beti555 27.06.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 U nas kierownikiem budowy też jest pan J. Wójcik. Za cenę jaką zapłaciliśmy jemu za adaptację projektu i za objęcie kierownictwa na budowie, NA DZIEŃ DZISIEJSZY nie możemy mieć uwag. Załatwił wszystkie dokumenty potrzebne do pozwolenia na budowę i pozwolenie. Udziela rad i kiedy jest potrzebny to przyjeżdża na budowę. Nie ukrywam, że nie wykazuje się dużym zaangażowaniem - minimalista. Obecnie jesteśmy na etapie kończenia fundamentów, dużego doświadczenia nie mamy, więc tak jak Śliwka - nie chwalimy ani nie narzekamy. Czas pokaże jak będzie dalej. Oby nie było gorzej a tylko lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 27.06.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Mam pytanie, czy ktoś z was posiada certyfikat GE Money Bank. Podobno był wysyłany do wszystkich co tam mieli kredyty, konta. Certyfikat ten poprawiłby warunki mojego kredytu, więc go bym odkupiła od kogoś za jakieś rozsądne pieniądze. Jak komuś niepotrzebny a go posiada niech się odezwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 27.06.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Mamy pytanie czy ktoś wie o pracy budowlanej Pana Michała Malinowskiego z Osowy? Jeśli tak prosimy o jakieś informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwka 27.06.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Co to za pech nawiedza nowobudujących? Może byśmy spotkali się np. w Pruszczu i go przegnali? Proponuję najbliższą niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_M 27.06.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 U nas wylali dzisiaj strop. Teraz przerwa. Czas wzmożonej pracy nad wyborem ofert. Męczę temat koloru dachówki.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinelliGD 28.06.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 U nas wylali dzisiaj strop. No to gratulacje, oby dalej też szło bezproblemowo. I nawet miałem okazję przez chwilę widzieć na żywo to wydarzenie i porozmawiać z kolegą małżonkiem Uwijały się chłopaki (tzn. budowlańcy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_M 28.06.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Super . Zapraszamy na dalsze etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 28.06.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Drodzy Sąsiedzi. Poszukuję taniego wykonawcę schodów wewnetrznych z okolic Trójmiasta. Może ktoś z Was ma jakiś namiar. Wczoraj był u mnie sprzedawca z firmy rintal i bagatela wycenił moje porecze (tylko tralki drewniane i poręcz) na 9 tys zł. Myślałam ze zapaści dostanę . Fakt, sporo tych tralek, gdyż schody mają 16 stopni i jeszcze mam balustrade na pietrze wokół dziury od schodów. Ale jak dodam stopnice....... to pozostaje suchy chleb i woda. Pewnie zaczne szukać jakiegos stolarza, ale moze ktoś z was ma juz sprawdzony namiar? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 28.06.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Drodzy Sąsiedzi. Poszukuję taniego wykonawcę schodów wewnetrznych z okolic Trójmiasta. Może ktoś z Was ma jakiś namiar. Wczoraj był u mnie sprzedawca z firmy rintal i bagatela wycenił moje porecze (tylko tralki drewniane i poręcz) na 9 tys zł. Myślałam ze zapaści dostanę . Fakt, sporo tych tralek, gdyż schody mają 16 stopni i jeszcze mam balustrade na pietrze wokół dziury od schodów. Ale jak dodam stopnice....... to pozostaje suchy chleb i woda. Pewnie zaczne szukać jakiegos stolarza, ale moze ktoś z was ma juz sprawdzony namiar? Z góry dziękuję. Niestety zapomnij o tanich schodach. Tanie schody wykonane przez stolarza = źle wysuszone drewno wykorzystane jako materiał, a w ostateczności porozsychane stopnie i to niekoniecznie z winy samego stolarza tylko z winy suszarni które nagminnie kantują na suszeniu, gdyż liczy sie tylko ilość przerobionego drewna, a nie jego parametry. W moim przypadku kosztowało to sporo nerwów, chociaż stolarz był na tyle uczciwy, że wywiązał się z gwarancji i na własny koszt wymieniał cały dolny bieg, czyli połowę schodów. Jeżeli mimo to chcesz zaryzykować to podaję kontakt: Marek Lejk 880 823 622 (miał kupić własną suszarnię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 28.06.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Wiesz, generalnie ja to wiem. Ale człowiek się łudzi że jego akurat to tyle nie pociagnie i sie zawodzi. Ja tak mam ciagle. hihihihihihiih Czyli schody pozostaja mi na deser...... Szukam sponsora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 28.06.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 lola mogę polecić mojego stolarza od schodów. Nie jest jakiś całkiem tani ale nie jest też bardzo drogi. Facet solidny i ja jestem zadowolona. Spróbuj zadzwonić i się umówić, ale nie licz na jakiś szybki termin, bo chłopina ma co robić p. Romek tel.888531017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 28.06.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Co raz bardziej zaczyna mi sie to podobac, zaczynam lubiec urzedy zwlaszcza te w mniejszych miescinach. Na WZ czekalem 5 dni,a na odpis z KW 2 dni. Oby tak dalej. A moze to norma na"prowincji"???Jak pomysle ile czasu zalatwialem to w Gdyni,to...........,a o Gdansku to juz wogole boje sie myslec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinelliGD 28.06.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Na WZ czekalem 5 dni,a na odpis z KW 2 dni. Oby tak dalej. A moze to norma na"prowincji"???Jak pomysle ile czasu zalatwialem to w Gdyni,to...........,a o Gdansku to juz wogole boje sie myslec. Iiiii tam, na WZ nie musiałem czekać bo sobie plan zagospodarowania ściągnąłem ze strony Gdańska. Odpis z KW - półtorej godziny czekania Tyle że potem upojne półtora miesiąca na pozwolenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 28.06.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Uff, po długich bojach, najpierw z zimą, a nastepnie z badaniem gruntów i zmianą klasyfikacji gruntów, od 22 czerwca mamy pozwolenie na budowę i niedługo zaczynamy budowę naszego APS w Chwaszczynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 28.06.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Uff, po długich bojach, najpierw z zimą, a nastepnie z badaniem gruntów i zmianą klasyfikacji gruntów, od 22 czerwca mamy pozwolenie na budowę i niedługo zaczynamy budowę naszego APS w Chwaszczynie. Gratulacje! My zaczynamy w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 28.06.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Na WZ czekalem 5 dni,a na odpis z KW 2 dni. Oby tak dalej. A moze to norma na"prowincji"???Jak pomysle ile czasu zalatwialem to w Gdyni,to...........,a o Gdansku to juz wogole boje sie myslec. Iiiii tam, na WZ nie musiałem czekać bo sobie plan zagospodarowania ściągnąłem ze strony Gdańska. Odpis z KW - półtorej godziny czekania Tyle że potem upojne półtora miesiąca na pozwolenie... Nie kazdy tak moze.Mnie w Gdyni to niestety kosztowalo sporo czasu i najgorsze,ze jeszcze bede musial przez to przechodzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 29.06.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 W KW dziewczyny sš ostatnio bardzo zajęte bo zaczšł się szał z zakupem mieszkań - zakupy na pieńku (dosłownie). Więc nie ma co się dziwić za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaba73 29.06.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Uwaga na Leiera! Zdaje się, że fabryka przestała wyrabiać się z zamówieniami! Przedstawiciel obiecał mi kominy na wtorek/środę. We wtorek się nie odezwał - po moim telefonie powiedział, że "jutro powinny być" (czyli w środę). Wczoraj się nie odezwał, po moim telefonie, powiedział, że dziś rano będzie coś wiedział. Rano powiedział, że towar będzie na budowie między 12 a 13. Przed chwilą miałem telefon - może na poniedziałek będzie Idę szukać kominów gdzie indziej. Leier niech trochę odpocznie. P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 29.06.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 My zaczynamy w poniedziałek I extra W koncu dopinasz swego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 29.06.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Dzieki. Mam nadzieję, że wszystko ruszy i nie będzie jakiś niespodzianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts