Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

Cmyk - nie to żebym bronił konkurencji, ale sam mam kłopot z jednym z producentów kominków. Mianowicie czas oczekiwania na produkt miał byc 6 tygodni. po tym okresie dowiedziałem sie , że ...jeszcze 4. Klient wściekły, a ja niewiele mogę zrobić.

Udało się wymóc na szefostwie termin jeszcze kilka dni a nie tygodni, ale zobaczymy po niedzieli...

Ale najlepsze było to (akurat inny klient) że ja dostałem info że 6 tyg.(od szefostwa) a klient który zadzwonił sam do producenta dowiedział sie że ... "za tydzień będzie na miejscu" (pracownica).

Komu tu wierzyć?

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za dobre rady. Wszystko dokładnie notuję. I jeszcze pytanko jak długo czeka się na pozwolenie "na budowę" w gminie Szemud?

Pozdrawiam Małgosia :D

powolenie na budowe to w Starostwie w Wejherowie.

stosunkowo szybko - ale nie pamietam ile czasu :oops: :wink:

w kazdym razie milo i raczej bez problemow :)

...Co u Ansi???A u Rmmi?Moze jakies spotkanko?

gosia@ na Jasieniu bez istotnych zmian. W końcu mamy studnię, ekipę, full desek na podwórku, wytyczony dom, zamówioną stal i czekamy na...Godota. W środę - jak aura nie zmieni się i milion innych powodów nie pojawi się - kopiemy wielki dół. A co :) Miała być wiosenna, będzie zimowa budowa....jak będzie :-?

Do środy paluchy mocno za nas proszę trzymać.

Za spotkaniem jestem jak najbardziej za...może w końcu się uda

A rrmi o parapetówe już myśli :)

Zochna ujarzmiła wole jajo i ...zamilkła. Ot...budowlana proza życia...Do nastepnego odcinka A.

AnSi - to dzisiaj jest ta sroda , co ? :D

Gosia - ja jak AnSi slusznie rzekla przerobilam jajo na oko czy jakos tak i czekam teraz na pana z osika ( Twojego:D)

- ma zjechac z ekipa w poniedzialek .

Ale nauczona doswiadczeniem nie wstrzymuje oddechu :wink:

A w ogole to gdzie oni beda mieszkac :o

Ja tez glosuje za spotkaniem 8) sobota ? niedziela ?

AnSi - to dzisiaj jest ta sroda , co ? :D

Ja tez glosuje za spotkaniem 8) sobota ? niedziela ?

Środa jest dzisiaj, ale deszcze niespokojne przesunęły koparkę na jutro rano

:-? Może jutro zaświeci słońce?? ?? Tak czy owak paluchi dalej trzymać trza :)

Niedziela is OK :) W sobotę we are going to go to Warsow :) :)

I co Wy nato siostry ? ( o niedzielę się rozchodzi ofkorz ) :)

Duzo wody uplynelo, wiele cegiel wmurowalo o do czasu kiedy tu ostatnio zagladalem. Podziwiam tych ktorzy w ferworze walki z wlasnymi domami znajduja na to czas. Tak czy inaczej witam wszystkich nowych i zycze powodzenia.

My w miedzyczasie ocieplilismy nasz domek od wewnatrz i zewnatz, niestety prace wykonczeniowe wewnetrzne troche sie opozniaja i tak swieta 2006 spedzimy jeszcze w mieszkaniu, a nie w domu, ale mojej ladniejszej polowie juz wpadl do glowy pomysl, aby zorganizowac tam sylwestra na betonkach.

Kolia, moze jednak uda nam sie spotkac ___ :lol:

W którym miejscu w Juszkowie macie chałupkę? My mieszkamy już z odbiorem na Makowej niedaleko Łškowej.

Wysłany : Pon, 20 Listopad 2006 08:22 Temat postu :

--------------------------------------------------------------------------------

lolomana!

witam serdecznie! ja również buduję po Wejherowem - chociaż buduję to chyba zbyt duże słowo (aktualnie czekam na pozwolenie )

pozdorowionka

Ja składam dokumenty do starostwa w poniedziałek. Wcześniej pytałam się, to mówili, że ok. miesiąca i będzie, bo w tej chwili to nie jest sezon.

Pożyjemy - zobaczymy.

Mam już jeden kosztorys na stan surowy (32 tys. za robociznę - fundament, ściany, konstrukcja). W sobotę będę miała drugi cennik :roll:

Wówczas muszę kogoś wybrać, bo robi się mało czasu na wybór ekipy.

Chciałabym do końca przyszłego roku mieć tzw. stan deweloperski (zamknięty z instalacjami i tynkami). Myślicie, że to możliwe? :roll:

CEAN

OOOOOOOO!!!! Ale masz fajny plan. Pozazdrościć. Masz już nagrane jakieś ekipy? W jakim czasie planujesz roboty?

Ja chciałabym w maru-kwietniu-maju - pod dach z pokryciem (niech przez wakacje schnie). We wrześniu okna, instalacje - do konca października i tynkowanie w listopadzie. Na wiosnę 2008 wykończenie, latem wprowadzenie (ale mi się rym ułożył) :D

No to mam wylewki. Robił pan Wicki; 25zł/m2. Jeden dizeń i teraz schnš.

Jeszcze nie widziałam, ale w sobotę idę na inspekcję. Mam nadizeję, że będzie OK.

Jeszcze tylko DACH !!!.

Od nowego roku ruszamy z ociepleniem poddasza, gładzeniem i malowaniem cian, dokończeniem kotłowni, kominkiem, sufitami podwieszanymi, schodami, kaflami, łazienkami, kuchnia, elewacjš, podłogami drewniamymi, podjazdem, ogrodzeniem, tarasem, ogrodem, ... pewnie jeszcze milionem rzeczy, o których teraz nie pamiętam iiiiiiiiii możemy się przeprowadzać :).

Drobiazg :o :o :o .

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, jeszcze to urzšdzić.

Mam nadzieję, że dam radę. Nie ja pierwsza i nie ostatnia :D .

Pozdrawiam

Witam serdecznie.

Zbudowałem dom niedaleko od Pruszcza.. W sumie to po roku już mieszkałem. Zacząłem właśnie w listopadzie non stop do Wigilii a potem była przerwa aż śniegi puszczą. Od dwóch dni dopiero mieszkam legalnie tzn. nadzór wszystko przyjął od ręki. Mam jeszcze sporo do zrobienia wokół. Moim zdaniem budowanie to ogromne wezwanie a najtrudniejszy pierwszy krok. Ale warto było. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Mam jeszcze puste mieszkanie w blokowisku ale psychicznie nie jestem teraz w stanie do niego zajrzeć. Tylko dlaczego urzędnicy poza urzędem skarbowym prowokowali mnie do złości?. Nie wspomnę że na korytarzach w Powiatowym nadzorze w Pruszczu karzą czekać a tam nie ma nawet krzesła. Energa s.a też nie przeszła transformacji tylko zmianę właścicieli.

Wszyscy nowi budujący uzbrojcie się w cierpliwość. Chociaż macie pieniądze bedziecie dalej petentami a nie klientami. A jak załatwiacie sprawy i nie dają wam krzesełka to poproście że musicie usiąść. Albo sami zabierzcie jakieś wolne np. od innego biurka. Wierzcie to działa i można załatwić i wiecej iszybciej. Na stojąco to tylko w kasie.

Przejrzałam wątki o oknach ale pytanie do Was: czy znacie godną polecenia firmę która ma okna na profilu Rehau?

Wymyśliliśmy Rehau Brillant, właśnie rozsyłam zestawienie, żeby mi kosztorysy porobili i ciekawa jestem co odeślą :roll: :wink: Z rozmów z mniej lub bardziej kompetentnymi paniami dowiedziałam się że trzeba czekać 3- 4 tygodnie - czy to realny termin??? A może ktoś z Was miał doświadczenie z tym profilem???

Witam serdecznie.

Zbudowałem dom niedaleko od Pruszcza.. W sumie to po roku już mieszkałem. Zacząłem właśnie w listopadzie non stop do Wigilii a potem była przerwa aż śniegi puszczą. Od dwóch dni dopiero mieszkam legalnie tzn. nadzór wszystko przyjął od ręki. Mam jeszcze sporo do zrobienia wokół. Moim zdaniem budowanie to ogromne wezwanie a najtrudniejszy pierwszy krok. Ale warto było. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Mam jeszcze puste mieszkanie w blokowisku ale psychicznie nie jestem teraz w stanie do niego zajrzeć. Tylko dlaczego urzędnicy poza urzędem skarbowym prowokowali mnie do złości?. Nie wspomnę że na korytarzach w Powiatowym nadzorze w Pruszczu karzą czekać a tam nie ma nawet krzesła. Energa s.a też nie przeszła transformacji tylko zmianę właścicieli.

Wszyscy nowi budujący uzbrojcie się w cierpliwość. Chociaż macie pieniądze bedziecie dalej petentami a nie klientami. A jak załatwiacie sprawy i nie dają wam krzesełka to poproście że musicie usiąść. Albo sami zabierzcie jakieś wolne np. od innego biurka. Wierzcie to działa i można załatwić i wiecej iszybciej. Na stojąco to tylko w kasie.

O Enerdze to ja pisać nie będę - nie wiem co oni przeszli, ale im nie pomogło..... :evil: :evil: :evil: :evil: