gosia1719499730 30.01.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam Czy w związku ze zgłoszeniem o zakończeniu budowy tzn. oddaniem do użytku w PINB Wejherowie mieliście jakieś pamiętliwe doświadczenia? Słyszałem że są bardzo drobiazgowi. A może nie taki d----ł straszny. Wszystko zalezy na kogo trafisz. Niemiłe typy generalnie tam siedza. A, interesantów przyjmuja chyba do 12 godz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LA 30.01.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 szukam do siebie dobrego kierownika na budowe moze macie jakies namiary ale tez prosze o rade na co zwracac uwage przy zatrudnianiu tego speca, co to nie tylko zgarnie kase i przystawi pieczatke --okolice Pruszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 30.01.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 andrzej100 któryś z forumowiczów zasugerował, że swój dom zbudowałeś w moim niedalekim sąsiedztwie swoją chałupkę zamierzam zbudować w Górze (niegdyś pomorskiej) - pozdrawiam - ławy już są - Extra. Nie było mnie długo na forum to mi umknęło. Ja mam domek na osiedlu za szkołą. Pewnie tym duszkiem co podpowiedział Ci jest nieoceniony Mały. Ale mi się zaraz ...-pak piwa przypomniał... muszę kiedyś tam zabłądzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 31.01.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witam Grupę Trójmiasto i się przedstawiam: Iwona z Gdańska (jeszcze) a budować się będę w Smęgorzynie. Jeżeli jest ktoś z okolic to chętnie poznam. Mam pytanko: czy 40zł/metr za robociznę dekarzy jest o.k.? Jeszcze jesienią ci sami mieli stawkę 34zł, a teraz ceny tak poszły w górę? pozdrawiam_ _ _Iwona Witam . u mnie dekarze chcą za dachówkę Euronit 32 zł za mkw cena do małej negocjacji dach prosty dwuspadowy ekipa polecana dlatego myślę że 40 zl to trochę przesada- ale to moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 31.01.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 andrzej100 któryś z forumowiczów zasugerował, że swój dom zbudowałeś w moim niedalekim sąsiedztwie swoją chałupkę zamierzam zbudować w Górze (niegdyś pomorskiej) - pozdrawiam - ławy już są - Extra. Nie było mnie długo na forum to mi umknęło. Ja mam domek na osiedlu za szkołą. Pewnie tym duszkiem co podpowiedział Ci jest nieoceniony Mały. Ale mi się zaraz ...-pak piwa przypomniał... muszę kiedyś tam zabłądzić. Tak, ja też pamiętam o naszej niedokończone sprawie piwnej.Dla Twojej wiadomości: dołożyłem do ogrzewania piec na ekogroszek i wreszcie jestem zadowolony z rachunków . Czy wywalić butlę jeszcze się nie zdecydowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 31.01.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Pobaw się zapałkami...i kłopot z głowy. Tylko trzymaj się z daleka . Postaram się podjechać i ... zostawić - jak będzie pod drzwiami nieznana paczka to proszę nie wzywaj saperów - to nie Ben Laden, tylko ja... . Noooo chyba, że zastanę któregoś z domowników. Fakt faktem, że z czasem cienisuieńko, ale szansa jest zawsze... Pozdrawiam Krasnolud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 01.02.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Jakiej firmy macie tzw. sprzęt elektroinstalacyjny , czyli pstryczki elektryczki i gniazdka elektryczne. Farby wewnętrzne ... Temat rzeka jak wszystko inne. Ja mam kompletny mętlik w głowie. Niestety Benjamin Moore u mnie nie wchodzi w grę, bo nie mam zamiaru wydawać 12.000 na pomalowanie domu, a tyle mi wstępnie wychodzi przy 2 krotnym pomalowaniiu. Czy ta Tikurolla jest faktycznie taka kiepska? Pozdrawiam niedzielnie. Witam serdecznie Co jakiś czas wpadam na forum poczytać co słychać u starych i nowych forumowiczów. Osprzęt elektryczny + gniazdka komputerowe, antenowe - wszystko mam z Berkera - http://www.berker.pl - mam srebrną serię, wygląda naprawdę super. Z doświadczenia powiem, że łatwiej się je rozbiera i z powrotem składa niż te z Legrand-a (z tymi miałem do czynienia pracując jako IT w banku), no i są trochę tańsze. Kominek - Jotul Panorama 80RH - nie zmieniłbym na żadnego innego producenta. Tynki - cementowo-wapienne - przy dzieciach zdecydowanie polecam. Jak już tu wspomniano gipsowe o wiele łatwiej uszkodzić i widziałem naocznie jak wygląda "dziura" wydłubana przez dziecko kolegi. Czy funkcjonuje jeszcze mapa forumowiczów? Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 01.02.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Czy funkcjonuje jeszcze mapa forumowiczów? Pozdrawiam Adamski Trzeba by się Wakmena zapytać, ale jego też dawno już tu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijak9 01.02.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witajcie!! Po ile kupowaliście pustaki "24" juz w nowej cenie?? czy 7,60zł jest dobra cena?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vondraczek 01.02.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witajcie!! Po ile kupowaliście pustaki "24" juz w nowej cenie?? czy 7,60zł jest dobra cena?? 3 tygodnie temu kosztowały 7,00zł 2 tygodnie temu kosztowaly 7,40zł 1 tydzień temu dokładnie 27 stycznia 7,70zł Cena ze składu budowlanego w Pępowie - "Bladowski" był najtańszy w okolicach Rębiechowa Miałem farta że sie zdecydowałem 3 tygodnie temu! chciałem jeszcze dokupić kilka palet tak żebym miał na styk no i co telefon doznawałem szoku! A zapowiadają, że cement ma pujść ostro w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 01.02.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Czy funkcjonuje jeszcze mapa forumowiczów? Pozdrawiam Adamski Trzeba by się Wakmena zapytać, ale jego też dawno już tu nie było. Stara gwardia się pobudowała i pewnie tak jak ja ma problemy z dostępem do netu w nowopostawionym domku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 01.02.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witajcie!! Po ile kupowaliście pustaki "24" juz w nowej cenie?? czy 7,60zł jest dobra cena?? 3 tygodnie temu kosztowały 7,00zł 2 tygodnie temu kosztowaly 7,40zł 1 tydzień temu dokładnie 27 stycznia 7,70zł Cena ze składu budowlanego w Pępowie - "Bladowski" był najtańszy w okolicach Rębiechowa Miałem farta że sie zdecydowałem 3 tygodnie temu! chciałem jeszcze dokupić kilka palet tak żebym miał na styk no i co telefon doznawałem szoku! A zapowiadają, że cement ma pujść ostro w górę Hmm, te pustaki to bloczki gazobeton? "24" jest już w takiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijak9 01.02.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witajcie!! Po ile kupowaliście pustaki "24" juz w nowej cenie?? czy 7,60zł jest dobra cena?? 3 tygodnie temu kosztowały 7,00zł 2 tygodnie temu kosztowaly 7,40zł 1 tydzień temu dokładnie 27 stycznia 7,70zł Cena ze składu budowlanego w Pępowie - "Bladowski" był najtańszy w okolicach Rębiechowa Miałem farta że sie zdecydowałem 3 tygodnie temu! chciałem jeszcze dokupić kilka palet tak żebym miał na styk no i co telefon doznawałem szoku! A zapowiadają, że cement ma pujść ostro w górę Hmm, te pustaki to bloczki gazobeton? "24" jest już w takiej cenie? No niestety............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 01.02.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witajcie!! Po ile kupowaliście pustaki "24" juz w nowej cenie?? czy 7,60zł jest dobra cena?? 3 tygodnie temu kosztowały 7,00zł 2 tygodnie temu kosztowaly 7,40zł 1 tydzień temu dokładnie 27 stycznia 7,70zł Cena ze składu budowlanego w Pępowie - "Bladowski" był najtańszy w okolicach Rębiechowa Miałem farta że sie zdecydowałem 3 tygodnie temu! chciałem jeszcze dokupić kilka palet tak żebym miał na styk no i co telefon doznawałem szoku! A zapowiadają, że cement ma pujść ostro w górę Hmm, te pustaki to bloczki gazobeton? "24" jest już w takiej cenie? No niestety............ To Wam nie zazdroszczę Sam kupowałem w grudniu 2002r. za 4,69 brutto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 01.02.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witajcie!! Po ile kupowaliście pustaki "24" juz w nowej cenie?? czy 7,60zł jest dobra cena?? Kiedyś kupowałem w WAKOZIE Luzino oni mieli najtaniej nie wiem jak jest teraz, myślę że warto tam zadzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vondraczek 01.02.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witajcie!! Po ile kupowaliście pustaki "24" juz w nowej cenie?? czy 7,60zł jest dobra cena?? Kiedyś kupowałem w WAKOZIE Luzino oni mieli najtaniej nie wiem jak jest teraz, myślę że warto tam zadzwonić. Jak sie pyta o cenę trzeba w ten sam dzień jechać i kupować cena idzie w górę dosłownie z dnia na dzień. Każda dostawa jest coraz droższa. A w składach aż huczy od pogłoski, że cement ma pójść 10% w góre - szkoda że nie da sie go składować. Ciężki okres na budowę! A cholera wie czy będzie jeszcze cięższy czy to wszystko w końcu stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VivaLaVida 01.02.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Czy ktos z Was zamawiał może projekt indywidualny u Arch. Pawła Wlada Kowalskiego?Słyszałam, ze jest dobry, nie tani ale dobry, czy macie jakies doświadczenia z biurem projektowym tego Pana? Najchętniej pogadałabym z kimś kto zbudował "jego" dom Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolomama 01.02.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Dzisiaj odebrałam wycenę materiałów na moją budowę z Almaresu w Wejherowie. Gazobeton 24 - 7,36 zł/szt, 12 - 3,98 zł/szt, bloczek betonowy 14 - 4,46 zł/szt. To wszystko co ogli zaproponować. Lepsze warunki na BAT w Redzie. We wtorek za gazobeton 24 płaciłam 6,75 zł/szt (ale wzięłam resztę 1160 szt. - dziesiaj są po wyższej cenie, ale nie wiem ile.). Bloczki betonowe 14 - 3,65 zł/szt., ale trzeba czekać ok. 1 tyg. ale już są zapłacone i obiecali, że po takiej cenie będą zafaturowane. Gazobeton 12 - po 3,95 zł/szt w Bojanie (ale też wzięłam resztę 810 szt.).Stal 12 - najtaniej znalazłam w Almaresie - po 2,51 zł/kg, stal 6 - w BAT w Redzie - po 2,60 zł/kg. Na razie to wszystkie moje zakupy, ale zamierzam kupić też drewno, bo to się dzieje obecnie z cenami to koszmar.Za ile macie drewno? Jaki tartak polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vondraczek 02.02.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Dzisiaj odebrałam wycenę materiałów na moją budowę z Almaresu w Wejherowie. Gazobeton 24 - 7,36 zł/szt, 12 - 3,98 zł/szt, bloczek betonowy 14 - 4,46 zł/szt. To wszystko co ogli zaproponować. Lepsze warunki na BAT w Redzie. We wtorek za gazobeton 24 płaciłam 6,75 zł/szt (ale wzięłam resztę 1160 szt. - dziesiaj są po wyższej cenie, ale nie wiem ile.). Bloczki betonowe 14 - 3,65 zł/szt., ale trzeba czekać ok. 1 tyg. ale już są zapłacone i obiecali, że po takiej cenie będą zafaturowane. Gazobeton 12 - po 3,95 zł/szt w Bojanie (ale też wzięłam resztę 810 szt.). Stal 12 - najtaniej znalazłam w Almaresie - po 2,51 zł/kg, stal 6 - w BAT w Redzie - po 2,60 zł/kg. Na razie to wszystkie moje zakupy, ale zamierzam kupić też drewno, bo to się dzieje obecnie z cenami to koszmar. Za ile macie drewno? Jaki tartak polecacie? Rany ludzie w czerwcu za bloczek 14 płaciłem 2 zł - 100% w góre powarjowali. Najtaniej znalazłem go u producenta na granicy Rębiechowa/Banina - jadąc od lotniska po prawej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 02.02.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Czy ktos z Was zamawiał może projekt indywidualny u Arch. Pawła Wlada Kowalskiego? Słyszałam, ze jest dobry, nie tani ale dobry, czy macie jakies doświadczenia z biurem projektowym tego Pana? Najchętniej pogadałabym z kimś kto zbudował "jego" dom Pozdrawiam Wład Kowalski nie jest dobry, on jest bardzo dobry. Jego projekty rok w rok są w czołówce konkursu Muratora "Dom dostępny". Chyba lepszej rekomendacji nie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts