majcia 11.10.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Mam pytanko do tych co zamawiali ostatnio drewno na więżbę ze STAREJ KISZEWY! Czy dostaliscie je na czas i jaka byla jakość drewna ??? Pozdrawiam Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 11.10.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 http://www.nowedrogikrajowe.pl Dzieki, znalazlem to tez na stronie Chwaszczyna. I tak musze podjechac do Szemud bo z tego co tam widze to nic nie widze a tak na powaznie to zaluje ze mnie nie bylo. W Szemudzie nie mają/mieli tych map. Ale mają rozrysowane różne stare wersje. Ja na tym sprawdzałam. No i mają wersję popierana przez gminę-tą tez warto sprawdzić. Wogóle ciekawa jestem jak się czują teraz mieszkańcy Chwaszczyna. W planach otoczeni przez drogi z każdej strony Tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 11.10.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 http://www.nowedrogikrajowe.pl Dzieki, znalazlem to tez na stronie Chwaszczyna. I tak musze podjechac do Szemud bo z tego co tam widze to nic nie widze a tak na powaznie to zaluje ze mnie nie bylo. W Szemudzie nie mają/mieli tych map. Ale mają rozrysowane różne stare wersje. Ja na tym sprawdzałam. No i mają wersję popierana przez gminę-tą tez warto sprawdzić. Wogóle ciekawa jestem jak się czują teraz mieszkańcy Chwaszczyna. W planach otoczeni przez drogi z każdej strony Tragedia. Zgadza sie, nikt nie chcialby tak mieszkac, jeszcze do nich nie dotarlem zapalenie pluc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annar53 11.10.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witam, Czy ktos z Was robil drenaż opaskowy na działce?? Ile Was to kosztowalo?? Bo mi dali cene za calosc PLN 4.170,- ( materialy i robocizna ) Czy to duzo??? Aha a za oczyszczalnie PLN 5.200,- Jakie ceny mieliście??? Pozdrawiam Maja My zapłaciliśmy 4000 za samą robociznę ale dom o obwodzie 48m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 11.10.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witam Rodzine Forumowiczow, do ktorej chcialbym dolaczyc. Po prostu musze to powiedziec, a raczej napisac. JESTEM PELEN PODZIWU: dla waszego samozaparcia, fachowosci, jednak najbardziej wszystkich was podziwiam za walke z fachowcami. Przewalilem te jedyne kilkaset stron i tylko moge sie domyslac, co mnie czeka. Mam zamiar postawic chalupke (tylko kwestia kiedy) w Straszynie na osiedlu Modre. Jak na razie jestem na etapie zalatwiania formalnosci z dzialka i wybierania projektu. Jak na razie w necie znalazlem kilka, ale jak do tej pory spodobal mi sie LK&466 z LK& Projekt. Moja lepsza polowa jeszcze nic o tym nie wie i czekam na wiadomosc od niej. Bede serdecznie zobowiazany za kikla waszych fachowych uwag zwiazanych z projektem. I choc moze mnie nie byc przez jakis czas na forum, bo jestem naprawde daleko od domu i z netem jest roznie to sie odezwe i dalej bede wam gitare zawracal. Pozdr Witaj! Fajną porę znalazłeś na pisanie na forum Wejdź na Projekty i tam duzo mozna dowiedzieć się o projektach, a także ktoś oceni i twój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 11.10.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 http://www.nowedrogikrajowe.pl Dzieki, znalazlem to tez na stronie Chwaszczyna. I tak musze podjechac do Szemud bo z tego co tam widze to nic nie widze a tak na powaznie to zaluje ze mnie nie bylo. W Szemudzie nie mają/mieli tych map. Ale mają rozrysowane różne stare wersje. Ja na tym sprawdzałam. No i mają wersję popierana przez gminę-tą tez warto sprawdzić. Wogóle ciekawa jestem jak się czują teraz mieszkańcy Chwaszczyna. W planach otoczeni przez drogi z każdej strony Tragedia. Nie bardzo rozumiem dlaczego otoczeni z kazdej strony. To sa tylko projekty,a zostanie wybrany jeden,jezeli wogole to przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.10.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Alunek ZRÓB COŚ Z TYM WIELKIM CZYMŚ PRZY NICKU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 11.10.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Zabudowa płytami GKF na profilach plus ich malowanie - 30 zł za m Zabudowa płytami to znaczy ocieplenie i płyty czy tylko same płyty? Tzn. same płyty. Za Docieplenie - 4 zł za m. Sufity (tzn.ocieplenie, płyty+ malowanie ) - 29 zł /m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Drazkiewicz 11.10.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 e.kala napisal: [/b]Witaj! Fajną porę znalazłeś na pisanie na forum Wejdź na Projekty i tam duzo mozna dowiedzieć się o projektach, a także ktoś oceni i twój. Dzieki za rade, a co do tej pory to niestety jestem na innej polkuli i choc jest cieplo to do domu daleko. Ale juz niedlugo wracam. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 11.10.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Dzieki za rade, a co do tej pory to niestety jestem na innej polkuli i choc jest cieplo to do domu daleko. Ale juz niedlugo wracam. Pozdr A to rozumiem skąd ta godzina . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 12.10.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Nie bardzo rozumiem dlaczego otoczeni z kazdej strony. To sa tylko projekty,a zostanie wybrany jeden,jezeli wogole to przejdzie. No, droga na Żukowo już jest, dojdzie obwodnica i Lęborska. Jak dla mnie to sporo. A co do tego czy to przejdzie... Byłam na spotkaniu w Bojanie. Panowie ważniacy są zdecydowani na te wersje i tyle. Klapki na oczach i uszach. Ciekawe co gmina Szemud będzie mogła zrobić w tej sprawie (mnie dotyczy Lęborska w każdym obecnym wariancie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 12.10.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Nie bardzo rozumiem dlaczego otoczeni z kazdej strony. To sa tylko projekty,a zostanie wybrany jeden,jezeli wogole to przejdzie. No, droga na Żukowo już jest, dojdzie obwodnica i Lęborska. Jak dla mnie to sporo. A co do tego czy to przejdzie... Byłam na spotkaniu w Bojanie. Panowie ważniacy są zdecydowani na te wersje i tyle. Klapki na oczach i uszach. Ciekawe co gmina Szemud będzie mogła zrobić w tej sprawie (mnie dotyczy Lęborska w każdym obecnym wariancie). Już za parę miesięcy będę mieszkał w Chwaszczynie i nie panikuję z powodu zapowiedzi budowy nowych dróg. Wiedziałem gdzie sie buduję i co będzie wybudowane w pobliżu. Drogi musimy w końcu gdzieś budować i zawsze ktoś będzie z tego niezadowolony lub będzie narzekał na ich stan czy też na ich brak. Jeżeli ktoś chce mieszkać w pobliżu dużej aglomeracji, to niestety powinien liczyć sie z pewnymi konsekwencjami. Jeżeli ktoś nie chce mieć dróg to proponuję wyjazd np. w Bieszczady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 12.10.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Nie bardzo rozumiem dlaczego otoczeni z kazdej strony. To sa tylko projekty,a zostanie wybrany jeden,jezeli wogole to przejdzie. No, droga na Żukowo już jest, dojdzie obwodnica i Lęborska. Jak dla mnie to sporo. A co do tego czy to przejdzie... Byłam na spotkaniu w Bojanie. Panowie ważniacy są zdecydowani na te wersje i tyle. Klapki na oczach i uszach. Ciekawe co gmina Szemud będzie mogła zrobić w tej sprawie (mnie dotyczy Lęborska w każdym obecnym wariancie). A ja bylem dwukrotnie na spotkaniu w Chwaszczynie. Nic nie jest jeszcze przesadzone,byc moze nie bedzie zadnej z tych wersji(S6). Nic jeszcze nie jest przesadzone. Podobno cos beda mogli powiedziec jak zrobia jakies opracowania.Ma to nastapic dopiero na przelomie zimy i wiosny 2007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 12.10.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Nie bardzo rozumiem dlaczego otoczeni z kazdej strony. To sa tylko projekty,a zostanie wybrany jeden,jezeli wogole to przejdzie. No, droga na Żukowo już jest, dojdzie obwodnica i Lęborska. Jak dla mnie to sporo. A co do tego czy to przejdzie... Byłam na spotkaniu w Bojanie. Panowie ważniacy są zdecydowani na te wersje i tyle. Klapki na oczach i uszach. Ciekawe co gmina Szemud będzie mogła zrobić w tej sprawie (mnie dotyczy Lęborska w każdym obecnym wariancie). Już za parę miesięcy będę mieszkał w Chwaszczynie i nie panikuję z powodu zapowiedzi budowy nowych dróg. Wiedziałem gdzie sie buduję i co będzie wybudowane w pobliżu. Drogi musimy w końcu gdzieś budować i zawsze ktoś będzie z tego niezadowolony lub będzie narzekał na ich stan czy też na ich brak. Jeżeli ktoś chce mieszkać w pobliżu dużej aglomeracji, to niestety powinien liczyć sie z pewnymi konsekwencjami. Jeżeli ktoś nie chce mieć dróg to proponuję wyjazd np. w Bieszczady. Owszem w pewnym sensie masz racje,ale rozumiem ludzi ktorzy pokupywali tam dzialki i sie pobudowali,albo maja taki zamiar.Oni poprostu czuja sie oszukani.Na dobra sprawe z zadnych papierach z gminy,ktore sa potrzebne do budowy,np.WZ nie ma nawet o tym wzmianki. Dwadziescia pare lat temu byly tereny,ktorych dzielenie i sprzedaz byla zablokowana,wlasnie z mysla o tych drogach,coz pod koniec lat dziewiedziesiatych ubieglego wieku zostaly one odblokowane.O czym wiec to moze swiadczyc??? W blizszej,czy dalszej perspektywie sa plany utworzenia wielkiej aglomeracji w sklad ktorej oprocz Trojmiasta m.in.ma wchodzic Chwaszczyno,Zukowo,Kartuzy........i co wtedy??? Widziales drogi obwodowe przechodzace przez srodek miasta??? A z drugiej strony,czy chcialbys mieszkac np.100m od drogi szybkiego ruchu po ktorej dziennie smiga 30 tys.samochodow,z czego znaczna wiekszosc to TIR-y?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 12.10.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Nie bardzo rozumiem dlaczego otoczeni z kazdej strony. To sa tylko projekty,a zostanie wybrany jeden,jezeli wogole to przejdzie. No, droga na Żukowo już jest, dojdzie obwodnica i Lęborska. Jak dla mnie to sporo. A co do tego czy to przejdzie... Byłam na spotkaniu w Bojanie. Panowie ważniacy są zdecydowani na te wersje i tyle. Klapki na oczach i uszach. Ciekawe co gmina Szemud będzie mogła zrobić w tej sprawie (mnie dotyczy Lęborska w każdym obecnym wariancie). Już za parę miesięcy będę mieszkał w Chwaszczynie i nie panikuję z powodu zapowiedzi budowy nowych dróg. Wiedziałem gdzie sie buduję i co będzie wybudowane w pobliżu. Drogi musimy w końcu gdzieś budować i zawsze ktoś będzie z tego niezadowolony lub będzie narzekał na ich stan czy też na ich brak. Jeżeli ktoś chce mieszkać w pobliżu dużej aglomeracji, to niestety powinien liczyć sie z pewnymi konsekwencjami. Jeżeli ktoś nie chce mieć dróg to proponuję wyjazd np. w Bieszczady. Owszem w pewnym sensie masz racje,ale rozumiem ludzi ktorzy pokupywali tam dzialki i sie pobudowali,albo maja taki zamiar.Oni poprostu czuja sie oszukani.Na dobra sprawe z zadnych papierach z gminy,ktore sa potrzebne do budowy,np.WZ nie ma nawet o tym wzmianki. Dwadziescia pare lat temu byly tereny,ktorych dzielenie i sprzedaz byla zablokowana,wlasnie z mysla o tych drogach,coz pod koniec lat dziewiedziesiatych ubieglego wieku zostaly one odblokowane.O czym wiec to moze swiadczyc??? W blizszej,czy dalszej perspektywie sa plany utworzenia wielkiej aglomeracji w sklad ktorej oprocz Trojmiasta m.in.ma wchodzic Chwaszczyno,Zukowo,Kartuzy........i co wtedy??? Widziales drogi obwodowe przechodzace przez srodek miasta??? A z drugiej strony,czy chcialbys mieszkac np.100m od drogi szybkiego ruchu po ktorej dziennie smiga 30 tys.samochodow,z czego znaczna wiekszosc to TIR-y?? Niestety takie są współczesne realia czy to nam się podoba czy nie. Samochodów przybywa i będzie przybywać, drogi muszą powstać, alternatywy niestety nie widzę. Prawdę mówiąc to obecnie i obwodnica trójmiasta nie jest obwodnicą lecz staje się drogą wewnętrzną. Ja kupując działkę szperałem, pytałem w wielu miejscach i mam działkę w miarę bezpiecznej odległości od planowanej obwodnicy Chwaszczyna i trasy lęborskiej. Masz rację, ja też rozumiem tych ludzi, ale ich zdanie było by zupełnie inne, gdyby planowana droga biegła daleko od ich działek, oczywiście punkt widzenia zależy od...; Ale przecież nie można ciągle mówić że będą drogi, po prostu trzeba je wybudować mniejszym czy wiekszym kosztem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VanGelerth 13.10.2006 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Witam ! Wypadła mi ekipa od posadzek. Szukam namiaru na posadzkarzy na początek listopada, wiem że to prawie niewykonalne ale gdyby ktoś coś słyszał byłbym wdzięczny za info Michał Gdynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 13.10.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Czy ma ktoś do odsprzedania 0.5 m3 desek szalunkowych? Najlepiej w pobliżu Straszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 13.10.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Niestety takie są współczesne realia czy to nam się podoba czy nie. Samochodów przybywa i będzie przybywać, drogi muszą powstać, alternatywy niestety nie widzę. Prawdę mówiąc to obecnie i obwodnica trójmiasta nie jest obwodnicą lecz staje się drogą wewnętrzną. Ja kupując działkę szperałem, pytałem w wielu miejscach i mam działkę w miarę bezpiecznej odległości od planowanej obwodnicy Chwaszczyna i trasy lęborskiej. Masz rację, ja też rozumiem tych ludzi, ale ich zdanie było by zupełnie inne, gdyby planowana droga biegła daleko od ich działek, oczywiście punkt widzenia zależy od...; Ale przecież nie można ciągle mówić że będą drogi, po prostu trzeba je wybudować mniejszym czy wiekszym kosztem. Sęk w tym, że kupując działkę sprawdziliśmy plany w gminie. I powiedziano nam, że absolutnie nic niebędzie w tej okolicy budowane bo gmina ma na to zablokowane tereny w innym miejscu. Podobnie ludzie w Bojanie. Inaczej wygląda sprawa, gdy kupujesz działkę wiedząc o planach dróg. Bo robisz to świadomie. Ja się czuję oszukana bo wiedząc o położeniu drogi może budowałabym sie gdzie indziej. A z budowy S6 jestem bardzo zdowolona- tylko może niekoniecznie przez tereny zabudowane. Były przecież plany wielkiej obwodnicy trójmiasta. Wydaje mi się,że to lepszy pomysł niż wprowadzenie S6 do naszej obwodnicy, która i tak już sie powoli zapycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 13.10.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Poszukuje w miare tanio słupków metalowych do ogrodzenia z siatki, czy kto wie gdzie można takie kupić w przyzwoitej cenie, z góry dziekuję za info.Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 13.10.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Ola - my kupowaliśmy w Metalzbycie, ale ceny nie pamietam, to było w zeszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts