Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A pan Adam gdzie ma siedzibe?

Jeszcze z nikim nie rozmawialem, na razie wywiad :wink:, Nie chce wydac duzo kasy i zalowac, tak jak bylo z Beckersem z mieszalnika

Moim zdaniem nie ma powrównia jezeli chodzi o BM a Beckersa.Pan Adam ma siedzibe w Gdansku, druga firma ma siedzibe w Gdyni na przeciwko Klifa

Dzieki, ale chyba pomaluje jednak Beckersem, ale z palety gotowych kolorow, wybralismy z malzonka 2 kolory ktore sa w miare ok, wiec nimi pomalujemy na gotowo. wlasnie na Duluxa beckersem mozna malowac, nie ma problemow(tak powiedzieli mi na infolini Beckersa), tylko jeszcze musze dowiedziec sie czy dawac jeszcze grunt Beckersa.

Pozdrawiam

Witam :D Czy moglibyście polecić kogoś do zrobienia projektu instalacjji elektrycznej, TV, telefonicznej, internetowej i wogóle całego okablowania wewnątrz i na zewnątrz budynku. Tu ukłon w stronę tych co są już po instalacjach :) Jak wyglądało to u Was?

Juz kiedys podawalem te namiary

tel. 0603 227 812

e-mail: [email protected]

Witam wszystkich po długiej przerwie. Widzę,że Gosi@ dalej toczy boje, ale ma wiele racji (i szerokie serce).

Co do p. Lademana to u mnie także robił tynki (o nr. tel. nie pytajcie, bo nie ma mnie w domu). Uważam, że są bardzo przecietne. Rzekomo powinny być gotowe pod malowanie. Szlifowaliśmy sami jak wyschły (na mokro wyglądają cudnie), a i tak pozostało mnóstwo niedoróbek- zwłaszcza jak światło pada na ścianę. Nie wiem czy to wina Lademana czy markietingu (spodziewałem sie bardzo gładkich powierzchni). Na dzien dzisiejszy wybrałbym cement.- wapienne filcowane. Widziałem takie dwie budowy i byłem zazdrosny o wygląd.Nie wymagały żadnych poprawek. No i gipsowe są bardzo podatne na uszkodzenia.2-letnia córka potrafiła nieżle pokiereszować ściany.

POZDRAWIAM

Widzę, że z tynkami gipsowymi nie jest tak super, jak mi się wydawało :-( Miałam nadzieję, że po tynkach będzie można od razu malować, a tu chyba jednak nic z tego.

A w temacie tynków cementowo-wapiennych filcowanych, to czy p. Wicki takie robi (cementowo-wapienne na pewno, ale czy filcowane?)? Co to jest to filcowanie? Możecie polecić jakiegoś fachowca, który dobrze robi takie właśnie tynki?

Witam wszystkich po długiej przerwie. Widzę,że Gosi@ dalej toczy boje, ale ma wiele racji (i szerokie serce).

Co do p. Lademana to u mnie także robił tynki (o nr. tel. nie pytajcie, bo nie ma mnie w domu). Uważam, że są bardzo przecietne. Rzekomo powinny być gotowe pod malowanie. Szlifowaliśmy sami jak wyschły (na mokro wyglądają cudnie), a i tak pozostało mnóstwo niedoróbek- zwłaszcza jak światło pada na ścianę. Nie wiem czy to wina Lademana czy markietingu (spodziewałem sie bardzo gładkich powierzchni). Na dzien dzisiejszy wybrałbym cement.- wapienne filcowane. Widziałem takie dwie budowy i byłem zazdrosny o wygląd.Nie wymagały żadnych poprawek. No i gipsowe są bardzo podatne na uszkodzenia.2-letnia córka potrafiła nieżle pokiereszować ściany.

POZDRAWIAM

Widzę, że z tynkami gipsowymi nie jest tak super, jak mi się wydawało :-( Miałam nadzieję, że po tynkach będzie można od razu malować, a tu chyba jednak nic z tego.

A w temacie tynków cementowo-wapiennych filcowanych, to czy p. Wicki takie robi (cementowo-wapienne na pewno, ale czy filcowane?)? Co to jest to filcowanie? Możecie polecić jakiegoś fachowca, który dobrze robi takie właśnie tynki?

No, rózowo nie jest i raczej bym sie nie łudziła,z e bedziesz od razu malowała :wink:

Gość It****

Witam Grupę Trójmiasto i się przedstawiam: Iwona z Gdańska (jeszcze) a budować się będę w Smęgorzynie. Jeżeli jest ktoś z okolic to chętnie poznam. :D

Mam pytanko: czy 40zł/metr za robociznę dekarzy jest o.k.? Jeszcze jesienią ci sami mieli stawkę 34zł, a teraz ceny tak poszły w górę? :-?

pozdrawiam_ _ _Iwona

Gość It****
Tak sobie czytam o Waszych postępach... o planach wykończenia i mam wrazenie, że nie dożyję końca swojej budowy, ehh...

Wczoraj odebraliśmy mapki do celów projektowych (fajna rzecz!) i zawieźliśmy je do architekta, ten ma nam przedstawić wstępny projekt w poniedziałek, przed nami jeszcze cała masa papierologii stosowanej, zanim otrzymamy pozwolenie na budowę to ja chyba osiwieję... A jak już zasiądę kiedyś przed tym wymarzonym kominkiem w wykończonym domku będę taka stara, że sama z fotela nie wstanę ;-)

No to pomarudziłam, trochę mi lepiej ...

Przy okazji mam pytanie, (to co prawda drobiazg, ale pytam z ciekawości, bo nie mam żadnego rozeznania), ile płaciliście geodecie za tyczenie gruntu pod fundamenty i czy 450 zł to dobra cena?

Pozdrawiam

Hej. Ja co prawda jeszcze nie tyczyłam :wink: ale się pytałam mojego geodety - mówił, że chce za to 550zł więc chyba Twoja cena jest dobra.

pozdrawiam_ _ _IwonaK

Telefonicznie wycyganilem z UG warunki zabudowy .Nie mam na papierze bo jeszcze sie nie uprawomocniły. Ale wiem ,że:

Dach 2 spadowy nachylenie 30-40

Głowna kalenica równoległa do drogi

Nie wyższy niz 9m

30% działki pod zabudowe

40% pod zieleń :)

Odległość od lasu 12m :( :) to mnie martwi bo działka ma 26,5m *45m więc jeśli 26,5-12-3m(od granicy)=11,5m na dom:) wszystko na styk

Nie wiem jak wygladaja odległości z szambem ale myślę że zanim się wybuduję (zacznę budować) to Koleczkowo będzie już miało kanaliże :D:D-

PS.

tak sobie teraz myśle o kalenicy :) równoległa do której drogi??? jeśli akurat droga zakręca pod kątem prostym? :)

Witam Grupę Trójmiasto i się przedstawiam: Iwona z Gdańska (jeszcze) a budować się będę w Smęgorzynie. Jeżeli jest ktoś z okolic to chętnie poznam. :D

Mam pytanko: czy 40zł/metr za robociznę dekarzy jest o.k.? Jeszcze jesienią ci sami mieli stawkę 34zł, a teraz ceny tak poszły w górę? :-?

pozdrawiam_ _ _Iwona

Ja płaciłam 45zł, więc nie jest tak źle u ciebie. Trzeba przyznać, że ceny idą w górę i to robocizny jak i nieruchomości :-?

Tak sobie czytam o Waszych postępach... o planach wykończenia i mam wrazenie, że nie dożyję końca swojej budowy, ehh...

Wczoraj odebraliśmy mapki do celów projektowych (fajna rzecz!) i zawieźliśmy je do architekta, ten ma nam przedstawić wstępny projekt w poniedziałek, przed nami jeszcze cała masa papierologii stosowanej, zanim otrzymamy pozwolenie na budowę to ja chyba osiwieję... A jak już zasiądę kiedyś przed tym wymarzonym kominkiem w wykończonym domku będę taka stara, że sama z fotela nie wstanę ;-)

No to pomarudziłam, trochę mi lepiej ...

Przy okazji mam pytanie, (to co prawda drobiazg, ale pytam z ciekawości, bo nie mam żadnego rozeznania), ile płaciliście geodecie za tyczenie gruntu pod fundamenty i czy 450 zł to dobra cena?

Pozdrawiam

Hej. Ja co prawda jeszcze nie tyczyłam :wink: ale się pytałam mojego geodety - mówił, że chce za to 550zł więc chyba Twoja cena jest dobra.

pozdrawiam_ _ _IwonaK

Sądzę, że taniej nie znajdziesz. 3 lata temu to była nienajgorsza cena.

Poza tym więcej optymizmu. Na pewno uda Ci się i będziesz zaskoczona jak szybko ziści sie to Twoje kominkowe marzenie

pozdrawiam_ _ _Iwona

Witam :D

Cena wydaje sie OK. U nas ceny zaczynaly sie wlasnie od 40 a konczyly na 75 zl :cry: Pozdrawiam Maja

mam na zbyciu skrzynke energetyczna budowlana z bardzo dobrym stanie nawet z przykreconymi palikami do wbicia; skrzynka posiada jedno gniazdo silowe oraz dwa gniazda tradycyjne zamykana na klucz inbusowy jezeli ktos jest chetny to odsprzedam za 400 zl, wewnatrz sa gniazda na bezpieczniki tylko energa przylancza licznik i gotowe.

CMyK

andrzej100

któryś z forumowiczów zasugerował, że swój dom zbudowałeś w moim niedalekim sąsiedztwie :wink:

swoją chałupkę zamierzam zbudować w Górze (niegdyś pomorskiej) - pozdrawiam

- ławy już są -

Extra. Nie było mnie długo na forum to mi umknęło.

Ja mam domek na osiedlu za szkołą. Pewnie tym duszkiem co podpowiedział Ci jest nieoceniony Mały.