Mały 22.11.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Cmyk - nie to żebym bronił konkurencji, ale sam mam kłopot z jednym z producentów kominków. Mianowicie czas oczekiwania na produkt miał byc 6 tygodni. po tym okresie dowiedziałem sie , że ...jeszcze 4. Klient wściekły, a ja niewiele mogę zrobić. Udało się wymóc na szefostwie termin jeszcze kilka dni a nie tygodni, ale zobaczymy po niedzieli... Ale najlepsze było to (akurat inny klient) że ja dostałem info że 6 tyg.(od szefostwa) a klient który zadzwonił sam do producenta dowiedział sie że ... "za tydzień będzie na miejscu" (pracownica). Komu tu wierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 22.11.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Dzięki za dobre rady. Wszystko dokładnie notuję. I jeszcze pytanko jak długo czeka się na pozwolenie "na budowę" w gminie Szemud? Pozdrawiam Małgosia powolenie na budowe to w Starostwie w Wejherowie. stosunkowo szybko - ale nie pamietam ile czasu w kazdym razie milo i raczej bez problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 22.11.2006 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 ...Co u Ansi???A u Rmmi?Moze jakies spotkanko? gosia@ na Jasieniu bez istotnych zmian. W końcu mamy studnię, ekipę, full desek na podwórku, wytyczony dom, zamówioną stal i czekamy na...Godota. W środę - jak aura nie zmieni się i milion innych powodów nie pojawi się - kopiemy wielki dół. A co Miała być wiosenna, będzie zimowa budowa....jak będzie Do środy paluchy mocno za nas proszę trzymać. Za spotkaniem jestem jak najbardziej za...może w końcu się uda A rrmi o parapetówe już myśli Zochna ujarzmiła wole jajo i ...zamilkła. Ot...budowlana proza życia...Do nastepnego odcinka A. AnSi - to dzisiaj jest ta sroda , co ? Gosia - ja jak AnSi slusznie rzekla przerobilam jajo na oko czy jakos tak i czekam teraz na pana z osika ( Twojego:D) - ma zjechac z ekipa w poniedzialek . Ale nauczona doswiadczeniem nie wstrzymuje oddechu A w ogole to gdzie oni beda mieszkac Ja tez glosuje za spotkaniem sobota ? niedziela ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 22.11.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 AnSi - to dzisiaj jest ta sroda , co ? Ja tez glosuje za spotkaniem sobota ? niedziela ? Środa jest dzisiaj, ale deszcze niespokojne przesunęły koparkę na jutro rano Może jutro zaświeci słońce?? ?? Tak czy owak paluchi dalej trzymać trza Niedziela is OK W sobotę we are going to go to Warsow I co Wy nato siostry ? ( o niedzielę się rozchodzi ofkorz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 22.11.2006 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 w sobote Warsaw i na niedziele back och, ta mlodziez dla mnie niedziela OK - to moze pozwanim w sprawie szczegolow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 22.11.2006 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 pozdrowienia dla Rrmiow AnSi przekaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWIk 23.11.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Duzo wody uplynelo, wiele cegiel wmurowalo o do czasu kiedy tu ostatnio zagladalem. Podziwiam tych ktorzy w ferworze walki z wlasnymi domami znajduja na to czas. Tak czy inaczej witam wszystkich nowych i zycze powodzenia. My w miedzyczasie ocieplilismy nasz domek od wewnatrz i zewnatz, niestety prace wykonczeniowe wewnetrzne troche sie opozniaja i tak swieta 2006 spedzimy jeszcze w mieszkaniu, a nie w domu, ale mojej ladniejszej polowie juz wpadl do glowy pomysl, aby zorganizowac tam sylwestra na betonkach. Kolia, moze jednak uda nam sie spotkac ___ W którym miejscu w Juszkowie macie chałupkę? My mieszkamy już z odbiorem na Makowej niedaleko Łškowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 23.11.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Mały Wybierając działeczkę zwracałam szczególną uwagę na okolicę - uwielbiam czynny wypoczynek (w tym również rower). Dzięki za info o Andrzeju100, postaram się go odszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolomama 23.11.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Wysłany : Pon, 20 Listopad 2006 08:22 Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- lolomana! witam serdecznie! ja również buduję po Wejherowem - chociaż buduję to chyba zbyt duże słowo (aktualnie czekam na pozwolenie ) pozdorowionka Ja składam dokumenty do starostwa w poniedziałek. Wcześniej pytałam się, to mówili, że ok. miesiąca i będzie, bo w tej chwili to nie jest sezon. Pożyjemy - zobaczymy. Mam już jeden kosztorys na stan surowy (32 tys. za robociznę - fundament, ściany, konstrukcja). W sobotę będę miała drugi cennik Wówczas muszę kogoś wybrać, bo robi się mało czasu na wybór ekipy. Chciałabym do końca przyszłego roku mieć tzw. stan deweloperski (zamknięty z instalacjami i tynkami). Myślicie, że to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 23.11.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 lolomana to musi być możliwe! ja planuję za rok o tej porze mieszkać juz w swoim nowym domku (a fundamenty powstaną dopiero wczesną wiosną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolomama 23.11.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 CEAN OOOOOOOO!!!! Ale masz fajny plan. Pozazdrościć. Masz już nagrane jakieś ekipy? W jakim czasie planujesz roboty? Ja chciałabym w maru-kwietniu-maju - pod dach z pokryciem (niech przez wakacje schnie). We wrześniu okna, instalacje - do konca października i tynkowanie w listopadzie. Na wiosnę 2008 wykończenie, latem wprowadzenie (ale mi się rym ułożył) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 23.11.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 lolomana tak ekipa już jest, pozwolenie na budowę ma być lada dzień.. wykonawcy zapewnili, że na spokojnie bez szaleństw za rok będę mieszkała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolomama 23.11.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Jak będziesz miała zezwolenie na budowę to rozpoczynasz jeszcze w tym roku? Jak na koniec listopada to pogoda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 23.11.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 pewnie nie, moja ekipa do końca roku jest zajęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_M 23.11.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 No to mam wylewki. Robił pan Wicki; 25zł/m2. Jeden dizeń i teraz schnš. Jeszcze nie widziałam, ale w sobotę idę na inspekcję. Mam nadizeję, że będzie OK. Jeszcze tylko DACH !!!. Od nowego roku ruszamy z ociepleniem poddasza, gładzeniem i malowaniem cian, dokończeniem kotłowni, kominkiem, sufitami podwieszanymi, schodami, kaflami, łazienkami, kuchnia, elewacjš, podłogami drewniamymi, podjazdem, ogrodzeniem, tarasem, ogrodem, ... pewnie jeszcze milionem rzeczy, o których teraz nie pamiętam iiiiiiiiii możemy się przeprowadzać . Drobiazg . AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, jeszcze to urzšdzić. Mam nadzieję, że dam radę. Nie ja pierwsza i nie ostatnia . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 23.11.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 ............Mam nadzieję, że dam radę. Nie ja pierwsza i nie ostatnia . Pozdrawiam A jakżeby inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidel 23.11.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Witam serdecznie. Zbudowałem dom niedaleko od Pruszcza.. W sumie to po roku już mieszkałem. Zacząłem właśnie w listopadzie non stop do Wigilii a potem była przerwa aż śniegi puszczą. Od dwóch dni dopiero mieszkam legalnie tzn. nadzór wszystko przyjął od ręki. Mam jeszcze sporo do zrobienia wokół. Moim zdaniem budowanie to ogromne wezwanie a najtrudniejszy pierwszy krok. Ale warto było. Mam jeszcze puste mieszkanie w blokowisku ale psychicznie nie jestem teraz w stanie do niego zajrzeć. Tylko dlaczego urzędnicy poza urzędem skarbowym prowokowali mnie do złości?. Nie wspomnę że na korytarzach w Powiatowym nadzorze w Pruszczu karzą czekać a tam nie ma nawet krzesła. Energa s.a też nie przeszła transformacji tylko zmianę właścicieli. Wszyscy nowi budujący uzbrojcie się w cierpliwość. Chociaż macie pieniądze bedziecie dalej petentami a nie klientami. A jak załatwiacie sprawy i nie dają wam krzesełka to poproście że musicie usiąść. Albo sami zabierzcie jakieś wolne np. od innego biurka. Wierzcie to działa i można załatwić i wiecej iszybciej. Na stojąco to tylko w kasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaRuda 23.11.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Przejrzałam wątki o oknach ale pytanie do Was: czy znacie godną polecenia firmę która ma okna na profilu Rehau? Wymyśliliśmy Rehau Brillant, właśnie rozsyłam zestawienie, żeby mi kosztorysy porobili i ciekawa jestem co odeślą Z rozmów z mniej lub bardziej kompetentnymi paniami dowiedziałam się że trzeba czekać 3- 4 tygodnie - czy to realny termin??? A może ktoś z Was miał doświadczenie z tym profilem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaRuda 23.11.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Witam serdecznie. Zbudowałem dom niedaleko od Pruszcza.. W sumie to po roku już mieszkałem. Zacząłem właśnie w listopadzie non stop do Wigilii a potem była przerwa aż śniegi puszczą. Od dwóch dni dopiero mieszkam legalnie tzn. nadzór wszystko przyjął od ręki. Mam jeszcze sporo do zrobienia wokół. Moim zdaniem budowanie to ogromne wezwanie a najtrudniejszy pierwszy krok. Ale warto było. Mam jeszcze puste mieszkanie w blokowisku ale psychicznie nie jestem teraz w stanie do niego zajrzeć. Tylko dlaczego urzędnicy poza urzędem skarbowym prowokowali mnie do złości?. Nie wspomnę że na korytarzach w Powiatowym nadzorze w Pruszczu karzą czekać a tam nie ma nawet krzesła. Energa s.a też nie przeszła transformacji tylko zmianę właścicieli. Wszyscy nowi budujący uzbrojcie się w cierpliwość. Chociaż macie pieniądze bedziecie dalej petentami a nie klientami. A jak załatwiacie sprawy i nie dają wam krzesełka to poproście że musicie usiąść. Albo sami zabierzcie jakieś wolne np. od innego biurka. Wierzcie to działa i można załatwić i wiecej iszybciej. Na stojąco to tylko w kasie. O Enerdze to ja pisać nie będę - nie wiem co oni przeszli, ale im nie pomogło..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
templar33 23.11.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 pewnie nie, moja ekipa do końca roku jest zajęta Hej! Ja mam juz podpisana umowe przedwstepno na kupno dzialki:) Gdzie bedziesz budowala? Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts