izi7 28.08.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Mam pytanko o tynki zewnętrzne - na jaki rodzaj tynku się zdecydowaliście/dlaczego i gdzie kupowaliście? Ja wstępnie myślę o silikatowym, ale nie jestem zdecydowana. A muszę w tym tygodniu się zdecydować i kupić, więc za wszelkie informacje z góry dziękuję. Ja zdecydowalam sie na silikatowe firmy Baumit. Wlasnie mi klada Panowie. Kupilam je w hurtowni Eko-Therm w Gdyni, mieszcza sie na Handlowej. Telefonu nie mam przy sobie. Ceny mieli najlepsze no i obsluga bardzo bardzo mila Dziękuję bardzo za informacje - a masz może jakieś zdjęcia? Ja chcę 2 odcienie żółtego i mam obawy czy to co wybiorę będzie na budynku przypominać to co mi się będzie wydawało patrząc na wzornik A o Baumicie słyszałam pozytywne opinie Fotek jeszcze nie mam bo kolorek dopiero zaczal sie klasc Zanim wybralam kolor poprosilam przemilal Pania Anie z Ekothermu zeby zalatwila mi pare probek koloru zebym mogla sprawdzic. Bez probelmu zalatwila daltego wiem jak kolory beda wygladac na murze. Bo tak w ciemno to strach. Ja tez wybralam dwa kolory zoltego nr 3055 ( jasny ) i 3051 ( ciemny ). Jak bede miala juz troche sciany w kolorze to wysle pare fotek zerknęłam na wzornik Baumita i kolory 3055 i 3051 na moim kompie wyglądają raczej jak odcienie łososiowego/morelowego. W rzeczywistości są żółte? Ja chciałam taki słoneczny żółty w stylu 3011. Próbowałaś może też ten kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 28.08.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Mam pytanko o tynki zewnętrzne - na jaki rodzaj tynku się zdecydowaliście/dlaczego i gdzie kupowaliście? Ja wstępnie myślę o silikatowym, ale nie jestem zdecydowana. A muszę w tym tygodniu się zdecydować i kupić, więc za wszelkie informacje z góry dziękuję. Ja zdecydowalam sie na silikatowe firmy Baumit. Wlasnie mi klada Panowie. Kupilam je w hurtowni Eko-Therm w Gdyni, mieszcza sie na Handlowej. Telefonu nie mam przy sobie. Ceny mieli najlepsze no i obsluga bardzo bardzo mila Dziękuję bardzo za informacje - a masz może jakieś zdjęcia? Ja chcę 2 odcienie żółtego i mam obawy czy to co wybiorę będzie na budynku przypominać to co mi się będzie wydawało patrząc na wzornik A o Baumicie słyszałam pozytywne opinie Fotek jeszcze nie mam bo kolorek dopiero zaczal sie klasc Zanim wybralam kolor poprosilam przemilal Pania Anie z Ekothermu zeby zalatwila mi pare probek koloru zebym mogla sprawdzic. Bez probelmu zalatwila daltego wiem jak kolory beda wygladac na murze. Bo tak w ciemno to strach. Ja tez wybralam dwa kolory zoltego nr 3055 ( jasny ) i 3051 ( ciemny ). Jak bede miala juz troche sciany w kolorze to wysle pare fotek zerknęłam na wzornik Baumita i kolory 3055 i 3051 na moim kompie wyglądają raczej jak odcienie łososiowego/morelowego. W rzeczywistości są żółte? Ja chciałam taki słoneczny żółty w stylu 3011. Próbowałaś może też ten kolor? Koloru 3011 nie probowalam. A te moje kolorki sa naprawde zolte. Ten jasny to taki jak cytrynka ale niejaskrawa a ten ciemny to cos jak pomarancza to tak w przyblizeniu Napewno nie sa to odcienie lososiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 28.08.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Poszukuję na tani żwir w okolicach Pruszcza Gdańskiego. Będę go dużo potrzebował, bo około 250 ton, więc każdy grosz ważny. Pozdrawiam zalezy do czego ten zwir bedzie potrzebny mam namiar do faceta ktory wozi mi od pocztku budowy jest solidny slowny i jak sie zorientowalem tan ostatnio palcilem 250 zl za 17 ton zwiru do murowania nie wiem jak inne frakcje za lodke bierze taniej bo tanszy transport tel. 601 622 236 CMyK Dzięki za odpowiedź. Muszę zrobić wymianę gruntu i do tego żwir. Dzisiaj po rozmowie z Kierownikiem będę wiedział więcej. A jakiegoś dobrego koparkowego z okolic mógłby ktoś polecić? Pozdrawiam. ten sam on wlasnie robil mi wymiane gruntu oraz sasiadom wkolo ma caly sprzet i dobrze organizuje sobie prace tylko wczesniej go uprzedzic CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 28.08.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Ma ktoś do odsprzedania deski na szalunek do stropu? szukam około 4 m sześcienne; poszukuje też do odkupienia stempli o wysok. 270 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamus78 28.08.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Poszukuję dobrych i niedrogich wykonawców schodów drewnianych zabiegowych jak ktos ma jakies namiary to prosze o info. Pozostały mi bloczki betonowe w ilosci 50 szt. na palecie nie rozpakowane jak by ktos chciał odkupic cena do uzg. >>>>>>>>>>>>> POZDRAWIAM>>>>>>>>>>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaJacek 29.08.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam serdecznie, Jestem właścicielem działki w Kolbudach. Budowa zapewne ruszy dopiero w przyszłym roku bo na razie jestem na etapie projektu, przerabiania go, uzgodnień przyłączy itp. Mam prośbę do forumowiczów, którzy pobudowali się lub budują w Kolbudach i okolicy o kontakt na prw. Chętnie podpytam Was o doświadczenia budowlane dotyczące głównie ekip Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efcia80 29.08.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam serdecznie Jestesmy w trakcie kupywania działeczki w Barniewicach.Papierkowych spraw jest multum no ale damy rade Budowa zapewne ruszy dopiero w przyszłym roku jak dobrze pojdzie.Podobaja nam sie dwa projekty Dom pod jarzabem http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m43be2829e0be4 lecz w srodku bysmy zrobili troszke poprawek a układ domku w srodku podoba nam sie http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=54489&mirror=0 oprócz salonu który jakis taki prostokatny jest.Mam nadzieje ze dobry architekt nam pomorze.Wiec mam prosbe czy ktos mogłby polecic nam dobrego architekta?Sprawdzonego Dziekuje z góry Przejzałam biała liste polecanych fachwców. A moze ktos buduje sie nie daleko Barniewic?Jakich byscie polecali fachowców którzy postawili by stan zamkniety domku?Kierownika budowy z tych okolic? Jak czytam to bedziemy musieli juz powoli szukac ekipy aby w przyszłym roku zaczac budowe.Jak widze dobrzy fachowcy juz po zajmowani z rocznym wyprzedzeniem Zalezy nam na solidnej ekipie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 29.08.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Poszukuję na tani żwir w okolicach Pruszcza Gdańskiego. Będę go dużo potrzebował, bo około 250 ton, więc każdy grosz ważny. Pozdrawiam zalezy do czego ten zwir bedzie potrzebny mam namiar do faceta ktory wozi mi od pocztku budowy jest solidny slowny i jak sie zorientowalem tan ostatnio palcilem 250 zl za 17 ton zwiru do murowania nie wiem jak inne frakcje za lodke bierze taniej bo tanszy transport tel. 601 622 236 CMyK Dzięki za odpowiedź. Muszę zrobić wymianę gruntu i do tego żwir. Dzisiaj po rozmowie z Kierownikiem będę wiedział więcej. A jakiegoś dobrego koparkowego z okolic mógłby ktoś polecić? Pozdrawiam. ten sam on wlasnie robil mi wymiane gruntu oraz sasiadom wkolo ma caly sprzet i dobrze organizuje sobie prace tylko wczesniej go uprzedzic CMyK Po raz kolejny dziękuję za namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 29.08.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam Co do tynków zewnętrznych, my wybraliśmy silikatowe z WEBERA, jako że wokół naszego domu jest sporo lasów doradca techniczny polecił ten właśnie tynk, gdyż zawiera jakieś składniki przeciw osadzaniu się substancji organicznych. Pozdrawiam gdzie kupowaliście i po ile jeśli można wiedzieć? Swego czasu (no tak ze trzy lata temu) zamawiałem w Raab Karcher, Gdynia, ul: Północna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 29.08.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam Co do tynków zewnętrznych, my wybraliśmy silikatowe z WEBERA, jako że wokół naszego domu jest sporo lasów doradca techniczny polecił ten właśnie tynk, gdyż zawiera jakieś składniki przeciw osadzaniu się substancji organicznych. Pozdrawiam gdzie kupowaliście i po ile jeśli można wiedzieć? Swego czasu (no tak ze trzy lata temu) zamawiałem w Raab Karcher, Gdynia, ul: Północna dzięki za info, Raab Karcher jest też chyba w Gdańsku, to do nich podskoczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 29.08.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witajcie,Szukam dobrej firmy do wykonania okiennic lub żaluzji (wybór zależy od ceny)Może ktoś z was ma w tym względzie jakieś doświaczdczenia.Grody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papaja 29.08.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam Tynki Webera kupowaliśmy w Almaresie w WEJHEROWIE. było to w maju. Mieli wówczas dobre ceny, a jako stali klienci uzyskaliśmy jeszcze spore upusty. Dzisiaj panowie skończyli ocieplanie. Bardzo chwalili klej do styropianu KS112, oraz klej do siatki KS122. Sam tynk przyjdą kłaść za ok. 3 tygodnie. Chciałam zaznaczyć, że ceny Terranowy były porównywalne z cenami lokalnych producentów tynku. Zdaje się, że mają znowu tą promocję do 15 września. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VivaLaVida 29.08.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 TadBud- Tadeusz Bork z Tuchomia Dzieki, namiary znalazlam w necie (niestety tylko wizytowke),/ czy mozesz powiedziec cos wiecej o tym Panu? Czy budowales z nim? Poprosze na priv ([email protected]) , za wszelkie info bede bardzo wdzieczna... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 30.08.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Znalazłam tańszy beton niż Wakoz jakby się komuś przydała taka informacja. Firma TOMI w Gdyni na Hutniczej, wyszło mi o 1 tys. mniej niż w Wakozie! Z dowozem i pracą pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efcia80 30.08.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Ponawiam moja wczesniejsza prosbeJestesmy w trakcie kupywania działeczki w Barniewicach.Papierkowych spraw jest multum no ale damy rade Budowa zapewne ruszy dopiero w przyszłym roku jak dobrze pojdzie.Podobaja nam sie dwa projekty Dom pod jarzabem http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m43be2829e0be4 lecz w srodku bysmy zrobili troszke poprawek a układ domku w srodku podoba nam sie http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=54489&mirror=0 oprócz salonu który jakis taki prostokatny jest.Mam nadzieje ze dobry architekt nam pomorze.Wiec mam prosbe czy ktos mogłby polecic nam dobrego architekta?Sprawdzonego Dziekuje z góry Przejzałam biała liste polecanych fachwców. A moze ktos buduje sie nie daleko Barniewic?Jakich byscie polecali fachowców którzy postawili by stan zamkniety domku?Kierownika budowy z tych okolic? Jak czytam to bedziemy musieli juz powoli szukac ekipy aby w przyszłym roku zaczac budowe.Jak widze dobrzy fachowcy juz po zajmowani z rocznym wyprzedzeniem Zalezy nam na solidnej ekipie. Oraz poszukuje dobrego architekta lub firmy z Trójmiasta i okolic, która doradzi mi w sprawie wyboru projektu ewentualnych zmian w projekcie.Wykonujaca plan zagospodarowania i swiadczaca usługi w zakresie adaptacji. Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efcia80 30.08.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 karolinka28 a moze jakis numer telefonu do firmyTOMI? w którym miejscu sie ona miesci na hutniczej?dziekuje z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CodziennyC117a 30.08.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 witam..zdecydowalismy sie na budowe codziennego c117a...buduje albo zbudowal juz ktos ten domek na terenie woj. zach-pom i pomorskiego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CodziennyC117a 30.08.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 witam..zdecydowalismy sie na budowe codziennego c117a...buduje albo zbudowal juz ktos ten domek na terenie woj. zach-pom i pomorskiego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 30.08.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Proszę bardzo: TOMI - beton towarowy ul. Hutnicza 20 c tel. 058/663 40 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_slupski 30.08.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 witam.My tez na początku bralismy beton z WAKOZ-u. Na strop jednak dużo tańszy beton, niż w Wakozie był u Wrońskiego. Nie wiem czy w międzyczasie ceny się nie odwróciły, ale zawsze warto sprawdzić. u nas była to różnica ok. 600 zł. POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts