daro31ie 16.06.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Witam !!!! Poszukuje niedrogiego geodety z okolic gdanska do wykonania mapki do celow projektowych. Moj zwodzi mnie i nie odbiera telefonow. Jezeli mozecie pomoc lub znacie kogos takiego to prosze o kontakt ,bede wdzieczny. Pozdrawiam daro Jescze pytanko za wykonanie takiej mapki 700 to duzo czy malo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 16.06.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Aaaaa o to chodzi. A pod zlewy , brodziki, WC itp też podchodziły kratki. No tak, to przepraszam. Przyznaję się błędu bez bicia. No,w końcu Jak rozumiem to twoja pozycja nr 5 obejmowała inst. kanalizacyjną w całym domu plus dwie kratki w garażu,czy tak?? Miałem całą instalację kanalizacyjną rozprowadzoną przed chudziakiem, łącznie z podejściami. Ale już nie brnijmy w ten temat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 16.06.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Dobra hydraulików mam dwóch do wyboru, ale podzielcie się info ile płaciliście za punkt czyli za zamontowanie grzejnika oraz za metr ogrzewania podłogowego? I jeszcze jedno jakie rurki u was zastosowano właśnie do podłogówki bo tu mam sprzeczne informcje co jest dobre. W sierpniu 2007 płaciłem 100 zł za punkt wraz z podłączeniem grzejnika. Cena za samą robociznę. Za punkt wodny (ciepła zimna) też 100 zł, jeżeli obok była np zmywarka lub pralka to już nie był liczone. Za po podłogówki i całą resztę nie pamiętam ale było tanio. Do tego hydraulik kupił kotłownię i grzejniki Buderusa w cenach hurtowych (grzejniki z 35% rabatem kotłownia nie pamiętam). Rurki jakieś włoskie nie pamiętam nazwy. Co do rurek to według przysłowia "Każdy żyd swój towar chwali" i każdy hydraulik zachwalał "swój" system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 16.06.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Instalacje mam z rurek zgrzewanych system Coprax,podłogówka z alu-pexa.Co do ceny to płace za całość i wyjdzie mnie to 5000 zł (robocizna),w tym rozprowadzenie wod-kan. (kuchnia,toaleta na dole,kotłownia,krany na zewnatrz i w garażu,łazienka u góry),podłogówka w sumie jakies 26-28 m.kw.,kotłownia (instalacja pieca,zasobnika i całego osprzetu),instalacja co w sumie jakies 13 grzejników(z powieszeniem tychże). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 16.06.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Dzięki, my też mamy grzejniki kupione z takim rabatem przez kuzyna co do rurek ogrzewania podłogowego to chodzi o to czy plastikowe, czy miedziane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 16.06.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Aaaaa o to chodzi. A pod zlewy , brodziki, WC itp też podchodziły kratki. No tak, to przepraszam. Przyznaję się błędu bez bicia. No,w końcu Jak rozumiem to twoja pozycja nr 5 obejmowała inst. kanalizacyjną w całym domu plus dwie kratki w garażu,czy tak?? Tak - każdego klienta wyraźnie informuję, że po naszym opuszczeniu budowy pozostaje mu do zrobienia wyłącznie tzw "biały montaż" oraz (przy ogrzewaniu) ustawienie temperatury na kotle/sterowniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 16.06.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Też mamy rurki firmy Coprax, plastikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 16.06.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Karolinka ja do podłogówki mam alu-pex(czyli plastikowo aluminiowe). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 17.06.2008 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Dzięki właśnie o to mi chodziło bo mówiono mi o tym alu plexie czy jakos tak Ta robocizna 5 tys. wydaje się ok choć ja miałam mieć najpierw za 2,5 tys. więc różnica jest sporo. Teraz chyba zamknę się w 4 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 17.06.2008 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 No wiesz ja miałem wycene na samo centralne ogrzewanie (bez wod-kanu) na sume 31 tys. w tym robocizna wynosiła 8,5 tysiaca,tutaj mam zakres wiekszy bo w/w wod-kan i całośc robót zamyka sie w 23-24 tysiacach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 17.06.2008 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witam. Poratujecie może jakimiś sprawdzonymi namiarami na balustrady kute? Mam kilka z okolic Redy i jeden z Kartuskiej w Gdańsku, ale terminy mają długie. pozdrawiam Iwona Hej! Sprawdź tą firmę. Są z Gołdapi co prawda, ale może... http://www.gicor.goldap.com.pl/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 17.06.2008 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witam !!!! Poszukuje niedrogiego geodety z okolic gdanska do wykonania mapki do celow projektowych. Moj zwodzi mnie i nie odbiera telefonow. Jezeli mozecie pomoc lub znacie kogos takiego to prosze o kontakt ,bede wdzieczny. Pozdrawiam daro Jescze pytanko za wykonanie takiej mapki 700 to duzo czy malo??? Jak już Ci napisałam w mailu - mało Namiary tez masz na mailu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 17.06.2008 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 czy jest ktos zainteresowany odkurzaczem centralnym ???????????? lub instalacja systemy odkurzacza centralnego ?????????????????? Hej! Tak. Zaczynamy budowę jak Bozia da i partia (UM) pozwoli - we wrześniu. PLanujemy zastosować odkurzacz centralny, znajomi mają i są zachwyceni. Nie wyobrażają sobie teraz - przy domku i schodach bawić się z pudłem nawet na kółkach z kablami i rurami... Widzę słuszność już na mieszkaniu 65m, a teraz będziemy mieli większe potrzeby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicja i Krzysiek 18.06.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam poproszę o opinię na temnat firmy windows2000 z rumii i ich okien na profilu brillant oraz brama garazowa firmy interflex pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRUSZYNO 18.06.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 czy jest ktos zainteresowany odkurzaczem centralnym ???????????? Lub instalacja systemy odkurzacza centralnego ?????????????????? hej! Tak. Zaczynamy budowę jak bozia da i partia (um) pozwoli - we wrześniu. Planujemy zastosować odkurzacz centralny, znajomi mają i są zachwyceni. Nie wyobrażają sobie teraz - przy domku i schodach bawić się z pudłem nawet na kółkach z kablami i rurami... Widzę słuszność już na mieszkaniu 65m, a teraz będziemy mieli większe potrzeby... to polecam nasza firme na forum jestesmy tylko chwile ale mamy za zoba wykonanych kilkadziesiat instalacji i sprzedanych kilkadziesiat odkurzaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 18.06.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Szukam drewna do kominka, okolice Bojana w rozsądnej cenie, z góry dzięki za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 18.06.2008 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam poproszę o opinię na temnat firmy windows2000 z rumii i ich okien na profilu brillant oraz brama garazowa firmy interflex pzdr Zapytaj się Małego- On chyba nieżle zna te firmę. Mam od nich okna (coś tam w nazwie na "B", moze brillant lub baron-5 komorowe). To chyba nazwa własna okien a nie profila. Wizualnie ok. Coś mi szwankuja tarasowe/balkonowe, co roku przyjeżdżaja na regulacje, a mam je od 2005 wiec serwis niezły, choć chyba wcześniejszy serwisant był kiepsi, dlatego nie wyregulował ich pernamentnie. Mam nadzieję że teraz ostatni raz zgłoszę Macie jakieś typy na porządną podbitke z PCV?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość It**** 19.06.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Macie jakieś typy na porządną podbitke z PCV?[/b] Hej. Jestem właśnie w trakcie poszukiwań. Na razie z tego co się zorientowałam to można kupić podbitki firm: Ergis (np. Bat) http://www.ergis-eurofilms.eu/pl/dla-klientow/panele.html Orobel (np. Vena Dach) http://www.podbitki.pl/produkty.html Plastivan http://www.plastivan.pl/index.php?jezyk=1&dzial=6 Boryszew http://www.boryszewerg.com.pl/ Royal Europa (podbitka Royal Soffit) (np. Borga Gdynia) http://www.royaleuropa.com/pod-siding5.html Deceuninck (np.EDI Gdańsk) http://www.deceuninck.pl/HTML/Subsidiary8/Polish/Pages/8_p341190.htm Gamrat http://www.gamrat.com.pl/pl/oferta/produkty/podsufitka/ Mają one w ofercie również panele wentylacyjne. Niektóre dają 20 lat gwarancji, inne 50. Ja skłaniam się ku Royal, ale ze względu na kolor jaki mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość It**** 19.06.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Witam. Poratujecie może jakimiś sprawdzonymi namiarami na balustrady kute? Mam kilka z okolic Redy i jeden z Kartuskiej w Gdańsku, ale terminy mają długie. pozdrawiam Iwona Hej! Sprawdź tą firmę. Są z Gołdapi co prawda, ale może... http://www.gicor.goldap.com.pl/ Pozdrawiam dzięki; znalazłam jednak w Gdańsku na Łąkowej, dość szybko i dość tanio; zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 19.06.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Witam poproszę o opinię na temnat firmy windows2000 z rumii i ich okien na profilu brillant oraz brama garazowa firmy interflex pzdr Zapytaj się Małego- On chyba nieżle zna te firmę. Mam od nich okna (coś tam w nazwie na "B", moze brillant lub baron-5 komorowe). To chyba nazwa własna okien a nie profila. Wizualnie ok. Coś mi szwankuja tarasowe/balkonowe, co roku przyjeżdżaja na regulacje, a mam je od 2005 wiec serwis niezły, choć chyba wcześniejszy serwisant był kiepsi, dlatego nie wyregulował ich pernamentnie. Mam nadzieję że teraz ostatni raz zgłoszę Macie jakieś typy na porządną podbitke z PCV?[/b] Andrzeju teraz jeździ pan Stasiu - bardzo konkretny i "obcykany" gość. Przekażę mu sprawę (jego tel. 0605-848-417). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts