Docent - Gdańsk 09.07.2003 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 ADAMSKI - ceny np. bloczek bet. 14x24x38 1,90 zł, bloczki z Osławy 24x24x59 ale zwykłe 4,9 zł , 12x24x59 2,90 zł, folia czarna 0,2 0,70 zł za m2, styropian FS 20 - 5 cm 110 zł/m3, FS - 15 -98 zł/m3 cement 300/ t , wapno 300 zł/ t., cegła pełna 150 - 0,63 zł, folia kubełkowa 4,90 zł/m2, siatka z włókna 2,2 zł/m2, stal fi 10 i fi 12 - 1450 zł za tonę, żwir płukany 150 zł za wywrotkę 12 tonową, nie płukany - 120 zł za 12 ton. To tak z grubsza jakby coś interesowało Cię to daj znać. PAGIN - rzeczywiście dobra cena - tylko czy transport i rozładunek jest gratis. Wyżej podane ceny zawierają transport i rozładunek. Jeśli ktoś ma bogatszą ofertę to proszę o podzielenie się nia z nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 09.07.2003 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Zapomniałem - mam jeszcze parę namiarów na roboty ziemne - np. zdjęcie humusu z powierzchni 20x20 m - cena 200 zł - tak płacił koleś - równiutko i na 80 cm wgłąb - nie warto robić tego szpadlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 09.07.2003 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Witam,Bloczek BK z Oslawy z Castoramy: rozladunek HDSem gratis, za transport chca 60 zl. Ja potrzebuje ok 2200 bloczkow 24cm i ok 700 12cm Wytargowalem transport gratis, palety sami odbieraja, uszkodzone bloczki wymieniaja przy ostatniej dostawieDOCENT - podaj mi namiary na tanie roboty ziemne (mailem ze stopki). U mnie chca 800 zl bez faktury za wykop o objetosci 170 m3 (glebokosc 1 m), wszystko na odklad. Cena 200 zl ktora podales brzmi rewelacyjnie, bo wykop 20m x 20m x 0,8m to 320 m3, czyli prawie 2 razy wiecej niz u mniePozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 10.07.2003 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Pagin - wysłałem maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 10.07.2003 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Witam po dłuższej nieobecności W końcu zaczeliśmy na poważnie prace na budowie, dzień w dzień własnymi siłami - a dzisiaj zalewanie ław. Przeklinamy ENERGĘ - papierologia i pukanie od pokoju do pokoju, aby w końcu otrzymać licznik i zrobić odbiór.. Brrr... :cry Mam do Was pytanko - okazało się, że w projekcie mamy jednak okna nietypowe i chciałbym jak najszybciej dopasować mury do standardowych - czy możecie polecić jakieś lokalnych producentów lub dystrybutorów okien drewnianych? Pozdrawiam, i oby przestało w końcu padać... <ok> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 10.07.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Pagin, Docent: Rozumiem ze te bloczki są sprzedawane jako te o podwyzszonej dokladnosci? Do murowania na klej? Jak w grudniu telefonowalem do Oslawy z pytaniem o te bloczki to handlowiec stwierdzil ze jest mala roznica w jakosci pomiedzy tymi zwyklymi i tymi na klej, i ze raczej nikt nie bierze tych na klej bo wychodza zdecydowanie drozej. Ciekawe, czy az tak sie zmienilo przez pol roku, ze do hipermarketu weszli z tymi bloczkami? Docent: te ceny to z hurtowni z jakich miejscowosci? Musialbym uwzglednic transport do Tczewa. Dzisiaj podpisalem umowe na dachowke z RuppCeramiki Syriusz angoba czerwien miedziana. Wreszcie skonczy sie jezdzenie i porownywanie dachowek W przyszlym tygodniu zaczynamy z fundamentami. Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 10.07.2003 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Witam,ADAMSKI - bloczki z Castoramy sa bloczkami o podwyszonej dokladnosci, na klej, paletyzowane, ofoliowane. Co do ceny to od Oslawy dostalem oferte 6,15 z transportem i rozladunkiem, od znajomego co ma hurtownie dostalem 5,95 z transportem i rozladunkiem. A w Castoramie cena jest 4,97 takze z transpoterm i rozladunkiem po negocjacjach dotyczaych tylko darmowego transportuPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea3 10.07.2003 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Witam adamski-jakie wytargowałeś rabaty na poszczególne elementy ruppa,jestem również zainteresowana tą dachówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 10.07.2003 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Bea3: 23% na dachowke podstawowa, 20% na pozostale elementy, do tego brałem także orynnowanie Marleya i 4 okna Fakro.PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea3 10.07.2003 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 adamski-dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 10.07.2003 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 ADAMSKI - bloczki z Osławy po 4,90 za szt. w hurtowni w Pępowie, a także ta sama cena w Hurtowni AJLANT w Żukowie - namiary masz na Yahoo. Jak możesz przeslij mi na maila namiary na dachówkę - także mi się ona bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 10.07.2003 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 ADAMSKI - zapomniałem dodać - bloczki nie są na klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 11.07.2003 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Docent: juz nie kupie bloczkow, tak jak wczesniej pisalem na forum kupilem juz zima 1300 szt bloczkow 24 z Oslawy po 4,69, troche bloczkow 12 i cement. Musze tylko zadzwonic do hurtowni i powiedziec kiedy maja dostarczyc i gdzie.PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba22 11.07.2003 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 adamski - gdzie kupowałeś dachówkę....Zastanawiam się jaką wybrać - a rabat 23% brzmi całkiem przekonywująco.. Pozdrawiam seba22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 11.07.2003 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Seba22: nie gwarantuje ze wszyscy dostaja po 20% upustu, ale popytac zawsze mozna. Hurtownia Matelbud w Gdyni, przy ul. Hutniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba22 11.07.2003 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 dzięki adamski... pozdrawiam seba22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 15.07.2003 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Witam wszystkich po dłuższej nieobecności. MARJO gdzie dokładnie w Dobrzewinie budujesz? My i nasi rodzice budujemy w "starym" Dobrzewinie czyli na trasie do Wejherowa. Składy budowalane są w Bojanie i Koleczkowie. Prestol jest drogi. Poczytaj wątek od początku tam chyba co nieco pisaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARJO 15.07.2003 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Ewa: Rozpoczynam w sierpniu (mam nadzieję, że uda się 4).Dobrzewino , ptz jez. Tuchomskim, to samo pole gdzie buduje Ekolan swoje domki.Sprawdzę ceny w bojanie i koleczkowie, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 16.07.2003 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Witam! Czemu czas potrafi się tak kurczyć? Z powodu nawału robót udaje mi się tylko czytać ale ... dziś wylewki. Gość ten sam co u Kodiego. Jak zrobi zobaczymy na razie wygląda na porządnego i cenę ma też porządną. No to pozdrawiam i znikam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 16.07.2003 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Zachar: mam wrażenie że nie tylko Ty wpadłeś w pułapkę czasową Ja od rana do późnego wieczora muszę siedzieć w pracy, a w tym moja żona z teściem załatwiają sprawy związane z poczatkiem budowy. Fajnie wyszło - pani geodetka tak nam wymierzyła dom, że nie jest w kształcie prostokąta tylko równoległoboku (coś się jej oczko zwinklowało). Dobrze że wyszło to teraz a nie później po wykopach. Pozdrowionka dla wszystkich walczących w pracy i na budowach Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts