Tomasz Drazkiewicz 28.05.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam. Dzieki serdeczne wszystkim za posty w sprawie bram garazowych. jednak jakbyscie mieli jeszcze cos do dodania to... Sami rozumiecie, wiedzy nigdy za duzo. Ja jednak bez przerwy mam jakies obiekcje co do Wisniowskiego i bez przerwy mysle o Krispolu lub Hormannie. Pozdrawiam TD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg29 28.05.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Szukam rowniez bramy koloru bialego, segmentowej, bez automatyki, manualnej. Czy ktos ma namiar? Rejon Gdanska mnie interesuje niewatpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 28.05.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 W sprawie bram moge polecic bramy Novoferm,segmentowe,biale i kolorowe,zwykle i ocieplane z automatyka i bez.Ma je w swojej ofercie na pewno M&S,a czy ktos jeszcze to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Drazkiewicz 28.05.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 W sprawie bram moge polecic bramy Novoferm,segmentowe,biale i kolorowe,zwykle i ocieplane z automatyka i bez. Ma je w swojej ofercie na pewno M&S,a czy ktos jeszcze to nie wiem. Witam. U siebie masz wlasnie ta brame? Jak sie spisuje, ile czasu czekales na zalorzenie? Poprosze niusy na priva lub maila. Pozdrawiam TD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg29 29.05.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 HORMANN ma teraz promocje do 15.06.08r. Dzwonilem do przedstawiciela HORMANNA i mam zalatwiona brame z automatyka, kolor zloty dab - 3.790 PLN z montazem pelnym. Wymiar: 2500/2130. Chyba warto......My bierzemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FONTA4 29.05.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Mam do sprzedam POROTHERM 0,18 W/mK ( UNIPOR-POROTN ) wymiary 372 x 240 x 238. Został mi z budowy-łącznie 7 palet po 60 szt ( 420 szt ). Miejsce składowania Rotmanka k/ Pruszcza . Możliwy transport(do uzgodnienia)Jesli byłby ktoś zainteresowany 511 583 423 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 30.05.2008 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Jaki dawaliście styropian przed wylaniem posadzek na parterze i poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 30.05.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 styropian na posadzkachna parterze 10 cm, na gorze 5 cm, na gorze nad garażem 10 cmCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 30.05.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Dzięki, ja właśnie zamówiłam "10" na parter i "8" na poddasze (po porozumieniu z wujkeim budowlańcem), w projekcie było "15" na dole i "2"?! na górę, znajoma kałdzie na dole tylko "5" skąd kurcze takie różnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral86 30.05.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Dobrze sie zastanow nad gruboscia styropianu na parterze. Jak bylo 15cm w projekcie to mialo to swoj jakis cel. Jak planujesz ogrzewanie podlogowe to im wiecej tym lepiej (oczywiscie w rozsadnych ekonomicznie granicach). Jak ja budowalem to taka granica bylo 10cm, teraz juz mowi sie o 20cm.Przejrzyj watek "dom 3 litrowy...", tam jest wiele interesujacych informacji na temat ocieplenia i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 31.05.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 My tez chcielismy dac 15cm na podloge na parterze ale mamy za nisko okna tarasowe i by sie nie zmiescila podlogowka i wylewka, a tak byl wylany krzywo chudziak ze pod schodami jest 8cm styropianu i 3,5-4cm wylewki a reszta dolu ma 10cm styr i wylewki 6cm. na gorze styropian ma za zadanie wygluszyc strop, on tu nic nie izoluje w zasadzie takze jak zmniejszac to gorna warstwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral86 31.05.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 U Karoliny tez juz drzwi tarasowe i wejsciowe. Obejrzalem zdjecia - bardzo ladny domek.Grubosc styropianu wiec juz mniej wiecej okreslona. Jesli robione wg projektu, styropian na 15cm, a Karolina polozy 10cm to bedzie musiala dolozyc 5 cm betonu wiecej na posadzke. Chyba styropian tanszy.Z drugiej strony jesli nie bedzie ogrzewania podlogowego to 10 cm w zupelnosci wystarczy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 31.05.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Hey Szukam kominkarza z okolic Wejherowa.najlepiej jakiegoś bystego,coby doradził i pomógł rozwiazac pewne techniczne aspekty i inne problemy.A tak apropos używa ktoś wkładu Invicta?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 01.06.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Tak jak mamy zostaje i nie dokładam więcej wylewki - wszystko zostało ustalone z kimś kto się na tym zna dobrze. Kilka rzeczy w projekcie też było zmienianych przez kierowniak budowy bo on zna takie sprawy z praktyki, a nie tylko z teorii. A styropian podłogowy niezależnie czy 10 czy 15 zdaje się ma taką samą albo podobną cenę jak już bym miała na czymś oszczędzać to na czym innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral86 01.06.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Karolinka 29 Chyba sie nie zrozumielismy Oczywiscie zrobisz jak zechcesz. Twoje drzwi tarasowe i wejsciowe sa juz zainstalowane wiec masz miejsca na posadzke tyle ile masz i juz. Jesli jest miejsca na 10 cm styropianu to dasz 10cm. I tyle. Nie ma pytania. Jesli jednak wysokosci drzwi tarasowych i wejsciowych sa wg projektu, czyli jest miejsce na 15 cm styropianu to dajac styropian 10cm bedziesz musiala te 5 cm czyms wypelnic - grubsza posadzka. I tu tez tyle. Roznica miedzy 15cm a 10 cm jest taka, ze w przypadku ogrzewania podlogowego przy 15cm lepiej sie izolujesz od gruntu i mniej ciepla do niego ucieka a wiecej ogrzewa Ci dom. I tu niestety teoria sie klania, ktora potrafi przeliczyc ile tego ciepla bedzie uciekalo. Pozdrawiam i zycze wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 02.06.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Podłogówkę mam tylko w łazience i we wiatrołapie więc myślę, że problemu nie będzie żadnego. U nas w projekcie wiele rzeczy było skopanych dlatego nie do końca należy ufać tym papierkom, niestety pipa która robiła projekt troszkę sobie olała temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donwojto 02.06.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 a czemu tylko podłogówka w łazience i w wiatrołapie, w salonie nie będziesz miała podłogówki, jakby nie było troszkę oszczędności później będzie, mój teściu nie dał podłogówki w jednej łazience i do teraz żałuje tego ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 02.06.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Szukam namiarów na kominiarza(rozsądnego ) z okolic Pruszcza. Macie jakieś sensowne namiary? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 02.06.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 E tam bez przesady, nie chcemy podłogówki nigdzie więcej, a tymbardziej w salonie nie wszyszcy stosują ogrzewanie podłogowe w całym domu i też im się dobrze żyje a pod panelami drewnianymi można w ogóle dawać ogrzewanie podłogowe? nawet nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donwojto 02.06.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 fakt jest taki że Teściu mój ma kafle w salonie , a tam gdzie ma dechy to dawał grzejniki - ale to są sypialnie a w sypialniach słyszałem że nie stosuje się podłogówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts