przyjada z ziemia.Nie odzywałam sie bo po co przepłacac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 05.05.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 O Gosia, jak tam namiary na ziemię?O, słuchaj bede miała tansza, ale dopiro w czwartek sie dowiem o namiary, bo babka zaczyna mi robic ogród i wtedy przyjada z ziemia.Nie odzywałam sie bo po co przepłacac A ja myślałam, że zapomniałaś Mea culpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.05.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 O Gosia, jak tam namiary na ziemię?O, słuchaj bede miała tansza, ale dopiro w czwartek sie dowiem o namiary, bo babka zaczyna mi robic ogród i wtedy przyjada z ziemia.Nie odzywałam sie bo po co przepłacac A ja myślałam, że zapomniałaś Mea culpa Nie, nie, nie pamietałam, ale dostawca ziemi sie zmienił;-)zapraszam po 10 mam nadzieje, ze wtedy juz rzynajmniej kawałek ogrodu bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.05.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Słuchajcie, planuje zakupic folie, tzn nie folie ale taki patent do oczka wodnego. ktos bedzie robił u siebie i byłby zainteresowany?Moze da rade jakas lepsza cene uzyskac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiupomorze 05.05.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Czy ktoś ma namiar na jakiegoś dobrego wykonawcę ogrodzeń lub orientuje się w stawkach jakie chodzą na 3-miejskim rynku? W Rumii jest duzy producent siatek. Musze pogrzebac za nazwa Producent siatki i ogrodzen znajduje się w Redzie ul. Obwodowa niedaleko BATU. Mam od niego siatke i słupki powlekane już 4 rok i są oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 05.05.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Czy ktoś ma namiar na jakiegoś dobrego wykonawcę ogrodzeń lub orientuje się w stawkach jakie chodzą na 3-miejskim rynku? W Rumii jest duzy producent siatek. Musze pogrzebac za nazwa chyba w Bolszewie, mi na razie chodzi o to ile może wykonawca wołać za robociznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 05.05.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Może ktoś z Was polecić taniego i dobrego geodety z okolic Pruszcza Gdańskiego.Jestem na etapie papierów i muszę zrobić mapkę do celów projektowych.Ile to Was kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 05.05.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Słuchajcie, planuje zakupic folie, tzn nie folie ale taki patent do oczka wodnego. ktos bedzie robił u siebie i byłby zainteresowany?Moze da rade jakas lepsza cene uzyskac? a może dno wyłożyć gliną? folia w końcu się rozerwie, u moich teśców np raz wlazł w oczko pies ... ale oni mieli jakąś lipną folię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiupomorze 05.05.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Witam szanownych forumznawców Wybudowałam dom na wybrzeżu pomorskim i jak do tej pory wszystko było w miarę proste. Do czasu kiedy musiałam podjąc decyzję o stolarce otworowej. Po zebraniu i przeanalizowaniu ofert (nie kieruję się tylko ceną ale przedewszystkim jakością i funkcjonalnością okna ) pozostały mi dwie firmy do wyboru. Pierwsza to Avante reprezentowana przez Megabud z Rumi, a druga to Vetrex z Tczewa. Oferty są cenowo zbliżone róznica jest bardzo mała, ale okna Avante mają lepsze bajery w standardzie. Proszę niech mi ktoś pomoże podjąc decyzję, napiście jeśli korzystaliście z jednej bądz drugiej firmy. Jeśli Avante są robione w Elblągu - Technika Okienna - to ja takie mam i póki co jestem zadowolona, ale za dużo Ci nie powiem, bo dom w stanie surowym to i używać ich za bardzo nie było kiedy Ja mam okienka drewniane Firmy "Dziadek" kupione u wspomnianego przedstawiciela z Rumi, znajomemu go poleciłem i zakupił u nich okna Avante oraz drzwi wejściowe Gerda i brame garażową. Wynegocjonowaliśmy całkiem niezły rabacik na całość. Montaż odbył się w jeden dzien. Okienek trochę zazdroszczę znajomemu ale moje są też ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 05.05.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Czy ktoś ma namiar na jakiegoś dobrego wykonawcę ogrodzeń lub orientuje się w stawkach jakie chodzą na 3-miejskim rynku? W Rumii jest duzy producent siatek. Musze pogrzebac za nazwa chyba w Bolszewie, mi na razie chodzi o to ile może wykonawca wołać za robociznę W Bolszewie jest dwóch - Siatex oraz Marpol (chyba) sš koło siebie czyli zaraz obok Porty. Jedziecie na Szczecin i na wiatłach koło hotelu Victoria skręcacie w prawo a za kociołem jeszcze raz w prawo i jeden jest po prawej a drugi kilkaset metrów dalej po lewej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 05.05.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Dnia 29.04.2006. odbył się w obecności nieustających opadów cieczy atmosferycznej o nieokreślonej konsystencji coroczny GRRRILL okazjonalny z okazji braku okazjina tę okoliczność. Na uroczystość rozpalania nie przybył nikt, ponieważ odbyła się ona zanim ktokolwiek przybył, natomiast na sam akt pieczenia stawiły się grupki Szanownych Gości o pseudonimach : CMYK, Lilaszek, Ansi oraz Kolia, co zaowocowało przypaleniem 2 kg. chabaniny w panierce i 4 kg kiełbachy bez panierki. W trakcie konsumpcji pieczonych dóbr oraz płynnych darów browarów krajowych i zagranicznych omówiono szereg kluczowych tematów budowlanych oraz cztery szeregi tematów pobocznych, wydeptano 2 hektary zdziczałego trawnika, wypłoszono cały okoliczny inwentarz faunistyczny (w tym jednego rudego lisa i 732 ślimaki wstężyki), wymęczono, wytaplano i utuczono jednego piesa domowego (canis sapiens gera), zastraszono jednego kota łazienkowego, oraz premieszczono dwie taczki materiału budowlanego w postaci podsypki żwirowo-piaskowej niepłukanej. Efektem wielostronnych porozumień i ustaleń było ustalenie, że niczego nie ustalamy i każdy zostaje przy swoim, co zaowocowało stwierdzeniem, że jedynym rozwiązaniem pozostaje ponowne rozpalenie grila w bliżej nie ustalonym terminie i z góry ustalonym miejscu. Z czego bardzo się cieszymy i bardzo nam miło. Żałuję , że nie byłem , ale mam nadzieję że co się odwlecze to nie uciecze... Swojš drogš troche wymarzłem w tej Norwegii pod namiotem marzšc o grillu lub ognisku oraz jakim wielgachnym kebabie...bo na chińskie zupki nie mogłem patrzeć . PS z dowiadczenia grillowo-ogniskowego wiem że zajefajne jest ognisko z kiełbaskami oraz grill - ma ono niezapomniany klimat i dłużej się przy nim siedzi...może cos takiego wymylimy na lato? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.05.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Słuchajcie, planuje zakupic folie, tzn nie folie ale taki patent do oczka wodnego. ktos bedzie robił u siebie i byłby zainteresowany?Moze da rade jakas lepsza cene uzyskac? a może dno wyłożyć gliną? folia w końcu się rozerwie, u moich teśców np raz wlazł w oczko pies ... ale oni mieli jakąś lipną folięNie, nie ta moja to jakies cudo sie nie przerywa, jakas EPD, albo cus w tym stylu.Hamerykanska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.05.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Słuchajcie, planuje zakupic folie, tzn nie folie ale taki patent do oczka wodnego. ktos bedzie robił u siebie i byłby zainteresowany?Moze da rade jakas lepsza cene uzyskac? a może dno wyłożyć gliną? folia w końcu się rozerwie, u moich teśców np raz wlazł w oczko pies ... ale oni mieli jakąś lipną folięA, swoja droga miałam zapytac jak kostka?Zadowoleni jestescie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaD 05.05.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Słuchajcie, planuje zakupic folie, tzn nie folie ale taki patent do oczka wodnego. ktos bedzie robił u siebie i byłby zainteresowany?Moze da rade jakas lepsza cene uzyskac? a może dno wyłożyć gliną? folia w końcu się rozerwie, u moich teśców np raz wlazł w oczko pies ... ale oni mieli jakąś lipną folięNie, nie ta moja to jakies cudo sie nie przerywa, jakas EPD, albo cus w tym stylu.Hamerykanska A to może my bylibymy zainteresowani jak to takie cudo (akurat wykopalimy oczko ). Czy można jaki link albo cu aby o tej super foli poczytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts