mayekmc 13.07.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 witamy mamy male pytanko jestesmy w trakcie odbioru pozwolenia na budowe (decyzji), poinformowano nas ze od tego momentu mamy 14 dni na uprawomocnienie pozwolenia, nastepnie skladamy dokument do nadzoru budowlanego o rozpoczeciu budowy,oni maja tydzien na wniesienie watpliwosci, i nasze pytanko: czy mozemy rozpoczynac juz budowe ??? czy musimy odczekac kolejne 7 dni na na ewentualne zastrzezenia kontroli budowlanej??? tak nas poiformowano i jesli sie mylimy prosimy o sprostowanie oraz rzeczowa odpowiec:-) firma budowlany juz czeka ale niestety papierologi nieominiemypozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brilluB 13.07.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 witam serdecznie!chyba Państwo,pomylili osoby,ja jestem instalatorem,ale miałem ten sam dylemat,tez zaczałem budowac,nie mogłem rozpacząc prac przed upływem 7 dni po złozeniu dokumentów w nadzorze budowlanym.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 13.07.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 witamy mamy male pytanko jestesmy w trakcie odbioru pozwolenia na budowe (decyzji), poinformowano nas ze od tego momentu mamy 14 dni na uprawomocnienie pozwolenia, nastepnie skladamy dokument do nadzoru budowlanego o rozpoczeciu budowy,oni maja tydzien na wniesienie watpliwosci, i nasze pytanko: czy mozemy rozpoczynac juz budowe ??? czy musimy odczekac kolejne 7 dni na na ewentualne zastrzezenia kontroli budowlanej??? tak nas poiformowano i jesli sie mylimy prosimy o sprostowanie oraz rzeczowa odpowiec:-) firma budowlany juz czeka ale niestety papierologi nieominiemy pozdrawiamy To wlasnie slynna polska biurokracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 13.07.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 witamy mamy male pytanko jestesmy w trakcie odbioru pozwolenia na budowe (decyzji), poinformowano nas ze od tego momentu mamy 14 dni na uprawomocnienie pozwolenia, nastepnie skladamy dokument do nadzoru budowlanego o rozpoczeciu budowy,oni maja tydzien na wniesienie watpliwosci, i nasze pytanko: czy mozemy rozpoczynac juz budowe ??? czy musimy odczekac kolejne 7 dni na na ewentualne zastrzezenia kontroli budowlanej??? tak nas poiformowano i jesli sie mylimy prosimy o sprostowanie oraz rzeczowa odpowiec:-) firma budowlany juz czeka ale niestety papierologi nieominiemy pozdrawiamy Musisz odczekać 7 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 14.07.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 mam pytanko - czy kojarzycie gdzieś w okolicy Gdańska wypożyczalnię sprzętu ogrodniczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 14.07.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Hej,Niedługo się wprowadzam do swojego domku na Osowej i mam pytanie do ludzi z Gdańska: z kim macie podpisane umowy na wytwóz śmieci i ile płacicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 14.07.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witam wszystkich! Często korzystałam z Waszych doświadczeń ale teraz mam problem bo nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat składu handlującego dachówką brass'a na terenie Trójmiasta - Kartuz. Będzę wdzięczna za informację jeżeli ktoś ma jakieś namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
worekgdynia 14.07.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witam. Uruchamiam (serwisant mi) piec na eko-groszek. Może ktoś z Was szanowni forumowicze posiada namiar na : UWAGA!!! Niedrogi i zarazem dobry eko-groszek. A tak poważnie to szukam przede wszystkim dobrego jakościowo groszku. No oczywiście jakby był też tani to super. Podajcie jakieś namiary w okolicach Trójmiasta najlepiej jak najbliżej Bojana. I druga prośba, szukam kręgów betonowych w rozsądnej (czytaj: tanio) cenie. Tu również wskazane byłoby źródło sprzedawcy. A na koniec przepraszam za moje marudzenie, ale jestem na finiszu budowy i zarazem na finiszu jest mój stan psychiczny (fiyczny jeszcze jakoś przędzie). Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 14.07.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witam wszystkich! Często korzystałam z Waszych doświadczeń ale teraz mam problem bo nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat składu handlującego dachówką brass'a na terenie Trójmiasta - Kartuz. Będzę wdzięczna za informację jeżeli ktoś ma jakieś namiary Najlepiej zadzwonić do przedstawiciela handlowego p.Żbikowski 603 942 278 (info ze strony producenta). Myślę, ze on wskaże właściwą hurtownię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 14.07.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Andrzej serdecznie dziękuję za podpowiedź Rozmawiałam dzisiaj z dekarzem i zostawił mi cenę umówioną z tamtego roku 35zl/m2 gotowego dachu no i pomoże mi uzyskać dobrą cenę na materiał bo współpracuje z jakimiś hurtowniami. Mam nadzieję, że cena podana przez niego nie jest wysoka bo jeszcze nie sprawdzałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 15.07.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Andrzej serdecznie dziękuję za podpowiedź Rozmawiałam dzisiaj z dekarzem i zostawił mi cenę umówioną z tamtego roku 35zl/m2 gotowego dachu no i pomoże mi uzyskać dobrą cenę na materiał bo współpracuje z jakimiś hurtowniami. Mam nadzieję, że cena podana przez niego nie jest wysoka bo jeszcze nie sprawdzałam Czy rynny i podbitka wchodza w ta cene? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 15.07.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Witam wszystkich! Często korzystałam z Waszych doświadczeń ale teraz mam problem bo nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat składu handlującego dachówką brass'a na terenie Trójmiasta - Kartuz. Będzę wdzięczna za informację jeżeli ktoś ma jakieś namiary Witam,polecam wejsc na strone producenta braas.pl i wyszukac dystrybutora na woj.pomorskie... na stronce sa kilka wariantuw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 15.07.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Daro przyznam, że rozmawiając z nim teraz nie zapytałam się ale wydaje mi się, że owszem rynny i podbitki są w cenie (coś mi świta z poprzedniej rozmowy) - a poza tym dach na gotowo to chyba ze wszystkim ; z tym, że 35zł/m2 to cena za średnio skomplikowany dach (dwuspadowy dzielony + dwa wykusze) za bardziej skomplikowane może wziąć więcej. Rybkin dziękuję - już wcześniej zasugerował mi to Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pianiwo 15.07.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Ania K. lepiej upewnić sie i dowiedzieć czy naprawdę cena obejmuje rynny i resztę, ponieważ mogą być niemiłe niespodzianki potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 15.07.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Ania K. lepiej upewnić sie i dowiedzieć czy naprawdę cena obejmuje rynny i resztę, ponieważ mogą być niemiłe niespodzianki potem. Jezeli tak to dosc dobra cena pozdrawiam Daro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMC29 15.07.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 My właśnie kupilismy eko-groszek koło Bojana w Kielnie. Worek za 18 złoty. Kupowalismy z wielu firm i ten jest naprawdę super. Węgiel z kopalni Piast. Nie mam teraz numeru bo męża nie ma ale jesli jest Pan zainteresowany podam poźniej.pozdrawiammagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 15.07.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Ania K. lepiej upewnić sie i dowiedzieć czy naprawdę cena obejmuje rynny i resztę, ponieważ mogą być niemiłe niespodzianki potem. Jezeli tak to dosc dobra cena pozdrawiam Daro Dzięki za radę, oczywiście, że się upewnię. Czytałam też opinie o oknach, są mocno zróżnicowane czy ktoś skusił się na zakup okien typu salamander 3D, sprawdził jak wygląda terminowość, wykonastwo itp ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 16.07.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 My właśnie kupilismy eko-groszek koło Bojana w Kielnie. Worek za 18 złoty. Kupowalismy z wielu firm i ten jest naprawdę super. Węgiel z kopalni Piast. Nie mam teraz numeru bo męża nie ma ale jesli jest Pan zainteresowany podam poźniej. pozdrawiam magda Znakomity wybor! Kopalnia Piast wydobywa wegiel najlepszej jakosci, rozni sie on minimalnie kolorem i szkliwoscia. Problem polega na tym iz wiele skladow sprzedaje wegiel z innych kopalni informujac interesantow ze pochodzi on z kopalni piast. pozdrawiam Daro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 16.07.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Ania K. lepiej upewnić sie i dowiedzieć czy naprawdę cena obejmuje rynny i resztę, ponieważ mogą być niemiłe niespodzianki potem. Jezeli tak to dosc dobra cena pozdrawiam Daro Dzięki za radę, oczywiście, że się upewnię. Czytałam też opinie o oknach, są mocno zróżnicowane czy ktoś skusił się na zakup okien typu salamander 3D, sprawdził jak wygląda terminowość, wykonastwo itp ??? UWAGA NA OKNA! Ostatnio pewnien znajomy zajmujacy sie sprowadzaniem okien z polski do niemiec powiedzial mi ze kupno dobrego okna w kraju to wielki problem. Wiele firm uzywa profili z chin bardzo szkodliwych, zawierajacych metale ciezkie. Opowiadal mi o dziwnych dolegliwosciach pracownikow tnacych te profile. Ja tylko dziele sie informacjami wybor nalezy do Panstwa Pozdrawiam daro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart087 16.07.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Ku przestrodze - prawda o klimacik.pl/rekuperatory.pomorze.pl/rekuperatory-warmia.plhttp://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35610,5237421.html polecam zwłaszcza komentarze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts