skamarka 14.01.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Witam ponownie! Bardzo bardzo proszę o pomoc, potrzebny mi piach (nie glinia) do nawiezienia działki w Lublewie. Potrzebuję około 700m^3. Mozecie wiecie skąd tanio go pozyskać ?? Ile to może kosztować? pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijak9 14.01.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Gdzie w w trójmieście lub okolicach można najtaniej kupić dachówkę cementowa?? Bardzo pilne!! Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 14.01.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Spróbój może w Dach -dek z Pruszcza Gdańskiego mają bodaj Prodacha w bardzo dobrej cenie i można się dogadać całkowicie bez kwitka facet bardzo elastyczny w tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 15.01.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Hey a co sadzicie o takich cenach na drewno: wiezba 600 zł/m3 impregnowane deski 400 zł/m3 (dlugosci desek od 3 do 5 metrów) oczywiscie w obu wypadakch dochodzi transport z okolic Somonina. Aha i druga sprawa czy teraz jest dobry okres na kupowanie stali?? Jesli chodzi o drewno na wiezbe to my kupowalismy po 800 za metr i to bez impregnacji Cena moim zdaniem dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 15.01.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 I już po świętach A ja liczę na wasze rady odnośnie okien firmy M&S ze Słupska. Podobają mi się drewniane, choć cenowo jeszcze nie wiem jak wypadną . Czy możecie coś podpowiedzieć, solidni czy nie?, jak negocjacje cenowe, rabaty , montaż, .. no i same okna. A może polecicie inną firmę Proszę odezwijcie się, jakie okna macie? A dowiadywałaś się w firmie Bertrand z Luzina ponoć też dobrze robią.Ja mam z Akfenu z Lęborka nie polecam. Ja przerabialem i Bertranda i M&S. Porownywalem obie firmy pod katem okien drewnianych.Bertrand wypadl jakies 20% drozej niz M&S. Czas oczekiwania w Bert.to ok.8 tygodni,w M&S ok.18 tygodni. Wydaje mi sie,ze M&S bardziej jest otwarty na klienta,jest mozliwosc negocjacji.Plus rabaty przy wiekszych zamowieniach,np.okna+drzwi zewnetrzne+brama garazowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papaja 15.01.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witam . My też kupowaliśmy drewno na więżbę średnio po 830 za metr3 z impregnacją, a nie było to wówczas najdrożej. więc jeśli Sailor-ro masz taką możliwość to się długo nie zastanawiaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolomama 15.01.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witajcie. Moje dokumenty są złożone w starostwie - brakowało jednego kwitka, dzisiaj zaniosłam i usłyszałam, że do końca tygodania będę miała pozwolenie na budowe. Oby. Byduję pod Wejherowem. Zdecydowałam się na bank - Deutsche Bank. Oferta to 0,9% marża, prowizja 1%. Do negocjacji. kredyt w CHF na 25 lat, raty malejące. Czekam na pozwolnie i składam wniosek do baku. Ekipa budująca zamówiona na marzec (ciekawe jaka będzie pogoda?), dekarz na maj. Piszecie, że na kona trzeba czekać aż do 18 tyg. To szmat czasu, ale jak mawówić okna, jak jeszcze budynek nie stoi? Czy po stanie surowym otwartym będziecie montować okna, czy najpierw elektyk i tynki? Mi znajomi mówią, że najpierw ele. i tynki, bo otwarty budynek szybciej wyschnie, ale ja się boję kradzieży. Jak Wy robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 15.01.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witam, Ja mam ofertę za tartaku ze Starego Dzierzgonia 780 zl/ m3 z impegnacja. Dostawa kwiecien 2007. Widze ze ta cena jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 15.01.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 A ja liczę na wasze rady odnośnie okien firmy M&S ze Słupska. Podobają mi się drewniane, choć cenowo jeszcze nie wiem jak wypadną . Czy możecie coś podpowiedzieć, solidni czy nie?, jak negocjacje cenowe, rabaty , montaż, .. no i same okna. A może polecicie inną firmę Proszę odezwijcie się, jakie okna macie? My mamy okna M&S - i niestety nie moge juz polecac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 15.01.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Impregnowane drewno kupiłam za 730 zł/m3 (dostawa ok. kwietnia) Tartak p.Kleba w Luzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaba73 15.01.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Czy po stanie surowym otwartym będziecie montować okna, czy najpierw elektyk i tynki? Mi znajomi mówią, że najpierw ele. i tynki, bo otwarty budynek szybciej wyschnie, ale ja się boję kradzieży. Jak Wy robicie? To jest właśnie Wasza decyzja; my zostawiliśmy otwarte tak długo, jak się dało, bo tego lata pogoda dopisywała i naprawde szkoda było zamykać, tak pieknie schło. Ale najpierw zrobilismy wywiad u sąsiadów, jak tam dzialalnośc złodziejska w okolicy. Opinie były dobre, więc zaryzykowaliśmy. Najpierw wszystkie instalacje i tynki, dopiero na końcu okna i drzwi. Myslę, ze dzięki temu zbudowaliśmy nasz dom w 8 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijak9 15.01.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Ja zamowilem w sobote drewno na konstrukcje impregnowane 630 zł brutto na marzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 15.01.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Ja zamowilem w sobote drewno na konstrukcje impregnowane 630 zł brutto na marzec TO ŚWIETNIE !!! może podzielisz się kontaktami ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 15.01.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 MiA & Wojtek napisał: z oszczednosci dlatego ta budowa ciagnie sie juz....zaczynamy 5 rok mam nadzieje,ze w tym skonczymy Ho ho! no to chwilę już budujecie ale jak skończycie to wyobrażam sobie jaka będzie radość hihi po 5 latkach cięzkiej pracy Pozdrawiam ano budujemy i budujemy az...wybudujemy generalnie az tak bardzo nam sie nie spieszy i tak przez najblizsze x lat nie bedziemy tam mieszkac ino urlopowac sie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijak9 15.01.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Ja zamowilem w sobote drewno na konstrukcje impregnowane 630 zł brutto na marzec TO ŚWIETNIE !!! może podzielisz się kontaktami ??? Tartak w Szemudzie..teraz nie mam numeru telefonu bo jestem w pracy jak wróce do domu to podeślę. A podpowie mi ktos ile płacicie za więźbe i pokrycie dachówką cementowa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 15.01.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 pytasz o usługę ? więźba, strop drewniany, membrana, pokrycie blachodachówką 8000 tys. zł (dach o pow. 240m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 15.01.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 U mnie dekarz woła 32 za mkw dachówki i 120 zł za okno dachowe, podobno cena do małej negocjacji ekipa z polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papaja 15.01.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witam U nas wyszło- więżba, folia, dachówka, 6 okien, 2 lukarny 11000, powierzchnia dachu 225m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 15.01.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witam ponownie! Bardzo bardzo proszę o pomoc, potrzebny mi piach (nie glinia) do nawiezienia działki w Lublewie. Potrzebuję około 700m^3. Mozecie wiecie skąd tanio go pozyskać ?? Ile to może kosztować? pozdrawiam Magda przypomnialam sobie,ze jakis czas temu przy moscie przez Wisle w Kiezmarku (A7 w kier.Wa-wy) poglebiali koryto Wisly..tam mozna bylo ( u zrodla ) piasek kupic...nie wiem,jak daleko jest do Lublewa,ale...moze by sie oplacalo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijak9 15.01.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Ja mam dwie oferty i obie oscylują 30zł więźba i 30 zł dachówka. Moim zdaniem to bardzo drogo..... Macie kogoś tańszego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts