gosia1719499730 30.05.2006 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Jestem nowa na tym forum ( mam na imie Justyna ), chcemy rozpoczac nie długo budowe GLX31 i poszukujemy dobrej ekipy budowlanej. Najlepiej gdzies z Gdyni , okolice . Z góry serdecznie dziekuj. bardzo ładny projekt studia Atrium. Z dobrym wykonawcą możecie miec problem, napisz kiedy chcecie zacząc i gdzie to zapodam temat moim wykonawcą może się zainteresują chociaż wiem że mają pracy dużo. Witam wszystkich serdecznie. Tu Michał maż Justyny : -) Obecnie jesteśmy w trakcie "oczekiwania" na warunki przyłączy z Gminy i Energi, oraz na przepisanie warunków zabudowy. W tym wypadku myslę że bedziemy mogli zacząć budować najwcześniej koniec sierpnia / początek września. Plan na ten rok - stan surowy pociągnięty do stropu : -) zabezpieczony na zimę. Działkę mamy w Regulewie-Łężycach. Połowa drogi jadąc z Gdyni do Koleczkowa. Dokładnie 6,5 km od Domu towarowego Chylonia : -) pozdrawiamWłasciwie teraz to juz po ptakach, ale mam nadzieje ze wiesz ze macie działke obok wysypiska smieci? i przy zachodnich wiatrach w rogulewie po prostu smierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 30.05.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 http://wejherowo.naszemiasto.pl/samorzadowiec_pomorza__powiat_wejherowsk/specjalna_galeria/3619.html ....nie myślicie, ze to czysta ściema? Pytanie dotyczy mieszkańców Gminy Szemud Nie, to nie ściema. Wójt jest laureatem za rok 2005A, pezpraszam bardzo, co takiego dokonał Wójt?Bo ja mam wrazenie, ze Szemud zostaje w tyle za innymi gminami. W Zukowie piekne asfaltowe drogi zaraz kłada, a u nas co?nawet starych nie potrafia załatac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 30.05.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 http://wejherowo.naszemiasto.pl/samorzadowiec_pomorza__powiat_wejherowsk/specjalna_galeria/3619.html ....nie myślicie, ze to czysta ściema? Pytanie dotyczy mieszkańców Gminy Szemud Nie, to nie ściema. Wójt jest laureatem za rok 2005A, pezpraszam bardzo, co takiego dokonał Wójt?Bo ja mam wrazenie, ze Szemud zostaje w tyle za innymi gminami. W Zukowie piekne asfaltowe drogi zaraz kłada, a u nas co?nawet starych nie potrafia załatac Dlatego to głosowanie dla mnie to jedno wielkie nieporozumienie i chyba jakiś dobry żart ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 30.05.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 http://wejherowo.naszemiasto.pl/samorzadowiec_pomorza__powiat_wejherowsk/specjalna_galeria/3619.html ....nie myślicie, ze to czysta ściema? Pytanie dotyczy mieszkańców Gminy Szemud Nie, to nie ściema. Wójt jest laureatem za rok 2005A, pezpraszam bardzo, co takiego dokonał Wójt?Bo ja mam wrazenie, ze Szemud zostaje w tyle za innymi gminami. W Zukowie piekne asfaltowe drogi zaraz kłada, a u nas co?nawet starych nie potrafia załatac Dlatego to głosowanie dla mnie to jedno wielkie nieporozumienie i chyba jakiś dobry żart !Dokłądnie, na informatyce chyba na lekcjach głosuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 30.05.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 czy wiecie moze gdzie powinienem szukac jakis wzorow zakonczenia krokwii, chcemy z zona strugac i je troche wyprofilowac bo beda widoczne. Jezdzilismy juz i szukalismy po innych domach, ale wiekszosc ma zakonczone bez obrobki, albo sa schowane pozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 30.05.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Słuchajcie, no z pewną niemiałością Wam powiem, że już i czarny i szara kotka mają domki (czarny zaklepany ), ale została mi jedna bidula - szara z rudą czapeczką Może jednak kogoś namówię na kotkę przytulankę, która mruczy jak traktor....Tylu tu nowych forumowiczów, a i starszych stażem też Podaje link, jakby co Gdzieś tak w połowie wątku jest zdjęcie koteczki - Czapeczki http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=71571 No proszę, nie każcie kociakowi długo czekać...W razie zainteresowania piszcie na priva, żeby nie zaśmiecać, bo kolejna "burza" gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichałGdynia 31.05.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Własciwie teraz to juz po ptakach, ale mam nadzieje ze wiesz ze macie działke obok wysypiska smieci? i przy zachodnich wiatrach w rogulewie po prostu smierdzi Mylisz się gosiu@. Bylismy w 100% świadomi naszego wyboru i w Regulewie nie śmierdzi . Wysypisko, a raczej przetwórnia śmieci "Eko dolina" jest ok 3 km na północ od naszej działki za kawałem pola i dwoma liniami lasu. Pozatym jest to "trochę inne" wysypisko niz to np w Szadułkach, robione od podstaw wg standartow unijnych za sporą kasę pochodzącą z dotacji. Dla zainteresownych link. http://www.przeglad-techniczny.pl/arch/2005/12/EKODOLINA.htm http://www.ekodolina.pl/system/FCKeditor/editor/filemanager/browser/mcpuk/connectors/php/files/Image/lokalizacja.jpg Temat zostałe przez nas zbadany ( i obwąchany przy różnorakich wiatrach ) dokładnie zanim podjeliśmy decyzje. Eko dolina nie będzie dla nas w ŻADEN sposób uciążliwym zakładem. A lokalizacja jest dla nas "miastowych" idealnym kompromisem. Na dobrą sprawę wyprowadzamy sie z miasta mając do niego caly czas "rzut kamieniem". :- ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 31.05.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 A lokalizacja jest dla nas "miastowych" idealnym kompromisem. Na dobrą sprawę wyprowadzamy sie z miasta mając do niego caly czas "rzut kamieniem". :- )Ciesze sie, ze byliscie swiadomi. Ja mam znajomych którzy mieszkaja w Roguewie i narzekaja na zapachy. Zreszta sama czułam namacalnie w trakcie przejazdu tamtendy. nazwa Eko dolina jest mylaca i spotkałam wiele osob które nawet nie przypuszczały, ze to wysypisko. No, ale najwazniejsze, ze Wy jestescie zadowoleni i była to swiadomo decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
la_mancha 31.05.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Mi proponuje wykonawca 3900zł za robotę (290 m kw. ) plus materiały - z moich obliczeń to max 1000 zł. Czyli suma sumarum za 1 m kw wychodzi ok. 17 zł.To chyba jednak nienajgorsza cena. Miesiąc temu robił mi tynki Pan Toporek - cena ta sama - jakościowo rewelacja - nawet mój inspektor potrafiący dostrzec dziurę w całym był pełen najwyższego uznania. Podobnie z wylewkami. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 31.05.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Mi proponuje wykonawca 3900zł za robotę (290 m kw. ) plus materiały - z moich obliczeń to max 1000 zł. Czyli suma sumarum za 1 m kw wychodzi ok. 17 zł.To chyba jednak nienajgorsza cena. Miesiąc temu robił mi tynki Pan Toporek - cena ta sama - jakościowo rewelacja - nawet mój inspektor potrafiący dostrzec dziurę w całym był pełen najwyższego uznania. Podobnie z wylewkami. Polecam.Potwierdzam, u mnie Toporek robił wylewki i "mistrzostwo swiata "cudne, po prostu cudne sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 31.05.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Mi proponuje wykonawca 3900zł za robotę (290 m kw. ) plus materiały - z moich obliczeń to max 1000 zł. Czyli suma sumarum za 1 m kw wychodzi ok. 17 zł.To chyba jednak nienajgorsza cena. Miesiąc temu robił mi tynki Pan Toporek - cena ta sama - jakościowo rewelacja - nawet mój inspektor potrafiący dostrzec dziurę w całym był pełen najwyższego uznania. Podobnie z wylewkami. Polecam. A czy ta cena to jest razem z materialem I jak to wyglada np. ze zwirem koles sam sobie dowozi, czy trzeba go w zwir "zaopatrzyc" bez wzgledu na to czy jest to z materialem czy bez Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 31.05.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 czy macie jakies propozycje, albo namiary gdzie szukac wykonczenia wystajacych krokwii??? CmykJak daleko jestes, skonczyles juz fundamenty?? Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 31.05.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Słuchajcie potrzebuje pomocy - ekipa, która miała mi robić elewacje zostawiła mnie na lodzie - a umawiałam się z nimi już od jesieni zeszłego roku POTRZEBUJE TAKIEJ EKIPY. Dzwoniłam już pod następujące namiary: p. Klechowicz 606-103-675 Radek 606 -443 -494 Freitag 604-455-684 p. Wicki 693-379-089 Sikora 681-71-42 niestety nikt z powyższych albo nie ma czasu albo już się tym nie zajmuje. Macie jakieś namiary ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
la_mancha 31.05.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 A czy ta cena to jest razem z materialem I jak to wyglada np. ze zwirem koles sam sobie dowozi, czy trzeba go w zwir "zaopatrzyc" bez wzgledu na to czy jest to z materialem czy bez Piotr Cena z materiałem w przypadku firmy P. Toporka oznacza, że otrzymujesz gotowy produkt a cała reszta to już jego problem. Przynajmniej tak ja się z nim umawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
la_mancha 31.05.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Słuchajcie potrzebuje pomocy - ekipa, która miała mi robić elewacje zostawiła mnie na lodzie - a umawiałam się z nimi już od jesieni zeszłego roku POTRZEBUJE TAKIEJ EKIPY. Dzwoniłam już pod następujące namiary: p. Klechowicz 606-103-675 Radek 606 -443 -494 Freitag 604-455-684 p. Wicki 693-379-089 Sikora 681-71-42 niestety nikt z powyższych albo nie ma czasu albo już się tym nie zajmuje. Macie jakieś namiary ? ) Witaj sąsiadko Mam umówioną ekipę na wrzesień ale w niedzielę będę się widział z wykonawcą tzn. szefem więc dam Ci znać o której, to go od razu podeślę na Twe włości. Może będzie wolny w najbliższym czasie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 31.05.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Słuchajcie potrzebuje pomocy - ekipa, która miała mi robić elewacje zostawiła mnie na lodzie - a umawiałam się z nimi już od jesieni zeszłego roku POTRZEBUJE TAKIEJ EKIPY. Dzwoniłam już pod następujące namiary: p. Klechowicz 606-103-675 Radek 606 -443 -494 Freitag 604-455-684 p. Wicki 693-379-089 Sikora 681-71-42 niestety nikt z powyższych albo nie ma czasu albo już się tym nie zajmuje. Macie jakieś namiary ? ) Witaj sąsiadko Mam umówioną ekipę na wrzesień ale w niedzielę będę się widział z wykonawcą tzn. szefem więc dam Ci znać o której, to go od razu podeślę na Twe włości. Może będzie wolny w najbliższym czasie. Pozdrawiam Dziękuję dobry sąsiedzie - będe Ci wdzięczna Ja cały weekend będe na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 01.06.2006 02:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 A czy ta cena to jest razem z materialem I jak to wyglada np. ze zwirem koles sam sobie dowozi, czy trzeba go w zwir "zaopatrzyc" bez wzgledu na to czy jest to z materialem czy bez Piotr Cena z materiałem w przypadku firmy P. Toporka oznacza, że otrzymujesz gotowy produkt a cała reszta to już jego problem. Przynajmniej tak ja się z nim umawiałem. Wielkie dzieki, jestem umowiony z panem toporkiem na lipiec, rozmawialismy tylko przez telefon i dokladnie nie pamietam jak wygladala nasza rozmowa, a ostatnio jak zona pytala mnie czy on zalatwia material i zwir itp, to nie potrafilem odpowiedziec na to pytanie. Wydawalo mi sie ze bylo to ze wszystkim, ale z drugiej strony nie wiedzialem co ze zwirem, a jak przypuszczam idzie tego duzo, ale z drugiej strony jak on sam sobie to zalatwia to na pewno ma to co chce, bo ma sprawdzonych dostawcow. Jeszcze raz wielkie dzieki Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 01.06.2006 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Cmyk Jak daleko jestes, skonczyles juz fundamenty?? Piotr Cmyk już zalał strop, a wszystko bardzo dobrze udokumentowane zdjęciami w Jego dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 01.06.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 A czy ta cena to jest razem z materialem I jak to wyglada np. ze zwirem koles sam sobie dowozi, czy trzeba go w zwir "zaopatrzyc" bez wzgledu na to czy jest to z materialem czy bez Piotr Cena z materiałem w przypadku firmy P. Toporka oznacza, że otrzymujesz gotowy produkt a cała reszta to już jego problem. Przynajmniej tak ja się z nim umawiałem. Wielkie dzieki, jestem umowiony z panem toporkiem na lipiec, rozmawialismy tylko przez telefon i dokladnie nie pamietam jak wygladala nasza rozmowa, a ostatnio jak zona pytala mnie czy on zalatwia material i zwir itp, to nie potrafilem odpowiedziec na to pytanie. Wydawalo mi sie ze bylo to ze wszystkim, ale z drugiej strony nie wiedzialem co ze zwirem, a jak przypuszczam idzie tego duzo, ale z drugiej strony jak on sam sobie to zalatwia to na pewno ma to co chce, bo ma sprawdzonych dostawcow. Jeszcze raz wielkie dzieki Piotr A dokładnie ile Pan Toporek bierze za m kw z materiałem i jaki to jest tynk (gipsowy czy tradycyjny)? Pozdrawiam, Ala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 01.06.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Cmyk Jak daleko jestes, skonczyles juz fundamenty?? Piotr Cmyk już zalał strop, a wszystko bardzo dobrze udokumentowane zdjęciami w Jego dzienniku. Roboty ida pelna para wczoraj ekipa mnie pozytywnie zaskoczyla dzwoniac ze dzis juz beda i sa a mieli przyjechac w piatek Nawet wczoraj przyjechali na chwile i zainstalowali wyciag do wciagania gazobetonu Oczywiscie strop zalany schody takze wiec moge podziwiac okolice z wysokosci pietra CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts