inzynier.mamon 15.09.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Pytanie do bardziej zaprawionych w boju: jakie są jeszcze "ważne etapy" związane ze świeckimi tradycjami w czasie budowy ? Gratulacje od przyszłego sšsiada! Obserwuję twój plac budowy, wyglšda poważnie. Ja jestem jeszcze dosłownie w lesie, który widzisz na północy Mam fajne grzyby. wieckš tradycję to się chyba stawia jedynie na wiechę. Parę butelek i parę kurczaków z rożna. Oczywicie obecnoć rodziny obowišzkowa. Nadmiar tradycji jest chyba niepożšdany we współczesnym budownictwie Teraz te technologie takie nowoczesne. Widziałem wywrotki wożace ziemię w kierunku górki, ale nie miałem okazji podejść bliżej żeby zobaczyć, co z nią robią - to twoje może? Kiedy zaczynasz swoje "ważne etapy" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 15.09.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 izi7, w Łęgowie zdecydowanie polecamy: MR Dach, po lewej stronie; dobra obsługa, dobre ceny, elastyczne warunki. No coz ja tez rozmawialem z tymi milymi panami ale cen nie mieli rewelacyjnych i nie chcieli bez faktury sasiada na przeciwko tak zalatwili ze sprzeddali mu dachowke bez szczytowych i teraz produkcja wsztrzymana i nie moze ruszyc juz miesiac z dachem CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAWPIO 15.09.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Witam, mam około 250 stępli na zbyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 16.09.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Witam, czy ktoś z obecnych wie coś o sprzątaniu świata? Tzn. gdzie w Trójmieście można zgłaszać się po worki itp. Będę wdzięczna za info - wiem co robią w krakowie czy wa-wie, a o gdańsku cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carlgustav7 16.09.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Widziałem wywrotki wożace ziemię w kierunku górki, ale nie miałem okazji podejść bliżej żeby zobaczyć, co z nią robią - to twoje może? Kiedy zaczynasz swoje "ważne etapy" ? Znowu planuję start na wiosnę, ale zobaczymy. Musiałem trochę powyjeżdżać. Jak już zacznę, to pójdzie mam nadzieję doć szybko. Zacznę od utwardzenia tych 200 metrów drogi przez pole. Te wywrotki to trochę ziemi narzuciły na działkę pode mnš. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAWPIO 17.09.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Przepraszam, czy ma ktoś sprawdzonego fachowca od malowania i cekolowania, ile właściwie teraz taka usługa kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdizet 17.09.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 U mnie wlasnie trwa cekolowanie. Jak na razie facet robi sam, od poniedziałku ma ich wejsc czterech. Cena, jaka ustalilismy, to 8 pln za cekolowanie z malowaniem. Jednak na razie nie polecam, bo nie widze4 efektu koncowego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 17.09.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 PAWPIO - po ile te stemple? Miałam już zaklepane od sąsiada, ale sprawa się przesunęła w czasie i chyba muszę poszukać innego źródła W sobotę byliśmy w Łęgowie u pana od dachów. Rozmowa wstępna miła itp. W połowie tygodnia dostaniemy wyceny kilku wersji. Zobaczymy jakie będą ceny. Byliśmy też zmuszeni kupić pustaki w Jazbudzie (bo to tam kupiliśmy pierwszą partię, po której nastąpiła podwyżka i niestety nie namierzyłam innej hurtowni z pustakami Solbetu), ale zdecydowanie odradzam tą hurtownię. Gdybym znalazła jakieś inne miejsce, gdzie sprzedają pustaki interesującej mnie firmy, to na pewno nie robiłabym zakupów w Jazbudzie. Tak aroganckiego szefa jak tam, to chyba do tej pory nie spotkałam i czuję niesmak, że musiałam tam zrobić zakupy. Jedno sobie obiecałam - moja noga więcej tam nie postanie e.kala - a Ty gdzie budujesz? Jak pojadę do Borkowa, to może uda mi się wypatrzyć Twój domek No, a jutro nareszcie zaczynają murować nam ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 17.09.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 e.kala - mam jeszcze pytanko w sprawie kominów Presto, bo temat mnie zainteresował. Jak wyglądają ceny tych kominów w porównaniu do np. Leiera? Hurtownia Ambit to ta w okolicach Kokoszek na ul. Cementowej? I jak było z terminami realizacji - dobrze doczytałam, że miałaś ten komin od ręki? Z góry dziękuję za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 17.09.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 17.09.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 e.kala - mam jeszcze pytanko w sprawie kominów Presto, bo temat mnie zainteresował. Jak wyglądają ceny tych kominów w porównaniu do np. Leiera? Hurtownia Ambit to ta w okolicach Kokoszek na ul. Cementowej? I jak było z terminami realizacji - dobrze doczytałam, że miałaś ten komin od ręki? Z góry dziękuję za informacje Buduję na ul. Kwiatowej. Komin o przekroju 200 z kanałem wentylacyjnym, wysokość 8,25 Presto Universal, a więc ten z ociepleniem to koszt około 2500. Nie znam cen Leiera. Tak chodzi o ten Ambit w Kokoszkach. Na kominy czekałam 3 dni, ale czekali na dostawę. Jak trafi się, że są po dostawie, to może być od razu. Tak wygląda początek komina. http://preview.ezedler.photosite.com/~photos/tn/4144903_348.ts1157747056648.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 17.09.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Mówisz o tym na Przemysłowej? Jeśli tak, to ja wręcz przeciwnie do Ciebie, trafiłam na baaardzo miłą obsługę. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 17.09.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Mówisz o tym na Przemysłowej? Jeśli tak, to ja wręcz przeciwnie do Ciebie, trafiłam na baaardzo miłą obsługę. Beata tak, mówię o tym na przemysłowej. Dla nas byli mili przy pierwszej wizycie. Przy kolejnych sytuacja się niestety zmieniła. Ale na szczęście wybór hurtowni jest spory i nie muszę już zostawiać u nich więcej kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 18.09.2006 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 PAWPIO - po ile te stemple? Miałam już zaklepane od sąsiada, ale sprawa się przesunęła w czasie i chyba muszę poszukać innego źródła W sobotę byliśmy w Łęgowie u pana od dachów. Rozmowa wstępna miła itp. W połowie tygodnia dostaniemy wyceny kilku wersji. Zobaczymy jakie będą ceny. Byliśmy też zmuszeni kupić pustaki w Jazbudzie (bo to tam kupiliśmy pierwszą partię, po której nastąpiła podwyżka i niestety nie namierzyłam innej hurtowni z pustakami Solbetu), ale zdecydowanie odradzam tą hurtownię. Gdybym znalazła jakieś inne miejsce, gdzie sprzedają pustaki interesującej mnie firmy, to na pewno nie robiłabym zakupów w Jazbudzie. Tak aroganckiego szefa jak tam, to chyba do tej pory nie spotkałam i czuję niesmak, że musiałam tam zrobić zakupy. Jedno sobie obiecałam - moja noga więcej tam nie postanie e.kala - a Ty gdzie budujesz? Jak pojadę do Borkowa, to może uda mi się wypatrzyć Twój domek No, a jutro nareszcie zaczynają murować nam ściany Polecam Millennium w pruszczu, od poczatku sie tam zaopatrujemu. fachowa obsluga, staly upust, a na wieksze partie materialu negocjacje. Czy ktos jest zainteresowany betonem komorkowym z oslawy: juz kiedys to oglaszalem, ale niestety jeszcze sie bujam, moj majster zamowil okolo 300 bloczkow za duzo Kupowalem w lutym i caly czas sa w depozycie w hurtowni, jak ktos jest zainterosowany to prosze o kontakt na priv pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 18.09.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Mówisz o tym na Przemysłowej? Jeśli tak, to ja wręcz przeciwnie do Ciebie, trafiłam na baaardzo miłą obsługę. Beata tak, mówię o tym na przemysłowej. Dla nas byli mili przy pierwszej wizycie. Przy kolejnych sytuacja się niestety zmieniła. Ale na szczęście wybór hurtowni jest spory i nie muszę już zostawiać u nich więcej kasy no coz ja bralem tam materialy na cala budowe nawet teraz biore nadal i nie mialem problemow. Inna sprawa ze wszystko zalatwialem z szefowa pania Jadwiga. Ostatnio nawet mi przyjeli z powrotem caly niewykorzystany material czyli klinkier, styropian plytki klinkierowe zadnych problemow a ceny super negocjowalne inne hurtownie nie mialy startu a objezdzilem ich z 10. Rozliczm sia z nimi raz w miesiacu i od calego miesiecznego zamowienia dostaje zawsze spory rabat. Oczywiscie nie kupuje w ciemno jezeli moge kupic gdzies taniej to w Jazbudzie nie kupuje. Z szefem to tez kiepsko sie rozmawia trzeba trafic na dobry humor jak ja ostatnio. Ogolnie jestem zadowolony z ich uslug ale musielismy sie dotrzec na poczatku, teraz jest ok. Z nastepna budowa tez z nimi bym wspolpacowal. Ogolnie jak maja duzy kociol to sa rzeczywiscie niemili moze to powod niedoboru ludzi i srodkow transportu. CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalie05 18.09.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Witam!Szukam pilnie ekipy, która mogłaby pomalować mój dom(wewnątrz). Czy ktoś zna i mógłby mi polecić? Pliisss!!! Wszyscy do których dzwonię maja terminy na grudzień, a ja potrzebuję w połowie października:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 18.09.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 No to widać w Jazbudzie tylko z szefową można coś załatwić, bo z nią mieliśmy do czynienia na początku. Potem niestety trafiliśmy na inne osoby. A dziś staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami komina Kupiliśmy Leiera z Millenium (jednak stanęło na Leierze, bo cena nam odpowiadała, a była dostawa i nie trzeba było na nie czekać). W Millenium są dobre ceny i miła obsługa. Jedyny kłopot z nimi, że dzięki tym zaletom kupa ludzi chce tam kupować i na niektóre materiały trzeba długo czekać, stąd nasza krótka przygoda z Jazbudem... Ale już się nawróciliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 18.09.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 No to widać w Jazbudzie tylko z szefową można coś załatwić, bo z nią mieliśmy do czynienia na początku. Potem niestety trafiliśmy na inne osoby. A dziś staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami komina Kupiliśmy Leiera z Millenium (jednak stanęło na Leierze, bo cena nam odpowiadała, a była dostawa i nie trzeba było na nie czekać). W Millenium są dobre ceny i miła obsługa. Jedyny kłopot z nimi, że dzięki tym zaletom kupa ludzi chce tam kupować i na niektóre materiały trzeba długo czekać, stąd nasza krótka przygoda z Jazbudem... Ale już się nawróciliśmy Możesz napisać ile kosztuje komin Leier? Ciekawa jestem, czy tańszy od Presto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 19.09.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Zaczynam się wkurzać na Toporka, który miał robić wylewki w zeszłym tygodniu, najpierw był czwartek, potem piatek, potem sobota, w końcu poniedzialek rano, potem poniedziałek popołudniu a potem przestał odbierac telefony od mężą I to ewidentnie nie odbiera jego numeru telefonu, jak dzisiaj ja zadzwoniłam to odebrał i powiedział, że jutro ale już sama nie wiem czy mu wierzyć Ja rozumiem, że jakaś robota się przeciąga, ale to nie powód żeby o tym nie powiadomić klienta, albo unikać z nim kontaktu - tak mnie wścieka takie zachowanie zastanawiam sie czy nie dzwonić do innych, tylko kto wie co z terminami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 19.09.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Z Wickim nie mialem zadnego problemu tak z wylewkami jak i z tynkami mowil ze bedzie za 2 tygodnie o 8 rano i byl a sygnalem ze bedzie to material ktory ladaowal na mojej budowie 2 dni wczesniej.Z tynkami to ja przesunalem termin o miesiac i nie bylo problemu tylko pytal dokladnie o termin. Po prostu super organizacja przy tej robocie co ma.CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts