Ania i Piotr 03.06.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Gaba 73 Jak tam postepy na placu boju, z czego budujesz?? Nie bede obiecywal ze sie wybiore, bo juz sie tak dogadywalem z Kolia i dotychczas nic nie wyszlo, chociaz chetnie bym odwiedzil wasze budowy. Tak czy inaczej zapraszam do siebie PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 03.06.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Wlowik Pisales jakis czas temu o problemach z grzejnikiem kanalowym, moglbys rozwinac ten temat, jezeli nie chcesz zasmiecac formum, to moze byc na priva, albo maila (w stopce), ale jak przypuszczam wiele osob moze z tego skozysta.Chcialem pogadac o tym na zywo u Was na gill'u ale niestety nie udalo sie. Dzieki wielkiePiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 03.06.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Witam.Zwracam sie z prosba a mianowicie ktory sposob jest prawidłowy jezeli chodzi o izolacje sciany fundamentowej piwnicy tj.czy dysperbitem smaruje sie scianę fundamentową a na to styropian czy tez najpierw do sciany fundamentowej przykleja sie styropian po czym smaruje sie go dysperbitem.Jak uwazacie ktory sposob jest prawidłowy.Rozmawiając z wieloma fachowcami kazdy preferuje inny sposob izolacji.Będę wdzieczna za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 04.06.2006 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Witam. Zwracam sie z prosba a mianowicie ktory sposob jest prawidłowy jezeli chodzi o izolacje sciany fundamentowej piwnicy tj. czy dysperbitem smaruje sie scianę fundamentową a na to styropian czy tez najpierw do sciany fundamentowej przykleja sie styropian po czym smaruje sie go dysperbitem.Jak uwazacie ktory sposob jest prawidłowy.Rozmawiając z wieloma fachowcami kazdy preferuje inny sposob izolacji.Będę wdzieczna za informacje. Tak jak napisales sa rozne szkoly, ja osobiscie mam najpierw styropian, siatka w kleju, a potem "mazidlo". Pisze mazidlo, bo mi majster radzil zamiast dysperbitu dac "STYRBID". Jest bardzo gesty, to taka masa kauczukowa, za pierwszym razem malowali pedzlem rozcienczone z woda, chyba 2 razy, a potem nakladali paca na sciany fundamentowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 04.06.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 czy wiecie moze gdzie powinienem szukac jakis wzorow zakonczenia krokwii, chcemy z zona strugac i je troche wyprofilowac bo beda widoczne. Jezdzilismy juz i szukalismy po innych domach, ale wiekszosc ma zakonczone bez obrobki, albo sa schowane pozdrawiam Piotr ja mam obrabiane, zaraz poszukam zdjęć jak znajdę to wyślę no i zawsze można zobaczyć na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 04.06.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 A ja (my) jestesmy tutaj nowi i wlasnie bedziemy zaczynac swoja przygode z domem i chcielismy sie przywitac. Witamy Wszystkich i pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 04.06.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 A ja (my) jestesmy tutaj nowi i wlasnie bedziemy zaczynac swoja przygode z domem i chcielismy sie przywitac. Witamy Wszystkich i pozdrawiamy. Witajcie w naszej bajce....a powiecie coś więcej, gdzie, kiedy, co? No zwykla ciekawość mnie zżera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 04.06.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 czy wiecie moze gdzie powinienem szukac jakis wzorow zakonczenia krokwii, chcemy z zona strugac i je troche wyprofilowac bo beda widoczne. Jezdzilismy juz i szukalismy po innych domach, ale wiekszosc ma zakonczone bez obrobki, albo sa schowane pozdrawiam Piotr ja mam obrabiane, zaraz poszukam zdjęć jak znajdę to wyślę no i zawsze można zobaczyć na budowie Kurcze widze ze nie ma wyjscia musze sie do ciebie wybrac teraz juz jest konkretny powod (obrobione krokwie). Jak mi sie nie uda to wysle moja malzonke, bo ja chyba sie nie wyrobie. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 04.06.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 A ja (my) jestesmy tutaj nowi i wlasnie bedziemy zaczynac swoja przygode z domem i chcielismy sie przywitac. Witamy Wszystkich i pozdrawiamy. Witajcie Gdzie budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 04.06.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Kurcze widze ze nie ma wyjscia musze sie do ciebie wybrac teraz juz jest konkretny powod (obrobione krokwie). Jak mi sie nie uda to wysle moja malzonke, bo ja chyba sie nie wyrobie. Pozdrawiam Piotr Wysłałam kilka zdjęć, reszta do zobaczenia w naturze w końcu daleko nie macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaba73 04.06.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Gaba 73 Jak tam postepy na placu boju, z czego budujesz?? Nie bede obiecywal ze sie wybiore, bo juz sie tak dogadywalem z Kolia i dotychczas nic nie wyszlo, chociaz chetnie bym odwiedzil wasze budowy. Tak czy inaczej zapraszam do siebie Pozdrawiam Piotr U nas wykopy zrobione i chudziak wylany. W poniedziałek zalewamy ławy, a w środę zaczynamy wznosić ściany fundamentowe. Za tydzień wychodzimy z ziemi, oczywiście jak pogoda pozwoli. Ruszylismy na dobre, niedługo coś będzie można zobaczyć. Póki co jeszcze się wdrażamy - jeżdżenie po hurtowniach, wizyty na budowie itp. Wybierzemy się do Was chętnie niebawem, może po przyszłym weekendzie udałoby się jakieś spotkanie. A u Was co teraz na tapecie, poza krokwiami oczywiście? Gaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaba73 04.06.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 A budujemy z gazobetonu G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duża 04.06.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 macie jakieś namiary na dobrego cieślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 04.06.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Witajcie w naszej bajce....a powiecie coś więcej, gdzie, kiedy, co? No zwykla ciekawość mnie zżera Dziekuje za zainteresowanie. Wedle zyczenia.Bedziemy budowac projekt indywidualny.Przejrzelismy setki projektow i w kazdym trzeba cos zmienic.Policzywszy wszystko do kupy wyszlo.ze za indywidualny nie zaplacimy duzo wiecej,a i dom wtedy bedzie taki jak bysmy chcieli.Mamy juz go w glowie i wiemy co,jak i z czego.Na plac budowy wchodzimy dopiero na wiosne 2007,jest jeszcze pare rzeczy do dopracowania.A gdzie??? Na granicy Chwaszczyna i Dabrowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 04.06.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Cześć bractwo trójmiejskie Macie może jakieś namiary na tanią i dobrze wykonaną kostkę brukową? Chciałbym kupić kilkadziesiąt metrów do położenia chodników dookoła domu. Kolega polecał mi Semmelrock-a jako bardzo dokładnie wykonane, ale ceny też mają fajne A jak jest z innymi producentami? Pozdrowionka Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaba73 04.06.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Ania i Piotr aktualny stan naszego zaawansowania możecie obejrzeć pod poniższym linkiem P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 04.06.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Czy możecie polecić mi kogoś kto zrobi instalację odgromową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 04.06.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Czy możecie polecić mi kogoś kto zrobi instalację odgromową? kolia - idziesz jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 04.06.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Cześć bractwo trójmiejskie Macie może jakieś namiary na tanią i dobrze wykonaną kostkę brukową? Chciałbym kupić kilkadziesiąt metrów do położenia chodników dookoła domu. Kolega polecał mi Semmelrock-a jako bardzo dokładnie wykonane, ale ceny też mają fajne A jak jest z innymi producentami? Pozdrowionka AdamskiW miszewku jest zakład produkcyjny. Musze poszukac namiarow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 04.06.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Ania i Piotr aktualny stan naszego zaawansowania możecie obejrzeć pod poniższym linkiem P. wlasnie ogladalem wasz mini dziennik - widze ze tak na pierwszy rzut oka to macie podobno dom do nadzego, nie wiem jak rozklad wewnatrz, ale to sie pewnie z czasem wyda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts