Tadzik07 06.11.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Uwaga chwalę się W piątek odeskowaliśmy i opapowaliśy dach. Okna zabite, zamontowane drzwi z desek i mamy juz klucz do swojego domku (do kłódki). Teraz mogę spać spokojnie. Czy też tak mieliście, że np. jakaś pilna praca była zaplanowana na następny dzień i wykonanie uzależnione od pogody, a tu nagle w nocy budzi Was deszcz, no i ze spania nici Z dekarzem jesteśmy umówieni na grudzień, dachówka zamówiona (Cosmo Jungmeiera). I czekamy do wiosny Gratulacje liwka, masz bardzo ładny projekt. Też chciałem taki budować, ale póniej tak "wyszło", że buduję inny. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadzik07 06.11.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Eeeech,jestem zla i zrezygnowana ,moja ekipa budowlana "zaklepana " na przyszly rok wycofala sie....i zostalam na lodzie.Niestety,ucze sie poruszania w tym swiecie budowlanym.Budowlancy twierdzili ,ze jest jeszcze czas,ja nie spisalam umowy i teraz nie mam ekipy..... Moze ktos z Was moze polecic jakas sprawdzona,dobra firme,ktora w przyszlym roku bedzie wolna latem-bo wtedy planuje rorpoczac. Pomozcie!!!!! Zadzwoń do Pana Wojtka Kordy - telefon podałem na BIAŁEJ LICIE WYKONAWCÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadzik07 06.11.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Mam kolejne pytanie - jak planujecie wykończyć / macie wykończony komin? My mamy systemowy i teraz jest pytanie jak go wykończyć w części nad dachem.... A może tylko otynkować ten komin? Tyle, że podobno szybko się zabrudzi (elewacja będzie w kolorze żółtym, a więc będzie jasna). Poradźcie, jak wy robicie? U nas połozyliśmy tynk mozaikowy pod kolor dachówki (czerwonoczarny kamyczek), bo elewacja tez zółta. Wyglada fajnie, nie brudzi się, komin zabezpieczony warstwą tynku. Polecam. My mamy dokładnie tak samo Ja też chcę zrobić tak samo. Mam dwa kominy, jeden z cegły (ten od kominka - w nim będzie rura ze stali nierdzewnej), drugi z pustaków kominowych (tu sš kominy wentylacyjne, w tym jeden od pieca gazowego - w nim też będzie rura ze stali nierdzewnej). Chcę "dać na to styropian" i tynk cienkowarstwowy. Kolor tynku żółty. Dachówka ma być czerwona. Miałem troche obawy przed takim rozwišzaniem, ale widzę że też tak robicie, więc mam nadzieję, że będzie O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carlgustav7 06.11.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 A do jakiej gminy należysz? I czy wszystkie koszta przyłącza ponosiła gmina czy oprócz podatku adjecńskiego też coś płaciłeś? Kiełpino Górne (słynne ostatnio ze smutnych wydarzeń), gmina Gdańsk. Wszystkie koszta poza granicą działki poniosła gmina, co właśnie im zrefundowałem w postaci opłaty adiacenckiej. Taki jest chyba jej sens. Piszę tylko o kanalizie, bo wodę miałem już od paru lat. Zapłaciłem około tysiąca złotych. Koszty przyłączenia kanalizy od ogrodzenia do mojej instalacji domowej poniosłem sam - około dwóch tysięcy (bardzo głęboki wykop, ponowne układanie kostki itd). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwka 06.11.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Dzięki Tadzik Jeśli chodzi o vat to wiem, ze to nie bedzie tyle, ale zawsze mniej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rolek 06.11.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Witam, mam do odsprzedaży drewno świerkowe o różnych wymiarach, m/dzy in. 18*8, 18*6, 12*4, 12*8, 6*4. Długości od 120 do 860 cm, w sumie ok. 1,8 m3. Odbiór własny z Gdańska. Szczegóły na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vondraczek 07.11.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 A do jakiej gminy należysz? I czy wszystkie koszta przyłącza ponosiła gmina czy oprócz podatku adjecńskiego też coś płaciłeś? Kiełpino Górne (słynne ostatnio ze smutnych wydarzeń), gmina Gdańsk. Wszystkie koszta poza granicą działki poniosła gmina, co właśnie im zrefundowałem w postaci opłaty adiacenckiej. Taki jest chyba jej sens. Piszę tylko o kanalizie, bo wodę miałem już od paru lat. Zapłaciłem około tysiąca złotych. Koszty przyłączenia kanalizy od ogrodzenia do mojej instalacji domowej poniosłem sam - około dwóch tysięcy (bardzo głęboki wykop, ponowne układanie kostki itd). dziękuje za informacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 07.11.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Cmyku dziękuję Ci za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaba73 07.11.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Kochaniczy ktoś ma namiar na parapety drewniane/drewnopodobne (MDF?)?Najlepiej okolice Pruszcza, ale i dalej podjadę jeśli trzeba. Wszystko, co do tej pory udało mi się obejrzec nijak się ma do moich upodobań kolorystycznych. A myslałam, że parapety to drobiazg.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWIk 08.11.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Kochani czy ktoś ma namiar na parapety drewniane/drewnopodobne (MDF?)? Najlepiej okolice Pruszcza, ale i dalej podjadę jeśli trzeba. Wszystko, co do tej pory udało mi się obejrzec nijak się ma do moich upodobań kolorystycznych. A myslałam, że parapety to drobiazg. G. W którym miejscu w Juszkowie się budujesz? My mieszkamy na Makowej koło Łškowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 08.11.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Pytanie do tych którzy już oddali dom (czyli do nielicznych), czy robiliście powykonawcze pomiary instalacji elektrycznej? Mój elektryk chce 200zł a to chyba troche za dużo. I druga sprawa: ile kosztował was powykonawczy pomiar geodezyjny, jezeli go jeszcze nie robiliście to zapytajcie dla mnie waszych geodetów, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 08.11.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Ados, fajny macie domek, obejrzalam zdjecia. Pewnie sie juz wprowadziliscie? dzięki, tak, już od kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 08.11.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 mam pytanko czy ktos ma sprawdzonego kominkarza poszukuje ludzi ktorzy juz u Was robili kominki i nie brali za to kolosalnych pieniedzy; kominek polokragly bez udziwnien na dole tylko plyta z marmuru lub granitu. tez polokragla.CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 08.11.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Pytanie do tych którzy już oddali dom (czyli do nielicznych), czy robiliście powykonawcze pomiary instalacji elektrycznej? Mój elektryk chce 200zł a to chyba troche za dużo. I druga sprawa: ile kosztował was powykonawczy pomiar geodezyjny, jezeli go jeszcze nie robiliście to zapytajcie dla mnie waszych geodetów, proszę Mnie wykonanie mapy geodezyjnej powykonawczej kosztowało 400 zł Natomiast powykonawczego pomiaru instalcji elektrycznej nie robiliśmy. A co taki pomiar ma na celu? Może nasz elektryk go zrobil, ale my na pewno nie płaciliśmy za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 09.11.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 pomiar powykonawczy geodezyjny - 600,00 zł plus koszty przyłączy - za każde 150,00 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 09.11.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 mam pytanko czy ktos ma sprawdzonego kominkarza poszukuje ludzi ktorzy juz u Was robili kominki i nie brali za to kolosalnych pieniedzy; kominek polokragly bez udziwnien na dole tylko plyta z marmuru lub granitu. tez polokragla. CMyK ale sobie wymyśliłeś płać tak jak wszyscy kolosalną kasę za małą robotę od razu chciałbyś tanio -mogę polecić ci swojego kominkarza nic nie zrobił ale kasy chciał dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 09.11.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 pomiar powykonawczy geodezyjny - 600,00 zł plus koszty przyłączy - za każde 150,00 zł Dzięki za pomoc, to ja pomiarów inst. elektrycznej (mierzy się opory ) też nie zrobie. A geodetę namówie na 400zł (ciężko będzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 09.11.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 mam pytanko czy ktos ma sprawdzonego kominkarza poszukuje ludzi ktorzy juz u Was robili kominki i nie brali za to kolosalnych pieniedzy; kominek polokragly bez udziwnien na dole tylko plyta z marmuru lub granitu. tez polokragla. CMyK ale sobie wymyśliłeś płać tak jak wszyscy kolosalną kasę za małą robotę od razu chciałbyś tanio -mogę polecić ci swojego kominkarza nic nie zrobił ale kasy chciał dużo zadzwoń 0602300114. Niedrogo i solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 09.11.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 mam pytanko czy ktos ma sprawdzonego kominkarza poszukuje ludzi ktorzy juz u Was robili kominki i nie brali za to kolosalnych pieniedzy; kominek polokragly bez udziwnien na dole tylko plyta z marmuru lub granitu. tez polokragla. CMyK ale sobie wymyśliłeś płać tak jak wszyscy kolosalną kasę za małą robotę od razu chciałbyś tanio -mogę polecić ci swojego kominkarza nic nie zrobił ale kasy chciał dużo ja chyba sie przejde do Ciebie i zloje Ci skore za takie gadki doigralas sie CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.11.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 mam pytanko czy ktos ma sprawdzonego kominkarza poszukuje ludzi ktorzy juz u Was robili kominki i nie brali za to kolosalnych pieniedzy; kominek polokragly bez udziwnien na dole tylko plyta z marmuru lub granitu. tez polokragla. CMyK Osobiście polecam małżeństwo DAMPC. Ceny średnie, słowni i terminowi. Ja byłem zadowolony. Prowadzą niewielki salon kominkowy przy Morskiej w Gdyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts