gosia1719499730 09.07.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Mam pytanie, jaką papę (bo będzie to papa) stosuje się do izolacji poziomej ław fundamentowych. Czy można kupić gdzieś papę o szerokości około 50 cm?Normalna, idziesz do hurtowni budowlanej i prosisz pape do izolacji, nie ma filozofii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 09.07.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Mam pytanie, jaką papę (bo będzie to papa) stosuje się do izolacji poziomej ław fundamentowych. Czy można kupić gdzieś papę o szerokości około 50 cm?Zapomniałam dodac termozgrzewalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 09.07.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 te kominy systemowe to moze byc sliska sprawa moja ekipa ciesli powiedziala ze ostatnio rozbierali dach i po kilku latach uzytkowania komina caly byl namokniety jak gabka i spaliny nie chcialy isc w gore i nie mogli dojsc o co chodzi a to wspaniala welna ocieplajaca rure kominowa tak namokla; nie ma to jak komin tradycyjny jest tanszy i sprawdzony. Tez sie dopytywalem w sprawach tych kominow i w ostatniej chwili zdecydowalem sie na tradycyjny. Na poczatku owszem fajnie sie sprawuje i ma wszystko w srodku co potrzeba ale co bedzie za kilka lat ta technologia dopiero wchodzi i jest stale ulepszana. Bardzo czesto ekipa namawia na komin systemowy bo nie chce im sie robic tradycyjnego moj majster z kolei odwrotnie namawial mnie na tradycyjny ale jak to on dyplomatycznie to robil CMyKChaaa, bo komin Pana Jana, to dopiero komin;-)Chociaz pieprz(pip)ia przy budowie duzo.Dlatego wola systemówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 09.07.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Mam pytanie, jaką papę (bo będzie to papa) stosuje się do izolacji poziomej ław fundamentowych. Czy można kupić gdzieś papę o szerokości około 50 cm?Normalna, idziesz do hurtowni budowlanej i prosisz pape do izolacji, nie ma filozofii A jednak filozofia jest Bardzo mnie to zdziwiło jak pan własnie w hurtowni spytał mnie się jaką chcę tą papę a ja odpowiedziałam, że do izolacji poziomej ław. Usłyszałam, że do tego to folia albo jakiś tam system. Odpowiedziałam, że ma być papa i to nie termozgrzewalna bo ustalone, że będzie tradycyjnie dwa razy papa na lepiku. Zaczęła się dyskusja czy izolacyjna, czy jakaś tam z włóknami szklanymi czy tekturowa. Ja nie wiedziałam, że tyle jest pap i w końcu nic nie kupiłam. Moje pytanie jest takie: jaką papę kupuje się do typowej izolacji poziomej "dwa razy papa na lepiku"? Może trochę zamieszałam, ale może ktoś mi to wyjaśni. Jutro wybiorę się do Izolmatu to tam chyba nie bedzie z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 09.07.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Ja niestety dalej będę drązyc sprawę kominow systemowych.W pierwotnej wersji przymierzałam sie do komina Schreyera ale niestety jak dowiedziałam sie jaka jest jego cena to postanowiłam poszukac czegos tanszego i znalazłam hurtownię ktora rozprowadza polskie kominy zblizone do kominow produkcji zachodniej.Są to kominy IBF-moze ktos z formułowiczow ma taki komini mogłby sie podzielic uwagami na ich temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaba73 10.07.2006 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Wielkie dzieki Wyglada na to ze sie dogadamy Ania i Piotr podeślijcie proszę nam te namiary. Właśnie zaczynamy wybierać ekipę do elektyki i alarmów i chciałbym zobaczyć co inni oferują (na razie mam ofertę na alarmy polecanego na forum pana Piotra Partyki). P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 10.07.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Ja niestety dalej będę drązyc sprawę kominow systemowych.W pierwotnej wersji przymierzałam sie do komina Schreyera ale niestety jak dowiedziałam sie jaka jest jego cena to postanowiłam poszukac czegos tanszego i znalazłam hurtownię ktora rozprowadza polskie kominy zblizone do kominow produkcji zachodniej.Są to kominy IBF-moze ktos z formułowiczow ma taki komini mogłby sie podzielic uwagami na ich temat. Jak sie dowiadywalismy po hurtowniach to Panowie mówili ze te kominy sa średniej jakości, ze lepsze sa Schiedla lub schreyer No i niestety tez znacznie droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyzak1719499897 10.07.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 A ja mam prośbuchę - czy ma ktoś na sprzedaż stęple (na wczoraj) o długości ok. 2.90 - 3 metry? Ew. oferty z ceną proszę na PM. Jak nie będzie to trudno... przyjdzie zapłacić drożej w tartaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 10.07.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Witam ponownie. Nadal jestem zaobsorbowana tematem kominow systemowych.bardzo bym prosiła o wypowiedzi osob ktore mają tego typu kominy i je uzytkują tj. jakie są ich uwagi odnosnie tego typu kominow. Wszystkie moje kominy to systemowe Schiedle i nie mam do nich najmniejszych uwag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 10.07.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Do Markus_gdynia.A moze słyszałes opinie o kominach IBF-u.Będe wdzieczna za wszelkie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 10.07.2006 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Mam pytanie z jakiego tartaku zamawialiście więźbę i jestecie z tego drewna zadowoleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 11.07.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Mam pytanie z jakiego tartaku zamawialiście więźbę i jestecie z tego drewna zadowoleni? Tez mnie ten temat interesuje Ile placiliście za m3. Bo mi zaspiewali 800 zl/m3! To chyba duzo ?? Pozdrawiam Aha impergnacja cisnieniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CelaTejot 11.07.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 A z jakiego tartaku można dostać drewno zaimpregnowane ciśnieniowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzymar 11.07.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Czy ktoś z Was ma doświadczenia z firmą Multi - adaptacja projektu oraz kompleksowy nadzor nad budową.Czy znacie może jakiegoś dobrego geodete? Na forum znalazłem namiary na p. Giedronia - ale bez słowa komentarza - nie wiem czy szukać innego czy skorzystać z jego usług. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Gdynia 11.07.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Mam pytanie z jakiego tartaku zamawialiście więźbę i jestecie z tego drewna zadowoleni? Tez mnie ten temat interesuje Ile placiliście za m3. Bo mi zaspiewali 800 zl/m3! To chyba duzo ?? Pozdrawiam Aha impergnacja cisnieniowa Mam kompletną ofertę (wstępną) z firmy Complex z Borkowa. Zrobili mi bardzo profesjonanie projekt stropu i więźby. Cena wygląda na przyzwoitą a jakość na wysoką. Zwiedzałem ich produkcję i zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie. Niestety nie wiem jeszcze jak to wychodzi im w praktyce bo ten etap dopiero przede mną za jakieś 4 miesiące . W standardowej ofercie za m3 imprognowanego drewna w łatach chcą netto 720 zł. Jeżeli jest ktoś zainteresowany moją wyceną i wstępnym projektem stropu i więźby dla M09aL to mogę podesłać na PM'a. Aha i jeszcze namiar. Rozmawiałem z Mirosławem Słomskim 058 685 88 00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Gdynia 11.07.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Czy ktoś z Was ma doświadczenia z firmą Multi - adaptacja projektu oraz kompleksowy nadzor nad budową. Czy znacie może jakiegoś dobrego geodete? Na forum znalazłem namiary na p. Giedronia - ale bez słowa komentarza - nie wiem czy szukać innego czy skorzystać z jego usług. Z góry dzięki. Ja skorzystałem z usług Pana Franciszka Wronowskiego 601 659 714 i jestem na razie zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 11.07.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 A z jakiego tartaku można dostać drewno zaimpregnowane ciśnieniowo? Ja znalazlam : 1. Ambit Gdynia tel 6699077 2. Tartak Suleczyno tel 684 4725 ( dali cene 800 zl/m3 ) 3. Tartak Stara kiszewa tel 6876336 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 11.07.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Czy ktoś z Was ma doświadczenia z firmą Multi - adaptacja projektu oraz kompleksowy nadzor nad budową. Czy znacie może jakiegoś dobrego geodete? Na forum znalazłem namiary na p. Giedronia - ale bez słowa komentarza - nie wiem czy szukać innego czy skorzystać z jego usług. Z góry dzięki. Geodeci polecani na forum: 1. P Hebel 0602492569 - polecany przez Gosia@ 2. Zofia Bielska 0601628514 3. Pan Gieroń 604938641 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 11.07.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Widze ze jestesmy na podobnym etapie budowy u mnie wiezba skonczona, teraz deskuja i papuja, elektryk tez mial sie zajac swoja robota, ale mam z nim male problemy. Moze bede musial poszukac innego chetnego do pracy, mam wrazenie ze ten nie bardzo jest chetny. Co za czasy bezrobocie chyba go jednak nie ma w naszym rejonie. W razie czego ile czsau jeszcze bedzie u ciebie robil Twoj elektryk i jak ci sie z nim wspolpracuje?? Pozdrawiam Piotr Nie wiem czy jeszcze aktualne, ale jakbyś chciał to mogę dać namiary na mojego elektryka, my jesteśmy bardzo zadowoleni. Napisałabym od razu, ale nie mam przy sobie. Wyślę wieczorkiem na priva może się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 11.07.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Mamy pytanko Czy mieliście doczynienia z systemami kominowymi firmy SCHREYER ?? Jest to firma niemiecka a dystrybutor na Polske jest m.in. w Sierakowicach. Moj wykonawca bardzo je poleca Prosze o opinie Bardzo dziekuje i pozdrawiam. Maja Ja mam Schreyera, ale na razie nie korzystam jeszcze, póki co przetrwał jedną zime i nic mu się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts