Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

Jestem nowa na tym forum ( mam na imie Justyna :) ), chcemy rozpoczac nie długo budowe GLX31 i poszukujemy dobrej ekipy budowlanej. Najlepiej gdzies z Gdyni , okolice .

Z góry serdecznie dziekuj.

bardzo ładny projekt studia Atrium. Z dobrym wykonawcą możecie miec problem, napisz kiedy chcecie zacząc i gdzie to zapodam temat moim wykonawcą może się zainteresują chociaż wiem że mają pracy dużo.

Witam wszystkich serdecznie. Tu Michał maż Justyny : -)

Obecnie jesteśmy w trakcie "oczekiwania" na warunki przyłączy z Gminy i Energi, oraz na przepisanie warunków zabudowy.

W tym wypadku myslę że bedziemy mogli zacząć budować najwcześniej koniec sierpnia / początek września.

Plan na ten rok - stan surowy pociągnięty do stropu : -) zabezpieczony na zimę.

Działkę mamy w Regulewie-Łężycach. Połowa drogi jadąc z Gdyni do Koleczkowa. Dokładnie 6,5 km od Domu towarowego Chylonia : -)

pozdrawiam

Własciwie teraz to juz po ptakach, ale mam nadzieje ze wiesz ze macie działke obok wysypiska smieci? i przy zachodnich wiatrach w rogulewie po prostu smierdzi

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://wejherowo.naszemiasto.pl/samorzadowiec_pomorza__powiat_wejherowsk/specjalna_galeria/3619.html

....nie myślicie, ze to czysta ściema?

Pytanie dotyczy mieszkańców Gminy Szemud :evil:

Nie, to nie ściema. Wójt jest laureatem za rok 2005

A, pezpraszam bardzo, co takiego dokonał Wójt?Bo ja mam wrazenie, ze Szemud zostaje w tyle za innymi gminami. W Zukowie piekne asfaltowe drogi zaraz kłada, a u nas co?nawet starych nie potrafia załatac

http://wejherowo.naszemiasto.pl/samorzadowiec_pomorza__powiat_wejherowsk/specjalna_galeria/3619.html

A, pezpraszam bardzo, co takiego dokonał Wójt?Bo ja mam wrazenie, ze Szemud zostaje w tyle za innymi gminami. W Zukowie piekne asfaltowe drogi zaraz kłada, a u nas co?nawet starych nie potrafia załatac

Dlatego to głosowanie dla mnie to jedno wielkie nieporozumienie i chyba jakiś dobry żart !

Dlatego to głosowanie dla mnie to jedno wielkie nieporozumienie i chyba jakiś dobry żart !

Dokłądnie, na informatyce chyba na lekcjach głosuja

Słuchajcie, no z pewną niemiałością :oops: Wam powiem, że już i czarny i szara kotka mają domki (czarny zaklepany :) ), ale została mi jedna bidula - szara z rudą czapeczką Może jednak kogoś namówię na kotkę przytulankę, która mruczy jak traktor....Tylu tu nowych forumowiczów, a i starszych stażem też :) Podaje link, jakby co :) Gdzieś tak w połowie wątku jest zdjęcie koteczki - Czapeczki

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=71571

No proszę, nie każcie kociakowi długo czekać...W razie zainteresowania piszcie na priva, żeby nie zaśmiecać, bo kolejna "burza" gotowa :)

Własciwie teraz to juz po ptakach, ale mam nadzieje ze wiesz ze macie działke obok wysypiska smieci? i przy zachodnich wiatrach w rogulewie po prostu smierdzi

Mylisz się gosiu@.

Bylismy w 100% świadomi naszego wyboru i w Regulewie nie śmierdzi :) .

Wysypisko, a raczej przetwórnia śmieci "Eko dolina" jest ok 3 km na północ od naszej działki za kawałem pola i dwoma liniami lasu.

Pozatym jest to "trochę inne" wysypisko niz to np w Szadułkach, robione od podstaw wg standartow unijnych za sporą kasę pochodzącą z dotacji.

Dla zainteresownych link.

http://www.przeglad-techniczny.pl/arch/2005/12/EKODOLINA.htm

http://www.ekodolina.pl/system/FCKeditor/editor/filemanager/browser/mcpuk/connectors/php/files/Image/lokalizacja.jpg

Temat zostałe przez nas zbadany ( i obwąchany przy różnorakich wiatrach ;-) ) dokładnie zanim podjeliśmy decyzje. Eko dolina nie będzie dla nas w ŻADEN sposób uciążliwym zakładem.

A lokalizacja jest dla nas "miastowych" idealnym kompromisem. Na dobrą sprawę wyprowadzamy sie z miasta mając do niego caly czas "rzut kamieniem". :- )

A lokalizacja jest dla nas "miastowych" idealnym kompromisem. Na dobrą sprawę wyprowadzamy sie z miasta mając do niego caly czas "rzut kamieniem". :- )

Ciesze sie, ze byliscie swiadomi. Ja mam znajomych którzy mieszkaja w Roguewie i narzekaja na zapachy. Zreszta sama czułam namacalnie w trakcie przejazdu tamtendy. nazwa Eko dolina jest mylaca i spotkałam wiele osob które nawet nie przypuszczały, ze to wysypisko. No, ale najwazniejsze, ze Wy jestescie zadowoleni i była to swiadomo decyzja :p

Mi proponuje wykonawca 3900zł za robotę (290 m kw. ) plus materiały - z moich obliczeń to max 1000 zł. Czyli suma sumarum za 1 m kw wychodzi ok. 17 zł.To chyba jednak nienajgorsza cena.

Miesiąc temu robił mi tynki Pan Toporek - cena ta sama - jakościowo rewelacja - nawet mój inspektor potrafiący dostrzec dziurę w całym był pełen najwyższego uznania. Podobnie z wylewkami. Polecam.

Mi proponuje wykonawca 3900zł za robotę (290 m kw. ) plus materiały - z moich obliczeń to max 1000 zł. Czyli suma sumarum za 1 m kw wychodzi ok. 17 zł.To chyba jednak nienajgorsza cena.

Miesiąc temu robił mi tynki Pan Toporek - cena ta sama - jakościowo rewelacja - nawet mój inspektor potrafiący dostrzec dziurę w całym był pełen najwyższego uznania. Podobnie z wylewkami. Polecam.

Potwierdzam, u mnie Toporek robił wylewki i "mistrzostwo swiata "cudne, po prostu cudne sa

:p

A czy ta cena to jest razem z materialem

I jak to wyglada np. ze zwirem koles sam sobie dowozi, czy trzeba go w zwir "zaopatrzyc" bez wzgledu na to czy jest to z materialem czy bez

Piotr

Słuchajcie potrzebuje pomocy - ekipa, która miała mi robić elewacje zostawiła mnie na lodzie - a umawiałam się z nimi już od jesieni zeszłego roku :(

POTRZEBUJE TAKIEJ EKIPY.

Dzwoniłam już pod następujące namiary:

p. Klechowicz 606-103-675

Radek 606 -443 -494

Freitag 604-455-684

p. Wicki 693-379-089

Sikora 681-71-42

niestety nikt z powyższych albo nie ma czasu albo już się tym nie zajmuje.

Macie jakieś namiary ? :() :o

I jak to wyglada np. ze zwirem koles sam sobie dowozi, czy trzeba go w zwir "zaopatrzyc" bez wzgledu na to czy jest to z materialem czy bez

Piotr

Cena z materiałem w przypadku firmy P. Toporka oznacza, że otrzymujesz gotowy produkt a cała reszta to już jego problem. Przynajmniej tak ja się z nim umawiałem.

Słuchajcie potrzebuje pomocy - ekipa, która miała mi robić elewacje zostawiła mnie na lodzie - a umawiałam się z nimi już od jesieni zeszłego roku :(

POTRZEBUJE TAKIEJ EKIPY.

Radek 606 -443 -494

Freitag 604-455-684

p. Wicki 693-379-089

Sikora 681-71-42

Witaj sąsiadko :wink:

Mam umówioną ekipę na wrzesień ale w niedzielę będę się widział z wykonawcą tzn. szefem więc dam Ci znać o której, to go od razu podeślę na Twe włości. Może będzie wolny w najbliższym czasie.

Pozdrawiam

POTRZEBUJE TAKIEJ EKIPY.

Radek 606 -443 -494

Freitag 604-455-684

p. Wicki 693-379-089

Sikora 681-71-42

Witaj sąsiadko :wink:

Mam umówioną ekipę na wrzesień ale w niedzielę będę się widział z wykonawcą tzn. szefem więc dam Ci znać o której, to go od razu podeślę na Twe włości. Może będzie wolny w najbliższym czasie.

Pozdrawiam

Dziękuję dobry sąsiedzie :) - będe Ci wdzięczna :) Ja cały weekend będe na działce

:D

Piotr

Cena z materiałem w przypadku firmy P. Toporka oznacza, że otrzymujesz gotowy produkt a cała reszta to już jego problem. Przynajmniej tak ja się z nim umawiałem.

Wielkie dzieki, jestem umowiony z panem toporkiem na lipiec, rozmawialismy tylko przez telefon i dokladnie nie pamietam jak wygladala nasza rozmowa, a ostatnio jak zona pytala mnie czy on zalatwia material i zwir itp, to nie potrafilem odpowiedziec na to pytanie. Wydawalo mi sie ze bylo to ze wszystkim, ale z drugiej strony nie wiedzialem co ze zwirem, a jak przypuszczam idzie tego duzo, ale z drugiej strony jak on sam sobie to zalatwia to na pewno ma to co chce, bo ma sprawdzonych dostawcow.

Jeszcze raz wielkie dzieki

Piotr

Piotr

Wielkie dzieki, jestem umowiony z panem toporkiem na lipiec, rozmawialismy tylko przez telefon i dokladnie nie pamietam jak wygladala nasza rozmowa, a ostatnio jak zona pytala mnie czy on zalatwia material i zwir itp, to nie potrafilem odpowiedziec na to pytanie. Wydawalo mi sie ze bylo to ze wszystkim, ale z drugiej strony nie wiedzialem co ze zwirem, a jak przypuszczam idzie tego duzo, ale z drugiej strony jak on sam sobie to zalatwia to na pewno ma to co chce, bo ma sprawdzonych dostawcow.

Jeszcze raz wielkie dzieki

Piotr

A dokładnie ile Pan Toporek bierze za m kw z materiałem i jaki to jest tynk (gipsowy czy tradycyjny)?

Pozdrawiam,

Ala

Cmyk

Jak daleko jestes, skonczyles juz fundamenty??

Piotr

Cmyk już zalał strop, a wszystko bardzo dobrze udokumentowane zdjęciami w Jego dzienniku.

Roboty ida pelna para wczoraj ekipa mnie pozytywnie zaskoczyla dzwoniac ze dzis juz beda i sa a mieli przyjechac w piatek :p

Nawet wczoraj przyjechali na chwile i zainstalowali wyciag do wciagania gazobetonu :o

Oczywiscie strop zalany schody takze wiec moge podziwiac okolice z wysokosci pietra :D

CMyK