Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

Dzieki, reklamowalem ale reklamacja przez producenta odrzucona - dachowka miesci sie w normie! To Koramic L15 angoba szlachetna ceglasta. Kupiona w Seeger Dach. Pozdrawiam Sigi

Przeciez ogolnie wiadomo i moi dekarze tez mi mowili ze ta dachowka jest taka tania bo jest krzywa i fabryka chce sie pozbyc bo zalega im na placu i zaden zachodni klient jej nie bierze. Dekarze ostanio robili to miala zielony nalot na bokach co swiadczylo ze troche juz polezala. Dlatego jej nie bralem. Zasiegnalem opinii w kilku hurtowniach i podzwonilem po dekarzach i wszedzie mowili ze nie brac bo jest krzywa.

CMyK

Dla mnie 25 tys to nie peanuts. Nie kupowalem w promocji ale w dobrej wierze ze kupuje towar 1 gat. Nie byla zielona od mchu. Szkoda ze ta wiedza ktora masz nie podzieliles sie wczesniej. Temat jest dla mnie zamkniety.

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam kolejne pytanie - jak planujecie wykończyć / macie wykończony komin? My mamy systemowy i teraz jest pytanie jak go wykończyć w części nad dachem. Nasz majster namawia nas na oklejenie płytkami klinkierowymi. Wszyscy poza nim mówią, że płytki to kiepski pomysł, bo będą odpadać. Z reguły słyszę opinię, żeby wykończyć pełną cegłą klinkierową (ale wyczytałam na forum, że ta metoda ma też zażaratych przeciwników). Przy pełnej cegle klinkierowej cena przedsięwzięcia idzie ostro w górę, a poza tym nasz majster twierdzi, że będzie musiał obmurować komin już od poziomu piętra, czyli komin zajmie na pierwszym piętrze znacznie wiecej miejsca niż wersja nieobudowana.

A może tylko otynkować ten komin? Tyle, że podobno szybko się zabrudzi (elewacja będzie w kolorze żółtym, a więc będzie jasna). Poradźcie, jak wy robicie?

Czy ktoś z Was ma internet bez kabla?

U mnie TP s.a. nie ma możliwości technicznych :cry:

Liczę na Wasze rady jak zdobyć internet w tej sytuacji

Hej sąsiad :wink: Ja jestem od dwóch dni posiadaczką internetu bezkabelkowego(a właściwie trochę kabelkowego). Piiiiip TePsa nie ma możliwości technicznych, droga radiowa też odpadała, w końcu mam internet z telefonu w sieci Orange połączony przez kabel do komputera albo przez Bluetooth. Działa całkiem sprawnie i w kompie stacjonarnym i laptopiku. Właściwie mogą oba kompy być podłączone jednocześnie jeśli znajdują się w promieniu ok. 100m od siebie.:D

ps. sorki wszystkich znawców tematu za tak dyletanckie wyjaśnienie jak działa mój ineternet :oops: :wink:

coś widzę że ten internet to nie łatwa sprawa, nawet Twój prosty opis mnie przeraża :lol: Kiedy wpadniesz do nas na kawe? Zapraszamy nieustająco!!

Hej, Trójmiasto. tey mam od kilku dni ten pomarańczowy internet w formie takiego "dingsa " do laptopa.Jak go ewentualnie połączyć ze stacjonarnym koputerem? Ani laptop, ani stacjonarny nie posiadają bluetootha.

Na kawę do Trójmiasta chętnie wpadnę ;)

Mam kolejne pytanie - jak planujecie wykończyć / macie wykończony komin? .....

My też mamy systemowy od ponad roku wykończony płytkami klinkierowymi. Palimy w nim codziennie to możliwe, że woda po prostu odparowuje i nie ma co zamarznšć. Nasz sšsiad obłożył swój komin czyms w rodzaju łupka. Wyglšda to jak rybia łuska. Przymocowane to jest do drewnianego stelażu. Wyglšda całkiem, całkiem i na pewno jest trwalsze niż płytki. Tylko nie wiem jak z cenš.

Mam pytanie do osob u ktorych wyleweczki robil Wicki. Czy ulozenie styropianu lezy po jego czy po mojej stronie? Zapomnialem zupelnie sie o to zapytac.

Pozdrawiam serdecznie.

chyba kwestia dogadania się

mu kupowaliśmy styropian od niego i ułożenie było po jego stronie

my kładliśmy styropian tylko tam gdzie była podłogówka robiona

Czy może ktoś wie, gdzie można kupić Silkę na sztuki? Potrzebuje ok 2 m2 Silki8 na murki przy brodziku, a skład, w którym kupuję materiały, sprzedaje całe palety - 9m2 :( . Ewentualnie gdyby ktoś też potrzebował niewielką ilość Silki8, moglibyśmy założyć spółkę :wink: .

Czy kupiłes tą silkę, bo teraz ja poszukuję 8 (117 sztuk)? Potrzebna do obmurowa murłaty. Też chętnie bym nie kupowała więcej niż trzeba.

Zamówiłem w Woodcote w Gdansku - jutro (piatek) mam sie dowiedziec czy/kiedy bedzie.

Czy może ktoś wie, gdzie można kupić Silkę na sztuki? Potrzebuje ok 2 m2 Silki8 na murki przy brodziku, a skład, w którym kupuję materiały, sprzedaje całe palety - 9m2 :( . Ewentualnie gdyby ktoś też potrzebował niewielką ilość Silki8, moglibyśmy założyć spółkę :wink: .

Czy kupiłes tą silkę, bo teraz ja poszukuję 8 (117 sztuk)? Potrzebna do obmurowa murłaty. Też chętnie bym nie kupowała więcej niż trzeba.

Ja mam na zbyciu dwie patey silki, oddam w dobrej cenie;-)

Czy to jest Silka 8? Czy prowadzisz sprzedaż detaliczna / na sztuki :wink: ? A gdzie to jest?

powiedzcie gdzie w Trojmiescie jest duzy wybor plytek / cegiel klinkierowych, które można pooglądać na miejscu?

Jeżeli chodzi o klinkier to polecam firmę AB z Kartuz. Jadšc z Gdańska po lewej stronie ulicy w okolicach stacji bemzynowej.

Niestety nie pamištam adresu, alesama tam trafiłam po włanie takim opisie, jest szyld, więc można trafić.

Majš też płytki.

Sš dosyć konkurencyjni cenowo.

Mam pytanie do osob u ktorych wyleweczki robil Wicki. Czy ulozenie styropianu lezy po jego czy po mojej stronie? Zapomnialem zupelnie sie o to zapytac.

Pozdrawiam serdecznie.

chyba kwestia dogadania się

mu kupowaliśmy styropian od niego i ułożenie było po jego stronie

my kładliśmy styropian tylko tam gdzie była podłogówka robiona

Dzieki za odpowiedz. Ja umawialem z nim termin na wylewki po wykonaniu tynkow i bylo to juz miesiac temu. Wowczas ceny styropianu skakaly i dlatego nie chcial go dla mnie kupowac skoro wylewki chcialem z tak bardzo odleglym terminem.

Hej, Trójmiasto. tey mam od kilku dni ten pomarańczowy internet w formie takiego "dingsa " do laptopa.Jak go ewentualnie połączyć ze stacjonarnym koputerem? Ani laptop, ani stacjonarny nie posiadają bluetootha.

:o A co Ty tu robisz Tomaszku? :D Oczywiście jak będziesz w Gdańsku lub okolicach, to obowiązkiem Waszej Komturskiej Mości będzie wpadnięcie do mnie na kawkę :D

ps. Reszta na priv.

:o A co Ty tu robisz Tomaszku? :D Oczywiście jak będziesz w Gdańsku lub okolicach, to obowiązkiem Waszej Komturskiej Mości będzie wpadnięcie do mnie na kawkę :D

ps. Reszta na priv.

Do mnie też! Do mnie też! :-D

Kup na Allegro lub w sklepie komputerowym adapter do kart PCMCIA na PCI do komputera stacjonarnego w postaci karty, kosztuje około 50-60 zł. Masz wtedy dodatkowe gniazdo z tyłu komputera. w które wtykasz kartę pomarańczową i powinno działać.

Podaję ci poradę teoretyczną, bo nie sprawdziłęm tego w praktyce.

Mam kolejne pytanie - jak planujecie wykończyć / macie wykończony komin? My mamy systemowy i teraz jest pytanie jak go wykończyć w części nad dachem....

A może tylko otynkować ten komin? Tyle, że podobno szybko się zabrudzi (elewacja będzie w kolorze żółtym, a więc będzie jasna). Poradźcie, jak wy robicie?

U nas połozyliśmy tynk mozaikowy pod kolor dachówki (czerwonoczarny kamyczek), bo elewacja tez zółta. Wyglada fajnie, nie brudzi się, komin zabezpieczony warstwą tynku. Polecam.

Witam po raz kolejny.

robota idzie do przodu oby zima za szybko nie zaskoczyła ; )

Poszukuje hydraulika który by pociągnął rurki do kanalizacji w fundamencie.

Jeżeli ktos ma kogoś sprawdzonego proszę o kontakt...

jak zwykle fachowiec potrzebny jest "na gwałt" ; ))

z góry dziekuję,

pozdr

Witam po raz kolejny.

robota idzie do przodu oby zima za szybko nie zaskoczyła ; )

Poszukuje hydraulika który by pociągnął rurki do kanalizacji w fundamencie.

Jeżeli ktos ma kogoś sprawdzonego proszę o kontakt...

jak zwykle fachowiec potrzebny jest "na gwałt" ; ))

z góry dziekuję,

pozdr

Look to prv...