kolia 11.07.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Mamy dach, mamy dach - znaczy się dach mieliśmy juz dawno ale teraz mamy dachówkę Prawda, że ładnie wygląda http://www.halinairobert.photosite.com/~photos/tn/1149_348.ts1152456760109.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 11.07.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Mamy dach, mamy dach - znaczy się dach mieliśmy juz dawno ale teraz mamy dachówkę Prawda, że ładnie wygląda Prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 11.07.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Mamy dach, mamy dach - znaczy się dach mieliśmy juz dawno ale teraz mamy dachówkę Prawda, że ładnie wygląda http://www.halinairobert.photosite.com/~photos/tn/1149_348.ts1152456760109.jpg Ale Wam zadroszcze Piekny DACH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 11.07.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Wielkie dzieki Wyglada na to ze sie dogadamy Ania i Piotr podeślijcie proszę nam te namiary. Właśnie zaczynamy wybierać ekipę do elektyki i alarmów i chciałbym zobaczyć co inni oferują (na razie mam ofertę na alarmy polecanego na forum pana Piotra Partyki). P. Wyslalem na Priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 11.07.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Mam pytanie z jakiego tartaku zamawialiście więźbę i jestecie z tego drewna zadowoleni? Tez mnie ten temat interesuje Ile placiliście za m3. Bo mi zaspiewali 800 zl/m3! To chyba duzo ?? Pozdrawiam Aha impergnacja cisnieniowa Ja zaplacilem 630 za m3, ale nikomu nie polecam tego tartaku, bo tak sumarycznie to chyba wyszlo mnie dudzo duzo drozej, nerwowa, a impregnacja bliska zeru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 11.07.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Mamy dach, mamy dach - znaczy się dach mieliśmy juz dawno ale teraz mamy dachówkę Prawda, że ładnie wygląda http://www.halinairobert.photosite.com/~photos/tn/1149_348.ts1152456760109.jpg No wlasnie przejezdzalismy obok wczoraj czy przedwczoraj i podziwialismy, bo tez bedziemy mieli Marsylke Teraz wiem gdzie sie budujesz Jezdzimy obok Twojego domku na skory do obwodnicy, bo my pod lasem w |Juszkowie sie budujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 11.07.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Ja zaplacilem 630 za m3, ale nikomu nie polecam tego tartaku, bo tak sumarycznie to chyba wyszlo mnie dudzo duzo drozej, nerwowa, a impregnacja bliska zeru A możecie napisać jaki to tartak. I dlaczego drożej, musieliście sami impregnować, czy też drewno było złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Gdynia 11.07.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Mamy dach, mamy dach - znaczy się dach mieliśmy juz dawno ale teraz mamy dachówkę Prawda, że ładnie wygląda No po prostu przepiękny! Kiedy my tak będziemy mieli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 12.07.2006 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witajcie, pilnie potrzebuję namiarów na fachowców, którzy wykonują u nas cekolowanie. Zaczęlismy sami, ale to zajmuje tyle czasu, że nie mamy szans robić innych rzeczy, a musimy jak najszycbiej sie wprowadzić. HELPIK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 12.07.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Mamy dach, mamy dach - znaczy się dach mieliśmy juz dawno ale teraz mamy dachówkę Prawda, że ładnie wygląda http://www.halinairobert.photosite.com/~photos/tn/1149_348.ts1152456760109.jpg ladnie ladnie mam nadzieje ze za 3 tygodnie bedzie u mnie podobny oczywiscie tez marsylka dzis wiecha CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaRuda 12.07.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Pytanie do budujących w Klukowie - czy ktoś z Was przebijał się przez warstwę gliny? Zastanawiamy się nad studnią chłonną no i pytanie tylko ile przyjdzie kopać żeby jakąś warstwę chłonną znaleźć... na głębokości 3 - 4,5 m glina, głębiej nie wiemy... tzn niby nie glina tylko " piasek gliniasty" Jak szukałem działki, to rozmawiałem z kobietš z gospodarstwa na końcu Klukowa (patrzšc od stony lotniska). Kobieta sprzedawała swoje rozparcelowane pole, podzielone na działki po 2000m2. Mówiła, że wykopała studnię, ale woda była mierdzšca. Studnia stoi na podwórzu, a gospodyni z niej nie korzysta. Podobno z Klukowie jest wysoki poziom wód gruntowych i dlatego nie jest zalecane budowanie piwnic. MałaRuda, jak rozwikłasz problem studni to napisz na forum co z tego wyszło. Podobno z Klukowie jest wysoki poziom wód gruntowych i dlatego nie jest zalecane budowanie piwnic. MałaRuda, jak rozwikłasz problem studni to napisz na forum co z tego wyszło. Hmmm, u mnie według badań geotechnicznych wyszło że mam na działce piach, a wode na głębokości 3.5 metrów, więc piwnica się zmieści. No i dom będzie podpiwniczony.... Pytanie czy się w coś nie pakuję, okaże się to niestety dopiero po zrobieniu wykopów U nas wyszło, że 0,0-0,5 gleba 0,5-1,2 piasek drobny 1,2-3,4 j.w. z domieszkami 3,4-5 piasek gliniasty a woda na 1,3 (w grudniu!). Sąsiedzi którzy zdecydowali się na piwnicę mają dwie opaski drenażu wokół chaty . Myśmy dali spokój z piwnicą, ale myśleliśmy nad jakimś drenażem bo na wiosnę to tam wszystko pływa no i jedyny pomysł na jaki wpadliśmy to studnia chłonna. Tylko czy pod tą gliną jest jakaś warstwa chłonna ? No i chyba poczekamy na GIWK i kanalizację A z ciekawostek to słyszałam od tubylców, że z Klukowa brali glinę na cegły z których kawałek starówki zbudowali, ale nie wiem czy to prawda czy taka miejscowa legenda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaRuda 12.07.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 A my szalejemy z papierami - pani z architektury dobiła nas żądaniem oświadczeń gestorów sieci. To nic że mamy warunki techniczne , że jak spełnimy takie i takie warunki to nam podłączą prąd i wodę i gaz - mają oświadczyć że nam dostarczą A jeśli ktoś chciałby coś wiedzieć na temat drzew (czyt. wycinki takowych na swym poletku) to zapraszam do mnie - na ten temat wiem już WSZYSTKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaba 12.07.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witam wszystkich budujacych i nie tylko. Przegladam forum juz od jakiegos czasu i nadeszla chyba chwila ( pomijam jaka) aby przylaczyc sie do grona. Jestem z Gdanska, mieszkam w Gdyni, a budowa bedzie w Baninie.Moj etap to :pozbierane wszystkie papiery,uzgodnienia,pozwolenia,oswiadczenia,zapewnienia i odrolnienia.Czekam tylko pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 12.07.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Do Markus_gdynia. A moze słyszałes opinie o kominach IBF-u.Będe wdzieczna za wszelkie uwagi. Niestety nie jestem w stanie cokolwiek powiedzieć o tym produkcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 12.07.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witam Poszukuję ziemi urodzajnej lub czarnoziemu - gdzie można kupić? I za jaką cenę (ważne by było to niedaleko Chwaszczyna). Czy znacie kogoś kto by przeorał mi działkę, a potem rozrzucił ten że piach oraz trochę ubił, bo chciałabym posiać trawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 12.07.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witam Poszukuję ziemi urodzajnej lub czarnoziemu - gdzie można kupić? I za jaką cenę (ważne by było to niedaleko Chwaszczyna). Czy znacie kogoś kto by przeorał mi działkę, a potem rozrzucił ten że piach oraz trochę ubił, bo chciałabym posiać trawę? W Chwaszczynie zaraz koło ronda gdzie jest tablica o czanoziemiu, a następna w Dobrzewinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaba 12.07.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witam Poszukuję ziemi urodzajnej lub czarnoziemu - gdzie można kupić? I za jaką cenę (ważne by było to niedaleko Chwaszczyna). widziałem jeszcze w Miszewku, jadac z Chwaszczyna zaraz za wytwornia kostki brukowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijak9 12.07.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witam, 1. Poszukuję miejsca gdzie tanio kupię siatkę ogordzeniową powlekaną PCV a może komuś od was zostało to z chęcią odkupię. 2. Odkupię drewno na szalunki, cekam na propozycje lub polecenie jakiegoś tartaku. Pozdrawiam Wszystkim i Witam to mój 1 ale nie ostatni post Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmer 12.07.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witajcie, pilnie potrzebuję namiarów na fachowców, którzy wykonują u nas cekolowanie. Zaczęlismy sami, ale to zajmuje tyle czasu, że nie mamy szans robić innych rzeczy, a musimy jak najszycbiej sie wprowadzić. HELPIK! Dane spisane z forum. Ci panowie zajmują się wykończeniówką: Szyca Zbigniew 600 946 788 - polecany przez MarcinU, Damps Franciszek 504 035 928 - nie zapisałam przez kogo polecany Hinca Krzysztof 509 836 578 - polecany przez Joola, gosia@. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 12.07.2006 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 elmer - przedzięki!!!!!!!!!!! A jak szukłam "cekolowanie" to nic a nic nie znalazłąm w tym wątku - nie ma jak doświadczona ręka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts