inzynier.mamon 15.10.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Czy może ktoś wie, gdzie można kupić Silkę na sztuki? Potrzebuje ok 2 m2 Silki8 na murki przy brodziku, a skład, w którym kupuję materiały, sprzedaje całe palety - 9m2 . Ewentualnie gdyby ktoś też potrzebował niewielką ilość Silki8, moglibyśmy założyć spółkę . Z tym to może być problem. Ja kupiłam na ściany działowe silkę 12 i na pewno będzie jej za dużo. Jednak moje ściany będą gotowe gdzieś za 2 tygodnie, no i silka troche grubsza ja tez bede mial sciany dzialowe z 12, tylko do scinki przy brodziku potrzebuje takiej niehurtowej ilosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzynier.mamon 15.10.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Ja kupowałam Silkę na ściany działowe właśnie 8 w firmie Woodcote w Gdyni ul. Janka Wiśniewskiego, ale to było w czerwcu. Z tego co wiem jest obecnie deficyt Silki, ale tam własnie mozna kupić na sztuki, pozdrawiam i życzę wytrwałości w poszukiwaniach Wiem coś o deficycie Silki - przez cały ubiegły tydzień dowozili mi jeden transport, w tym też mają wozić i już się szykuję na niespodzianki. PS. wczoraj wieczorem lub dzisiaj rano ktoś mi wysprzątał budowę z palet po Silce właśnie, ughhh !!! Teraz już rozumiem, dlaczego na każdym rogu ulicy jest "skup palet". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiek 15.10.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Witam! Buduję w Baninie, niestety nie mam zbyt dużo czasu na pisanie... dwójka dzieci, dwie prace i jeszcze budowa do tego i studia. Na budowie już dwie ekipy za nami, a teraz zostaliśmy z niedokończoną budową, tego niewiele zostało bo schody betonowe, ściany działowe na dole i u góry a za tydzień wchodzi ekipa na więźbę (o zgrozo). Może ktoś z Was ma namiary na ekipę, jednego człowieka mam do pomocy więc może nawet jeden murarz wystarczyłby. Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrowienia i powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 15.10.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Mam pytanko do tych, którzy mają już etap więźby za sobą - jak długo stawiali Wam tą więźbę i jak duży/skomplikowany macie dach? Nasz majster oszacował, że prace związane z więźbą zajmą mu ok. 1,5-2 tygodnie. Dach mamy duży (ponad 300m2), ale prosty, dwuspadowy, z jednym wykuszem. Dekarz twierdził, że taką więźbę jak naszą robi się w 3 dni. No i teraz już nie wiem - ile orientacyjnie trwa stawianie więźby?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 15.10.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Mam pytanko do tych, którzy mają już etap więźby za sobą - jak długo stawiali Wam tą więźbę i jak duży/skomplikowany macie dach? Nasz majster oszacował, że prace związane z więźbą zajmą mu ok. 1,5-2 tygodnie. Dach mamy duży (ponad 300m2), ale prosty, dwuspadowy, z jednym wykuszem. Dekarz twierdził, że taką więźbę jak naszą robi się w 3 dni. No i teraz już nie wiem - ile orientacyjnie trwa stawianie więźby?? Ja stawiałem wieźbę ze specem od takich rzeczy w 2 dni (ale samą więźbę, bo odeskowanie było dłuższe) i to na ok. 260m2 dachu z dwoma "kukurykami" oraz "częścią wiatową" do samej ziemii. Byli tam szpec od tego czyli wykwalifikowany cieśla, ja, mój brat( z lękiem wysokości) i sąsiad. No i oczywiście moja nieoceniona żona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwka 15.10.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 U nas było 3 dni (ekipa Gojtowskich), dach jak na obrazku, dwuspadowy ale przecinający się pod kątem prostym. W tym rzeźbienie zakończeń krokwi. Powiem tak, jak na razie jestem pod wrażeniem ich pracy, ale na białą listę wpiszę dopiero jak skończy dekarz, o ile nie będzie miał zastrzeżeń.Czy u kogoś ostanio kładł dachówkę pan Stępiński, niegdyś polecany na forum? Jak wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 15.10.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 dorbie napisał: Czy ktos moze mi polecic architekta do przystosowania projektu? oczywiscie z Gdanska ew.okolic. Bardzo prosze. Moj projekt-indywidualny-zrobil p.Marek Gochowski,tel.507104474.Wejdz na strone art-punkt i zobacz jego osiagniecia.Bardzo dobrze nam sie wspolpracowalo,byl bardzo zaangazowany.Wprawdzie budowe zaczynam dopiero w przyszlym roku i dopiero wtedy sprawdze "w praniu "jego prace,ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok........... Pozdrawiam Czy drogi jest?Czy robi adaptacje projektu? czy tylko projektuje domy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 16.10.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Poszukuje w miare tanio słupków metalowych do ogrodzenia z siatki, czy kto wie gdzie można takie kupić w przyzwoitej cenie, z góry dziekuję za info. Pozdrawiam Ola W Bacie w Bojanie. Były tańsze niż w Metalzbycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek71 16.10.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Cześć wszystkim! Wraz z żonką rozpoczynamy budowę na Karczemkach (początek Kokoszek od strony obwodnicy).Po ponad rocznych przeprawach z mediami (a kupiliśmy działkę "uzbrojoną") chcemy postawić stan 0 a jeżeli pogoda pozwoli to stan surowy.Czy ktos jeszcze planuje budowę na zimę? Budujemy APS146 z Archiprojektu. Jesteśmy zupełnie zieloni w budowaniu ale dzięki FORUM (przez ostatnie miesiące zgłebialiśmy tajniki budowy właśnie czytajac FORUM MURATORA) mamy nadzieje nie popełnić zbyt wiele błędów. Pozdrowienia dla wszystkich z GRUPY TRóJMIASTO![/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sigi 16.10.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witajcie, czy jest wsrod was dekarz albo ktos kto moglby mi powiedziec jak poradzic sobie z krzywa dachowka tak by nie wygladala jak na zdjeciach. Pozdrawiam Sigihttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4823fe5ec35ea6da.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b0c545e4af1d8722.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaba73 16.10.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 RATUNKU! Czy ktoś może polecić ekipę do wykończenia - glazura, terakota, malowanie? Nasz umówiony od paru miesięcy fachowiec uległ bardzo poważnej kontuzji i spędzi 8 tygodni w gipsie. Znaleźliśmy innego - miał wejść 23 października. Dziś powiedział, że najwcześniej 6 listopada Nasze marzenia spędzenia Świąt w nowym lokum chyba legną w gruzach pozdrawiamy, G&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 16.10.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witajcie, czy jest wsrod was dekarz albo ktos kto moglby mi powiedziec jak poradzic sobie z krzywa dachowka tak by nie wygladala jak na zdjeciach. Pozdrawiam Sigi http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4823fe5ec35ea6da.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b0c545e4af1d8722.html cos mi nie otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijak9 16.10.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 po ile kupowaliście beton na ławy z gruchy?? mi zaproponowano:Oltrans - 190 zł nettoWakoz - 210 zł netto Przy ilości 20 m3 Wydaje mi się to bardzo drogo, co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sigi 16.10.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witajcie, czy jest wsrod was dekarz albo ktos kto moglby mi powiedziec jak poradzic sobie z krzywa dachowka tak by nie wygladala jak na zdjeciach. Pozdrawiam Sigi http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4823fe5ec35ea6da.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b0c545e4af1d8722.html cos mi nie otwiera Sprobuj teraz u mnie sie otwiera Sigi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 16.10.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witajcie, czy jest wsrod was dekarz albo ktos kto moglby mi powiedziec jak poradzic sobie z krzywa dachowka tak by nie wygladala jak na zdjeciach. Pozdrawiam Sigi http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4823fe5ec35ea6da.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b0c545e4af1d8722.html cos mi nie otwiera Sprobuj teraz u mnie sie otwiera Sigi Juz sie otwiera I to tak z kazda?, co to za dachowka, ma wyzsze zamki? Przedewszystkim reklamowac!!!!! bo zostanie szlifowac tak aby dolegaly na styk( szlifierka i tarcza do betonu), oczywiscie od spodu dachowki w miejscach gdzie albo dachowka sie opiera, lub gdzie dachowka lezy na drugiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 16.10.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Widzę Sigi, że prawie mieszkasz...? Nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichałGdynia 17.10.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 po ile kupowaliście beton na ławy z gruchy?? mi zaproponowano: Oltrans - 190 zł netto Wakoz - 210 zł netto Przy ilości 20 m3 Wydaje mi się to bardzo drogo, co o tym sądzicie? Jaki beton ? B15 czy B20 ? Czy w cenę wliczony jest transport i pompa ? Ja niedawno beton brałem z Tomi. B15 z transportem i pompą skasowali mnie 225 pln brutto / m3 przy 12 metrach. Czyli wychodzi ok 184 z groszami netto. W Oltransie pamiętam, że mieli ciut lepsza cenę na chudziaka B10 ale koszt transportu do mnie byl 2x taki (z racji lokalizacji betoniarni) więc odpuścilem i finalenie wziałem z Tomi. Ale jeżeli budujesz się w okolicach np Kosakowa/Mostów/Dębogórza/ Rumi i nie będzie za daleko, pogadaj z nimi i pomarudź im trochę ; ) może coś urwiesz z tych 190 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 17.10.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 ja sie dogadalem z cena netto za b-20 195 zl bez faktury na poczatku bylem czeski i przeplacalem za VAT ale inwestor w miare budowy robi sie cwany.za pompe dogadywalem sie z obsluga na placu budowy 50 zl za 150, 80 zl za 300 zlCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijak9 17.10.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 To jest za beton B-20 Z oltransu mam najbliżej bo maja na moją działke tylko 5 km Więc podjade do nich i pomarudzę hehehe PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijak9 17.10.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Aha i w cenie jest oczywiscie transport i pompa.. Szukam teraz żwiru na zasy fundamentów, i tu dali mi fajna ofertę 18 zł m3 wraz z przywozem...ale słyszałem że w mrzezinie jest jakas żwirownia willa i tam mozna tanio kupić. A ilośc jest spora bo ok 220m3 tak wiec gra jest warta świeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts