OLA.J. 21.11.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Ha ha zawaleni a moze gdzie indziej ulokowlai forse, zapłcilam za grzejnki 06.06.2006 do dzis ich nie mam miały być zamontowane we wrzeniu a pani Ania stale mówi ze spradzi co z grzejnikami i oddzwoni ale jescze nigdy nie odzoniła, moja cierpliwosc zaczyna się kończyć, i moja opinia nie dotyczy montazystów i iinych praconików współpracujšcych z Atom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 21.11.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 faktycznie cały rynek obecnie działa na wariackich papierach - a nie wszyscy dają sobie z tym radęale faktycznie tracą na tym wszyscy - klienci cierpliwość, czas i pieniadze, firmy opinię i ... klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 21.11.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Ha ha zawaleni a moze gdzie indziej ulokowlai forse, zapłcilam za grzejnki 06.06.2006 do dzis ich nie mam miały być zamontowane we wrzeniu a pani Ania stale mówi ze spradzi co z grzejnikami i oddzwoni ale jescze nigdy nie odzoniła, moja cierpliwosc zaczyna się kończyć, i moja opinia nie dotyczy montazystów i iinych praconików współpracujšcych z Atom cóż, nie trzeba płacić z góry, chociaż wiem że Ania namawia na taki układ w zamian za coś tam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 21.11.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 za rabat, wiem wiem ale czaly czas mi wmawiala ze nie płace z góry ze ona ma te kaloryfery i czekajš az bede gotowa na odbiór, trudno jako wytrzymam do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 21.11.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Niestety potwierdzam, że obecnie bardzo duuuuużo czasu zajmuje im dostarczenie materiału do klienta, dlatego też przestałam wpłacać zaliczki i póki materiał nie jest na budowie nie płacę. Nie wiem czy to kwestia braku organizacji p. Ani czy też faktycznie ciężko jest dostać te materiały - obawiam się jednak, że to pierwsze, a szkoda bo jak tak dalej pójdzie to stracą dobrą opinię. A z tym oddzwanianiem to też się wkurzam, bo jeszcze jej się nie zdażyło żeby oddzwoniła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laila 21.11.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Cześć. Wiem, że ten temat był już wałkowany na róznych forach jednak jako że ostatnio ceny szybko się zmianiają piszę z zapytaniem o przykładowe koszty zmian w projektach . Mile widziane również polecenia pracowni.Dzisiaj byłam na pierwszej rozmowie z projektantem (projekt z Muratora) i za pełna adaptację z przeliczeniem konstrukcji (zmiana w fundamentach,dołożenie cześciowego podpiwniczenia,zmiana stropu i powiększenie domu)architekt chce 2500 zł + VAT. Za mapke do celów projektowych 1000+VAT,za projekt przyłączy 800+ VAT. Wydaje mi się to trochę drogo. Budowę planuje rozpoczać 2007 działke kupiłam na szadółkach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 21.11.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Cześć. Wiem, że ten temat był już wałkowany na róznych forach jednak jako że ostatnio ceny szybko się zmianiają piszę z zapytaniem o przykładowe koszty zmian w projektach . Mile widziane również polecenia pracowni.Dzisiaj byłam na pierwszej rozmowie z projektantem (projekt z Muratora) i za pełna adaptację z przeliczeniem konstrukcji (zmiana w fundamentach,dołożenie cześciowego podpiwniczenia,zmiana stropu i powiększenie domu)architekt chce 2500 zł + VAT. Za mapke do celów projektowych 1000+VAT,za projekt przyłączy 800+ VAT. Wydaje mi się to trochę drogo. Budowę planuje rozpoczać 2007 działke kupiłam na szadółkach.Pozdrawiam Mapka drogo, podobno w Gdansku do 800zl, tak mowil mi geodeta u ktorego mamy zamowiona mapke. Za projekt i adaptacje chyba nie tak zle jak macie takie zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 21.11.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Cześć. Wiem, że ten temat był już wałkowany na róznych forach jednak jako że ostatnio ceny szybko się zmianiają piszę z zapytaniem o przykładowe koszty zmian w projektach . Mile widziane również polecenia pracowni.Dzisiaj byłam na pierwszej rozmowie z projektantem (projekt z Muratora) i za pełna adaptację z przeliczeniem konstrukcji (zmiana w fundamentach,dołożenie cześciowego podpiwniczenia,zmiana stropu i powiększenie domu)architekt chce 2500 zł + VAT. Za mapke do celów projektowych 1000+VAT,za projekt przyłączy 800+ VAT. Wydaje mi się to trochę drogo. Budowę planuje rozpoczać 2007 działke kupiłam na szadółkach.Pozdrawiam Za mape do celow projektowych placilam 800, ale bez faktury. Przyłacza mialam juz w cenie adaptacji. 2500 + Vat za adaptacje wydaje mi sie ok. Pracowni nie polece, bo jestem z niej tak "zadowolona" , ze umiescilam ja na Czarnej Liscie Trojmiasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 21.11.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 lolomana! witam serdecznie! ja również buduję po Wejherowem - chociaż buduję to chyba zbyt duże słowo (aktualnie czekam na pozwolenie ) pozdorowionka Witam przyszłych "ziomali". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL 1500 21.11.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Witam wszystkich.Jestem tu nowy. Z zaciekawieniem studiuję to forum.Buduję dom w Redzie na razie mam stan surowy.Zostało mi ok. 100 stempli drewnianych dł. 220-280 cm po 2,50/szt.Odbiór własnym transportem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 22.11.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Witaj Maly! Pewnie najgorsze masz już za sobą (sądząc po Twoim stażu na forum ) Ja.. biedna kobitka - ciekawe jak się w tym wszystkim odnajdę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 22.11.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Witaj Maly! Pewnie najgorsze masz już za sobą (sądząc po Twoim stażu na forum ) Ja.. biedna kobitka - ciekawe jak się w tym wszystkim odnajdę ???? Jak? Normalnie - masz mapę : forum. Najgorsze? Niby tak , ale zostało odrobinke wykończenia...A gdzie sie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laila 22.11.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Mapka drogo, podobno w Gdansku do 800zl, tak mowil mi geodeta u ktorego mamy zamowiona mapke. Za projekt i adaptacje chyba nie tak zle jak macie takie zmiany. Projekt już kupiliśmy wcześniej, podana cena 2500+ VAT obejmuje tylko zmiany w projekcie wraz z przeliczeniami konstrukcyjnymi. Może możesz podac namiary na swojego geodetę? Czy współpracuje on też z geologiem ( a może ma uprawnienia),chyba powinnam zrobić badania geologiczne. Robiliście, czy grunt nie budził zastrzeżeń i sobie podarowaliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 22.11.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Duzo wody uplynelo, wiele cegiel wmurowalo o do czasu kiedy tu ostatnio zagladalem. Podziwiam tych ktorzy w ferworze walki z wlasnymi domami znajduja na to czas. Tak czy inaczej witam wszystkich nowych i zycze powodzenia. My w miedzyczasie ocieplilismy nasz domek od wewnatrz i zewnatz, niestety prace wykonczeniowe wewnetrzne troche sie opozniaja i tak swieta 2006 spedzimy jeszcze w mieszkaniu, a nie w domu, ale mojej ladniejszej polowie juz wpadl do glowy pomysl, aby zorganizowac tam sylwestra na betonkach. Kolia, moze jednak uda nam sie spotkac ___ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 22.11.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Mały.. buduję po Wejherowem, konkretnie Góra, sama nie wierzę, że się za to zabrałam (może to mój wrodzony optymizm.. heeee) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 22.11.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Duzo wody uplynelo, wiele cegiel wmurowalo o do czasu kiedy tu ostatnio zagladalem. Podziwiam tych ktorzy w ferworze walki z wlasnymi domami znajduja na to czas. Tak czy inaczej witam wszystkich nowych i zycze powodzenia. My w miedzyczasie ocieplilismy nasz domek od wewnatrz i zewnatz, niestety prace wykonczeniowe wewnetrzne troche sie opozniaja i tak swieta 2006 spedzimy jeszcze w mieszkaniu, a nie w domu, ale mojej ladniejszej polowie juz wpadl do glowy pomysl, aby zorganizowac tam sylwestra na betonkach. Kolia, moze jednak uda nam sie spotkac ___ Aniu - mam nadzieję, że dziewczyny do Was dzwoniły? W sprawie jutra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 22.11.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Mały.. buduję po Wejherowem, konkretnie Góra, sama nie wierzę, że się za to zabrałam (może to mój wrodzony optymizm.. heeee) A to bliziutko mnie - fajne tereny na rower. Blisko masz Andrzeja 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUSZKA 22.11.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Zapraszam wszystkich do wymiany doświadczeń i ewentualnych kontaktów ludzi związanych z budową własnego domu. Pozdrawiam Witam, mam na imię Małgorzata, mój plan to budowa domu w Koleczkowie latem przyszłego roku. Mam działkę i jestem w trakcie wybierania projektu. Poza tym nie wiem nic. Proszę o kontakt osób z okolic, które budowę maja już za soba lub sa w trakcie. Na poczatek interesuje mnie kto tanio i solidnie zrobiłby wykop na działce i fundamenty. Szukam też dobrego geodety. Proszę o jakies wskazówki. Pozdrawiam bezradna Małgosia Witam, Od sierpnia buduję dom w Bojanie, wiec jestem na bieżąco też mnie to przerażało więc chętnie moge służyć radą. na geodetę juz namiar jest a wykop może zrobić hurtownia A&Z z Koleczkowa. Jeśli chodzi o fundamenty to najlepiej dogadać się z ekipą na całość-ja jestem z moich na razie zadowolony:) Pozdrawiam Dzięki za dobre rady. Wszystko dokładnie notuję. I jeszcze pytanko jak długo czeka się na pozwolenie "na budowę" w gminie Szemud? Pozdrawiam Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUSZKA 22.11.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Zapraszam wszystkich do wymiany doświadczeń i ewentualnych kontaktów ludzi związanych z budową własnego domu. Pozdrawiam Witam, mam na imię Małgorzata, mój plan to budowa domu w Koleczkowie latem przyszłego roku. Mam działkę i jestem w trakcie wybierania projektu. Poza tym nie wiem nic. Proszę o kontakt osób z okolic, które budowę maja już za soba lub sa w trakcie. Na poczatek interesuje mnie kto tanio i solidnie zrobiłby wykop na działce i fundamenty. Szukam też dobrego geodety. Proszę o jakies wskazówki. Pozdrawiam bezradna MałgosiaHej ja tez z Koleczkowa, juz mieszkam i prawie zapomniałam o budowie. Zapraszam do siebie na kawe, pokaze Ci dom i słuze doswiadczeniem Kontakt na priva Witam Małgosiu,dzięki za zaproszenie. Napewno skorzystam. Pozdrawiam Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 22.11.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 uwazajcie na A-TOM z Lublewa mam ostatnio z nimi przeboje kupilem piec Vaillanta oraz kominek 4 misiace tamu podobno stal u nich w magazynie zwodzili mnie przez 2 tygodnie a to nie ma transportu lub szyba w kominku zbita jak ich przyparlem z zona to sie przyznali ze nia maj tego kominka bo przerwa technologiczna w produkcji i ze dostarcza za 2 tygodnie. Ja niedowiarek dzwonie do producenta do Krakowa a producent zdziwiony ze robia kominki na biezaco i tylko trzeba poczekac 2 tygodnie bo maj tyle zamowien . Pytam sie czy wspolpracuja z A-Tomem bo taka informacje maja na swojej stronie a oni na to ze od 6 miesiecy z nimi nie wspolpracuja nie chcieli powiedziec dlaczego. Jutro podobno przywioza do mnie piec i mam nadzieje ze dotrze bo moze sie okazac ze tez jest to towar wirtualny, nie wspomne o kaflach i innych rzeczach do lazienek. Wiec uwazajcie ta pani Ania to niezle ziolko. Jak zona ja postraszyle ze bedzie placila za plyty ktore powyginaja sie od wilgoci w niegrzanych pomieszczeniach to zagwarantowala nagrzewnice gazowa w co watpie. dojdzie do tego ze sam kupie ten kominek gdzie indziej Poczekam do jutra jak piec nie dojedzie to pofatyguje sie osobiscie do Lublewa i nie bedzie to przyjemne choc jestem spokojnym czlowiekiem. Moja znajoma ktora takze za moja rada tam sie zaopatruje tez ma te same problemy. CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts