iwonaszczytno 30.04.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 A i jeszcze 100 prętów stali zbrojeniowej fi 12. A dodatkowo jeśli ktoś szuka mam do odsprzedania ok 400 stempli o długości około 270 cm i z 6 m3 desek z szalunku stropu. Jan a po co chcesz sprzedać te 6 metrów desek nawet poszalunkowych ? nie lepiej je zostawić i odeskować przyszły dach?, najwyżej trochę jeszcze dokupisz tak bardzo ufasz folii dachowej czy budujesz dom typu klocek PRL ? zastanów się nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan z Jankowa 30.04.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 A i jeszcze 100 prętów stali zbrojeniowej fi 12. A dodatkowo jeśli ktoś szuka mam do odsprzedania ok 400 stempli o długości około 270 cm i z 6 m3 desek z szalunku stropu. Jan a po co chcesz sprzedać te 6 metrów desek nawet poszalunkowych ? nie lepiej je zostawić i odeskować przyszły dach?, najwyżej trochę jeszcze dokupisz tak bardzo ufasz folii dachowej czy budujesz dom typu klocek PRL ? zastanów się nad tym Dzięki za troskę, ale już zdecydowałem się na folię. Przemawia do mnie oddychający dach, no i Murator tak poleca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 30.04.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 A i jeszcze 100 prętów stali zbrojeniowej fi 12. A dodatkowo jeśli ktoś szuka mam do odsprzedania ok 400 stempli o długości około 270 cm i z 6 m3 desek z szalunku stropu. Jan a po co chcesz sprzedać te 6 metrów desek nawet poszalunkowych ? nie lepiej je zostawić i odeskować przyszły dach?, najwyżej trochę jeszcze dokupisz tak bardzo ufasz folii dachowej czy budujesz dom typu klocek PRL ? zastanów się nad tym Dzięki za troskę, ale już zdecydowałem się na folię. Przemawia do mnie oddychający dach, no i Murator tak poleca Moim zdaniem robisz błąd, według Ciebie nie da się zrobić oddychającego dachu odeskowanego ? Twój dom twoja decyzja a muratorowi tak całkiem bym nie ufała nie on alfa i omega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan z Jankowa 30.04.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Dzięki za troskę, ale już zdecydowałem się na folię. Przemawia do mnie oddychający dach, no i Murator tak poleca Moim zdaniem robisz błąd, według Ciebie nie da się zrobić oddychającego dachu odeskowanego ? Twój dom twoja decyzja a muratorowi tak całkiem bym nie ufała nie on alfa i omega Możliwe, ale z dugiej strony, gdy się głębiej zastanowić to oprócz większej sztywności dachu nie widzę zalet takiego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 30.04.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 A ja nie widzę żadnej zalety samej folii oprócz paroprzepuszczalności dodam także iż nie znam żadnego dekarza który miałby na swoim dachu samą folię (tylko deskowanie) daje Ci to coś do myślenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan z Jankowa 30.04.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 A ja nie widzę żadnej zalety samej folii oprócz paroprzepuszczalności dodam także iż nie znam żadnego dekarza który miałby na swoim dachu samą folię (tylko deskowanie) daje Ci to coś do myślenia ? Tak, jakbym całe życie tak robił to nie ufałbym nowościom. Ale świat idzie z postępem. Mam krewnego dekarza, od kilku lat pracuje w Norwegii - twierdzi, że nikt tam w nowych budynkach nie deskuje dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek_75 30.04.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 [VivaLaVida napisał:]Witajcie, To moj pierwszy post na forum, chciałam się tylko przywitać na wstępie. Na imię mam Ania i wraz z mężem kupiliśmy w listopadzie działkę w Tokarach (gm. Przodkowo). Przygodę z budowaniem dopiero rozpoczniemy, mamy nadzieję, że jeszcze tej wiosny. Poki co, mamy za sobą pierwszą wizytę u architekta... wiem, że długa droga przed nami i myślę, że nie raz poproszę Was o pomoc i opinie. A na razie posiedzę tu sobie z Wami cichutko i poczytam conieco .... Pozdrawiam Witajcie!! w którym miejscu kupiliście działkę w Tokarach?? Tam jest superancko Ja "kupuję" od Adamskiego - czekam tylko na podział ma być w tym miesiącu wszystko załatwione Witajcie! Jestem w trakcie poszukiwań działki w okolicy Trójmiasta, niedawno odkryłem miejscowość Tokary, jest bardzo ładna i jestem napalony na te lokalizację. Szukam działki o powierzchni 1000m2. Może wiecie kto ma tam działki na sprzedaż. Prosiłbym o namiary. Z góry dziękuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 30.04.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Taa , a to ciekawe bo niemcy ( najlepsi według mnie producenci pokryć dachowych) wracają z powrotem do deskowania a raczej płytowania dachów bo mają tych nowości już dość. no dobra ok. zamykam temat bo będziemy się tak licytować do pólnocy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 30.04.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 ...dodam także iż nie znam żadnego dekarza który miałby na swoim dachu samą folię (tylko deskowanie) daje Ci to coś do myślenia ? A ja znam I to całkiem niezły dekarz, wielokrotnie na forum polecany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 30.04.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Czy niezły to się okaże po latach i po wichurach które z pewnością jeszcze będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 30.04.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Jasne, Iwonko, jasne - a tak swoją drogą - czy wszystko dzisiaj dobrze Ci poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 30.04.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Owszem nie najgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 30.04.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Chyba ostatnio nie za dobrze jej idzie w ogole , bo skacze po dachowych tematach i robi z siebie alfe i omege Wczoraj atakowala kogos kto sie oglasza jako wykonawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 30.04.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Chyba ostatnio nie za dobrze jej idzie w ogole , bo skacze po dachowych tematach i robi z siebie alfe i omege Dlatego nieśmiało pytam, czy wszystko w porządku, może pomóc trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 30.04.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Chyba przypadek kliniczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 30.04.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 A ty za to pakowałaś się między wódkę a zakąskę (rrmi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 30.04.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Chyba przypadek kliniczny Na Kliniczna to ja sie po swietach wybieram, badania musze zrobic A zeby tak calkiem nie na temat nie bylo, to informuje ze calutenka palete silki 12 posiadam. Absolutnie jej juz nie potrzebuje. Moze ktos chetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 30.04.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Nie lubie jak ktos z kogos sie podsmiewa.Popatrz na swoje posty wszystkie o dachach i wszystkie slepo krytykujace badz kpiace z czegos co ludzie pisza.To zenujace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 30.04.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 A ty za to pakowałaś się między wódkę a zakąskę (rrmi) Daj spokoj dziewczyno, powiedz lepiej, co na budowie - Twojej budowie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 30.04.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Ano nic zastój finansowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts