mcseb 18.10.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Witam.Potrzebuję ziemię z wykopu do niwelacji terenu na działce i obsypania fundamentów. Budowa jest w Koleczkowie koło Gdyni. Może ktoś ma na zbyciu albo chociaż poda namiary na niedrogie źródło ? Pozdrawiam.mcseb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 18.10.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Dzięki kolia za namiary, słupki juz prawie sš, teraz poszukuje ekipy co by w miare sprawnie zrobila ogrodzenie i maiła w miare szybko wolny termin, za jakiekolwiek namiary z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 18.10.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 OLA od kogo w końcu brałaś słupki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 18.10.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Mšż wzišł od jakiego znajomego co mial na zbyciu w miare tanio, a teraz poszukuje kogos kto mi płot zrobi i nie mam pojecia gdzie takich ludzi szukać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sigi 18.10.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Witajcie, czy jest wsrod was dekarz albo ktos kto moglby mi powiedziec jak poradzic sobie z krzywa dachowka tak by nie wygladala jak na zdjeciach. Pozdrawiam Sigi http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4823fe5ec35ea6da.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b0c545e4af1d8722.html cos mi nie otwiera Sprobuj teraz u mnie sie otwiera Sigi Juz sie otwiera I to tak z kazda?, co to za dachowka, ma wyzsze zamki? Przedewszystkim reklamowac!!!!! bo zostanie szlifowac tak aby dolegaly na styk( szlifierka i tarcza do betonu), oczywiscie od spodu dachowki w miejscach gdzie albo dachowka sie opiera, lub gdzie dachowka lezy na drugiej Dzieki, reklamowalem ale reklamacja przez producenta odrzucona - dachowka miesci sie w normie! To Koramic L15 angoba szlachetna ceglasta. Kupiona w Seeger Dach. Pozdrawiam Sigi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sigi 18.10.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Widzę Sigi, że prawie mieszkasz...? Nieźle. Jeszcze daleko do konca a po tej histori z dachowka rece mi juz opadaja. Sigi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 18.10.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 SIGI A co dekarze na to? Dlaczego tego nie kwestionowali podczas ukladania ze cos takiego sie dzieje?poza tym cos mi sie wydaje ze dekarze laty za bardzo oddalili od siebie, zle chyba wymiezyli odstep, cos tak widze na 1 zdjeciu ze nie nachodzi we wlasciwym miejscu dachowka na druga, mozesz jeszcze zrobic pare zdjec ,polaczenie dachowki na styku z druga?A jak jest dobrze polozona to radze zrobic cos z ta dachowka, bo jak przyjda jesienne wiaterki mozesz zaczac ja zbierac na ziemi.Proponuje ci szlifowac tak jak to pisalem, niestety ale kazda dachowke, tak aby przylegaly bo nic innego nie da sie zrobic, ja tak robilem z dachowka Euronitu, ale tylko pare sztuk mi odstawalo, szlifowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 18.10.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 SIGI, Jeszcze jedno, ile centymetrow nachodzi dachowka na druga?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadzik07 18.10.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 po ile kupowaliście beton na ławy z gruchy?? mi zaproponowano: Oltrans - 190 zł netto Wakoz - 210 zł netto Przy ilości 20 m3 Wydaje mi się to bardzo drogo, co o tym sądzicie? Ja płaciłem w Wakoz za B12,5 - 175 zł (w czerwcu), a za B20 - 200 zł (w lipcu). Ceny obejmowały transport i pompę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 18.10.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 DO MIESZKANCOW BOJANA mam pytanko, bo juz dosyc mam eksperymentów z...anteną Mam pytanie do was, jakie macie anteny z których jesteście zadowoleni, tzn. odbieracie pr. 1,2,3, TVN, TV4, POLSAT (oczywiście mówie o telewizji naziemnej ) ja mam antene szerokopasmową, zwykła siatke bez wzmacniacza (z wzmacniaczem nic mi nie odbiera), i nie mam polsatu i TV4 a jak u was to sie ma?? Ja mam ASR 860 Telmoru z przedwzmacniaczem 20 dB. Po próbach z różnym ustaweniem najlepsze efekty uzyskałem kierując antenę trochę na prawo od masztu w Chwaszczynie. Odbieram 1,2 i 3 w super jakości, TVN trochę zaśnieżony i Polsat mocno zaśnieżony zależnie od pogody (czasem całkiem dobrze, czasem zupełnie zanika). A ja mam 1,2,3 na samym kablu wewnątrz bez anteny (musze się jeszcze jej dorobić). Tylko po przeprowadzkach mam monokolor (zielony) na ekranie, chyba telewizor mi się sypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadzik07 18.10.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Czy Kto ma dachówkę ceramicznš położonš przez dekarza Szymona Wentę i może podzielić się uwagami na temat Jego pracy?Chcę mu zlecić położenie dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka 18.10.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Cześć wszystkim! Wraz z żonką rozpoczynamy budowę na Karczemkach (początek Kokoszek od strony obwodnicy).Po ponad rocznych przeprawach z mediami (a kupiliśmy działkę "uzbrojoną") chcemy postawić stan 0 a jeżeli pogoda pozwoli to stan surowy.Czy ktos jeszcze planuje budowę na zimę? Budujemy APS146 z Archiprojektu. Jesteśmy zupełnie zieloni w budowaniu ale dzięki FORUM (przez ostatnie miesiące zgłebialiśmy tajniki budowy właśnie czytajac FORUM MURATORA) mamy nadzieje nie popełnić zbyt wiele błędów. Pozdrowienia dla wszystkich z GRUPY TRóJMIASTO![/url] Witam nowych forumowiczów, życząc powodzenia . Mój domek już w stanie surowym zamkniętym i wiem, że FORUM pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 19.10.2006 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Nikt nie robił ogrodzenia z siatki , nie mam pojecia gdzie szukać ludzi do zrobienia ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 19.10.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Ola, zwykle to robią murarze, ale większość nie chce przyjść do tak "małej" roboty, wolą całe domy - dlatego już niejeden tu radził żeby od razu umawiać się z fachowcami, którzy robią stan surowy.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 19.10.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 No nie barsdzo bo ja mam dom wybudowany w systemie szkieletu drewnainego i murarzy u mnie jeszcze nie było żadnych i juz teraz to nie wiem gdzie takich szukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 19.10.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Dzieki, reklamowalem ale reklamacja przez producenta odrzucona - dachowka miesci sie w normie! To Koramic L15 angoba szlachetna ceglasta. Kupiona w Seeger Dach. Pozdrawiam Sigi Przeciez ogolnie wiadomo i moi dekarze tez mi mowili ze ta dachowka jest taka tania bo jest krzywa i fabryka chce sie pozbyc bo zalega im na placu i zaden zachodni klient jej nie bierze. Dekarze ostanio robili to miala zielony nalot na bokach co swiadczylo ze troche juz polezala. Dlatego jej nie bralem. Zasiegnalem opinii w kilku hurtowniach i podzwonilem po dekarzach i wszedzie mowili ze nie brac bo jest krzywa.CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 19.10.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Czy ktoś z Was ma internet bez kabla? U mnie TP s.a. nie ma możliwości technicznych Liczę na Wasze rady jak zdobyć internet w tej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaba73 19.10.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 U nas tez L15, ale lezy pięknie, żadnych nierówności i wybrzuszeń. Może jednak dekarze zabiedzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzynier.mamon 19.10.2006 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Czy ktoś robił może rozpoznanie, gdzie najtaniej można kupić siatkę leśną do prowizorycznego ogrodzenia budowy? Będę wdzięczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 19.10.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 mam pytanie czy ktos zna dokladne godziny otwarcia poczty w Koleczkowie??bede wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts