Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja kupowalem siatke w praktikerze ale najlepiej kupowac w marketach najtaniej bo jak dzwonilem po prywaciarzach to ceny mieli europejskie

Trzeba pojezdzic lub podzwonic po Castoramie. leroyu itd.

CMyK

Hmmm na jesieni jak kupowałem siatkę, w marketach mieli ceny europejskie a u producentów normalne. To samo dotyczy słupków i innych aksesorii. Do tego w marketach siatki były z bardzo cieńskiego drutu. Swoją siatkę kupowałem w Bolszewie, dowóz na Osowę był za free.

Ponawiam pytanie o podłogi epoksydowe.

Jak nie znajdziesz, to znajomy robi takie podłogi. Poszukam namiarów

Witam

Mam pytanie, czy ktoś może polecić mi firmę która sprzedaje i świadczy usługi w parkiecie, interesuje mnie zakup i położenie parkietu Merbau w łazience. Zna ktoś sprawdzoną firmę?

Lidia Hermanowska juz odpisywałam, ale ie pamietam,c zy Tobie;-)równiez układa. Ja mam akcje parzona, kupiona i ułożona przez nich polecam

Witam

Mam pytanie, czy ktoś może polecić mi firmę która sprzedaje i świadczy usługi w parkiecie, interesuje mnie zakup i położenie parkietu Merbau w łazience. Zna ktoś sprawdzoną firmę?

Lidia Hermanowska juz odpisywałam, ale ie pamietam,c zy Tobie;-)równiez układa. Ja mam akcje parzona, kupiona i ułożona przez nich polecam
Przypomniałam sobie. pani Lidia powiedziała ze do lazienki tylko Teak sie sprawdza i tylko na teak daja gwarancje. Ja mam własnie w łazience

hej

Mam pytanie, czy ma ktos namiary na biuro rachunkowe, które byłoby w stanie odliczyc vat od materiałów budowlanych?Normalne biura sobie nie radza :evil: :evil: :evil: Plizzz

Ja zaniosłem do biura chyba "SIGMA" - na Sobieskiego w Wejherowie obok PKO BP i PZU (troszeczkę niżej tego ronda w pawilonie na piętrze). Koszt od 80 do 150 PLN. Ja zapłaciłem 150 bo miałem bardzo dużo faktur.

Oni kseruję wszystkie faktury, wypełniają pity, tylko trzeba się podpisać i zanieść do skarbówki.

O, nie zauwazyłam twojego posta :( Dziekuje juz kolega z forum pomógł :D Jednak stokrotne dzieki. Mam cos nie tak z powiadomieniami. Mieszkacie juz?Malenstwo na swiecie?Jak ten czas leci

to ja może też z takim sobie pytaniem - szambo betonowe murowane z bloczków czy z kręgów betonowych? co myślicie? :wink:

Wlasnie podciagam,co sadzicie o szambie z kregow??

pozdrawiam

Ja mam i sobie chwale. Zaznaczam ze mam nieprzemakalne :lol: wzbudziło, to spore zdziwienie wsród wykonawców :wink:

Witajcie szukam:

1) "peszel" na min. 3 kable z lepsza wytrzymaloscia do domu drewnianiego - 100 metrów

2) kabel 3x1,5 - 500 metrów

3) kabel 3x2,5 - 500 metrów

4) przewód internetowy (skrętka) 4x2x0,5 - 200 metrów

5) przewód RTV (koncentryk) - 200 metrów

6) przewód do czujek alarmowych - 200 metrów

Czy ktos ma namiar na konkretnie "gadajaca" z upustami hurtownie elektrotechniczna z okolic Trojmiasta?Pozdrawiam i czekam na propozycje.

greg29 - ja osobiście polecam morsa z ul. Hutniczej w Gdyni.

Jak dla mnie ceny najniższe i mają bardzo dużo promocji np.: do końca kwietnia wyłącznik różnicowo prądowy 3f 25A J0,03A w cenie 104 PLN.

Przepiećiówki do układów TNS (5 żyłowe) w tym miesiącu również w rewelacyjnych cenach.

ja rowniez kupowalem wszystko w Morsie i w Zarowce na Warszawskiej (sklep w kamienicy ale rowniez dobre ceny)

W zeszłym tygodniu rozmawiałem przez telefon z jednym majstrem od tynków gipsowych maszynowych i ... tylko zapytałem się dlaczego cały dom tynkuje tynkiem gipsowym lekkim maszynowym. Był bardzo zdziwiony moim pytaniem i poinformował mnie, że zawsze robił tylko takimi tynkami.

Otóż sprawa ma się tak, że wszystkie firmy produkujące tynki gipsowe maszynowe mają w swojej ofercie 2 rodzaje tynków: lekki i ciężki (lub normalny maszynowy). Ten pierwszy charakteryzuje się bardzo dużą miękkością i łatwą obróbką podczas nakładania. Dodatkowo jest zalecany do sufitów. Z tynkiem gipsowym ciężkim maszynowym sprawa nie wygląda już tak różowo, gdyż po wyschnięciu nie można (nie da się tak łatwo) go obrabiać ręcznie. Z tego też względu jak i również po co na budowę dostarczać 2 rodzaje tynków (jest to podwójne zastanawianie się ile go przywieźć i ile zabraknie) większość firm tynkujących gipsami stosuje tylko jeden rodzaj tynku.

Przestrzegam przed takimi sytuacjami.

bart3city - i tu się mylisz bo tynków gipsowych już nie ma potrzeby cekolować. Wprawna ręka potrafi tak je zatrzeć jak ... pupę niemowlęta. Co się zaś tyczy tynków lekkich i ciężkich to sam wiem bo cały dom mam w lekkich i są cholernie miękkie a w kuchni mam już ciężkie i ... jest kosmiczna różnica. Paznokciem ich się nie zarysuje - no może końskim.

Jedno wiem, że za parę lat będę musiał całą chałupę cekolować bo po półtorarocznym użytkowaniu ściany nie prezentują się najlepiej(szczególnie w pokoju dziecięcym).

Gratuluje tynkarzy po których cekol był nie potrzebny.U nas wszystkie ściany musza byc cekolowane,chlopak któy to robi zakłada nowe narożniki nie mamy zadnego kąta prostego ani równej płaszczyzny,nawet kafelkarz przed położeniem kafli w łazience rónał ściany :o Za to wylewkarzy mamy takich że wszyscy są pod wrażeniem-równiutko gładko -młodzi chłopcy którzy dopiero pracują na to żeby ich polecać,żadni starzy wyżeracze co tylko sie ślizgaja na opini(nie mówie o wszystkich,żeby kogoś nie obrazić :lol: )