Tadzik07 11.12.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witam Sluchajcie mysle sobie ze warto by kuz zrobic jakies zakupy,bo jak ceny ida do gory,to kupie teraz,a skald mi przechowa.no i tak wlasnie myslac,to co byscie mi radzili,tzn. gdzie (w jakich hurtowniach sprawdzonych przez Was),moja budowa bedzie w okolicach wejherowa,a dokladnie Lesniewo. Mysle o tym aby kupic bloczki betonowe,pustaki BK(te to wezme na pewno w Prefabecie)moze stal,co doradzacie,co odradzacie. pozdrawiam Jezeli chcą Ci przechować to kupuj, bo ceny idą w górę jak zwariowane. Moi sąsiedzi zrobili tak z dachówką. Ja kupowałem dwa miesiące później i zapłaciłem o 8% drożej, bo o tyle akurat podrożały "w międzyczasie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadzik07 11.12.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Czy ktoś może polecić solidna ekipę do ocieplenia poddasza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 11.12.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 no wlasnie na to licze,ze mi przechowaja. np.bloczek betonowy 49x24x12 cena 3.6 (brutto) za szt.dobra cena czy taka sobie??no i czekam na jakies dobre namiary w okolicah Wejherowa.aha powyzszy bloczek cena z kombetu Gdynia,wiec nie wiem czy transport sie oplaci.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Gdynia 12.12.2006 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 geodeta Tomasz Wronowski 0 603 944 960 a z jakiej miejscowości jest ten geodeta? CAEN dzięki za info w sprawie kierownika budowy Z Gdańska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 12.12.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Witam Sluchajcie mysle sobie ze warto by kuz zrobic jakies zakupy,bo jak ceny ida do gory,to kupie teraz,a skald mi przechowa.no i tak wlasnie myslac,to co byscie mi radzili,tzn. gdzie (w jakich hurtowniach sprawdzonych przez Was),moja budowa bedzie w okolicach wejherowa,a dokladnie Lesniewo. Mysle o tym aby kupic bloczki betonowe,pustaki BK(te to wezme na pewno w Prefabecie)moze stal,co doradzacie,co odradzacie. pozdrawiam DOBRY POMYSŁ! Mimo, że rozpoczynam budowę w lutym/marcu już zamówiłam blachodachówkę (w tej chwili w promocji Sara z BudMatu bardzo chwalona na forum), koniecznie trzeba też zorganizować drewno (tartak), no i pustaki (te cenowo najlepiej mają się w wejherowskim almaresie) powodzonka, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_M 12.12.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 CZY KTOŚ MOŻE POLECIĆ SOLIDNA EKIPĘ DO OCIEPLENIA PODDASZA ? Mam ekipę, której namiary moge dać. Jest z polecenia. Podobno bardzo fajnie i dobrze robią. Niestety problemy z dostępnością wełny wstrzymują prace u mnie. Panowie położa na początku stycznia tą wełnę, którą już mam u siebie, prace zakończą jak dowiozę materiał. Potem będą robić KG, cekolowanie z malowaniem i sufity podwieszane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 12.12.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 a slyszal coś, ktoś o kierowniku budowy p.Edwardzie Kopaczewskim??Puck i okolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 12.12.2006 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Witam, ja ponownie w sprawie kogoś do projektu przyłącza (od skrzynki do domu) - nie robiliście jeszcze tego projektu, czy nie jesteście zadowoleni z osoby która Wam wykonywała ten projekt? Znajdzie się ktoś, kto może kogoś polecić? Bo nie wiem do kogo uderzać. Babka która robiła nam adaptację projektu domu powiedziała, że nie robi projektów przyłączy prądowych i nie mam pomysłu kto mógłby mi to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 12.12.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 anekri dzisiaj przypadkiem i z przyjemnoscia natchnelam sie na fotki Twojego domu, bardzo podoba mi sie Twoj gres w salonie, czy mozesz mi podpowiedziec jakiej jest firmy, wlasnie takiego szukamtak na marginesie swietnie wzglada w twoim domku sciana nad schodami, super pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 12.12.2006 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Chcę zakupić wełnę Isover do ocieplenia poddasza 150 mm i 50 mm. Czy ktoś wie gdzie można ją kupić w dobrej cenie? Podobnie chcę zgromadzić teraz styropian frezowany 150 mm. Podpowiedźcie jaki wybrać i gdzie szukać. Jeżeli komuś by się chciało to niech napisze do czego w domu będzie potrzebny jeszcze styropian (oprócz ocieplenia zewnętrznego) i jakiej grubości.Chciałabym uniknąć wiosną szukania tych materiałów, na pewno za wyższą cenę. Mam możliwość zmagazynowania wełny i styropianu więc o tym myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JBDK 13.12.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 witam szukalem i znalazlem geodete za 500zl zrobi mi mapke i ok tygodnia czekania wstepna rozmowa za wytyczenie domu na dzialce 6 zalaman nie przekroczy 550zl mysle ze ze jest do przyjecia. korzystajac z okazji zapytam co jest oprocz projektu i mapki do celow projektowych potrzebne projektantowi do adaptacji?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 13.12.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 anekri dzisiaj przypadkiem i z przyjemnoscia natchnelam sie na fotki Twojego domu, bardzo podoba mi sie Twoj gres w salonie, czy mozesz mi podpowiedziec jakiej jest firmy, wlasnie takiego szukam tak na marginesie swietnie wzglada w twoim domku sciana nad schodami, super pomysl dziękuję to miłe że komuś się podoba co do producenta gresu polerowanego to nie wiem - kupowałam w Wemie w Gdańsku - wymiar płytek to 60x60 kolor żółty - jestem zadowolona i wcale się nie ślizgam na nich jak niektórzy myślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 13.12.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Witam Czy możecie mi polecić jakąś firmę lub sklep (oprócz DLH) zajmujące się sprzedażą drewna egzotycznego? Szukam desek z jakiegoś ciemnobrązowego drewna (najlepiej wenge), a wszędzie mają tylko panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 13.12.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 anekri mnie wpadł w oko Twój jadalniany komplet, mam na myśli krzesła i stół, jeśli wolno spytać.. gdzie je kupowałaś ? mam też do Ciebie inne pytanko, czy pokrycie podłogi w kuchni, jadalni i jak dobrze wypatrzyłam holu jest praktyczne? tzn. nie brudzi się zbyt mocno? sama również zastanawiam się nad "połyskliwym" jasnym gresem, wygląda baaardzo efektownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 13.12.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Chcę zakupić wełnę Isover do ocieplenia poddasza 150 mm i 50 mm. Czy ktoś wie gdzie można ją kupić w dobrej cenie? Podobnie chcę zgromadzić teraz styropian frezowany 150 mm. Podpowiedźcie jaki wybrać i gdzie szukać. Jeżeli komuś by się chciało to niech napisze do czego w domu będzie potrzebny jeszcze styropian (oprócz ocieplenia zewnętrznego) i jakiej grubości. Chciałabym uniknąć wiosną szukania tych materiałów, na pewno za wyższą cenę. Mam możliwość zmagazynowania wełny i styropianu więc o tym myślę. steropian bedzie jeszcze potrzebny do: ocieplenie podlog pod wylewkami zapewne przydadza sie do tego 5 cm z frezem np na gore 5 a na dol 2x5 na zaklad (ja tak zrobilem) ozaczenie Fs20 Ocieplenie fundamentow potrzebna 10 cm z frezem. Do elewacji bedzie ci potrzebne w niektorych miejscach np otwory okienne 3-5cm i balkony ale niewielkie ilosci podejrzewam ze zgrzewka wystarczy. do spania tez sie troche przyda ale 15 cm bedzie ok CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 13.12.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 anekri mnie wpadł w oko Twój jadalniany komplet, mam na myśli krzesła i stół, jeśli wolno spytać.. gdzie je kupowałaś ? mam też do Ciebie inne pytanko, czy pokrycie podłogi w kuchni, jadalni i jak dobrze wypatrzyłam holu jest praktyczne? tzn. nie brudzi się zbyt mocno? sama również zastanawiam się nad "połyskliwym" jasnym gresem, wygląda baaardzo efektownie takie nagłe zainteresowanie moim gresem czuję się mile połechtana - więc jestem z niego zadowolona - oczywiście gdybym chciala mieć super połysk to musiałabym chyba na kolanach go polerować - zwłaszcza że jeszcze robimy piwnicę i trochę się kurzy ale: - nie ślizga się (przynajmniej nigdy na nim się nie przejechałam), -odbija swiatło więc i kurz jest mniej widoczny i -sprzątanie tego gresu jest dla mnie przyjemniejsze niż gresu szkliwionego, który mam w łazienkach komplet jadalny to krzesła osobno kupione - dostępne między innymi w Pruszczu w interdomusie oraz na Grunwaldzkiej w Gdańsku w centrum Top - są one z chyba skóry sztucznej ale są bardzo wygodne- jedyny problem to fakt, że odkąd pojawiły się u nas w domu dwa kocury to krzesła są bezpieczne jedynie w zamknietym gabinecie - i tak juz koty sie z nimi rozprawiły i niestety krzesła doznały "uszczerbku na zdrowiu" a stół kupiłam też w centrum Top na Grunwaldzkiej - Mazurska fabryka Mebli model Boston - był tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 13.12.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Tak czy inaczej gratuluję wyboru. A do "połyskliwego" gresu jestem coraz bardziej przekonana, pytałam dlatego, że w tej chwili moja łazienka ma kolor jasnego beżu i podłoga (jasna aczkolwiek matowa) to istne przekleństwo, każda kropla wody, najmniejsza niteczka wszystko rzuca się w oczy i doprowadza mnie do szału! latam ze ścierą bez przerwy a o efekcie czystości mogę jedynie pomarzyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 13.12.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 steropian bedzie jeszcze potrzebny do: ocieplenie podlog pod wylewkami zapewne przydadza sie do tego 5 cm z frezem np na gore 5 a na dol 2x5 na zaklad (ja tak zrobilem) ozaczenie Fs20 Ocieplenie fundamentow potrzebna 10 cm z frezem. Do elewacji bedzie ci potrzebne w niektorych miejscach np otwory okienne 3-5cm i balkony ale niewielkie ilosci podejrzewam ze zgrzewka wystarczy. do spania tez sie troche przyda ale 15 cm bedzie ok CMyK Dziękuję, fundament już ocieplony, a więc jeszcze większa ilkość będzie potrzebna do podłóg (jak kupię ten do ocieplenia ścian). Na styropianie jeszcze nie spałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekk 13.12.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 3miasto i okolice uwaga bo nadciągam . Wyruszam w piątek na wycieczkę krajoznawczą Mam nadzieje że będzie ładna pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 13.12.2006 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 3miasto i okolice uwaga bo nadciągam . Wyruszam w piątek na wycieczkę krajoznawczą Mam nadzieje że będzie ładna pogoda Ładna pogoda? Na wybrzeżu? Takie rzeczy proszę pana to tylko w ..... A w jakie okolice kolega zamierza uderzyć jeśli wolno spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts