adamski 02.02.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Cześć Markus - bracie w krawacie Co słychać? Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 02.02.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Cześć Markus - bracie w krawacie Co słychać? Pozdrawiam Adamski A tak jakoś pomalutku, po cichutku, do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 02.02.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Markus: jak my się budowaliśmy to wydawało mi się że ceny rosną, wykonawcy są niesolidni, ci lepsi mają listę prac, na budowie ciągle jakieś problemy... Minęły raptem 2-3 lata i jest jeszcze gorzej - ceny materiału rosną jak oszalałe, lepsi wykonawcy na Zachodzie... Szczerze mówiąc bardzo się bałem zaczynając budowę że nie dam sobie radę, rodzice ostrzegali mnie czy sobie damy radę. Teraz widzę że to była jedna z najlepszych decyzji w moim życiu (druga po poproszeniu o rękę pewnej ślicznej brunetki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 02.02.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Markus: jak my się budowaliśmy to wydawało mi się że ceny rosną, wykonawcy są niesolidni, ci lepsi mają listę prac, na budowie ciągle jakieś problemy... Minęły raptem 2-3 lata i jest jeszcze gorzej - ceny materiału rosną jak oszalałe, lepsi wykonawcy na Zachodzie... ) Nic nie mów. Ja już się boje kogokolwiek polecać z dawnych wykonawców na Forum. Ci co byli solidni powyjeżdżali, a Ci mniej solidni stali się nagle poszukiwanym towarem, a na dodatek w d... im się poprzewracało i wołają teraz takie stawki że głowa boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziemba 02.02.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam mam pytanie,czy komus udalo sie otrzymac pozwolenie na budowe bez komplikacji, przygod, brakow itd. my chyba rok zalatwialismy papiery, fakt - jestesmy w tym temacie zagubieni, ale teraz pan jj architekt z urzedu, wymysla sobie jakies bzdury zeby mu dostarczyc,m.inn zapewnienie o dostawie gazu i wody,co juz ma w warunkach przylaczenia, ale to mu nie wystarczy, obawiam sie ze bedzie kiepsko, nie bedzie na czas pozwolenia, nie zalatwimy szybko kredytu i ekipa nam ucieknie Ja juz na przedbiegach mam dosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 02.02.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Ziemba, współczuje problemów My rowniez mielismy je na początku tej drogi budowlanej... I wcale sie jeszcze nie skonczyły... a dopiero dach robimy Mimo wszystko, życze powodzenia i jak najmniej spraw "pod górkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 02.02.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Marksu - w jakim sklepie kupowałeś sprzęt agd? z tego co czytam w innym wątku kupiłeś go w końcu gdzieś w pobliżu a nie przez internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VivaLaVida 03.02.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Wład Kowalski nie jest dobry, on jest bardzo dobry. Jego projekty rok w rok są w czołówce konkursu Muratora "Dom dostępny". Chyba lepszej rekomendacji nie potrzeba. Czy zamawiałeś u niego projekt indywidualny? Masz jakieś doświadczenia ze współpracy z jego biurem/zespołem? To, że Wład Kowalski jest niemal chodzącą legendą wiem Znam też jego projekty gotowe i czytałam kilka artykułów branżowych, które ostatecznie przekonały nas do jego kompetencji. Jesteśmy umówieni na spotkanie w sprawie projektu indywidualnego (niestety mamy już zmarnowane 2 miesiące z pewnym biurem projektowym I właściwie się już nie zastanawiamy nad tym czy to dobry wybór, chciałabym się tylko dowiedzieć od kogoś, kto zamawiał projekt indywidualny w W.M. Pracowni Projektowania Miasta kilku szczegółów ze współpracy przy powstawaniu projektu... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan z Jankowa 03.02.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Witam Wszystkich forumowiczów z Trójmiasta i okolic. Własnie rozpoczynam odlicznie do rozpoczęcia budowy w Jankowie. Pozwolenie, ekipa i materiały "w blokach startowych". Szczególne pozdrowienia dla CMYKa, za miłe sierpniowe przyjęcie na swojej budowie i garść przydatnych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 03.02.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Witam Wszystkich forumowiczów z Trójmiasta i okolic. Własnie rozpoczynam odlicznie do rozpoczęcia budowy w Jankowie. Pozwolenie, ekipa i materiały "w blokach startowych". Szczególne pozdrowienia dla CMYKa, za miłe sierpniowe przyjęcie na swojej budowie i garść przydatnych informacji. Witaj! Czas do rozpoczecia budowy wykorzystaj na czytanie forum . Napiszę szczerze, że ja nie wiem jak bym sobie bez was formuowicze poradziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sigi 04.02.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witam. Mam do was pytanie, jak rozliczaliscie sie za zrobione tynki, czy wneki okienne i drzwiowe rowniez wchodza w cenne za metr kwadratowy . Pozarawiam Sigi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamus78 04.02.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witam%20zamierzam%20rozpoczac%20budowe%20w%20kwietniu%20i%20szukam%20solidnej%20ekipy%20%20%20do%20postawienia%20domu%20z%20poddaszem%20uzytkowym%20GWARNY%20o%20%20powierzchni%20120m.%20jezeli%20ktos%20ma%20namiary%20na%20nie%20droga%20ekipe%20ale%20pozadna%20to%20prosze%20o%20odp....miejsce%20budowy%20STRASZYN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 04.02.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witam. Mam do was pytanie, jak rozliczaliscie sie za zrobione tynki, czy wneki okienne i drzwiowe rowniez wchodza w cenne za metr kwadratowy . Pozarawiam Sigi U mnie wykonawca nie odliczał okien ale drzwi już tak - tynki wewnętrzne, zewnętrznych jeszcze nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 04.02.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Czy ktos z Was zamawiał może projekt indywidualny u Arch. Pawła Wlada Kowalskiego? Słyszałam, ze jest dobry, nie tani ale dobry, czy macie jakies doświadczenia z biurem projektowym tego Pana? Najchętniej pogadałabym z kimś kto zbudował "jego" dom Pozdrawiam ...Anoo... Nie zamawialiśmy indywidualnego, bo ten z katalogu był w sam raz. Ale generalnie, to jakby dla nas właśnie zaprojektowany. Takiej dozy przewidywania nie znaleźliśmy w innych... On chyba projektował dla siebie, bo z jego strony internetowej wynikało, że takie lubi. Co do biura, to nic nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 04.02.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witam Wuja Markusa!Cieszę się , że chodź czasem na tych stronach jest opoka i fundament lokalnej inicjatywy inwestorskiej ! Niby to Koleczkowo to rzut beretem, a wciąż nie po drodze. (chyba, że z piesą do lekarza w chylonce). pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 05.02.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Pilnie szukam rzeczoznawcy, który nie jest drogi... Znacie kogoś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 05.02.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Pilnie szukam rzeczoznawcy, który nie jest drogi... Znacie kogoś takiego? beti555 a do czego ma być ten rzeczoznawca ? Jak do wyceny nieruchomości do banku np., to mogę na priva jakiś namiar podesłać wlowik - przeczytałam o piesi...wytarmoś ją za uchem od nas...niech się szybko wyliże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 05.02.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Pilnie szukam rzeczoznawcy, który nie jest drogi... Znacie kogoś takiego? beti555 a do czego ma być ten rzeczoznawca ? Jak do wyceny nieruchomości do banku np., to mogę na priva jakiś namiar podesłać Musze zrobic wycene domu i ziemi dla Sądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 05.02.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 ... Musze zrobic wycene domu i ziemi dla Sądu. Wysłałam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 05.02.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Marksu - w jakim sklepie kupowałeś sprzęt agd? z tego co czytam w innym wątku kupiłeś go w końcu gdzieś w pobliżu a nie przez internet. Sklep nazywa się "ROMAN" i jest położony na Karwinach I przy supersamie Biedronki. Telefon: 629-3468. Oni mają jeszcze jeden sklep rónież na Karwinach. Ten drugi prowadzi ojciec, a ten wymieniany przeze mnie prowadzi syn, który jest bardziej negocjowalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts