rafus 26.02.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Trojmiastowicze,Mam okazje nabyc dzialke, jest problem, moze cos doradzicie.Oto moj watek.http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=95029 pozdrawiam,rafus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 26.02.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Ale numer z tą panią Anią - i co ona chciała osiągnąć? Jakby Atom nie dawał ciała, to nie byłoby takich postów, więc lepiej jakby się skupiła na przypilnowaniu obiecanych terminów, a nie na wydzwanianiu do klientów z pretensjami Mam do Was pytanie - ile kosztowały Was materiały na instalację wodną i kanalizacyjną? No i ile płaciliście za rozprowadzenie kanalizacji i zrobienie całej instalacji wod-kan? Wiem, że to zależy od tego jak skomplikowana jest instalacja, ale chciałam się tak mniej więcej zorientować, a na forum nic sensownego nie udało mi się znaleźć No i drugie pytanko - możecie polecić jakąś agencję ochrony do pilnowania domu? Czy można podpisać umowę z taką agencją gdy dom nie będzie miał drzwi antywłamaniowych (na czas wykończeniówki planujemy tymczasowe drzwi, a chcielibyśmy zabezpieczyć dom po wstawieniu okien)? Możecie podać jaki płacicie miesięcznie abonament? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.02.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Ale numer z tą panią Anią - i co ona chciała osiągnąć? Jakby Atom nie dawał ciała, to nie byłoby takich postów, więc lepiej jakby się skupiła na przypilnowaniu obiecanych terminów, a nie na wydzwanianiu do klientów z pretensjami Mam do Was pytanie - ile kosztowały Was materiały na instalację wodną i kanalizacyjną? No i ile płaciliście za rozprowadzenie kanalizacji i zrobienie całej instalacji wod-kan? Wiem, że to zależy od tego jak skomplikowana jest instalacja, ale chciałam się tak mniej więcej zorientować, a na forum nic sensownego nie udało mi się znaleźć No i drugie pytanko - możecie polecić jakąś agencję ochrony do pilnowania domu? Czy można podpisać umowę z taką agencją gdy dom nie będzie miał drzwi antywłamaniowych (na czas wykończeniówki planujemy tymczasowe drzwi, a chcielibyśmy zabezpieczyć dom po wstawieniu okien)? Możecie podać jaki płacicie miesięcznie abonament?Identycznie sobie pomyślałam, tym bardziej, ze siedziałam cicho jak byłam sama, ale przy Cmyku stwierdziłam ze czas najwyzszy sie wypowiedziec. A, Pani Ania tak naprawde powinna sie skupic na terminach, a nie na siedzeniu na forum muratora. Odnosnie twojego pytania, Młody Ci pomoze, on najbardziej w temacie, ja juz nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwiatooszek 26.02.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam szanownych forumowiczow Bede budowac z silki pod Pruszczem Gdańskim. Czy ktos moglby mi polecic zetelnych fachowcow od murarki ktorzy poradza sobie z murowaniem na zaprawe cienkowarstwowa.Z gory dziekuje za wszelkie namiary i opinie pozdrawiam PS: czy opcja "szukaj" aby napewno dziala tak jak powinna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 26.02.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 [No i drugie pytanko - możecie polecić jakąś agencję ochrony do pilnowania domu? Czy można podpisać umowę z taką agencją gdy dom nie będzie miał drzwi antywłamaniowych (na czas wykończeniówki planujemy tymczasowe drzwi, a chcielibyśmy zabezpieczyć dom po wstawieniu okien)? Możecie podać jaki płacicie miesięcznie abonament? Witaj, również obecnie szukam agencji ochrony lub innego sposobu monitoringu /ew. poiwadomienie na komórkę itp/. Zacząłem od rozejrzenia się po okolicy, sprawdzałem przez jakie firmy ochraniane są budynki obok mnie. Mam aktualnie dwie wyceny, pierwszą od jedenej z agencji ochrony /najbardziej popularnej w okolicy/ i drugą od osoby zajmującej się instalacjami. Tańsza o około 1 tys. złoty jest ta od agencji ochrony, ale tu podpisuję cyrograf na 24 lub 36 miesięcy /kary umowne za wcześniejsze zerwanie umowy itp/ i proponują mi system alarmowy skonfigurowany o sprzęt kanadyjskiej firmy DSC. Druga oferta, ta droższa, czyni mnie niezależnym, mogę dobrać sam agencję ochrony /jeżeli zdecyduję się na monitornig/ i w każdej chwili zrezygnować z jej usług, ale opiera się o system alarmowy polskiej firmy Satel. Przeglądając inne wątki zauważyłem, że Satel ma lepszą opinię od DSC. Niestety wybór zawsze należy do Ciebie no i w moim wypdaku do mnie, czyli bądz tu mądry i pisz wiersze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekk 26.02.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 A ja mam właśnie w garści akt notarialny do działeczki w Koleczkowie :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 27.02.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam szanownych forumowiczow Bede budowac z silki pod Pruszczem Gdańskim. Czy ktos moglby mi polecic zetelnych fachowcow od murarki ktorzy poradza sobie z murowaniem na zaprawe cienkowarstwowa. Z gory dziekuje za wszelkie namiary i opinie pozdrawiam PS: czy opcja "szukaj" aby napewno dziala tak jak powinna? Mogę śmiało polecić swoja ekipę. U mnie właśnie murują na cieńko. Mają certyfikat Xelli (czyli ytong a silka to też ich wyrób). Tel. do szefostwa: 602276989. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadzik07 27.02.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Co, by była jasnośc z instalacji i pracy Pana Mirka jestem bardzo zadowolona, Cześć Gosi@, U mnie też robi ATOM, ale instaluje urządzenia Pan Krzysiu. Mirek ma przyjechać tylko podłączyć sterowanie elektryczne i wyregulować kocioł. Czy możesz napisać: jaki masz kocioł, jaki masz kominek i jaką masz powierzchnię domu. (u mnie kocioł Vaillant kondensat, zasobnik 150l, kominek Makroterm 18kW, powierzchnia 230m2). Podejrzewam, że mamy taki sam zestaw. Interesuje mnie jak Ci to chodzi? Czy możesz napisać na ten temat parę słów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 27.02.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 no to ja sie ciesze,ze Atom mnie olal a potem glupie pytanie o ich oferte mi przyslal a najgorsze jest to,ze tynkarz wlasnie tez mnie wystawil do wiatru a na dniach mial zaczac przygotowania a potem klasc tynki buuu macie jakiegos tynkarza do polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Tomek z Lublewa 27.02.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam wszystkich serdecznie to ja Ania z firmy A-TOM W odpowiedzi na zarzuty Pani Gosi chciałabym dodać że nie śledzę forum 24 godziny na dobę, dostłam informację o Pani poście od zadowolonego klienta.Jeśli rzeczywiście się Pani tak mocno naraziłam to bardzo przepraszam, miałam nadzieję że istalacja zrobiona ponad rok temu i wczesniej zachwalana nagle nie stanęła ością w gardle. O ile pamiętam to jedyny problem był z reklamacją jakiejś kabiny, która została fakt faktem późno ale zostala załatwiona ( ja niestety nie mogę odpowiadać za nietermonowość serwisu) W odpowiedzi na zarzuty Cmyka, to naprawdę nie jestem w stanie wymusić na dostawcach armatury i kafli dobrych terminów no i nie odwlekanie ich, staram się jak moge dawać bardzo niskie ceny i naciskać a i tak obrywam potem na forum, mimo tego że uprzedzałam o nietermonowości dostaw tych sprzętów, tak więc poprostu odpuszę sobie dostarczanie tych rzeczy juz całkowicie, bo moje dobre chęci narobiły tego bałaganu Pan MiA & Wojtek przepraszam po raz kolejny za przesłana późno ofertę, bardzo się cieszę że ma Pan juz firmę instalacyjną, ale o tym tez mnie Pan nie poinformował, a także prosiłam tak jak i Pan mnie o potwierdzenie czy mam rezerwować termin, z tego właśnie biora się nieporozumienia i bardzo szkodzące wieleletniej mojej działalności posty, naprawdę Pana nie olałam, Wszystkich obecnych i przyszłych klientów informuję, że jestem żyję i odbieram telefony do 16, ponieważ potem wyłanczam komórkę tak aby posiedzieć w spokoju z synkiem i mężem -TAK JA TEż MAM RODZINę I PO POłUDNIU CHęTNIE ODPOCZYWAM ( PO CAłYM DNIU PRZEKłADNANIA SłUCHAWKI Z UCHA DO UCHA)oto wszyskie moje namiary dla zainteresowanych, oraz osób które chcą mi jeszcze zaufać tel. 058-691-70-11 kom 600-260-820 e-mail [email protected] JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM WSZYSTKICH URAżONYCH, MI NAPRAWDę ZDAżA SIę NIEODEBRAć TELEFON I BYć CZASAMI CHORą ,NIGDY JEDNAK CELOWO I SPECJALNIE JEDNOCZEśNIE PROSZę O ODZEW MOICH ZADOWOLONYCH KLIENTóW TAK ABY WYRóWNAć SZALę I ABY NOWI POTENCJALI KLIENCI NIE CZYTALI TYLKO TEGO CO ZłE, A LUDZIE JAK ZAUWAżYłAM WOLą PISAć O WPADKACH NIż O DOBRZE WYKONANEJ PRACY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Allanah 27.02.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam serdecznie wszystkich budujących na Pomorzu.Mam pytanie do tych, którzy budują swój dom w Gdańsku. Jak długo czekaliście na pozwolenie na budowę od chwili złożenia dokumentów? Mija nam właśnie miesiąc i nie wiem czy się dowiadywać czy czekać cierpliwie do tych 65 dni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinelliGD 27.02.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam serdecznie wszystkich budujących na Pomorzu. Mam pytanie do tych, którzy budują swój dom w Gdańsku. Jak długo czekaliście na pozwolenie na budowę od chwili złożenia dokumentów? Mija nam właśnie miesiąc i nie wiem czy się dowiadywać czy czekać cierpliwie do tych 65 dni . Dowiaduj się. Czasami (najczęściej?) są jakieś braki które trzeba wyprostować, im szybciej to zrobisz tym szybciej dostaniesz pozwolenie. Ja czekałem chyba 1.5 miesiąca, oczywiście donosząc po drodze jakieś papierzyska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 27.02.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Pan MiA & Wojtek przepraszam po raz kolejny za przesłana późno ofertę, bardzo się cieszę że ma Pan juz firmę instalacyjną, ale o tym tez mnie Pan nie poinformował, a także prosiłam tak jak i Pan mnie o potwierdzenie czy mam rezerwować termin, z tego właśnie biora się nieporozumienia i bardzo szkodzące wieleletniej mojej działalności posty, naprawdę Pana nie olałam, Szanowna Pani...nie mam bladego pojecia o czym pisze Pani powyzej od Pani otrzymalismy 2 (slownie - dwa) krotkie maile..pierwszy 8 stycznia,jako odpowiedz na moje zapytanie w ktorym prosi mnie Pani o opisanie pomieszczen i obiecuje mi Pani przyslanie "kompletnej oferty" dnia nastepnego,na moj krotki mail z kolejna prosba o oferte 12 stycznia nie otrzymalismy zadnej odpowiedzi..kolejny mail od Pani- to 10 luty i Pani pytanie czy jestesmy jeszcze zainteresowani wasza oferta.. to cala korespondencja z Panstwem,wiec prosze wskazac mi moment w ktorym powinnam poinformowac Was o tym,ze znalazlam inna firme? wobec powyzszego kolejne zdanie z tego właśnie biora się nieporozumienia i bardzo szkodzące wieleletniej mojej działalności posty pozostawie bez komentarza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 27.02.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 prosze o namiary na wykonawcow lub punkt gdzie robia dobre meble kuchenne z ktorych jestescie zadowoleniCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 27.02.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 prosze o namiary na wykonawcow lub punkt gdzie robia dobre meble kuchenne z ktorych jestescie zadowoleni CMyK ja takze jestem ciekawa a do tego szukam stolarza,ktory ladne i cenowo sensowne schody robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARCELI1969 27.02.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam uprzejmie. Jestem świerzynka na forum, ale jeden domek już zbudowałem (letniskowy) teraz zamierzam zbudować dorosły dom. Dlatego pytanie do szanownych forumowiczów czy ktoś buduje w trójmieście lub okolicy słoneczko z pracowni domus? Jeśli tak proszę o odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hchris 27.02.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 prosze o namiary na wykonawcow lub punkt gdzie robia dobre meble kuchenne z ktorych jestescie zadowoleni CMyK Witam. Odpowiedź może nie konkretna, ale.... jeśli lubisz kręcić śrubki to zainteresuj się meblami BlackRedWhite. W połączeniu z blatami z IKEA, uchwytami wg gustu można stworzyć naprawdę tanie i oryginalne kuchnie. Użytkuję takową 4 lata i nie mam żadnych zastrzeżeń. Przy odrobinie fantazji można uzbroić w osprzęt Blum'a i naprawdę będzie przyzwoicie...i tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hchris 27.02.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Poradźcie mi proszę ...Czy po otrzymaniu pozwolenia na budowę muszę czekać dwa tygodnie na uprawomocnienie i dopiero wtedy składać zawiadomienie o rozpoczęciu robót w Nadzorze Budowlanym, czy mogę złożyć to wcześniej i podać datę rozpoczęcia budowy na dzień po uprawomocnieniu się pozwolenia ...Jak Wy to robiliście ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emillo 27.02.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Ludzie, ratunku!" Posialiśmy" gdzieś z mężem kupony zniżkowe! Kto nie potrzebuje kuponu do MultiBanku!? Mamy niewiele czasu, liczę na życzliwą reakcję...Proszę serdecznie o kontakt bezpośredni na maila: [email protected] Będziemy wdzięczni niewymownie. Jesteśmy z okolic Tczewa.Ja gdzie mam, ale musze cie zmartwic, bo Multibank ma kupony w d...uszy. Zadzwonilam do nich swego czasu z informacja o kuponach, to powiedzieli, ze to marketing się pomylił, a oni nic o tym nie wiedza. Mówie o oddziale we Wrzeszczu. Dzięki za odpowiedź My na szczęscie mamy konto w Tczewie, gdzie urzęduje p. Monika Konicz. Tam uwzględniają kupony, gwarantujące niską marżę i prowizję 0,8 bez wkładu własnego. Zobaczymy w tzw.praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 27.02.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Co, by była jasnośc z instalacji i pracy Pana Mirka jestem bardzo zadowolona, Cześć Gosi@, U mnie też robi ATOM, ale instaluje urządzenia Pan Krzysiu. Mirek ma przyjechać tylko podłączyć sterowanie elektryczne i wyregulować kocioł. Czy możesz napisać: jaki masz kocioł, jaki masz kominek i jaką masz powierzchnię domu. (u mnie kocioł Vaillant kondensat, zasobnik 150l, kominek Makroterm 18kW, powierzchnia 230m2). Podejrzewam, że mamy taki sam zestaw. Interesuje mnie jak Ci to chodzi? Czy możesz napisać na ten temat parę słów?Muszę zerknac. Zasobnik mam za mały, zdarza się ze brakuje goracej wody, na chwilę, ale się zdarza.Powierzchnia 170m2, kominek do ciaglego palenia Fondis. Pieca do dzisiaj rozgryzc nie moge, ma ustawiona temperature minimalna 20C, kominek mi nagrzewa do 22, a piec i tak się odpala Miałam juz drugiego fachowca, zaden nie potrafi tego wytłumaczyc. My sobie, a piec sobie, Nie wiem, moze tak musi byc ciekawa jestem jak inni maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts