Siula 16.07.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witajcie, Potwierdzam złe informacje o rekuperatory.pomorze.pl z artykułu w gazeta.pl.To nasz przypadek, uważajcie !! A mam też pytanko, czy ktoś ma zainstalowany w swoim domku świetlik dachowy Velux, Fakro lub MaxiSolar albo zna kogoś kto ma?Chcielibyśmy coś takiego na żywo zobaczyć. Siula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 16.07.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witajcie, Potwierdzam złe informacje o rekuperatory.pomorze.pl z artykułu w gazeta.pl. To nasz przypadek, uważajcie !! A mam też pytanko, czy ktoś ma zainstalowany w swoim domku świetlik dachowy Velux, Fakro lub MaxiSolar albo zna kogoś kto ma? Chcielibyśmy coś takiego na żywo zobaczyć. Siula A u nas nie widzialas swietlika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 16.07.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 My właśnie kupilismy eko-groszek koło Bojana w Kielnie. Worek za 18 złoty. Kupowalismy z wielu firm i ten jest naprawdę super. Węgiel z kopalni Piast. Nie mam teraz numeru bo męża nie ma ale jesli jest Pan zainteresowany podam poźniej. pozdrawiam magda Poprosze o ten numer. Wczesna wiosna placilismy 750-850zl za tone. Ten po 750zl byl w workach plastikowych, szczelnie zamknietych a w srodku kilka litrow wody- odradzam kupowania w takich opakowaniach. A co myslicie o sprowadzeniu transportu eko groszku ze Slaska i rozdystrybowania pomiedzy zainteresowanych forumowiczow? Mysle, ze byloby tego dwadziescia kilka ton do podzialu. Czekam na odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 16.07.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Ania K. lepiej upewnić sie i dowiedzieć czy naprawdę cena obejmuje rynny i resztę, ponieważ mogą być niemiłe niespodzianki potem. Jezeli tak to dosc dobra cena pozdrawiam Daro To cena obejmuje powierzchnie polaci, a podbitka bylaby gratis? Wydaje mi sie, ze ta cena bylaby super. Za podbitke wlasnie place po 45zl mb a ok. 30zl za dach (oczywiscie bez podbitki) placilem 4 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siula 16.07.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Siula A u nas nie widzialas swietlika? Aaa widziałam, ale zapomniałam ... Odwiedzę Cię z mężem zatem. Siula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partys 16.07.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Wiatm, Mam do sprzedania łaty i kontłaty pod dachówkę. Zamawiając wieźbę w tartaku i przedstawiając im zestawienie drewna od projektanta, nieopatrznie zamówiłem również łaty i kontrłaty. Niestety dach planuję dopiero pokryć dachówką w przyszłym roku i do tego czasu nie chciałbym aby owe łaty i kontrłaty się zmarnowały (poksręcały itp) Drewno dobrej jakości - z więźby byłem zadowolony, cieśla też chwalił. Zestawienie było przygotowywane dla dachu o powierzchni 340 m2. Kontrłaty 3cm x 5cm => posiadam 550mb (tj. ~0.8 m3) Łaty 5cm x 5cm => posiadam 1125mb (tj. ~2.8 m3) Odbiór z Chwaszczyna - transoprtem niestety nie dysponuję Zakupiłem je po cenie 800zł za m3 i oczywiście zbyt dużo do interesu nie chciałbym dokladać, choć wiem że gapiostwo kosztuje;) Więcej info na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart087 16.07.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witajcie, Potwierdzam złe informacje o rekuperatory.pomorze.pl z artykułu w gazeta.pl. To nasz przypadek, uważajcie !! A mam też pytanko, czy ktoś ma zainstalowany w swoim domku świetlik dachowy Velux, Fakro lub MaxiSolar albo zna kogoś kto ma? Chcielibyśmy coś takiego na żywo zobaczyć. Siula Witam, jaka firma Wam robiła w końcu wentylacje z rekuperatorem i czy jesteście z nich zadowoleni? Z góry dzięki za info bart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
worekgdynia 16.07.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 My właśnie kupilismy eko-groszek koło Bojana w Kielnie. Worek za 18 złoty. Kupowalismy z wielu firm i ten jest naprawdę super. Węgiel z kopalni Piast. Nie mam teraz numeru bo męża nie ma ale jesli jest Pan zainteresowany podam poźniej. pozdrawiam magda Ale mam szczęście, właśnie dziś rano byłem zmuszony kupić, no i kupiłem 1 tone na próbę. Właśnie z tego składu w Kielnie, bo w Bojanie nikt nie miał. Tak jak piszesz kopalnia Piast, workowany po 30 kg (worek ~ 18 PLN), cena za tonę 620 zł. Dowóz do Bojana 15 zł. Co do jakości napiszę póżniej. W każdym bądź razie dzięki za odzew. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
worekgdynia 16.07.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 My właśnie kupilismy eko-groszek koło Bojana w Kielnie. Worek za 18 złoty. Kupowalismy z wielu firm i ten jest naprawdę super. Węgiel z kopalni Piast. Nie mam teraz numeru bo męża nie ma ale jesli jest Pan zainteresowany podam poźniej. pozdrawiam magda Poprosze o ten numer. Wczesna wiosna placilismy 750-850zl za tone. Ten po 750zl byl w workach plastikowych, szczelnie zamknietych a w srodku kilka litrow wody- odradzam kupowania w takich opakowaniach. A co myslicie o sprowadzeniu transportu eko groszku ze Slaska i rozdystrybowania pomiedzy zainteresowanych forumowiczow? Mysle, ze byloby tego dwadziescia kilka ton do podzialu. Czekam na odzew. Byłbym za i mój szwagier też, no ale skąd będziemy mieli pewność co do jakości? Chyba nie damy się przerobić na króliki co?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siula 16.07.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Teraz wentylację robi nam firma:http://www.aircomfort.pl Szef Mariusz Besman, projektant z rekuperatory.pomorze przeszedł Adam Czoska - zdecydowanie ok. Na razie zrobili instalację i narzekać na nich nie możemy.Wszystko wygląda solidnie.Montaż centrali za 2-3 miesiące. Siula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 16.07.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 UWAGA NA OKNA! Ostatnio pewnien znajomy zajmujacy sie sprowadzaniem okien z polski do niemiec powiedzial mi ze kupno dobrego okna w kraju to wielki problem. Wiele firm uzywa profili z chin bardzo szkodliwych, zawierajacych metale ciezkie. Opowiadal mi o dziwnych dolegliwosciach pracownikow tnacych te profile. Ja tylko dziele sie informacjami wybor nalezy do Panstwa Daro Ty mnie nie stresuj! Z moich informacji wynika, że profile Salamander w całości sprowadzane są z Niemiec (okucia Roto NT), sprawdzałam tez posiadane przez firmę certyfikaty jakości - no wypadło nieźle ale troche odbija się na cenie Byliśmy tez na budowach gdzie montowane były te okna - firma skacze wkoło klienta no a ci zadowoleni choć wiadomo różnie bywa więc jeszcze poszperam. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 17.07.2008 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Witajcie ponownie My mamy okna na profilu Salamandra - póki co super! za wszystkie zapłaciliśmy około 20 tys. ale myślę, że było warto. My akurat kupiliśmy je w Redzie w firmie DIPLOMEX - wpisałam ich jakiś czas temu na białą listę. Przypominam, że mam do sprzedania dwa grzejniki nowe, były tylko założone i zaraz zdjęte bo stwierdziliśmy że jednak chcemy inne, ale firma już nie chce ich już przyjąć. Grzejniki firmy KERMI PROFIL-V FTV 22 wymiar 900/600 ja sprzedam po bardzo dobrej cenie. Zainteresowanych proszę o kontakt na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 17.07.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Z oknami napisalem tylko co powiedziala mi osoba obracajaca sie w temacie. Mam pytanie. Czy ktos z forumowiczow posiadal dzialke w strefie ochrony archeologicznej? Czy mozna to jakos ominac? Jakie sa koszty przeprowadzenia badan gruntu. Moim zdaniem jezeli archeolodzy sa sobie pogrzebac na mojej dzialce to nie ma sprawy ale jezeli jeszcze ja mam za to placic to juz cholera nie fer. pozdrawiam daro ,,nie ma durnych ludzi sa tylko troche inni,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 17.07.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Moja działka jest w strefie ochrony archeologicznej. Do pozwolenia na budowę trzeba było przedstawić wyniki badań. Koszt takich badań to kilkaset złotych, dokładnie nie pamiętam, ale jakoś w okolicy 700-800pln (z tym, że u nas było robionych kilka działek, więc ten koszt może był przez to mniejszy) - koparka przyjeżdza na parę godzin i sciąga ziemię w różnych miejscach działki i jakiś gość z muzeum archeologicznego asystuje przy tym. Potem z muzeum otrzymuje się papier, że brak przeciwskazań do budowy i załącza się ten papier razem z innymi papierami składanymi do pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siula 17.07.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Ponawiam pytanko, Czy ktoś ma zainstalowany w swoim domku świetlik dachowy Velux, Fakro lub MaxiSolar albo zna kogoś kto ma?Chcielibyśmy coś takiego na żywo zobaczyć. Dodam, że chodzi o świetlik rurowy. Siula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siula 17.07.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Moja działka jest w strefie ochrony archeologicznej. Do pozwolenia na budowę trzeba było przedstawić wyniki badań. Koszt takich badań to kilkaset złotych, dokładnie nie pamiętam, ale jakoś w okolicy 700-800pln (z tym, że u nas było robionych kilka działek, więc ten koszt może był przez to mniejszy) - koparka przyjeżdza na parę godzin i sciąga ziemię w różnych miejscach działki i jakiś gość z muzeum archeologicznego asystuje przy tym. Potem z muzeum otrzymuje się papier, że brak przeciwskazań do budowy i załącza się ten papier razem z innymi papierami składanymi do pozwolenia na budowę. Potwierdzam co napisała izi7. U nas było podobnie. Siula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 17.07.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Witam wszystkich, Potrzebuję namiarów na sprawdzony tartak z województwa pomorskiego, a w szczególności taki, który robi dobrej jakości podbitkę. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam Czy nikt nie kupował podbitki??? LUDZISKA - POMÓŻCIE !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 17.07.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Moja działka jest w strefie ochrony archeologicznej. Do pozwolenia na budowę trzeba było przedstawić wyniki badań. Koszt takich badań to kilkaset złotych, dokładnie nie pamiętam, ale jakoś w okolicy 700-800pln (z tym, że u nas było robionych kilka działek, więc ten koszt może był przez to mniejszy) - koparka przyjeżdza na parę godzin i sciąga ziemię w różnych miejscach działki i jakiś gość z muzeum archeologicznego asystuje przy tym. Potem z muzeum otrzymuje się papier, że brak przeciwskazań do budowy i załącza się ten papier razem z innymi papierami składanymi do pozwolenia na budowę. Potwierdzam co napisała izi7. U nas było podobnie. Siula jezeli tak to niech cholera............... Moze ktos z forumowiczow zna kogos kto popatrzy lekkim okiem na te badania ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 17.07.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Moja działka jest w strefie ochrony archeologicznej. Do pozwolenia na budowę trzeba było przedstawić wyniki badań. Koszt takich badań to kilkaset złotych, dokładnie nie pamiętam, ale jakoś w okolicy 700-800pln (z tym, że u nas było robionych kilka działek, więc ten koszt może był przez to mniejszy) - koparka przyjeżdza na parę godzin i sciąga ziemię w różnych miejscach działki i jakiś gość z muzeum archeologicznego asystuje przy tym. Potem z muzeum otrzymuje się papier, że brak przeciwskazań do budowy i załącza się ten papier razem z innymi papierami składanymi do pozwolenia na budowę. Potwierdzam co napisała izi7. U nas było podobnie. Siula jezeli tak to niech cholera............... Moze ktos z forumowiczow zna kogos kto popatrzy lekkim okiem na te badania ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 17.07.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Moja działka jest w strefie ochrony archeologicznej. Do pozwolenia na budowę trzeba było przedstawić wyniki badań. Koszt takich badań to kilkaset złotych, dokładnie nie pamiętam, ale jakoś w okolicy 700-800pln (z tym, że u nas było robionych kilka działek, więc ten koszt może był przez to mniejszy) - koparka przyjeżdza na parę godzin i sciąga ziemię w różnych miejscach działki i jakiś gość z muzeum archeologicznego asystuje przy tym. Potem z muzeum otrzymuje się papier, że brak przeciwskazań do budowy i załącza się ten papier razem z innymi papierami składanymi do pozwolenia na budowę. Potwierdzam co napisała izi7. U nas było podobnie. Siula jezeli tak to niech cholera............... Moze ktos z forumowiczow zna kogos kto popatrzy lekkim okiem na te badania ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts